Çanakkale Savaşı Haberleri
SON DAKİKA

Çanakkale Savaşı Haberleri

Vali Ustaoğlu:”Çanakkale Zaferi, fedakârlık ve kahramanlığın sembolüdür.”

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu Çanakkale Zaferinin 109. Yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Vali Ustaoğlu açıklamasında Balıkesir Lisesinin, henüz 15’li yaşlarında olan 100 öğrencisiyle Çanakkale Savaşı’nda en çok şehit veren okullardan birisi olduğunu vurguladı.

Havranlı Seyit Onbaşı Vefat Yıldönümünde Dualarla Anıldı 

Çanakkale Savaşı'nda sırtladığı top mermisinin ateşlenmesiyle savaşın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı vefatının 84 üncü yılı dolayısıyla Havran İlçesi Kocaseyit Mahallesinde bulunan kabri başında anıldı. Vali İsmail Ustaoğlu, Kuva-yi Milliye ruhunun Çanakkale Savaşı'nda vücut bulduğu kahraman Havranlı Koca Seyit'in ölüm yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programına katıldı.

Havranlı Seyit Onbaşı Dualarla Anıldı

Çanakkale Savaşı Kahramanı Havranlı Seyit Onbaşı vefatının 83’üncü yılı dolayısıyla kabri başında anıldı.

Kanlıdere Şehitliği Dualarla Açıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Balıkesirli şehitlerin anısına, Çanakkale’de yapılan Kanlıdere Şehitliği’nin açılışı gerçekleştirildi.

Kuvayı Milliye ruhu ve Çanakkale ruhu Kanlıdere’de birleşti

‘BU RUH, BU TOPRAKLARDA İLELEBET YAŞAYACAK’ Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Balıkesirli şehitlerin anısına, Çanakkale’de yapılan Kanlıdere Şehitliği’nin açılışı gerçekleştirildi. Hem Balıkesir’in hem de Çanakkale Destanı’nın şanlı tarihinin gelecek nesillere aktarılması noktasında önemli bir adım olan Kanlıdere Şehitliği; Kuvayı Milliye ruhu ile Çanakkale ruhunu birleştirdi. 

Çanakkale "Kanlıdere Şehitliği" Balıkesirli ecdadımıza yakışacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Balıkesirli şehitlerin anısına, Çanakkale’de yaptırdıkları Kanlıdere Şehitliği’nde incelemelerde bulundu. Çalışmaların titizlikle devam ettiğini belirten Başkan Yılmaz, ecdadımıza yakışacak olan şehitliğin açılışını önümüzdeki Haziran ayında yapacaklarını söyledi.