Aromatik Bitki Haberleri
SON DAKİKA

Aromatik Bitki Haberleri

Başkan Yılmaz, aromatik bitki hasadına katıldı

4. Aromaterapi Festivali, 2 gününde de birçok etkinliği ev sahipliği yapıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, BAÇEM’in verimli tarlalarında vatandaşlarla birlikte; lavanta, ekinezya ve gül hatmi çiçeği hasadı yaptı.

Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu devam ediyor

Aromatik bitki yetiştiriciliğinde ülkenin önde gelen kurumları arasında yer alan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çiftçi Eğitim Merkezi’nde (BAÇEM) “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu” düzenlenmeye devam ediyor. 9.’su başlayan kurs için 25 ilden gelen 80 kursiyer; toprak ve aromatik bitkilerle yakından tanışarak teknik bilgi ve pratik beceri kazanıyor.

Türkiye’nin İlk Yerli Kara Mürver Şurubu SAMBUÇEM

Aromatik bitki üretimi ve Ar-Ge çalışmalarının gerçekleştirildiği BAÇEM’de üretimi yapılan; kara mürver ve ekinezyalardan elde edilerek üretilen SAMBUÇEM, Türkiye’nin ilk yerli kara mürver şurubu olarak satışa sunuldu.

‘Balıkesir Aromaterapi Festivali’ne büyük ilgi oldu

Aromatik bitki üretimi ve araştırmaları konusunda Türkiye’nin önde gelen kurumlarından biri haline gelen Büyükşehir Belediyesi Çiftçi Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ‘Balıkesir Aromaterapi Festivali’ne; ülkenin dört bir yanından aromaterapi meraklıları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Katılımcılar, morun en güzel tonuna hakim lavanta tarlasında, birbirinden güzel fotoğraflar çekildi

Altıeylül Lavanta Bahçesi Büyülüyor

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, içerisinde tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirildiği Nergiz Mahallesi’nde bulunan arazideki düzenlemeleri yerinde inceledi.

Balıkesir'de 90 Bin Aromatik Bitki Toprakla Buluşacak

Üreticilerle alım garantili “Tarımsal Üretim Sözleşmesi” imzalayan Büyükşehir; 6 ilçeden 16 üreticiye, 90 bin fide desteğinde bulunarak girdi maliyetleri düşürecek, satış problemi ortadan kaldıracak ve ekimden hasadına kadar uzman desteği sağlayacak. Fideler, önümüzdeki günlerde Büyükşehir desteğiyle toprakla buluşacak.