Çanakkale Haberleri
SON DAKİKA

Çanakkale Haberleri

TPAO Marmara Denizi'nde petrol arayacak

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO), Marmara Denizi'ndeki 3 ayrı bölge için petrol arama ruhsatı verildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan karara göre, TPAO'ya Tekirdağ, Balıkesir ve Çanakkale illerinde bulunan deniz sahalarında 8 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verilmesi kararlaştırıldı.

“Balıkesir’in Çanakkale Kahramanları” döneme ışık tutacak

Balıkesir’in, Çanakkale Savaşları’ndaki yeri ve öneminin ortaya konduğu “Balıkesir’in Çanakkale Kahramanları” adlı eser, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mithat Atabay’ın kalemiyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından literatüre kazandırdı.

Çanakkale Şehidi Yüzbaşı Necati Bey, Kabri Başında Anıldı

18 Mart Çanakkale zaferinin 109 yılında Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Zağnos Paşa Camisi haziresinde yatan Şehit Yüzbaşı Necati Bey'i kabri başında andı.

Kahraman Şehitlerimiz Şükran ve Minnetle Anıldı

Vali İsmail Ustaoğlu 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109 uncu Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Vali Ustaoğlu:”Çanakkale Zaferi, fedakârlık ve kahramanlığın sembolüdür.”

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu Çanakkale Zaferinin 109. Yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Vali Ustaoğlu açıklamasında Balıkesir Lisesinin, henüz 15’li yaşlarında olan 100 öğrencisiyle Çanakkale Savaşı’nda en çok şehit veren okullardan birisi olduğunu vurguladı.

Kanla Sulanmış Toprak, Kuvâ-yi Milliye Şehrine Getirildi

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Cumhuriyetin 100'üncü Yılında Anadolu'dan Çanakkale'ye Projesi ile Çanakkale Şehitliği’nden alınan ‘Şehitlik Toprağı’ ve Türk Bayrağı Vali İsmail Ustaoğlu’na takdim edildi.

Son dakika... ÇANAKKALE’DE DEPREM

Saat 21.38’de merkez üssü Çanakkale'nin Yenice İlçesi Karasu'da olan 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yenice ile Balıkesir'in Gönen ilçe sınırında bulunan Karasu'da olan deprem Balıkesir’de de şiddetli bir şekilde hissedildi.

Balıkesir’de esnaflar için üst düzey toplantı

Balıkesir, Manisa ve Çanakkale ESOB Başkanlarının esnafın beklentileri, sorunlarını hazırladıkları dosyalar Ankara’ya çözüm için yola çıktı. Esnaf Sanatkarlar Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aksoy esnaf odalarının sorunlarını tek tek dinledi. BESOB Başkanı Fehmi Erdem “6’ncı Esnaf Şurası’nda da sorunlarımız ve çözüm önerilerimiz görüşülecek” dedi.

Burhaniye'de Yan Bağlantı Yolu Kullanıma Açıldı

Tüm çalışmaları tamamlanan İzmir-Çanakkale Çevre Yolu, Bülent Ecevit Bulvarı (Tuzla Caddesi) bölgesindeki yan yol Burhaniye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen asfaltlama çalışmasının ardından kullanıma açıldı.

Havranlı Seyit Onbaşı Vefat Yıldönümünde Dualarla Anıldı 

Çanakkale Savaşı'nda sırtladığı top mermisinin ateşlenmesiyle savaşın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı vefatının 84 üncü yılı dolayısıyla Havran İlçesi Kocaseyit Mahallesinde bulunan kabri başında anıldı. Vali İsmail Ustaoğlu, Kuva-yi Milliye ruhunun Çanakkale Savaşı'nda vücut bulduğu kahraman Havranlı Koca Seyit'in ölüm yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programına katıldı.

Balıkesir’de Kişi Başı Atık Miktarı Günlük 1 Kg Oldu

TÜİK her iki yılda bir atık verilerini derliyor. 2022 yılı baz alınarak derlenen rakamlara göre ülkede oluşan atık miktarı 109 milyon 237 bin 232 ton olarak hesaplandı.  Balıkesir’de 2022 yılında belediyeler tarafından kişi başı toplanan günlük ortalama atık miktarı 0,97 kg olarak hesaplandı. Bu rakam komşumuz Çanakkale’de 1,74 kg…

“SAĞOL ATAM” BU AKŞAM GÖSTERİMDE

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Çanakkale Deniz Savaşları’nın seyrini değiştiren Balıkesir Havranlı Seyit Onbaşı’nın buluşmalarından esinlenen “Sağol Atam” isimli kısa metrajlı belgesel tadındaki filmin galası bugün SAAT: 20.00’de (8 Kasım Çarşamba) Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılıyor. Bu konuda yapılan açıklamada gösterime tüm halkın davet edildiği ve ücretsiz olduğu belirtildi…

Seyit Onbaşı’nın “Sağol Atam” Filmi Gösterime Giriyor

Çanakkale Zaferi'nin en önemli kahramanlarından 'Koca Seyit' lakaplı Onbaşı Seyit Çubuk'un kısa filmi 8 Kasım saat 20.00’da Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gösterime giriyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihe armağanı olan kısa filmin galasına tüm vatandaşlar davet edildi.

Havran Terzizade Konağı Atatürk ve Seyit Onbaşı Müzesi Oldu

Cumhuriyet’in ilanından sonra Havran’a gelen Atatürk’ün, Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı ile görüştüğü Terzizade Konağı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmesinin ardından Havran Belediyesi ile iş birliği içerisinde gerçekleştirilen özenli çalışmalar sonucunda maneviyatına uygun olarak Atatürk ve Seyit Onbaşı Müzesi’ne dönüştürüldü.

Almanya’dan Gelen Gençler Altıeylül’de Ağırlandı

Almanya Balıkesirliler Derneği Gençlik Kolları Türkiye’ye 2. gezisini düzenledi. Gezi grubu Almanya’nın Köln Şehrinden İstanbul’a uçtu. 33 genç ve dernek yöneticileri, otobüsle Edirne’ye ardından Çanakkale Şehitliğini rehber eşliğinde ziyaret etti. Daha sonrasında Balıkesir’e hareket eden kafile, Havran’lı Seyit Onbaşı’nın kabrini de ziyaret ederek kabri başında dua etti.

Re-You Projesi Kapsamında "Gelecek İçin Doğru Beceriler Konferansı”

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ortaklığında Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından hazırlanarak, AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında desteklenmeye layık görülen “Renewable Youth Energy/RE-YOU (Yenilenebilir Gençlik Enerjisi/Yeniden Sen) Operasyonu” başlıklı proje kapsamında “Gelecek İçin Doğru Beceriler” konferansı gerçekleştirildi.

Edremit’ten Çanakkale’ye 250 Zeytin Fidanı

Edremit Belediyesi Ağustos ayında Çanakkale’de yaşanan orman yangınından etkilenen köylere fidan desteği verdi. Başkan Selman Hasan Arslan’ın talimatıyla yaraların sarılması için harekete geçildi.

ATATÜRK’ÜN KAHVE MOLASI VERDİĞİ ÇINAR 450 YAŞINDA

14 Nisan 1934’te Atatürk Edremit’ten Çanakkale’ye giderken Avcılar Köyü Muhtarı Ahmet Altay’ı görmek için yol üzerindeki Manastır Köprüsü yanında bulunan çınaraltında mola vermiş ve birlikte kahve içmişlerdi.

Chp Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın:‘Belediyelerimiz Çanakkale’deki Yangın İçin Seferber Oldu’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; dün başlayan ve hala devam eden Çanakkale’deki orman yangınıyla ilgili belediyelerin seferber edildiğini açıkladı. CHP’li Akın, “AFAD ile koordineli bir şekilde Çanakkale’deki yangınla mücadele için toplam 40 ağır araç ve 50 personel çalışma yürütüyor. Talep gelmesi durumunda bütün büyükşehir belediyelerimiz yardıma hazır” açıklamasında bulundu.

Tayfun Canlı, Şampiyon İle Buluştu!

Edremitli genç sporcu Yağız Baygın, teniste başarıla devam ediyor. Edremit Belediyesi’nin destek verdiği genç sporcu son olarak katıldığı Çanakkale Troya Cup’ta şampiyon oldu.

Balıkesir Afetlerde 10.Bölge Koordinatörü Oldu

Balıkesir Afetlerde Sağlık Hizmetleri ve Umke 10.Bölge Koordinatörü olarak belirlendi. Manisa ve Çanakkale İlleri de Balıkesir 10.Bölge Koordinatörlüğüne bağlandı.

Çanakkale Müzesi Balıkesir’de

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla “Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi” Kent Konseyi binasında vatandaşlara kapılarını açtı. Müze, 2 Nisan tarihine kadar açık olacak.

Büyük Zaferin 108. Yılı Burhaniye’de Kutlandı

Tarih boyunca unutulmayacak bir kahramanlık destanının Çanakkale’de yazılış tarihi olan 18 Mart’ın 108. yıl dönümü Burhaniye’de kutlandı

Vali Şıldak: “ Çanakkale Zaferi Tarihte Eşi Olmayan Bir İstiklâl Destanıdır”

18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Vali Hasan Şıldak; Bu Zaferin tarihte eşine rastlanamayacak kadar muhteşem bir milli duygu, inanç ve istiklâl destanı olduğunu vurguladı…

Cesaret Ruhumuzda Var

Çanakkale Savaşlarının 108. yılında kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz

Karesili Öğrenciler Çanakkale’de Ecdat İle Buluştu

Karesi Belediyesi, ilçedeki 3 okulda eğitim gören 119’u öğrenci 10’u öğretmen 129 kişiyi Çanakkale’ye götürdü. 3 kafile halinde düzenlenen gezide öğrenciler ecdat ile buluştu.

Edremit’te Şehitlerin Kabirleri Düzenlendi

Edremit Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü öncesinde şehitlerin kabirlerinde bayraklar yenilenerek bakımları yapıldı.

Karesili Öğrenciler Ecdat İle Buluştu

Karesi Belediyesi, ilçedeki 3 okulda eğitim gören 119’u öğrenci 10’u öğretmen 129 kişiyi Çanakkale’ye götürdü. 3 kafile halinde düzenlenen gezide öğrenciler ecdat ile buluştu.

Edremitli 10 Bin Öğrenci Müze İle Buluşturuluyor

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin desteklediği ve Müzeye ulaşamayan öğrenci kalmasın hedefiyle yola çıkılarak, 12 yıldır Türkiye’nin her noktasını gezen Çanakkale Savaş Müzesi Edremit’te 10 bin öğrenciyle buluşturuluyor.

Havranlı Seyit Onbaşı Dualarla Anıldı

Çanakkale Savaşı Kahramanı Havranlı Seyit Onbaşı vefatının 83’üncü yılı dolayısıyla kabri başında anıldı.