Amasra Haberleri
SON DAKİKA

Amasra Haberleri

Gurbetçi Balıkesirliler Ordu’dan İstanbul’a Kadar Gezi Düzenledi

Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği “12. Türkiye Gezisi” Düsseldorf’tan başladı. Dernek üyeleri Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Safranbolu, Amasra, Zonguldak, Ereğli, Bolu ve İstanbul’u üç gün gezdikten sonra Düsseldorf’a geri geldiler.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: “Teknoloji ve Bilimle Maden Kazalarını Engellemek Mümkün”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Amasra’da 41 maden emekçisinin hayatını kaybettiği facianın ardından Almanya’da madencilik alanında iş güvenliği teknolojilerini ve uygulamalarını inceledi.

Balıkesir’de Maden Şehitleri İçin Mevlid Okutuldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bartın’ın Amasra İlçesi’ndeki maden ocağı patlamasında hayatını kaybeden 41 maden şehidi için “41 Şehit, 41 Hatim” programı düzenleyerek Zağnos Mehmed Paşa Camisi’nde Mevlid-i Şerif ve dua okuttu.

Ahmet Akın: "Soruşturmanın selameti, sorumsuzluğun selameti oldu"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Amasra faciasında başlatılan adli süreçte soruşturmanın selameti kavramının AK Parti iktidarı tarafından sorumsuzluğun selametine dönüştürüldüğünü belirterek, “18 saatte cansız bedenleri çıkarmakla gururlanan iktidar 120 saattir tek bir sorumlu bulmadı” diye tepki gösterdi.