Afet Haberleri
SON DAKİKA

Afet Haberleri

Yücel Yılmaz: Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı

Başkan Yücel Yılmaz; bu güne kadar hayata geçirdiği sayısız hizmet ve yatırımlarla alnı açık yüzü ak bir şekilde hemşehrileriyle bir araya gelerek önümüzdeki 5 yıl içerisinde yapacağı projeleri anlatıyor. Bu güne kadar yaptıklarının, yapacaklarının teminatı olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz “Sürdürülebilir, afetlere dayanıklı, çevreci, üreten ve ürettiğini işleyen bir şehir olarak herkesin imrendiği bir Balıkesir’i, hep birlikte inşa etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Yücel Yılmaz, her yıl 10 bin konut inşa edecek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, BALTOK Sosyal Konutları ve BALKENT Konutları ile güvenli bir yaşamın kapılarını aralıyor. Başkan Yücel Yılmaz, “Afetlere dirençli ve uygun fiyatlı sosyal konut projelerimiz, yılda 10 bin hemşehrimizi ev sahibi yapacak” dedi.

MOD10, Edremitlilere müzik ziyafeti yaşattı

MOD10 Gençlik Orkestrası’nın ilk konserini oldukça beğenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, verdiği sözü tutarak turne düzenledi. Bu kapsamda Edremit’te sahne alan gençler, seyircilerin büyük beğenisini kazandı.

Edremit Belediyesi Afet Müdahale Planı açıklandı

Edremit Belediye başkanı Selman Hasan Arslan, 6 Şubat’ta yaşanan büyük depremin ardından afetlere karşı dirençli bir kent yaratmak  için harekete geçmişti. Belediye bünyesinde Afet İşleri Müdürlüğü kuran Başkan Arslan, Edremit Belediyesi’nin Afet Müdahale Planı’nı açıkladı.

Aysun Aykan:”Fay Hatlarına Bina Yapılmamalı!”

Balıkesir-Susurluk’ta düzenlenen Deprem Sempozyumunda konuşan Jeoloji Mühendisi Aysun Aykan; Büyük Marmara Depremi için Risk Yönetimi Planı Yapılmalı! Beklenen Marmara depreminin ülkemizde büyük yıkım yaratacağını ve zararı en aza indirmek için afet öncesi risk yönetiminin doğru yapılması gerektiğini vurguladı.

Karesi Belediyesi Personeline Afet Eğitimi

Karesi Belediyesi tarafından Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na (GMKA) 2023 yılı Teknik Destek Programı kapsamında sunulan ve ajans tarafından başarılı bulunarak destek almaya uygun görülen “Karesi’de Afet Eğitimi” projesinin eğitim çalışması gerçekleştirildi.

En Güzel Anons: Zabıta Haftanız Kutlu Olsun

Zabıta Teşkilatı’nın kuruşunun 197’nci yıl dönümü nedeniyle minik çocuklar üstlerinde; zabıta kıyafeti, ellerinde telsizlerle Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı ziyaret etti. Minikler, Başkan Yılmaz ile birlikte telsizden anons geçerek tüm zabıtaların haftasını kutladı.

Başkan Yılmaz’ın “Deprem” Mesaisi

"Afet Risk Azaltma ve Atık Yönetimi Konusunda Yerel Belediyelerin Kapasite Geliştirme Projesi " ile ilgili olarak Japonya Büyükelçiliğini ziyaret eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve TBB Başkanı Yücel Yılmaz, JICA ile yapılan işbirliğinin tüm şehirlere katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

CHP’li Akın: "Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı Kurulmalı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; Türkiye’deki deprem gerçeğine uygun olarak acilen Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı’nın kurulması çağrısı yaptı. CHP’li Akın, “Bu kadar büyük deprem riski varken ve değerli hocalarımız bu kadar uyarılar yaparken hemen Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı’nın kurulması lazım” diye konuştu.

AFAD Sertifikalı Eğitimi Tamamlandı

Acil Durum ve Afet Timi ADAT Akredite sınavı öncesi AFAD Balikesir tarafından katılımcılara verilen Sertifikalı Hafif Arama ve Kurtarma Eğitimi başarıyla tamamlandı.

Altıeylül Belediyesi Altıeylül’e Projelerle Değer Katmaya Devam Ediyor

İçinde çocuk oyun alanları, yarı olimpik yüzme havuzu, bisiklet parkuru, 2 adet tenis kortu, 1 adet basket sahası, millet kıraathanesi, kafeterya, restoran, bürolar, etkinlik alanları, koşu ve yürüme parkurları, toplantı salonları, fitness salonu ve açık spor alanlarının yer aldığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi Altıeylül’e çok yakışacak.

Edremit Arıtma Tesisi ve Bandırma Afet Stok Merkezi’ne muhalefetten onay çıkmadı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma ve Edremit’teki muhalefet meclis üyelerini kendi ilçelerine düşmanlık etmekle ve vatandaşların haklarına girmekle suçladı. Başkan Yılmaz, Büyükşehir’in; Bandırma’ya afet stok merkezi, Edremit’e ise arıtma tesisi yapmasını ilçe meclis üyelerinin resmen engellendiğini vurguladı.

Afetle Mücadelede Yapay Zeka Dönemi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı otomasyon ve yapay zeka ile hazırlanıyor. Afetlere müdahaleyi en üst düzeye çıkarmak için şehrin dijital haritası oluşturuluyor. Başkan Yılmaz, kentsel dönüşüm için Balıkesir’de fon oluşturma gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Büyükşehir’in Ambulansları Hızır Gibi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik adına kurulan Büyükşehir Ambulans Merkezi dört ambulansı ile bir yılda binlerce hastanın naklini gerçekleştirdi. Afet bölgesinde de görevalan ambulanslar, vatandaşa şifa olsun diye gece gündüz çalışıyor.

Balıkesir Afetlerde 10.Bölge Koordinatörü Oldu

Balıkesir Afetlerde Sağlık Hizmetleri ve Umke 10.Bölge Koordinatörü olarak belirlendi. Manisa ve Çanakkale İlleri de Balıkesir 10.Bölge Koordinatörlüğüne bağlandı.

Mustafa Canbey: "Türkiye Yüzyılı Dirençli Şehirlerin Yüzyılı Olacaktır”

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Susurluk ilçesindeki TOKİ konutlarını, 50 yataklı Devlet Hastanesi’ni ve spor tesislerini yerinde inceledi. Milletvekili Canbey; “Türkiye Yüzyılı, afetlere karşı dirençli toplum ve dirençli şehirlerin yüzyılı olacaktır.” dedi.

Milletvekili Uygur Bigadiçlilerin yardımına koştu

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Bigadiç’te meydana gelen afetin ardından hemşehrilerinin yanına koşarak onları yalnız bırakmadı. Vekil Uygur, Bigadiç’te can ve mal kaybının meydana gelmediğini açıkladı.

Afete Hazır Bir Balıkesir İçin Her Şey Yapılacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin gündeminde deprem vardı. Depremin ilk günden bu yana bölgede koordinasyon görevi yürüten Başkan Yücel Yılmaz, bölgedeki çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirerek edindiği deneyimleri paylaştı. Başkan Yılmaz, afete hazırlıklı bir Balıkesir için gereken tüm çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Misafir Öğrenciler İçin

T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi tarafından afet bölgesinden gelen ve Karesi ilçesine bağlı okullarda öğrenim gören çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor.

Vali Şıldak, afetzedeleri dinledi, sorunlarıyla yakından ilgilendi. 

Vali Hasan Şıldak deprem dolayısıyla İlimize gelerek Ayvalık İlçesinde misafir edilen depremzedeleri ziyaret etti.

Depremzede Çocuklar İçin ‘Sanatın İyileştirici Gücü’ Etkinliği

T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri karesi ilçesine bağlı ilkokullarda öğrenim gören afet bölgesinden gelen öğrenciler için ‘Sanatın İyileştirici Gücü’ etkinliğini düzenledi.

Karesi Deprem Bölgesindeki İlçelerle ‘Kardeş’ Olacak

Karesi Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı’nda gurubu bulunan tüm partilerin ortak imza ve katılımı ile Doğal Afetler ve Yardım Komisyonu kurulurken, depremden etkilenen 11 ilin belirlenecek il ve ilçeleri ile kardeş şehir olunması kararlaştırıldı.

Karesi Belediyesi Doğal Afet ve Yardım Komisyonu Kurdu

Karesi Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı’nda gurubu bulunan tüm partilerin ortak imza ve katılımı ile Doğal Afetler ve Yardım Komisyonu kurulurken, depremden etkilenen 11 ilin belirlenecek il ve ilçeleri ile kardeş şehir olunması kararlaştırıldı.

Bandırma Koordinasyon Merkezi 24 Saat Görevde

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırma’ya gelen depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını Bandırma Koordinasyon Merkezi aracılığıyla gideriyor. Depremzedelerin AFAD’a kayıtlarından temel ihtiyaçları ve kalacak yerlerine kadar her türlü desteğin verildiği Bandırma Koordinasyon Merkezi 7 gün 24 saat aralıksız hizmet veriyor.

Burhaniye Belediyesi Meclis Toplantısında Deprem Önlemleri Konuşuldu

Burhaniye Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısının 1. Birleşimi bugün belediye meclis salonunda yapıldı. Gündeme geçmeden önce açıklamalarda bulunan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, "Çok büyük bir afet yaşadık. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Balıkesir MHP 6 Ton Eti Afet Bölgesine Gönderiyor…

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir İl Başkanı Ekrem Gökay Yüksel, bir açıklama yaparak 6 Ton Eti Gemlik Et entegre tesislerine teslim ettiklerini paylaştı.

Türkiye Satrançla Tek Yürek Oluyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı İle Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle afetzede çocuklara satranç eğitimi verilecek. Eğitimler tüm Türkiye’de GSB Yurtlarında hayata geçirilecek. GSB Yurtlarında hayata geçirilecek satranç eğitimlerine gönüllü eğitmenler katılacak.

Depremzedelere Yönelik Çalışmalar Devam Ediyor

Balıkesir’de Valilik koordinasyonunda afetzedelere yönelik yapılan çok yönlü çalışmalarla depremin izleri el birliği ile silinmeye çalışılıyor. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yoğun çalışma yürütülüyor.

Çocuklar Depremzede Arkadaşlarını Unutmadı

Yaşanan deprem afetinin ardından, Burhaniye’ye gelen depremzedelere yardım eli uzatabilmek için Burhaniye Belediyesi’nin hizmete sunduğu depremzedelere özel sosyal market, ücretsiz olarak yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor.

Edremit’te Depremzedeler İçin Yardımlar Devam Ediyor

Edremit Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından ilçeye gelen depremzedelere yardım elini uzatmaya devam ediyor. Gıda, temizlik ürünleri ve giyim ihtiyaçları Edremit Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinde sağlanıyor.