Aile Haberleri
SON DAKİKA

Aile Haberleri

 Başkan Akın, bayram ziyaretlerinde...

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde vatandaşlar, protokol üyeleri ve partilileriyle bayramlaştı. Aile büyüklerinin de kabirlerini ziyaret eden Başkan Ahmet Akın’a; eşi ve oğlu da eşlik etti.

Başkan Ahmet Akın, Kadir Gecesi’nde Balıkesirlilerle buluştu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Zağnos Paşa Camisi Meydanı’nda düzenlediği iftar yemeği ve Kadir Gecesi programında on binlerce Balıkesirliyle bir araya gelerek sevgi seliyle karşılandı. Programda konuşan Başkan Akın “Balıkesir benim ailem. Bu ailenin hayırlı evladı olmaktan başka hiçbir isteğim yok” dedi. 

Büyükşehir Ailesi bayramlaşıyor

Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla personeliyle bayramlaşmaya başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Büyükşehir Ailem’le ilk bayramlaşmamız. Hep birlikte güzel bir uyum ve huzurla, Balıkesir için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

ALGEM REKOR KIRDI

Balıkesir’de örneği olmayan ve Türkiye’de örnek gösterilen Altıeylül Belediyesi, ALGEM bünyesinde ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olmaya devam ediyor. Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi (ALGEM)’de çocuk üniversitesi, üniversite hazırlık kursları, başarılı olan kadınlara mikro finans şubesi vasıtasıyla faizsiz kredi desteği ve ayrıca 7 yıl içerisinde toplamda 50 bin aileye yardım eli uzatıldı.

Eğitim Ailesinde Birlik ve Beraberlik Pekişiyor

Paylaşma, dayanışma ve yardımlaşma gibi önemli değerleri vurgulayan bir zaman dilimi olan Ramazan ayında; bu değerleri pekiştirerek birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmek amacıyla eğitim ailesi ile yöneticileri bir araya getiren etkinlikler devam ediyor.

Altıeylül Mola Evleri’ne kavuşacak

Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, özel gereksinimli çocuğu olan aileler için müjdeyi verdi; Altıeylül Mola Evleri’ne kavuşacak.

“Merkezimde Ramazan” İftar Programında Gençlerle Buluştu

“Merkezimde Ramazan” programı kapsamında, Şehit Turgut Solak Spor Salonu’nda Tasavvuf musikisi eşliğinde düzenlenen iftar programına Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, İl Jandarma Komutanı Nurettin Alkan, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Emine Böçkün, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Birim Müdürleri, Gençlik Liderleri ve çok sayıda genç katıldı.

ÇOCUKLAR MUTLU ALTIEYLÜL MUTLU

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, "Altıeylül'de çocuklarımızın mutluluğu her şeyden önemli. 19 Ocak tarihinde başlayan ve okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte çocuklarımızın aileleriyle birlikte güzel vakit geçirmelerini sağlamak için Altıeylül'de bir ilki gerçekleştirdik. Buz Pateni Eğlencesi ile doyasıya eğlenen ve ilk defa paten kayma şansı bulan çocuklarımız güzel zaman geçirdi. 12 Mart tarihinde son bulan Buz Pateni Eğlencesine bu zamana kadar 20 bin kişi katılım sağladı" dedi.

EDREMİT’de BALMEK KURSLARINA BÜYÜK İLGİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Edremit ’e açtığı, BALMEK (Balıkesir Meslek Edindirme Kursları) eğitim programları yoğun ilgiyle adından söz ettiriyor. Balmek, Edremit kurs merkezinde, 30 branşta binlerce kursiyere uzman eğitmenler eşliğinde ücretsiz eğitimler sayesinde sadece hobilerini geliştirmekle kalmayıp, aynı zamanda bu becerileri mesleğe dönüştürerek aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

"Gönen'in Kalbi Burada Atacak..."

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, BALMEK, Dijital Gençlik Merkezi, BalBucks, Aile Danışma Merkezi, idari ofisler ve toplantı salonlarıyla bölgenin en fonksiyonel hizmet noktası olarak kompleks şeklinde düzenlenen Gönen Çok Amaçlı Hizmet Binası’nı yüzlerce vatandaşla birlikte açılışını gerçekleştirdi.  

‘Balıkesir Eğitim Akademisi’ Ailelerle Başladı

Öğrencilerin eğitim-öğretim yolculuğunu hayat boyu desteklemek için başlatılan ‘Balıkesir Eğitim Akademisi’ veliler için planlanan eğitimlerle başladı.

2023 Yılında Yöresel Hayvancılık İşletmelerine 6 Milyon 225 Bin Lira Destek Sağlandı

TARIM ve Orman Bakanlığı, 2023 yılında yöresel hayvancılık işletmelerine 6 milyon 225 bin lira destek sağlandığını açıkladı. Aile işletmelerinin projeleri, Hayvancılık Genel Müdürlüğü (HAYGEM) tarafından desteklendi. İllerden gelen yeni taleplerle ilgili değerlendirmeler sürerken süt hijyeni konusunda 7 projeye hibe verildi.

Balıkesir Kent Konseyi ortak akılla yoluna devam ediyor 

Şehri ortak akılla yönetmek bilinciyle 4 yıl önce kurulmasına öncülük ettiği Balıkesir Kent Konseyi’nin Olağan Genel Kurulu Toplantısı’na ailesiyle birlikte katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, hiçbir beklentisi olmadan gönüllü olarak Balıkesir için çalışan Kent Konseyi üyelerine teşekkür etti ve 20 ilçenin birbirinden güç alarak güçlendikçe güçlendiğini vurguladı. 

‘HİÇ KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAM’

Karesi’deki hemşeri buluşmalarına Şehit Mustafa Adışen’in ailesini ziyaret ederek başlayan CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’a bir vatandaş “Belediye içinde yayılmaya çalışılan ‘işçi çıkarılacak’ yalanını” sordu.

LÖSEV Et Desteğine Balıkesir İle Devam Ediyor

LÖSEV kanser ile mücadele eden ailelerini 12 ay boyunca taze kırmızı et ve et ürünleri ile destekliyor. Mutlu Et Projesi kapsamında bu yıl on binlerce aileye et yardımı yapılacak.

‘EN BÜYÜK TEŞEKKÜR HEMŞERİLERİME’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, partisinin genel merkezince adaylığının duyurulmasının ardından “Benim güzel ailem” dediği hemşerilerine seslendi.

BAÜN’de, Geleceğin Hekimleri Beyaz Önlüklerini Giydi

Dönem 1’de yer alan 184 öğrencinin önlük giydiği törene, başta Rektör Oğurlu olmak üzere öğretim üyeleri ve aileler katıldı.

Canbey:” Medya yoluyla zarar veren yayınlarla mücadele içerisindeyiz”

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, TBMM Genel Kurul’unda söz alarak, ailenin öneminden bahsetti. Aile kurumunu korumak için RTÜK’ün attığı adımlardan da bahseden Dr. Mustafa Canbey; “Medya yoluyla aile kurumumuza zarar veren yayınlarla da mücadele içerisindeyiz.” dedi. “Güçlü Bir Millet, Güçlü Bir Aileden Oluşur!”

"BALIKESİR BENİM AİLEM"

CHP’li Ahmet Akın, CHP Balıkesir İl Başkanlığı ile Karesi ve Altıeylül ilçe başkanlıklarını ziyaret etti. Parti örgütleriyle bir araya gelen Akın, “Balıkesir benim ailem” dedi.

Serkan Sarı: ”AKP Varsa Yoksulluk Var”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki bütçe görüşmelerinde konuştu. “Yoksulluğu, 21 yıldır Türkiye’nin kaderi haline getirdiniz” diyen CHP’li Serkan Sarı, “AKP iktidarı, mal bulmuş mağribi gibi yoksulluk olgusuna sarıldı. Yoksulluğu çözmek, bitirmek yerine, yoksulluğu yöneterek ülkeyi uçurumun eşiğine getirdiniz. İktidarınızın, düzenlemeleri yoksulluğun yönetilmesine dönüşmüştür.” değerlendirmesinde bulundu.

AİLE VE GENÇLİK FONU KURULACAK

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan TBMM Genel Kurulunda ilk konuşmasını yaptı. Öztaylan konuşmasında, Aile ve Gençlik Fonu kurulması hakkında Kanun Teklifi üzerine katkıda bulundu.

NEF Dekanlarından Prof. Dr. Hasan Soydan Vefat Etti 

Balıkesir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Soydan Hazır Giyim İnş.  Dış Tic. Ltd. Şti. Ortağı Cem Soydan ve kardeşi Cihan Soydan’ın babası, Necati Bey Eğitim Fakültesi Dekanlarından Prof. Dr. Hasan Soydan vefat etti. Merhumun Cenazesi 15 Kasım 2023 Çarşamba günü (yarın) öğle namazını müteakip İmam Birgivi Camii’nden kaldırılacak ve Çınarlıdere Mezarlığına defnedilecek.  Merhuma Allahtan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

SPORUN KALBİ AHP’DE ATTI

Yenilenen yüzü ile dikkatleri üzerine çeken Ali Hikmet Paşa Spor Kompleksi’nde turnuva heyecanı yaşandı. Ara tatili fırsata çevirip turnuvaya katılan yüzden fazla sporcu ve aile, tesislere hayran kaldı.

Şeremetli Ailesinde Torun Sevinci

Balıkesir Haber TV ortağı ve Balıkesir Meydan Web Sitesi sahibi Sıtkı Şeremetli'nin kızı Gökçen Şeremetli Kasap ile Koray Kasap'ın bir oğlu dünyaya geldi

SAMİ GÖKDENİZ VEFAT ETTİ

Balıkesir Siyasetinin önemli ismi, önceki dönem Balıkesir Belediye Başkanlarından Sami Gökdeniz, bu sabaha karşı tedavi gördüğü hastanede vefat etti. İki dönem Belediye Başkanlığı yapan ve çok hareketli bir süreç yaşayan Sami Gökdeniz, Belediye Başkanlığının ardından avukat olarak hayatını devam ettirdi. Son dönemde kızını ve eşini de kaybeden Sami Gökdeniz 78 yaşında yaşamını yitirdi. Sami Gökdeniz’in cenazesinin yarın (27 Ekim 2023) Cuma Namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Başçeşme mezarlığında toprağa verilecek. Balıkesir Haber TV olarak Sami Gökdeniz’e Allahtan rahmet ailesine başsağlığı ve sabırlar dileriz.

ÇETİN BAYIRLIGİL 5 BİN LİRAYI ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİNE BAĞIŞLIYOR…

Kasım ayı içinde Emeklilere verilecek olan 5 bin lirayı almayacağını belirten eski gazeteci Çetin Bayırlıgil, emekli olduğunu ve verilen bu 5 bin lirayı Şehit Aileleri Derneğine bağışlayacağını söyledi. Bayırlıgil, “Vatan sağolsun gerisi teferruattır” dedi.

MHP Karesi İlçe’den Birlik ve Beraberlik Kahvaltısı

MHP Balıkesir Karesi İlçe Başkanlığı yönetimi bu sabah kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Mustafa Bilsem ve Yönetim Kurulu Üyeleri aileleriyle birlikte kahvaltıya katıldı. Kahvaltıyla birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Best 2 Bin Çalışanıyla Piknik Yaptı

Yırcalı Holding kuruluşlarından Best A.Ş personeli ve ailelerinden oluşan yaklaşık 2000 kişi geçtiğimiz hafta sonu fabrika kampüsünde düzenlenen piknikte bir araya geldi.

Sağlık Bakanlığı Ruhsatsız Hastane Çalıştırıyor

CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Serkan Sarı sağlık alanında her şeyi özelleştiren, devlet kurumlarını şirkete çeviren, kamunun adını yok eden AKP iktidarının yarattığı tahribatın bir örneği de ruhsatsız çalıştırılan hastaneler olduğunu söyledi. CHP’li Serkan Sarı, “Sağlık Bakanlığı eliyle ruhsatsız hastane faaliyet gösteriyor. Diğer tarafta özel hastanelere ruhsat verilmediği için bir ruhsat pazarı oluşmuş durumda. Taksi plakası gibi ruhsat satılıyor. AKP iktidarının sorumsuzluğunun cezasını hastalarımız, dezavantajlı insanlarımız çekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

2023 BALIKESİR AİLE ÇALIŞTAYI

2023 BALIKESİR AİLE ÇALIŞTAYI