Balıkesir Kuzusu Haberleri
SON DAKİKA

Balıkesir Kuzusu Haberleri

Yücel Yılmaz, küçükbaş üreticilerin yanında

Balıkesir Kuzusu’nu verdiği desteklerle şehrin en önemli markalarından biri haline getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın da katıldığı törende küçükbaş hayvancılık yapan küçük işletmecilere 550 damızlık dağıttı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ZİRAİ ATIK TOPLAYAN KADINLARA BALIKESİR KUZUSU

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile S.S. Gönen Merkez Tuzakçı Hasanbey Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde yürütülen “Tarlada Sıfır Atık” projesi kapsamında; her 500 kilogram zirai atık toplayan kadın girişimciye; 1 Balıkesir Kuzusu ile kuzu başına 50 adet ot balyası dağıtımı gerçekleştirildi.

Başkan Yılmaz:''Toprağımıza Sahip Çıkıyoruz''

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kurduğu damızlık üretim tesisleri ile hem tescilli Balıkesir Kuzusunu yaygınlaştırıyor hem de üreticiye büyük destek oluyor. Son 5 ayda çiftçiye 40 milyon liralık yardımda bulunan Büyükşehir, üreticilere 149 damızlık koç dağıttı.

Balıkesir’den Deprem Bölgesine Karkas Kuzu Eti Gönderiliyor…

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda Balıkesir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği üyeleri ve üreticileri tarafından 600 adet küçükbaş Balıkesir Kuzusu, depremzedelere ulaştırılmak üzere kesime gönderildi.

Büyükşehir’den ‘Balıkesir Kuzusu’ Üretimine Destek

Coğrafi işaret ile koruma altına alınan “Balıkesir Kuzu Eti” üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla Kepsut, İvrindi, Savaştepe, Dursunbey, Sındırgı ilçelerinde “Balıkesir Kuzusu Damızlık Merkezleri” kuran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 5 ilçede 250 yetiştiriciye; toplam 2 bin 750 damızlık hayvan desteğinde bulunuyor. Kura çekimine Dursunbey’den başlandı.

Balıkesir Kuzusunda Sındırgı Marka Değer Olacak

Coğrafi işaret tescili bulunan ve Türkiye genelinde en çok kıvırcık koyunun bulunduğu Balıkesir’in doğal şehir ünvanlı Sındırgı ilçesi hayvancılık alanında da marka değer olacak.

Pilot İl Balıkesir'de Balıkesir Kuzusu Takip Ediliyor...

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından pilot İl seçilen Balıkesir’de küpeleme faaliyetleri devam ediyor.

5 Ton Atık Topladılar, 10 Kuzu Aldılar

Doğa dostu, sürdürülebilir tarım için önemli bir adım atan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Gönen İlçesinde kadın çiftçilerle birlikte sürdürdüğü “Tarlada Sıfır Atık” projesi büyük ilgi görüyor. Proje kapsamında tarladan 5 tonun üzerinde atık toplayan 10 kadın çiftçiye birer Balıkesir Kuzusu hediye edildi.

Büyükşehir’den, Yerli Üreticiye Damızlık Koç Desteği

Gönen’de üreticilere damızlık koç hibe eden Başkan Yücel Yılmaz, dağıtılan koçlar sayesinde Balıkesir Kuzusunun popülasyonun artacağını, coğrafi işaretli Balıkesir kuzusuna yurt içi ve yurt dışından gelen taleplerin karşılanabileceğini söyledi.