Ağaç Haberleri
SON DAKİKA

Ağaç Haberleri

KARESİ’DE BUDANAN DALLAR GÜBRE OLUYOR

Karesi Belediyesi yeşil alanlardan ve vatandaşların budama çalışmalarından toplanan ağaç ve bitki dallarını budama makinesi ile talaş haline getirerek, yeşil alanlarda gübre olarak kullanıyor. Doğal gübreler toprağın nemini korurken, su tasarrufu da sağlıyor. Talaşların artan kısmı ise ihtiyaç sahiplerine yakacak olarak dağıtılıyor.

Karesi’de Çalışmalar Dört Mevsim Sürüyor

Karesi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, bozulan kaldırım, yol, bordür ve tretuvarların tamiratını yaparken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise parklardaki çim biçme, bitkilendirme, tohumlama, ağaç budama çalışmaları ile oyun parklarının tadilatlarını yapıyor. Öte yandan haşere ile mücadele çalışmaları da sürüyor.

Karesi Belediyesi Tüm Birimleriyle Sahada

Karesi Belediyesi’nde ekipler, bozulan kaldırım, yol, bordür ve tretuvarların tamiratını yaparken, parklardaki çim biçme, bitkilendirme, tohumlama, ağaç budama çalışmaları ile oyun parklarının tadilatlarını yapılıyor. Öte yandan haşere ile mücadele çalışmaları ve temizlik faaliyetleri de sürüyor. Karesi Belediyesi tüm birimleriyle hizmetlerine devam ediyor.

KARESİ'DE KIŞ HAZIRLIĞI

Karesi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bozulan kaldırım, yol, bordür ve tretuvarların tamiratını yaparken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise parklardaki çim biçme, bitkilendirme, tohumlama, ağaç budama çalışmaları ile oyun parklarının tadilatlarını yapıyor. Öte yandan haşere ile mücadele çalışmaları da sürüyor.

KARESİ’DE HER YIL MİLYONLARCA METREKARE ALAN OTTAN TEMİZLENİYOR

Karesi Belediyesi, ilçe genelindeki 2 milyon 500 bin metrekarelik kaldırım üzerinde mevsimsel olarak yabani ot temizliği çalışması yürütürken, 1 milyon 609 bin 600 metrekarelik yeşil alanda çim biçme, yabani ot biçimi, ağaç budama, ilaçlama, bakım onarım, sulama, aydınlatma, bitkilendirme gibi çalışmaları rutin olarak gerçekleştiriyor. Ekipler 7/24 esasına göre çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Ekipleri Geceyi Ayakta Geçirdi

Dün gün boyu ve gece devam eden yağış ve fırtına nedeniyle meydana gelen, su baskını, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb vakalar için Balıkesir Büyükşehir Ekipleri teyakkuz durumunu bütün gece de  sürdürdü.

100. Yılda Altıeylül Belediyesi’nden Dolu Dolu Etkinlik

Altıeylül Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında 1 hafta içerisinde dolu dolu etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Cumhuriyetin 100. Yılını coşkuyla kutlamaya devam eden Altıeylül Belediyesi 100 öğrenci ile öncesinde Anıtkabir’e ziyaret, sonrasında Atatürk Anıtı, Ali Hikmet Paşa Meydanı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi önünde 100 Efeyle Zeybek oyunu, bugünde Cumhuriyetin 100. Yılı 100 Türk Büyüğünün ismini taşıdığı çınar ağacı fidan dikimi gerçekleştirildi.

KARAAĞAÇ;”YURTDIŞINDA DAHA ÇOK SÖZ SAHİBİ OLMALIYIZ”

Önceki Dönemde İsviçre Türk toplumu Genel Başkanı olarak Zürih’te önemli çalışmalara imza atan Balıkesirli girişimci Levent Karaağaç Balıkesir Haber TV’ye ziyarette bulundu.

1 Milyon 609 Bin M2’lik Yeşil Alan Karesi Belediyesi’ne Emanet

Karesi Belediyesi, ilçe genelindeki 1,609,600.01 metrekarelik yeşil alanda çim biçme, yabani ot biçimi, ağaç budama, ilaçlama, bakım onarım, sulama, aydınlatma, bitkilendirme gibi çalışmaları rutin olarak gerçekleştiriyor. Ekipler 7/24 esasına göre çalışmalarını sürdürüyor.

Altın Sarısı Sofralarımızla Buluşacak

14 milyon zeytin ağacıyla Türkiye’nin en büyük zeytin üretim merkezlerinden biri olan Balıkesir’de 18. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Festivali heyecanı 13 - 19 Ekim tarihleri arasında başlıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Dünyanın en kaliteli zeytini ile altın sarısı zeytinyağımız yakında sofralarımızla buluşacak” dedi.

TÜRKİYE’NİN OTOMOBİLİ TOGG, BTO’YA TESLİM EDİLDİ

TOGG'un Türkiye'nin renkleri serisinde zeytin ağaçlarının gölgesindeki mavi sulardan ilham alan Gemlik mavisi renkteki araç, BTO’ya teslim edildi.

Karesi'de Sonbahar Hazırlığı

Karesi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bozulan kaldırım, yol, bordür ve tretuvarların tamiratını yaparken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise parklardaki çim biçme, bitkilendirme, tohumlama, ağaç budama çalışmaları ile oyun parklarının tadilatlarını yapıyor. Öte yandan haşere ile mücadele çalışmaları da sürüyor.

YENİLENEN İSTASYON KAVŞAĞI BALIKESİR'E YAKIŞACAK

‘Kuva-yı Milliye Şehri Balıkesir’e hoş geldiniz Balıkesir Tren Garı önündeki Cumhuriyet Meydanı’na gelen vatandaşları, anıt zeytin ağaçları ve ‘Kuva-yı Milliye Şehri Balıkesir’ yazıları karşılayacak. Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı peyzaj çalışması 11 Eylül’e kadar tamamlanacak.

Arıcılara ‘Sürdürülebilir’ Bir Destek Daha

Arıcılarla birlikte Balıkesir Balını marka haline getirecek adımları atan Büyükşehir Belediyesi; Türkiye’ye örnek olacak, yepyeni, sürdürülebilir bir projeyi daha hayata geçiriyor. Büyükşehir; ömrünü tamamlamış, kuruyan ve budanan ağaçları kovan haline dönüştürerek kadın üreticiler ile arıcılığa yeni başlayanlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Ören'de Anıt Ağaçlar Rehabilite Ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce ilçemiz Ören Mahallesi’ndeki, uygun nitelikteki ağaçlar, anıt ağaç olarak tescil edilerek koruma altına alınıyor.

Ören’de Anıt Ağaçlar Rehabilite Ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce ilçemiz Ören Mahallesi’ndeki, uygun nitelikteki ağaçlar, anıt ağaç olarak tescil edilerek koruma altına alınıyor.

Dursunbey’de Gelir Getirici Ağaçlandırma Yapılıyor

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü 100 futbol sahası büyüklüğünde bir alanda ağaçlandırma yapılmak üzere hazırlıkların tamamlandığı açıklandı.

Chp Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı: 165 Bin Zeytin Ağacını Peşkeş Çekmeyi Kimse Aklından Geçirmesin

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, “AKP iktidarının bir kez daha hedefine koyduğu zeytinlik alanlarımızın rant uğruna talan edilmesine asla ama asla izin vermeyeceğiz” dedi.

6. Edremit Kitap Fuarı 14 Ağustos’ta Başlıyor

Edremit Kitap Fuarı’nın altıncısı bu yıl 14-20 Ağustos tarihleri arasında yapılıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da “Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap” sloganı ile yapılacak 6. Edremit Kitap Fuarı 14 Ağustos 2022 Pazartesi günü saat 19:00’da Edremit Altınkum Belediye Tesisleri’nde yapılacak açılış töreni ile başlayacak ve 7gün sürecek. Yazar Ayşe Kulin’in onur konuğu olduğu fuara 300’e yakın konuk ve 60 yayınevi katılacak.

Karesi Sokak Sokak Yaza Hazırlanıyor

Karesi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bozulan kaldırım, yol, bordür ve tretuvarların tamiratını yaparken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise parklardaki çim biçme, bitkilendirme, tohumlama, ağaç budama çalışmaları ile oyun parklarının tadilatlarını yapıyor.

Altıeylül’den Bir Büyük Proje Daha

Altıeylül Belediyesi'ne bağlı Konakpınar Mahallesi doğayasıyla, güzellikleriyle, çam ağacı yoğunluğuyla Kopakpınar Gençlik Merkezi'ne gelen misafirleri yapılan aktivitelerle “GENÇLEŞTİRECEK” Öğrencilerin ve vatandaşların yoğun ilgisini çekecek olan Konakpınar Gençlik Merkezi Altıeylül'e ve Balıkesirlilere yakıştı. Yapılan ve yapılmaya devam eden projeleri Balıkesir'in ve Altıeylül’ün hizmetine sunan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Konakpınar Gençlik Merkezi’nin de 3 Temmuz Pazartesi günü açacaklarını ifade etti. Tamamlanmış projeler içerisinde; İsmail Akçay Parkı ve Plevne Millet Kıraathanesi, Sultan Alparslan Kültür Evi, Hasan Can Kültür Merkezi, Sabri Uğur Parkı ve Millet Kıraathanesi, Güneş Enerji Santrali. Devam eden projeler içerisinde ise; Konakpınar Gençlik Merkezi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi, Gaziosmanpaşa Mahallesi Kapalı Yüzme Havuzu, Plevne Mahallesi Kapalı Pazar Yeri, Seyyid Ahmet Arvasi Parkı ve Millet Kıraathanesi yer alıyor.

Büyükşehir’den Balıkesir’e Dalış Köyü

Turizmi 20 ilçe ve 12 aya yaymak için çalışmalarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gömeç Karaağaç’ta mavi bayraklı plajları ve su altı heykel galerisini kapsayan büyük bir alanda Dalış Köyü inşa etmek için çalışmaları başlattı.

SITKI ŞEREMETLİ–KÖŞE YAZISI - MÜBAREK RAMAZAN AYI,ÇOBAN VE ELMA AĞACI

Mübarek Ramazan ayını idrak ediyoruz. Ramazan oruç ibadetinin yerine getirildiği bir ay olduğu gibi yardımlaşmanın,hayır hasenatında daha fazla olduğu bir ay. Yardım,sadaka,paylaşma dinimizin emri. Lakin dikkat!

Karesi’de Doğadan Gelen Doğayla Buluşuyor

Karesi Belediyesi yeşil alanlardan ve vatandaşların budama çalışmalarından toplanan ağaç ve bitki dallarını budama makinesi ile talaş haline getirerek, yeşil alanlarda gübre olarak kullanıyor.

Karesi Belediyesi’nden Ağaçlara Kış Bakımı

Karesi Belediyesi, ağaçların bakım ve budama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kışın yapılan çalışmalarla ağaçların sağlıklı olmaları sağlanıyor.

Edremit’te Hasat Sonrası Zeytinler Budanıyor

Edremit Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler zeytin hasadı sonrası zeytin ağaçlarını budama çalışmalarına başladı.

“Gençlerin İyilik Ağacı” Projesi Meyvelerini Veriyor

Balıkesir Edremit Gençlik Merkezi bahçesinde yetişen zeytinler gönüllü gençler tarafından toplanarak zeytinyağları Milli sporculara, ihtiyaç sahibi ailelere ve engelli ailelere ulaştırıldı.

TEMA’nın 30. Kuruluş Yıldönümünde Zeytin Diktiler

TEMA Vakfı'nın kuruluşunun 30. Yılı dolayısıyla Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ve öğrenciler zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu.

"Sakız Ağacı Projesi“inde Fidanlar Toprakla Buluştu...

Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinesinde ‘’Sakız Ağacı’’ üretiminin geliştirilmesi kapsamında sakız ağacı fidanları dikildi.

Hasat zamanında zeytin üreticilerine destek Büyükşehir’den 

Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 13 milyon zeytin ağacı varlığıyla dünyanın en iyi zeytinlerinin yetiştiği Balıkesir’de, zeytin üreticilerine hasat zamanında zeytin toplama kasası ve zeytin toplama örtüsü dağıtacak. ÇKS kaydı bulunan tüm üreticilere, etaplar halinde önümüzdeki Nisan ayına kadar dağıtımlarına devam edecek olan Büyükşehir Belediyesi, ilk iki etabın kurasını gerçekleştirdi.