Balıkesiriljandarmakomutanlığı Haberleri
SON DAKİKA

Balıkesiriljandarmakomutanlığı Haberleri

DOLANDIRICI 3 CELEP TUTUKLANDI

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca çiftçileri maddi zarara uğratmak isteyen nitelikli dolandırıcılara geçit yok.

JANDARMA KIŞ LASTİĞİ DENETİMİ YAPTI

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, soğuk hava şartlarında, karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamının sağlanması, uygunsuz lastik kullanımından kaynaklı trafik kazalarının ve trafik kazalarından kaynaklı ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi maksadıyla, 22 Ocak 2024 tarihinde “Kış Lastiği Denetimi” gerçekleştirildi. Yapılan denetimler sonucunda bin 566 araç kontrol edildi.

Ticari Araçlarda Kış Lastiği Denetlendi

        Yapılan denetimler sonucunda (3.393) araç kontrol edildi.

Balıkesir İl Jandarmadan Kızılay’a Toplu Kan Bağışı

Balıkesir İl Jandarmasından Kızılay’a Toplu Kan Bağışı Kan bağışının toplumsal bir davranış olması, gelenek haline getirilerek sonraki nesillere aktarılmasının önem arz etmesi ve ülkemizin ihtiyacı olan kan teminine katkı sağlamak amacıyla hareket eden; Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı emrindeki görevli personel, Türk Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Jandarmadan Şok Asayiş Uygulaması

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanması maksadı ile (235) ekip, toplam (790) personelin katılımı ile 22- 23 Kasım 2023 tarihlerinde (İki aşamalı) icra edilen “Şok Asayiş Uygulaması” yapıldı.

Yük ve Yolcu Taşıyan Araçlar Denetlendi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, sorumluluk alanında bulunan karayollarında ''yük ve yolcu taşıyan araç ve şoförlerin'' trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, 21 Kasım 2023 tarihinde "Yük ve Yolcu Taşıyan Araç ve Şoförlerin Özel Denetim” çalışması yapıldı. Yapılan denetimler sonucunda (811) araç kontrol edildi.

Okul Çevrelerinde Kuş Uçurtulmuyor

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik ve Asayiş Timleri tarafından; ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve öğrenci yurtlarının yakın çevrelerinde okulla ilişkisi bulunmayan şüpheli şahıslar ile bu yerlerin yakınında faaliyet gösteren umuma açık alanlarda çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik güvenlik önlemleri üst düzeyde alınıyor…

Jandarma Trafikten “Önce Yaya” Mesaisi

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Jandarması tarafından; İçişleri Bakanlığının “Önce Yaya Uygulaması” talimatı gereğince toplumsal duyarlılığın artırılması ve yayaların karıştığı trafik kazalarının azaltılmasına yönelik olarak 15 Kasım 2023 tarihinde “Yaya Önceliği Özel Denetimi” çalışması yapıldı.          Yapılan denetimler sonucunda (845) aracın kontrol edildiği bildirildi. 

Protokol, Balıkesir Üniversitesi Gençleriyle Buluştu

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ev sahipliğinde; Üniversite Toplulukları Dayanışma ve Tanışma Yemeği düzenlendi.

Yük ve Yolcu Taşıyan Araçlara Sıkı Denetim

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasının, sorumluluk alanında bulunan karayollarında ''yük ve yolcu taşıyan araç ve şoförlerin'' trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, "Yük ve Yolcu Taşıyan Araç ve Şoförlerin Özel Denetim” uygulaması yapıldı. Yapılan denetimler sonucunda (873) araç kontrol edildiği bildirildi.

Reflektif YELEK Giy Görünür Ol Kampanyası

Reflektif YELEK Giy Görünür Ol Kampanyası

Jandarma’dan Kırsalda Fenni Muayene Denetimi ve Eğitimi

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü tarafından kırsalda bulunan araçların fenni muayene anlamında sıkı takibi yapılıyor. Jandarma takiple de kalmıyor ve kırsalda Mobil Muayene istasyonu da kurdurup araçların muayenelerinin tamamlanmasını sağlıyor.