Balya Haberleri
SON DAKİKA

Balya Haberleri

Başkan Yılmaz: ”Birlikte Başardık Birlikte Başaracağız”

Balya ve Havran’da sıkmadık el, dokunmadık gönül bırakmayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, güçlerine güç kattıklarını vurgulayarak, “Akıl terimiz var, göz nurumuz var, saatlerce emek harcan ekip ruhumuz var. Birlikte başardık, Allah’ın izniyle yine birlikte başaracağız” dedi.

Canbey; Bizim Balıkesir İçin Hedeflerimiz Var!

31 Mart Mahalle İdareler Seçimi için saha çalışmalarına hız veren Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, geçtiğimiz haftasonu Ayvalık, Balya ve Havran ilçelerini ziyaret etti.

BALYA'DA TERMİNAL VE İTFAİYE İSTASYONUNDA SONA GELİNDİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Balya ilçesine inşa edilen güvenli, modern, konforlu ve son teknolojik donanımlara sahip otobüs terminali ve itfaiye istasyonunda sona gelindi. Balya Belediye Başkanı Organ Gaga, “Büyük bir eksililiğimiz gideriliyor, bundan dolayı da Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Fatih Mete Ezginer, bugün Balya’da Belediye Meclis Aday Adaylığını açıkladı

Balıkesir Milliyetçi Hareket Partisi’nde Başkan Yardımcılığı da olmak üzere İl teşkilatında yıllardır görev alan Fatih Mete Ezginer, bugün Balya’da Belediye Meclis Aday Adaylığını açıkladı. Ezginer’in aday adaylığını açıklamasına İl ve İlçe teşkilatlarından çok sayıda partili ile akraba ve dostları katıldı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN KÜÇÜK ÜRETİCİYE OT BALYASI DESTEĞİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 2 yıldan bu yana; yol kenarları ve havayollarının kenarlarından biçtiği otları balya haline getirerek kırsalda geçimini hayvancılıkla idame ettiren çiftçilere yüzde 100 hibe ile dağıtıyor.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ZİRAİ ATIK TOPLAYAN KADINLARA BALIKESİR KUZUSU

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile S.S. Gönen Merkez Tuzakçı Hasanbey Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde yürütülen “Tarlada Sıfır Atık” projesi kapsamında; her 500 kilogram zirai atık toplayan kadın girişimciye; 1 Balıkesir Kuzusu ile kuzu başına 50 adet ot balyası dağıtımı gerçekleştirildi.

Büyükşehir, Balya Tereyağı’na Coğrafi İşaret Kazandırdı

Balıkesir’in, her biri kendine has özellik taşıyan yöresel ürünlerinin Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alarak ulusal ve uluslararası alanda bilinirliğinin sağlanması amacıyla Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını sürdürüyor. Toplamda 29 Coğrafi İşareti bulunan Balıkesir’de, 8 ürüne tescil belgesi kazandıran Büyükşehir, son olarak Balya Tereyağının da Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ni aldı.

BALIKESİR DOĞASINA 700 KINALI KEKLİK

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Ayvalık, Balya, Havran, Gönen, Erdek, Manyas ve Marmara İlçelerinde belirlenen noktalarda 700 adet Kınalı Keklik doğaya salındı.

Bükdere Peyniri ile Balya Tereyağı İçin Coğrafi İşarete Başvuruldu

Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir’in gastronomi şehri olması yolunda büyük gayret gösteriyor. Bu kapsamda bölgeye özgü gıda ürünleri tescilleyerek tanınırlığını artırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, yeni ürünler için Coğrafi İşaret Tescil Belgesi başvuru çalışmalarını sürdürüyor. 

Balya Çamlık Mahallesinde bin 500 Kg Tohum Dağıtıldı…

Balya İlçesine bağlı Çarmık Mahallesi'nde u hibeli Badalan Fasulyesi dağıtımı gerçekleştirildi.

CHP'nin 2 Kalesi Yıkıldı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlanmasının ardından istatistiklerde ortaya çıkıyor. Balya ve Gönen ilçeleri seçimlerde CHP'nin büyük zarar gördüğü 2 nokta oldu. 2 ilçenin yapısı seçim sonuçlariyla incelendiginde ise önümüzdeki yerel seçime CHP'nin eksiyle başladığını gösteriyor.

AKPARTİ BALIKESİR BALYA’DA BÜYÜK BİR COŞKUYLA KARŞILANDI…

Ak Parti Balıkesir İl Başkanlığı Ramazan ayı ilçe ziyaret programına Balya ilçesi ile devam etti. Ak Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkan, Ak Parti Balıkesir İl Yürütme Kurulu ve Yönetim Kurulu üyeleri, İl Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanı, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Yönetimleri, İlçe Teşkilatı Ana Kademe, Kadın Kolları ve Gençlik kolları, AK Parti 28. Dönem Milletvekili aday adaylarının da dahil olduğu Ramazan ayı ziyaret programını Balya’da gerçekleştirildi.

Büyükşehir’in Balya Yatırımlarında Çalışmalar Sürüyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balya’da yapımına başladığı otobüs terminali ve itfaiye istasyonunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilen tesisin eylül ayı sonunda hizmete başlaması bekleniyor.

Balya’ya İtfaiye İstasyonu ve Modern Terminal Yapılıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balya ilçesine; güvenli, modern, konforlu ve teknolojik donanımlara sahip Otobüs Terminali ile yine son teknoloji ile donatılmış itfaiye araçlarına uygun garajı olan İtfaiye İstasyonu kazandırmak için aralıksız çalışıyor.   

BBB’den Balya’ya Terminal ve İtfaiye İstasyonu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balya ilçesine; güvenli, modern, konforlu ve teknolojik donanımlara sahip Otobüs Terminali ile yine son teknoloji ile donatılmış itfaiye araçlarına uygun garajı olan İtfaiye İstasyonu kazandırıyor.

Balya'nın İlk Cemevi Açıldı

Balya Kocabük Mahallesi’nde eski İlkokul tadilat yapılarak hizmete giren Cemevi'nin açılış programı yapıldı.

Belgin Uygur İlçe Ziyaretlerine Devam Ediyor

Hafta başında MKYK toplantısı için Ankara'da bulunan AK Parti MKYK Üyesi Balıkesir Milletvekili Av. Belgin Uygur, Balıkesir 'e dönünce yaz sezonunda ağırlık verdiği saha çalışmalarına aynı hızla devam etti. Karesi, Balya ve Susurluk ilçelerinde kırsal mahalle ziyaretleri yaptı.

Balıkesir’de Tarım Ve Hayvancılık Alanında Öğrenciler Yetiştirilecek

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Balya, İvrindi, Savaştepe ve Manyas’ta 5 okulda Tarım ve Hayvancılık alanında öğrenciler yetiştirilecek.

Balıkesirli Bin Çiftçiye Tohum Desteği

Üreticinin elini güçlendiren yatırımlarını hız kesmeden devam ettiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde; Savaştepe, Erdek, Marmara, İvrindi ve Balya’da Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı aktif 1000 çiftçiye tohum desteği sağladı.

Balıkesir’e Şehit Ateşi Düştü

Balıkesir’e şehit ateşi düştü. Üzücü haber Gaziantep’ten geldi. Balya nüfusuna kayıtlı Piyade Er Oktay salar hain terör saldırısı sonucu şehit oldu.

Büyükşehir, Badalan Fasulye Üretimini Yaygınlaştırıyor

Tarım ve hayvancılığı önceleyerek çalışmalarına yön veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çiftçinin elini güçlendiren desteklerini sürdürüyor. Balıkesir’in iklim şartlarına uygun ve verimli bir ürün olan Badalan fasulyenin yaygınlaştırılmasını amaçlayan Büyükşehir, Balya’da; 200 dekar alanda ekilmek üzere; 24 çiftçiye bin 375 kilogram Badalan fasulye tohumu dağıtımında bulundu.

Yerin 400 Metre Altında İftar Daveti

AK Parti Balıkesir Milletvekili Av. Adil Çelik, Balya’da faaliyet gösteren Eczacıbaşı/Esan Kurşun Çinko İşletmesi’nde, yerin 400 metre altında maden işçileri ve şirket yetkilileri ile birlikte düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

İlçelerde Okullar İki Gün Tatil Edildi

Yoğun kar yağışı ve yol durumları göz önüne alınarak yarın ve cuma günü Balya, Bandırma, Erdek, Gönen, Manyas, Bandırma ve Susurluk ilçelerinde okullar tatil edildi.

BBB, Bir Ailenin Daha Yüzünü Güldürdü

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında Balya Danişment Mahallesi’nde bir engelli vatandaşın özellikli engelli aracı ve engelli asansörü ihtiyacını karşılayarak, evini de banyosundan mutfağına kadar baştan aşağıya yeniledi.

Balıkesir’in Kuzey Ve Batı İlçelerine Kar Uyarısı

Balıkesir Valiliği’nden bazı ilçeler için kar uyarısı yapıldı.

Balıkesir Gastronomi Şehri olacak

Balıkesir’in gastronomi şehri olması yolunda büyük gayret gösteren Başkan Yücel Yılmaz’ın talimatıyla; bölgeye özgü gıda ürünleri için Coğrafi İşaret başvuruları gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Bükdere Küflü Deri Katık Peyniri ile Manda Kaymağının ardından Savaştepe Seferberlik Çöreği için de başvurusunu tamamladı. Ayvalık Kirli Hanım Peyniri, Balya Tereyağı, Balıkesir Kaymaklısı ile pideli paça için de başvuru hazırlıkları sürüyor.

Av.Adil Çelik:" Balya’da Madencilik Yüksekokulu Eczacıbaşı 'na yakışır"

AK Parti Balıkesir Milletvekili Av.Adil Çelik, Balya’da faaliyet gösteren Eczacıbaşı/Esan Kurşun Çinko İşletmesine ziyarette bulundu.