Altıeylül Belediyesi KDV Denetimine Çıktı

Altıeylül Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Balıkesir Ticaret İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler zincir marketler başta olmak üzere Altıeylül genelinde KDV indirimi denetimi gerçekleştirdi.

PAYLAŞ

DENETİMLERİ SIKILAŞTIRDILAR

Daha önce de döviz kurlarındaki artışlardan sonra spekülatif girişimler için önlemlerini alarak denetimlerini düzenli olarak gerçekleştiren Altıeylül Belediyesi, şimdi de Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gıda ürünlerinde duyurduğu yüzde 7’lik KDV indirimini denetlemeye başladı.  Balıkesir İl Ticaret Müdürlüğü ve Altıeylül Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen denetimlerde özellikle temel gıda ürünlerinde gerçekleştirilebilecek olası usulsüzlükler mercek altına alındı. Vatandaşların sıklıkla kullandığı zincir marketler başta olmak üzere gerçekleştirilen denetimler sonucu vatandaşları mağdur edebilecek konulardaki hususlarda market yetkilileri uyarılarak bilgilendirildi. 

Haber

BALIKESİR İL TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ İLE ORTAKLAŞA DENETİM GERÇEKLEŞTİRDİLER

Balıkesir İl Ticaret Müdürlüğü ve Altıeylül Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen denetimlerde ürünlerin raf-kasa fiyatlarıyla birlikte yüzde 7’lik KDV indiriminin uygulanıp uygulanmadığı araştırılırken yapılan incelemeler sonucunda raf-kasa fiyatlarıyla yüzde 7’lik KDV indirimini uygulamayan işletmeler hakkında da yasal işlem başlatıldı. Altıeylül’de vatandaşları stokçulara, fahiş fiyat uygulayanlara ve KDV indirimine uymayanlara karşı koruyacaklarını dile getiren Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı “Balıkesir Ticaret İl Müdürlüğü’müz ile Altıeylül Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’müzce ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz KDV denetimlerinde fırsatçılara göz açtırmayacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu yüzde 7’lik KDV indirimi sonrasında gerçekleştirdiğimiz bu denetimler ile vatandaşlarımızın mağdur olmaması için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Vatandaşlarımızdan da ricamız odur ki eğer KDV indirimine uymayan ya da fahiş fiyat uygulayan işletmeler ile karşılaşırlarsa lütfen bizlere ulaşarak şikâyette bulunsunlar. Akabinde bizler de kanunlar elverdiği ölçüde gerekli yasal işlemleri ilgili işletme hakkında ivedilikle uygulayacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

Haber

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN