EMITT Fuarında 'Marka Şehir Balıkesir' Rüzgârı

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) bu yıl 9-12 Şubat tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde yapılacak. Marmara Bölgesinin incisi Balıkesir 3'üncü salondaki 262 metrekarelik alanda geniş yelpazedeki zenginliği ile EMITT'e damga vuracak.

PAYLAŞ

Balıkesir Valiliği koordinasyonunda ‘Marka Şehir Balıkesir’ Projesinin paydaşlarının işbirliği ile hazırlanan Vali Hasan Şıldak’ın da ziyaret edeceği stantta İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Borsası’nın yanında bazı İlçe belediyeleri ile acenteler da olacak. Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit ve Gömeç ilçeleri ise aynı salonda kendi stantlarıyla ilçelerini tanıtacak.

Balıkesir, her yıl 50 bine yakın sektör profesyonelini bir araya getiren, dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan EMITT’te, “Hayat Dolu Balıkesir” konseptiyle tanıtılacak. Ayrıca tarih turizminde önemli destinasyonlar “Tarih Dolu Balıkesir”, termal ve sağlık turizm olanakları “Sağlık Dolu Balıkesir”, kültürel değerler “Kültür Dolu Balıkesir”, gastronomi değerleri ise “Lezzet Dolu Balıkesir” temaları ile ele alınacak.

Balıkesir’in; tarihi, doğası, termali, denizi, gastronomisi ve kültür rotalarıyla her mevsime hitap eden turizm potansiyeli dört gün sürecek fuarda, deneyimli bölge rehberlerinin ve TÜRSAB Bölge temsilciliğinin de katkılarıyla en iyi şekilde tanıtılacak.

Unesco Milli Komisyonu’nca ‘Sağlık ve Esenlik’ temasında Avrupa’nın seçkin destinasyonu olarak Ulusal Gastronomi Şehri seçilen, İda Madra Jeoparkı ve Unesco adayı olan Aeneas Rotası ile Avrupa Kültür Rotaları’na dahil olan Balıkesir’in; ulusal ve uluslararası ağlarda güçlenen turizm potansiyeli en iyi şekilde vurgulanacak.

HaberGastronomi Şehri Balıkesir Fuarın Lezzet Noktası Olacak

50 Peynirli Şehir Balıkesir’in peynir çeşitleri ile coğrafi işaretli ürünlerinden zeytin ve zeytinyağları, Susurluk tostu, ayranı, höşmerim ve bitki çayları standa gelen ziyaretçilere ikram edilecek.

Lezzet Dolu Balıkesir’in Lezzet Dolu Kahvaltısı EMİTT Fuarında

Markalaşma yönünde emin adımlarla ilerleyen Balıkesir Kahvaltısı da yerel şeflerin hazırlıklarıyla ziyaretçilere tanıtılacak. Ziyaretçiler, Balıkesir kahvaltısı konseptini 30 çeşide yakın içerikle hazırlanan masada görerek, ürünlerin lezzetiyle tanışma fırsatı yakalayacaklar. Ayrıca ziyaretçiler 2-5 Haziran 2022 tarihinde Balıkesir Avlu’da gerçekleşecek “Uluslararası Kahvaltı Festivali” hakkında detaylı bilgi alabilecekler.

Fuarda Ünlü Şef Ömür Akkor Balıkesir Gastronomi Atlası İmza Töreni Gerçekleşecek

Balıkesir Ticaret Odası koordinasyonunda ünlü şef ve yemek kitabı yazarı Ömür Akkor tarafından hazırlanacak ve ‘Gastronomi Şehri’ olma yolunda emin adımlarla ilerleyen “Türkiye’yi Doyuran Şehir Balıkesir”in gastronomik değerlerinin tanıtılacağı “İlçe İlçe Gastronomi Atlası” eserinin imza töreni de 9 Şubat tarihinde saat 13.00’de Balıkesir standında gerçekleştirilecek. 

İmza törenine Vali Sayın Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Ersin Erdoğmuş ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç de katılım sağlayacak.

Gourmand Cookbook Awards’ta “Selçuklu Mutfağı” adlı eseri ile “Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı” ödülüne layık görülen, daha önce gerçekleştirdiği Balıkesir ziyaretinde şehrin gastronomisini deneyimleme fırsatı bulan ve şehrin gastronomisinden oldukça etkilendiğini her fırsatta dile getiren Ömür Akkor ile Balıkesir’in mutfağı üzerine bir sohbet gerçekleştirecek.

HaberStant Ünlüler Geçidi ve Etkinliklerle İlgi Odağı Olacak

Standı ziyaret edecek diğer ünlüler arasında İlber Ortaylı, Balıkesirli İlker Ayrık, Şef Esat Özata, Şahika Ercümen, Bilge Çingigiray olacak. Ayrıca stantta yer alacak ilçelerin ilçe değerleri arasında olan halı dokuma etkinlikleri, güreş ve halk oyunları gösterileriyle tanıtılma şansı yakalanılacak. Ulusal olarak yayınlanan bir yarışma programında 2016 yılında birincilik alan Kepsut “Hayatın Ritmini Yakala” ve Ayvalık “Zeytin Çekirdekleri” müzik grupları da sergileyecekleri performanslarıyla standa enerji katacak.

Fuar Hazırlık Çalışmaları Balıkesir Valiliği Koordinasyonunda Paydaşlarla İş birliği Halinde Büyük Titizlikle Sürdürüldü

EMİTT Fuarı hazırlıkları Marka Şehir Balıkesir projesi gibi birçok projede başarıyla sürdürülen kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon ile ele alındı. EMİTT fuarından şehrin tanıtımı konusunda maksimum verim alınabilmesi için tüm hazırlıklar Balıkesir Valiliği koordinasyonunda kurulan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Odası ve Balıkesir Ticaret Borsası temsilcilerinden oluşan fuar hazırlık komisyonu aracılığıyla yürütülüp alınan kararlar iş bölümüyle yerine getirildi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN