Bbb Haberleri
SON DAKİKA

Bbb Haberleri

BBB Sporcusu Yasemin Adar, 7. kez Avrupa Şampiyonu

Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda kadınlar 76 kiloda Büyükşehir Belediyespor Kulübü Sporcusu Yasemin Adar Yiğit, finalde Ukraynalı Anastasiia Shustova’yı 12-1 teknik üstünlükle mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Yiğit, böylece 7. kez Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşadı.

BBB, OĞUL PAŞA TÜRBESİ’Nİ RESTORE EDİYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bigadiç İlçesi İskele Mahallesi’nde bulunan Oğul Paşa Türbesi’ni özgün yapısını koruyarak yeniliyor.

MEHTAP YILMAZ BBBTV’NİN KONUĞU OLDU

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Eşi Mehtap Yılmaz, BBBTV’nin konuğu oldu.

BBB’den Ulaşım Ücretlerine İndirim

565 milyonluk yatırımla Bandırma’da ulaşımın kalite ve konforunu artıran Büyükşehir Belediyesi, Başkan Yücel Yılmaz’ın talimatıyla ücretlerde indirim yaptı. Tam ücret 13 liradan 11 liraya, öğrenci ücretleri ise 9 liradan 6,5 liraya indirildi.

BBB, Güneş Enerjili Aydınlatmaya Geçiyor

Sürdürülebilir kent hedefi doğrultusunda önemli adımlar atan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bazı hizmet binaları, mezarlık ve parklarda güneş enerjisiyle çalışan aydınlatma direklerinin montajına başladı.

Bbb, Sokak Hayvanları İçin Var Gücüyle Çalışıyor

“Balıkesir’de her canlı kıymetli ve özel.” diyerek yola çıkan Başkan Yücel Yılmaz’ın önderliğindeki Büyükşehir Belediyesi; sokak hayvanlarının yaşam haklarına saygı gösteriyor, beslenmelerinden aşılama ve tedavilerine kadar en iyi koşullarda hayatlarını sürdürebilmeleri için var gücüyle çalışarak Türkiye’ye örnek olan yatırım ve hizmetleri hayata geçiriyor.

BBB, Ayvalık’ın güzelliğine güzellik katıyor

Zeytin ve çam ormanlarının denizle kucaklaştığı, iç içe geçmiş birbirinden güzel koyları, çevresini sarmalayan irili ufaklı 22 adası, adeta bir açıkhava müzesini andıran mimari yapıları ve büyüleyici denizaltı dünyasıyla Balıkesir’in turizm cenneti Ayvalık; Büyükşehir Belediyesi eliyle hak ettiği hizmetlere kavuşuyor.

BBB’den Bandırma’ya da Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit’in ardından Bandırma’ya da Türkiye’ye örnek olacak “Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi” açmak için gün sayıyor.

BBB, Coğrafi İşaret Başvurularını Sürdürüyor

Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir’in gastronomi şehri olması yolunda büyük gayret gösteriyor. Bu kapsamda bölgeye özgü gıda ürünleri tescilleyerek tanınırlığını artırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, yeni ürünler için Coğrafi İşaret Tescil Belgesi başvuru çalışmalarını sürdürüyor.

BBB, MAVİ BAYRAKLI PLAJ SAYISIYLA REKOR KIRDI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin; planlı ve akılcı çalışmalarıyla 2022 yılında 31 olan Mavi Bayrak sayısı, 2023 yılında 46’ya yükseldi. İller bazında 5. sıradan 4. sıraya yükselen Balıkesir, belediyeler arasında 1. sıraya oturdu. Ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 18 Mavi Bayraklı Plajıyla rekor kırarak “Türkiye’de en fazla Mavi Bayrak sahibi olan Belediye” unvanını almaya hak kazandı.

BBB, şehir kameralarını devreye aldı

Büyükşehir Belediyesi hem kent sakinleri, hem de kentte yaşamayan ama şehri merak eden vatandaşlar için Balıkesir’in farklı noktalarına şehir kameraları yerleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi, şehir kameraları uygulamasını 8 nokta ile başlattı.

50 BİN METREKARE HAYALET AĞ DENİZLERDEN ARINDIRILDI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, denizlerdeki biyolojik çeşitlilik için büyük tehdit oluşturan hayalet ağlarla mücadele kapsamında;Ege ve Marmara Denizlerinden3 yılda 50 bin metrekare hayalet ağ çıkardıklarını açıkladı. Bu sayede deniz tabanındaki binlerce hayvanın kapana kısılarak ölmeleride engellendi.

BBB’nin Hedefi, İklime Dirençli Balıkesir

İklim değişikliğiyle mücadele ve sıfır atık projelerinde Türkiye’ye ilham olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “İklime Dirençli Balıkesir Çalıştayı” düzenledi

Durmadan, Yorulmadan Hizmet Üretmeye Devam

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ihtiyaç duyulan her alanda hem AK Partili belediyelerin hem de AK Parti Hükümeti’nin durmadan, yorulmadan hizmet ürettiğini söyledi. Başkan Yılmaz, “14 Mayıs sonrasında da milletimizin desteği ve duası ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkemize hizmetleri devam edecek” dedi.

BBB, 481 KOÇ DAĞITTI

Kepsut Damızlık Üretim Tesisinde üretilen 41 damızlık koçu, üreticilere yüzde 100 hibeyle dağıtan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “41 kere maşallah” diyerek yeni bir müjde de verdi.

Bahçıvanlığı, BAÇEM’de öğrendiler

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çiftçi Eğitim Merkezi’nde (BAÇEM), Uygulamalı Bahçıvanlık Kursu tamamlandı. Ülkenin farklı yerlerinden gelen 50 kursiyere, sertifikaları teslim edildi.

Kocaavşar Mitingine Binler Katıldı

AK Parti İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi’nin Kocaavşar’da düzenlediği mitingte kalabalıklar alana sığmadı, coşku ve destek hiç eksilmedi.

Vekil İsmail OK: Balıkesir için hemen şimdi!

AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Erdek İlçesi’nde ayak basmadık yer bırakmadı. Vekil Ok, “Türkiye Yüzyılı yolunda; durmadan, yorulmadan kapı kapı, sokak sokak çalışmaya devam ediyoruz. Balıkesir için hemen şimdi diyoruz’ dedi.

BBB’ye Yatırım ve Projeler Başarı Ödülü

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Türkiye’nin köklü gazetelerinden Yeni Asır Gazetesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Ege Yatırım, İhracat, İnovasyon, Teknoloji (EGE YİİT) Ödül Töreni’nde “Yatırım ve Projeler Başarı Ödülü” aldı.

Balıkesir’in su ayak izi haritası çıkarılıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, karbon ayak izinin ardından vatandaşların su ayak izini hesaplayabilecekleri sistemi devreye aldı. Sistemle israfın engellenmesi ve Balıkesir’in su ayak izi haritasının çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca BASKİ Genel Müdürlüğü, su tasarrufu sağlanması ve suyun verimliliğinin artması amacıyla sözleşme yenileyen ve ilk defa abonelik işlemi yapan vatandaşlara ‘perlatör’ hediye ediyor.

Büyükşehir Meclis Üyeleri Huzur Haklarını Depremzedelere Bağışladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden tüm Türkiye’ye örnek olacak kararlar çıktı. Meclis üyelerinin Şubat ayı huzur hakları, depremzedelerin ihtiyaçları için kullanılmak üzere bağışlanacak ve Balıkesir’de konutlarda ikamet eden depremzedelerin kullandıkları suyun birinci kademeye tekabül eden kısmı Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

Büyükşehir her koşulda görevinin başında

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, önümüzdeki Pazar günü beklenen kar yağışına karşı her koşulda görevini yapabilmek için tüm önlemlerini aldı. 7/24 teyakkuzda bekleyen bin 399 personel ve 539 araç ile 1 dakika içinde aksiyon alabilecek şekilde şehrin dört bir yanında hizmet verecek olan Büyükşehir Belediyesi, sokaktaki can dostların bakımını da aksatmadan sürdürecek. 

BBB’den ilçelere ekipman desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ‘İlçelere eşit hizmet vereceğiz’ prensibiyle hareket eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Haşere Mücadele Hizmetlerinde kullanılması amacıyla ilçe belediye başkanlıklarına; 47 araç, 42 pülverizatörlü ULV, 7 mist blower, 20 kanal sisleme cihazı dağıtımı gerçekleştirdi.

BBB’den Üreticiye 10 Ton Kompost Desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ‘Tarımda lider Şehir Balıkesir’ sloganıyla başlattığı Kültür Mantarı Yetiştiriciliği kursunu başarıyla tamamlayan 35 kursiyere 10 ton kompost ve 250 torba üst toprak dağıtımı gerçekleştirdi.

Yağı getir, mamayı götür

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “Yeşil Beceriler Projesi” kapsamında “Yağı Getir, Mamayı Götür” projesi başlattı. Proje kapsamında en az bir litre atık yağ getirenlere kedi veya köpek maması verilecek.

BBB’den Balya’ya Terminal ve İtfaiye İstasyonu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balya ilçesine; güvenli, modern, konforlu ve teknolojik donanımlara sahip Otobüs Terminali ile yine son teknoloji ile donatılmış itfaiye araçlarına uygun garajı olan İtfaiye İstasyonu kazandırıyor.

Balıkesir’de suya indirim oranları belirlendi

BASKİ Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ardından su tarifelerde yapılacak indirim oranları belirlendi. Bu kapsamda; 1 kademe tüketimde , 2. ve 3. Kademe tüketimde 0 indirim uygulandı. Ayrıca öğrenci belgesiyle BASKİ’ye başvuran üniversiteliler suyu yüzde 50 indirimli kullanabilecekken, sosyal yardım alarak geçimini sağlayan vatandaşlara da indirim uygulanacak. 

BBB, Yüzde 100 Hibe ile Koç Dağıttı

2020 yılından buyana 416 damızlık koç desteğinde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kepsutlu üreticilere yüzde 100 hibe ile 25 damızlık koçun daha dağıtımını gerçekleştirdi.

BBB’den, Edremit’e Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Edremit’te, Türkiye’ye örnek olacak “Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’nin” açılışı için gün sayıyor. Bölgede önemli bir ihtiyaca cevap verecek olan merkez, sokak hayvanları için acil müdahale üssü olarak hizmet verecek.

BBB’den Üreticilere Tohum Temizleme Makinesi Desteği

Tarım cenneti Balıkesir’de üreticinin elini güçlendirmeye devam eden Büyükşehir Belediyesi “Kaliteli Tohumluk Üretimi” projesi kapsamında; hububat üreticilerinin kendi tohumlarını, kaliteli ve sağlıklı bir şekilde kullanmalarını sağlayacak 2 milyon lira değerindeki 15 tohum temizleme (selektör) makinesini üreticiyle buluşturdu.