Basın Haberleri
SON DAKİKA

Basın Haberleri

SEÇMENLER YEREL YÖNETİCİLERİNİ SEÇİYOR

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başında.

Tilkici: “Uzman Çavuşlar Her Şeye Layıktır”

Uzmanlar Federasyonu Balıkesir İl Başkanlığınca emekli ve görevi başındaki uzman çavuşlara iftar yemeği düzenlendi. Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı iftar yemeğine ilgi oldukça büyüktü. Emekli ve çalışanların da aralarında bulunduğu iftar yemeğinde önce Kuran-ı Kerim okundu,  ardından iftar yapıldı. Gördüğü kalabalık sonucunda gurur duyan Ali Tilkici, “Gün geçtikçe çığ  gibi büyüyoruz” dedi. 

Serkan Sarı: ”Sandıkların Başında Seferberlik Yapacağız”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, 31 Mart seçimlerine sayılı günler kaldığını belirterek Balıkesirli seçmenleri sandığa çağırdı. CHP’li Sarı, “31 Mart sabahı, daha refah ve daha mutlu bir Balıkesir için bütün hemşirelerimi sandığa davet ediyorum” dedi.

Çanakkale Şehidi Yüzbaşı Necati Bey, Kabri Başında Anıldı

18 Mart Çanakkale zaferinin 109 yılında Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Zağnos Paşa Camisi haziresinde yatan Şehit Yüzbaşı Necati Bey'i kabri başında andı.

Adalet Bakanlığı’ndan icra ilanlarına dair uyarı

Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Bakanlık teşkilatına gönderilen yazıda, menkul/gayrimenkul satış ilanlarının süreli yayınlarda yayımlatılmasının zorunlu olduğu hatırlatılarak, satışlardaki parasal limitlere dikkat edilmesi ve ilan metinlerinde bilgilerin eksik olmaması uyarısında bulunuldu.

Serkan Sarı:”Demokrasinin Temel Taşı Muhtarlar Desteklenmeli”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, seçim ile işbaşına gelmelerine rağmen muhtarların birçok harcamayı kendi bütçelerinden karşıladığını bu harcamalar nedeniyle muhtarlara ek bir bütçe olanağı sunulması gerektiğini söyledi.

HASAN AVCI BASIN TOPLANTISIYLA ADAYLIK SÜRECİNİ BAŞLATTI

Alıtıeylül Belediye Başkanı iken Ak Partiden aday gösterilmeyen Hasan Avcı bağımsız olarak Belediye Başkan adayı olacağını duyurmuştu.

YANGIN VAARR!..

Beyler... Vatandaş perişan, vatandaş aç. Kiralar almış başını gidiyor. Çarşıda, pazarda her şey ateş pahası. Halkımız geçim sıkıntısı çekiyor. İşçi, memur, köylü ,esnaf kötü durumda. İnsanlarımız artık yoksulluk değil açlık sınırının altında bir yaşam sürüyor. Siyasilerden çözüm istiyoruz. Onlar ne yapıyor. İktidar yanlıları yaşananların üstünü örtmeye, muhalefet ise istismar etmeye çalışıyor.(K.Ş) SİZDEN GELENLER

Balıkesir, depremin yıldönümünde Adıyaman’ı yalnız bırakmadı

6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Balıkesir Basını ve eşi Mehtap Yılmaz ile beraber Adıyaman’daki Balıkesir Çarşısı’nı ziyaret eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve çarşı esnafı tarafından sevgi seliyle karşılandı. Çarşı esnafı böyle güzel işler yapan çalışkan bir başkan seçtikleri için Balıkesirlilere teşekkür etti.

Ören Plajında Yapılan Beton Set Yıkıldı

Geçtiğimiz günlerde Basın ’da çıkan haberlere kayıtsız kalmayan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Ören Sahili, Paprika Beach işletmesinin önünde yapılan ve kıyı kenar çizgisinde bulunan alana izinsiz olarak yapılan beton setlerin tamamı için yıkım talimatı verdi.

Başkan Hasan Arslan, gazetecilerle bir araya geldi

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bölgede ki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Başkan Yılmaz, Balıkesir basınına teşekkür etti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü onuruna, Onhann Asya Termal Otel’de akşam yemeği programı düzenledi. Programda konuşan Başkan Yılmaz “Yaptığımız işlerin ardında hep siz varsınız. Kiminiz bizimle birlikte dolaşıyor, kiminiz ekran başında takip ederek haberlerimizi yazıyor.” dedi.

BALIKESİR’İN GASTRONOMİ ZENGİNLİĞİ SINIRLARI AŞIYOR

“50 Peynirli Şehir Balıkesir”, “Zeytin Ülkesi Balıkesir” ve “Ekmek Şehri Balıkesir” üçleme eserleri ile dört uluslararası ödül alarak bir ilke imza atan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da gurme yazarlar ve basın mensuplarının katılımıyla görkemli bir lansman düzenleyerek kitapların tanıtımını gerçekleştirdi.

Vali Ustaoğlu: “Gazetecilik Milletimizin sesi, vicdanıdır”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Vali İsmail Ustaoğlu; “Basın, demokrasinin ve toplum hayatının önemli ve etkili bir denetim organı olması sebebiyle, kamu düzeninin vazgeçilmez temel unsurlarından biridir” dedi. 

Gazeteci Olcay Özal Toprağa Verildi

Balıkesir Basın camiasının sevilen ismi ve fotoğrafçılık alanında sergileriyle şehrimizin de tanıtımına destek olan Olcay Özal 81 yaşında vefat etti. 

BAŞKAN YILDIZ’DAN FİYAT TARİFELERİ KONUSUNDA UYARILAR

Balıkesir Lokantacılar ve Benzerleri Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Yıldız bir basın toplantısı düzenleyerek, özellikle üyelerini yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

CİHAN HAYIRSEVENER ŞEHİT EDİLİŞİNİN 14. YILINDA ANILDI

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Disiplin Kurulu Başkanı olan ve 14 yıl önce vurularak şehit edilen Cihan Hayırsevener ve vefat etmiş gazeteciler anısına BGC Basın Müzesi bahçesinde bir anma programı yapıldı.

BALIBEK: 'ALTIEYLÜL'E ADAYIM'

Esin Balıbek CHP Altıeylül Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurusunun ardından düzenlediği basın toplantısında teşkilat üyeleri ve basınla bir araya geldi

AHMET NAMLI ALTIEYLÜL'E ADAY ADAYI

Balıkesir basınının tanınmış isimlerinden, Gazeteci/Yazar Ahmet Namlı Cumhuriyet Halk Partisi'nden Altıeylül Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

CHP Kadın Kolları 5 Aralık Kadın Hakları Günü'nde basın açıklaması düzenledi

CHP Kadın Kolları'nın düzenlediği basın toplantısına İlçe Kadın Kolları ve teşkilat üyeleri katıldı.

Havranlı Seyit Onbaşı Vefat Yıldönümünde Dualarla Anıldı 

Çanakkale Savaşı'nda sırtladığı top mermisinin ateşlenmesiyle savaşın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı vefatının 84 üncü yılı dolayısıyla Havran İlçesi Kocaseyit Mahallesinde bulunan kabri başında anıldı. Vali İsmail Ustaoğlu, Kuva-yi Milliye ruhunun Çanakkale Savaşı'nda vücut bulduğu kahraman Havranlı Koca Seyit'in ölüm yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programına katıldı.

BİK Genel Müdürü Erkılınç: “Yanlış yollara tevessül edenler kendilerini kandırıyor”

Basın İlan Kurumu (BİK) 32. Dönem 4. Genel Kurul Toplantısı, Genel Müdür Cavit Erkılınç’ın konuşması ile başladı. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, BİK Analitik dijital ölçümleme sisteminin sorunsuz çalıştığını, kimin gerçek, kimin sahte trafik ürettiğini bildiklerini söyledi.

81 İlde Kadına Şiddete Karşı Mücadele Anlatıldı 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında 81 ilde Ak Parti Kadın Kolları tarafından açıklama yapıldı. Eş zamanlı olarak Balıkesir’de de düzenlenen basın açıklamasını İl Kadın Kolları Başkanı Meral Cengiz, İl Başkanı Mehmet Aydemir'in de katılımıyla yaptı.

ŞÜKRÜ BAKIR ALTIEYLÜL BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINI ANLATTI

Geçtiğimiz gün Altıeylül Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatını yapan Şükrü Bakır bugün de basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek açıklamalarda bulundu…

Uyuşturucu Madde Bağımlılığı İle Mücadele

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretine yönelik farkındalık oluşturmak ve toplum bilincini artırmak maksadıyla 07 Kasım 2023 tarihinde Marmara ilçesi ile Saraylar ve Avşa mahallerinde (385) vatandaşımızın (Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri ve Öğretmenler, Sivil Toplum Kuruluşları, Muhtarlar, Veliler, Öğrenciler ve Basın Mensuplarının) katılımıyla "Uyuşturucu Madde Bağımlılığı İle Mücadele" farkındalık semineri verilerek UYUMA (Uyuşturucu İle Mücadele Aplikasyonu) uygulaması cep telefonlarına kurulumu sağlandı.

Ticaretin 100 Yılını Anlatan Duayenler Ayakta Alkışlandı

Balıkesir Ticaret Odası tarafından Barış Aydın Meclis Salonunda gerçekleştirilen, Meclis Üyeleri, Komite Temsilcileri ve Basın mensuplarının katıldığı bir panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak BEST A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, önceki dönem Belediye Başkanlarından Ziyaettin Tan, Şehrimizin önemli esnaflarından Orhan Günvaran ve fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer katıldı. Moderatörlüğünü Balıkesir Haber TV Genel Yayın Yönetmeni Ramazan Karaca’nın yaptığı panel büyük bir ilgiyle takip edildi.

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN

Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Parlak Balıkesir Haber Tv’yi Ziyaret Etti…

Balıkesir Basın İlan Şube Müdürü Halil İbrahim Parlak, Balıkesir Haber TV’ye bir ziyarette bulundu.

Cumhur İttifakı Ayvalık Pazar Yeri İhalesinin İptalini İstiyor

Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi Yönetim Kurulları ve Meclis Üyeleri adına; Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Mustafa Güren ile Milliyetçi Hareket Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Mehmet Sıray ALTINOVA pazar yeri yapım ihalesine dair CUMHUR İTTİFAKI Partileri  olarak ortak  bir basın açıklaması yaparak, Ayvalık Pazar Yeri İhalesinin iptal edilmesini istedi.

YENİDEN REFAH PARTİSİ’NDEN KINAMA

Filistin halkına karşı İsrail’in düzenlediği saldırılar yeniden Refah partisi Balıkesir İl Başkanı Fatih İnceboy tarafından da bir basın açıklamasıyla şiddetle kınandı. Basın toplantısında İnceboy ayrıca 15 Ekim’de genel Başkanları Fatih Erbakan’ın da katılımıyla Konya’da gerçekleşecek olan İsrail’e tepki toplantısına parti gözetmekbsizin herkesi davet etti.