Afad Haberleri
SON DAKİKA

Afad Haberleri

AFAD Madencileri Dört Koldan Arıyor

Erzincan’ın İliç ilçesine bağlı Çöpler köyündeki maden ocağı sahasında yaşanan toprak kaymasında kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları devam ediyor. Çalışmalara AFAD, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, UMKE, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından 2 bin 722 personel katılıyor.

Chp Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın:‘Belediyelerimiz Çanakkale’deki Yangın İçin Seferber Oldu’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; dün başlayan ve hala devam eden Çanakkale’deki orman yangınıyla ilgili belediyelerin seferber edildiğini açıkladı. CHP’li Akın, “AFAD ile koordineli bir şekilde Çanakkale’deki yangınla mücadele için toplam 40 ağır araç ve 50 personel çalışma yürütüyor. Talep gelmesi durumunda bütün büyükşehir belediyelerimiz yardıma hazır” açıklamasında bulundu.

S.A.K. Acil Sivil Arama Kurtarma Derneği Kuruldu

Genel Başkanlığını Artun Emirbayer ve Barış Hırabaş’ın yaptığı, Acil Sivil Arama Kurtarma Derneği; Adana merkezli olup toplam 15 ilde 16 temsilcilik olarak kuruldu. 

AFAD Sertifikalı Eğitimi Tamamlandı

Acil Durum ve Afet Timi ADAT Akredite sınavı öncesi AFAD Balikesir tarafından katılımcılara verilen Sertifikalı Hafif Arama ve Kurtarma Eğitimi başarıyla tamamlandı.

Bandırma Koordinasyon Merkezi 24 Saat Görevde

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırma’ya gelen depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını Bandırma Koordinasyon Merkezi aracılığıyla gideriyor. Depremzedelerin AFAD’a kayıtlarından temel ihtiyaçları ve kalacak yerlerine kadar her türlü desteğin verildiği Bandırma Koordinasyon Merkezi 7 gün 24 saat aralıksız hizmet veriyor.

Balıkesirli Gazetecilerden Deprem Bölgesine Anlamlı Bağışlar..

Gazeteciler Cemiyeti, Balıkesir'deki meslektaşları için yaptığrdığı montları; "Bizler burada sıcakta üşüyoruz, onlar soğukta donmasın" diyerek depremzedelere gönderirken 2023 yılı gelirlerinin tamamını da depremden etkilenen meslektaşlarına aktarma kararı aldı. İlimizdeki yerel gazeteler de Şubat ayı resmi ilan ve reklam gelirlerinin yüzde 10'unu AFAD'a bağışlayıp örnek bir dayanışmaya imza attı.

Valilik, Büyükşehir, AFAD Kenetlendi

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve AFAD’ın deprem bölgesindeki yaraları sarmak için sergilediği kurumlar arası dayanışma Türkiye’ye örnek oluyor. Valiliğin talimatı ile Depolama ve Lojistik Merkezi’ne dönüştürülen Yay/ada’da ihtiyaç malzemelerinin düzenli olarak sevkiyatı sağlanıyor.

Meb Akub Balıkesir, Malatya’da

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB), AFAD koordinasyonunda deprem bölgesinde sahada çalışmalarını sürdürüyor.

Karesi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi Umut Oluyor

Türkiye’nin Güney Doğusu’nu etkileyen şiddetli depremler sonrası AFAD koordinesinde Hatay’da çalışmalarını sürdüren Karesi Belediyesi arama kurtarma timi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Karesi 10 Kişilik Uzman Ekiple Deprem Bölgesinde

Karesi Belediyesi, Türkiye’nin Güney Doğusu’nu etkileyen şiddetli depremlerin yaralarını sarmak için seferber oldu. Deprem bölgesine ulaştırılmak istenen yardımlar için vatandaş ve devlet arasında köprü görevi edinen Karesi Belediyesi, AFAD’in yönlendirmeleri doğrultusunda bölgede eğitimli 10 personeli ile de arama- kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

Depremzedeler için Sındırgı Birlik Oldu, 2 TIR Yola Çıktı

Türkiye’yi derinden üzen depremin ardından yaraları sarmak adına Sındırgı Belediyesi öncülüğünde, Kaymakamlık, KIZILAY, AFAD, ilçedeki tüm STK’lar ve siyasi partiler birlik oldu, Cumhuriyet Meydanında kurulan yardım çadırı seferberliği devam ediyor.  

AFAD Gönüllüğünde Farkındalık Artıyor

Vali Hasan Şıldak’ın öncülüğünde başlatılan 2021 yılında “Balıkesir 2021 Afet Eğitim Yılı Projesi”, 2022 yılında “Afet Hazırlık Projesi” adıyla devam ederek genişlettiği kapsamıyla her geçen gün afet farkındalığına güç kazandırıyor.

Balıkesir de Saat: 18.57’de Hayata Tutunacak

Düzce depremi yıldönümünde 12 Kasım 2022 Cumartesi günü (bugün) saat 18:57’de, 81 ilde ve KKTC’de aynı anda“ deprem anı ülke tatbikatı (Çök-Kapan-Tutun)”yapılacak. Balıkesir’de icra edilecek olan kısmı aynı anda esas10burda AVM’de gerçekleştirilecek.

Vali Şıldak AFAD Personeliyle İftarda Bir Araya Geldi

Birlik ve beraberlik duygularının yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayında şehit ailelerinden yaşlılara, emniyet personelinden otizmli bireylere toplumun bir çok kesimiyle iftarda buluşan Vali Şıldak, bugünkü programında AFAD çalışanları ile oruç açtı.

AFAD Gönüllü Ordusunun Neferlerine Kimlik Kartları ve Belgeleri Verildi

2021 Balıkesir Afet Eğitim Yılı Projesi kapsamında, yıl boyu devam eden eğitimlere katılan gönüllülerden 57’sine “Destek AFAD Gönüllüsü Kimlik Kartı ve İlkyardımcı Kimlik Kartı ile Belgeleri” verildi.