Asgari Ücret Haberleri
SON DAKİKA

Asgari Ücret Haberleri

Yeni asgari ücret belli oldu

Asgari ücret, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere, 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlendi. Asgari ücrette, önceki döneme göre yüzde 49 artış oldu.

ALIM GÜCÜNDE 10 YILDA YÜZDE 341 KAYIP VAR

CHP’Lİ SERKAN SARI: SON ZAMDAN SONRA ASGARİ ÜCRET KUR BAZINDA YÜZDE 46 ERİDİ

VATANDAŞA ASGARİ ÜCRETİ SORDUK...

VATANDAŞA ASGARİ ÜCRETİ SORDUK...

Asgari ücret görüşmeleri ertelendi…

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 1 Aralık'ta yapılacağı açıklanan ilk toplantısı ertelendi. Toplantının neden ertelendiğiyse henüz açıklanmadı.

Maden Sektöründen Z Kuşağına Burs ve İş İmkanı

Maden sektörü; maden, jeoloji, jeofizik ve cevher hazırlama mühendisliklerini seçen başarılı gençlere asgari ücret tutarında burs veriyor

Chp Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı’dan Kanun Teklifi :Dar Gelirli Hanelere 3 Bin 420 Tl Barınma Yardımı

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, hane geliri net iki asgari ücretin toplamının altında kalanlara barınma yardımı yapılması için kanun teklifi verdi. Meclis Başkanlığına sunulan teklife göre, hane geliri 22 bin 804 TL’nin altında kalan ve herhangi bir gayrı menkulü bulunmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına asgari ücretin yüzde 30’u kadar barınma yardımı yapılacak.

Ahmet Akın:” ‘Asgari Ücretin Yüzde 25’i Enerji Faturalarına Gidecek’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; ısınma giderlerinin arttığı kış aylarında asgari oranda elektrik ve doğalgaz tüketilse bile çalışanların, 2023 yılı asgari ücretinin dörtte birini enerji faturalarına vermek zorunda kalacağına dikkat çekti.

Chp Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: ‘Asgari Ücretle Artık Daha Az Elektrik Ve Doğalgaz Alınıyor’

CHP’li Akın, “İktidarın sözde destek verdiklerini iddia ettikleri enerji faturalarında asgari ücretin alım gücü bir yılda olağanüstü geriledi. Asgari ücretle geçen yıla göre bugün 938 kilovatsaat daha az elektrik ve 516 metreküp daha az doğalgaz alınıyor” açıklamasında bulundu.

Balıkesir'in Sesi - Asgari Ücretle İlgili Halkın Görüş ve Beklentileri...

Asgari Ücretle İlgili Halkın Görüş ve Beklentileri...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: ‘Asgari Ücrete Göre En Az Akaryakıt Türkiye’de Alınıyor’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin satın alma gücü paritesine göre karşılaştırıldığında Türkiye’de akaryakıt ürünlerinin “çok çok ucuz” olduğu açıklamasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Ahmet Akın "Zamlı elektrik vatandaşı çarpıyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, elektriğe gelen zamlara ilişkin, “Düşük tarifeden de olsa elektrik parası, katlanarak geldi. Henüz asgari ücretlilerimiz, artan maaşlarını almadan eridiğini gördüler. Emeklilerimiz, memurlarımız aylıklarını almadan elektrik faturalarıyla çarpıldılar” dedi.