Balikesi̇rbüyükşehi̇rbeledi̇ye Haberleri
SON DAKİKA

Balikesi̇rbüyükşehi̇rbeledi̇ye Haberleri

 Başkan Akın, bayram ziyaretlerinde...

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde vatandaşlar, protokol üyeleri ve partilileriyle bayramlaştı. Aile büyüklerinin de kabirlerini ziyaret eden Başkan Ahmet Akın’a; eşi ve oğlu da eşlik etti.

Başkan Ahmet Akın, Kadir Gecesi’nde Balıkesirlilerle buluştu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Zağnos Paşa Camisi Meydanı’nda düzenlediği iftar yemeği ve Kadir Gecesi programında on binlerce Balıkesirliyle bir araya gelerek sevgi seliyle karşılandı. Programda konuşan Başkan Akın “Balıkesir benim ailem. Bu ailenin hayırlı evladı olmaktan başka hiçbir isteğim yok” dedi. 

Ahmet Akın İlk Ziyaretini Şehit Yakınları Ve Gazilere Yaptı

31 Mart seçiminde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Akın, ilk ziyaretini şehit yakınları ve gazilere yaptı.

Başkan Yücel Yılmaz: ''Her ilçeye Sağlık Merkezi açılacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçenin tamamında tam teşekküllü Sağlık Merkezleri açılacağını ve Sağlık Merkezleri, vatandaşların genel sağlık hizmetlerinden kendi ilçelerinde faydalanmalarını sağlayarak konforunu artıracağını söyledi 

10 Mart’ta sözü verdi, Mayıs’ta tamamlanacak

10 Mart’ta, yıllardır atıl durumda bulunan Çıkrıkçı Hayvan Barınağı’nın baştan aşağı yenileyeceklerinin müjdesini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz çalışmaları başlattı. Barınak Mayıs ayında tamamlanarak hizmete girecek.

Birol Şahin:”CHP’li Belediyeler, Büyükşehir’in 5 Katı Para Harcıyor”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin yaptığı açıklamada CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir’deki CHP’li İlçe Belediyeleri ve Ak Partili Büyükşehir Belediyesinin mali tablolarını karşılaştırdı ve “Allah bütün Belediyelerimizi CHP Zihniyetinden korusun.” dedi.

Büyükşehir’den kırsal mahallelere çok amaçlı salon

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kırsal mahallelere yönelik gerçekleştirdiği projelere bir yenisini ekliyor. Bu kapsamda tüm kırsal mahallelere çok amaçlı salon inşa edilerek günlük ve sosyal yaşam standartları artırılacak. 

Başkan Yılmaz, Simav Çayı’nın peşini bırakmıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve DSİ’den söz alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Simav Çayı için düğmeye bastı. Kirleten unsurlar tespit edilip, suyun dip temizliği yapılacak ve bir, bir buçuk yıl içinde de yeniden balık tutulacak.

Başkan Yılmaz" Çevre dostu yatırımlar yeni dönemde de devam edecek

 İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri çoğalacak Çevre dostu yatırımlarıyla Balıkesir’i yarınlara hazırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; Zeytinli, Merkez, Güre, Ayvalık ve Avşa’da İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri oluşturacaklarını söyledi. Simav Çayı için de seferberlik ilan ettiklerini ifade eden Başkan Yılmaz, 1 yıl içerisinde çözüme kavuşturacaklarını belirtti.

Uydu Kuluçka Merkezi açıldı

“Uydu Kuluçka Merkezi” açılışında Balıkesir’e 1 milyar 600 milyon lira ar-ge teşviki sağladıklarını açıklayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Bugüne kadar yaptıklarımız, önümüzdeki dönemde inşallah Yücel Yılmaz başkanımızla el ele vererek yapabileceklerimizin teminatıdır, işaretidir” dedi.

Yücel Yılmaz’dan 10 numaralı şehre 100 proje

2024-2029 Şehir Yönetim Manifestosunu açıklayarak istihdamdan kentsel dönüşüme, sosyal belediyecilikten sanayiye kadar100 yeni müjde veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Size söz veriyorum; “2028’de Türkiye’de en yaşanılır ve özenilen şehir Balıkesir olacak” dedi.

Çamlık’a; BALMEK ve Mini10 açıldı

Şehrin dört bir yanında açılışlar gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla Çamlık Ahmet Edip Uğur Gençlik, Kültür ve Aktivite Merkezi’nde bulunan; BALMEK ve Mini10’un açılışlarını gerçekleştirdi.

Çınarlıdere Mezarlığı yenileniyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Başçeşme Mezarlığı’nın ardından Çınarlıdere Mezarlığı’nda da yenileme çalışmaları başlattı. Aydınlatma, yağmursuyu drenaj hattı, giriş takı, yaya ve araç yolları yenilenen mezarlıkta çalışmalar mart ayı içerisinde tamamlanacak.

Başkan Yılmaz, “5 milyar lira yatırımla 100 milyar liralık değer kazandırdık”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 5 milyar lira yatırımla 100 milyar liralık değer oluşturup şehre yeni 51 fabrika kazandırdığını, yüzlerce iş insanının da Türkiye’de ilk 500’e girmesi yolculuğunda belediye olarak katkıda bulunduklarını açıkladı.

"Gönen'in Kalbi Burada Atacak..."

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, BALMEK, Dijital Gençlik Merkezi, BalBucks, Aile Danışma Merkezi, idari ofisler ve toplantı salonlarıyla bölgenin en fonksiyonel hizmet noktası olarak kompleks şeklinde düzenlenen Gönen Çok Amaçlı Hizmet Binası’nı yüzlerce vatandaşla birlikte açılışını gerçekleştirdi.  

Başkan Yılmaz: ”Birlikte Başardık Birlikte Başaracağız”

Balya ve Havran’da sıkmadık el, dokunmadık gönül bırakmayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, güçlerine güç kattıklarını vurgulayarak, “Akıl terimiz var, göz nurumuz var, saatlerce emek harcan ekip ruhumuz var. Birlikte başardık, Allah’ın izniyle yine birlikte başaracağız” dedi.

Başkan Yılmaz:" Cumhurbaşkanını bağrına basan Balıkesirliler'e Teşekkür Ederim"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Miting ve Aday Tanıtım Töreni" için geldiği Balıkesir yollarında binlerce vatandaş tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı; miting alanında ise 85 binden fazla vatandaşa seslendi. Coşkulu ev sahipliği için Balıkesirlilere teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Allah’ın izniyle Balıkesir, 31 Mart’ta Gerçek Belediyecilik diyecek” açıklamasında bulundu. 

Başkan Yılmaz "Ayrım yapmadan tüm sporculara destek olduk" 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Amatörün geleceği, Büyükşehir’in desteği” temalı programda; amatör spor kulüp yöneticileri, sporcular, antrenörler ve hakemler ile bir araya geldi. Ahde vefa ödüllerini takdim edildiği programda, Balıkesir’de spora yapılan yatırımlara gıptayla bakıldığı ve Avrupa’da Balıkesir’in adının sıkça anılmaya başlandığı vurgulandı. 

Büyükşehir'den üreticiye 150 bin fidan desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği içerisinde “Balıkesir’de Meyveciliği Geliştirme” projesi kapsamında üreticilere yüzde yüz hibe ile fidan dağıtılıyor. 20 ilçede; 100 bin adet ceviz ile 50 bin adet badem fidanın verileceği proje kapsamında dağıtımlar, Sındırgı’dan başladı.

Orduevleri restore edilerek kent meydanına kazandırılacak

Balıkesir’in çehresini değiştirecek protokol imzalandı... Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesirlilerin bir hayalini daha gerçeğe dönüştürüyor. Şehrin en merkezi konumunda bulunan orduevleri, imzalanan protokol kapsamında taşınacak hemen ardından başlayacak restorasyon çalışmalarıyla vatandaşların kullanıma açık müze, sanat ve kültür merkezi olarak bütüncül bir projeyle kent meydanına kazandırılacak. 

“Okul Bahçeleri ve Seçilecek Sokaklar “Oyun Dostu” Şeklinde Düzenlenmeli”

Balıkesir Eğitim Akademisi’nde öğretmenlere yönelik olarak düzenlenen Doç. Dr. Yavuz Samur’un konuşmacı olarak katıldığı açılış semineri yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin’den Öneri: “Okul Bahçeleri ve Seçilecek Sokaklar “Oyun Dostu” Şeklinde Düzenlenmeli”

Balikesir 'Avlu Triatlon 2023' Avrupa'nın En İyisi Seçildi

Bir kanalda ve bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen ve Avrupa’nın göz bebeği durumunda olan Triatlon Balıkesir, Avrupa Şampiyonasının ev sahipliğinde gösterdiği özverili ve Balıkesir’e yakışan bir organizasyon ile Triatlonda 2023 Yılının En İyi Organizasyon Ödülüne layık görüldü

OĞUZ SAVAŞ YILLAR SONRA İLK TAKIMINA KARŞI OYNAYACAK

Aslen Balıkesirli olan, Türkiye’nin önemli Milli Basketbolcularından Oğuz Savaş yıllar sonra lisanslı olarak ilk oynadığı takım, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’a karşı Kocaeli Çayırova Belediyesi formasıyla Kurtdereli Spor Salonunda mücadele edecek…  

BBB Sporcusu Yasemin Adar, 7. kez Avrupa Şampiyonu

Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda kadınlar 76 kiloda Büyükşehir Belediyespor Kulübü Sporcusu Yasemin Adar Yiğit, finalde Ukraynalı Anastasiia Shustova’yı 12-1 teknik üstünlükle mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Yiğit, böylece 7. kez Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Fırıntaş en çok vergi ödeyen 5’inci şirket

Son 5 yıldır Başkan Yücel Yılmaz’ın yönettiği Fırıntaş AŞ, bünyesine kattığı birçok yeni hizmet ve işletmeyle çağ atlayarak Balıkesir’de en çok vergi ödeyen 5’inci şirket oldu.

Büyükşehir, Manyas Barajı Sulama Bölgesi’ni bakıma aldı

2 binden fazla üreticinin yararlandığı, 15 bin 842 hektarlık Manyas Ovası’nın kalbi Manyas Barajı, BASKİ Genel Müdürlüğü tarafından sulama sezonu öncesinde titizlikle bakım ve onarımdan geçiriliyor.

NE10’un genç beyinleri mezun oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi, geleceği kodlayacak gençleri mezun ediyor. Genç beyinler sertifikalarını, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın elinden aldı.

BALBUCKS, şehre yayılmaya devam ediyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ünü tüm ülkeye yayılan markası BALBUCKS, şubeleşmeye ve tüm şehre yayılmaya devam ediyor. 7’den 77’ye herkesin; muhteşem lezzetleri, nezih ortamı ve uygun fiyat politikası dolayısıyla tercih ettiği BALBUCKS’ın 3. şubesi Avlu Yaşam Merkezi’nde açıldı.

Balıkesirspor'dan Açıklama: ”Yücel Yılmaz’ın Hakkının Yenmemesi Lazım”

Balıkesirspor Başkanı Nedim Ömer yaptığı yazılı açıklamada son günlerdeki gelişmelerle ilgili yönetimin düşüncelerini aktardı. Başkan Ömer: “Yücel Yılmaz Başkanın hakkının yenilmemesi gerektiğini hatırlatmak isterim ” dedi.

Büyükşehir, Küçük Sanayi Sitesi’nin yollarını yeniliyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehrin lokomotifi Küçük Sanayi Sitesi’ndeki bozuk yolları yeniliyor. Sanayi eşrafını mutlu eden asfalt çalışması kapsamında Büyükşehir ekipleri, toplamda 4 bin 500 metre yolu yenileyecek.