Balıkesir Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü Haberleri
SON DAKİKA

Balıkesir Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü Haberleri

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir’i ziyaret etti

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kurumları ziyaret ederek önemli temaslar gerçekleştirdi. İl Müdürü Adem Özalp ile birlikte, Bandırma Kız Yurdu, Fatma Ana Yurdu ve Yarbay Vecihibey Yurdu’nda gerçekleştirilen “GSB’de Ramazan” programlarına katıldı. Bu etkinliklerde öğrencilerle iftar sofrasında bir araya geldi. Hasan Basri Çantay Yurdu’nda düzenlenen sahur programında gençlerle sohbet ederek talep ve önerilerini dinledi.

Mahalle Ligi Müsabakalarında Final Heyecanı

“İmkan Bizden Oynamak Sizden” sloganıyla her yıl düzenlenen Mahalle Ligi Finalleri, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle düzenlendi.

“Hem Sporda Hem Okulda Başarı…”

Türkiye geneli 61 branşta gerçekleştirilen Okul Spor Faaliyetleri, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile geçtiğimiz yıl 41 branşta 224 mahalli 10 ulusal müsabaka gerçekleştirildi ve 67 bin öğrenci bu faaliyetlere katılım sağlandı. 

Gönen’de Motokros Heyecanı

Türkiye Motokros Şampiyonası’nda 2023 sezonunun 4. Ayak ANLAS yarışı Balıkesir'in Gönen ilçesinde düzenlendi. Hız, denge ve adrenalinin ön plana çıktığı Türkiye Motokros Şampiyonası ANLAS Yarışı Gönen’de 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi.

Balıkesir'de Öğrencilere Sıcak Karşılama

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı için şehre gelen üniversite öğrencilerine sıcak bir karşılama sundu.

BALIKESİR’DE SPOR KULÜPLERİNE MALZEME DESTEĞİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye’nin 81 ilindeki kulüp ve sporculara destek olmak amacıyla malzeme yardımında bulunmaya devam ediyor. Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Balıkesir’de faaliyet gösteren spor kulüplerine malzeme desteğinde bulundu. Her sene kulüplere malzeme desteğinde bulunan Bakanlık, bu yıl mayıs ayında 236 amatör spor kulübüne 5 milyon 280 bin lira nakdi yardım yapmıştı. Düzenlenen ayni yardım töreninde ise 236 spor kulübüne şort-tişört, antrenman yeleği, yağmurluk ve spor çantasının yer aldığı malzeme kolileri teslim edildi.

Gençler Yazı Hareketli Geçiriyor

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde; 20 ilçede “Yaza Hareketli Giriyoruz” sloganıyla düzenlenen ‘GSB Spor Okulları’nda çocuklar, uzman eğitmenler eşliğinde 37 farklı branşta spor eğitimi alıyor.

Özel Gençler Yeteneklerini Sergiledi

Down Sendromlular Halk Oyunları ve Dans Festivali yapıldı. Halk Oyunları ve Dans Festivalinde özel bireyler yeteneklerini sergiledi.

Depremzede Gençler Balıkesir’in Tarihi ve Kültürel Yerlerini Gezdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Hasan Basri Çantay Yurdu’nda ağırlanan depremzede gençler Balıkesir’in tarihi ve kültürel yerlerini gezdi.

Türkiye Satrançla Tek Yürek Oluyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı İle Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle afetzede çocuklara satranç eğitimi verilecek. Eğitimler tüm Türkiye’de GSB Yurtlarında hayata geçirilecek. GSB Yurtlarında hayata geçirilecek satranç eğitimlerine gönüllü eğitmenler katılacak.

Şıldak'tan Müdür Özalp'e Ziyaret

Vali Hasan Şıldak yakın zaman önce görevine başlayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp'i ziyaret etti.

Sömestr Cup’da Futbol Heyecanı

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, öğrenciler için yarıyıl tatilinde çocukları spora teşvik etmek amacıyla Sömestr Cup futbol turnuvası düzenledi.

BANÜ Genç Ofis Çok Yakında Gençlerin Hizmetinde

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri Kompleksi içerisinde yapımı tamamlanan BANÜ Genç Ofis, kulüp ve akademi çalışmaları, gönüllülük faaliyetleri ile üniversiteli gençlerin çok yakında hizmetinde olacak

Gençlik ve Spora Yönelik Çalışmalar Ele Alındı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ve planlanan çalışmalar ile yatırımlar Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantı ile değerlendirildi.

“Gençlerin İyilik Ağacı” Projesi Meyvelerini Veriyor

Balıkesir Edremit Gençlik Merkezi bahçesinde yetişen zeytinler gönüllü gençler tarafından toplanarak zeytinyağları Milli sporculara, ihtiyaç sahibi ailelere ve engelli ailelere ulaştırıldı.

Ermişler Cumhuriyet Anadolu Lisesi Futsalda Balıkesir Şampiyonu

Balıkesir’de Okullar Arası Genç Erkekler Futsal turnuvası sona erdi.

GSB Yurtlarında Şampiyona Heyecanı

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarında kalan gençlere yönelik “GSB Yurtlar Arası Spor Turnuvaları” öğrencilerin yoğun ilgisi ile devam ediyor.

Hayati İnanç Gençlerle Buluştu

Edebi üslûbu, divan edebiyatı sohbetleri, şiire olan aşkı ve gençlere aktarımı ile gönüllere taht kurarak yeni neslin büyük ilgisini çeken şair, yazar Hayati İnanç Bandırma ve Balıkesir’de gençlerle buluştu.

Balıkesir’in Satrançtaki Gururu Elifnaz’ın Hedefi Dünya Şampiyonluğu

Okullar Satranç Şampiyonasında Avrupa Şampiyonu olan Elifnaz Akat’ı, Vali Hasan Şıldak makamında tebrik ederek bundan sonrası için başarılarının devamını diledi…