Çevre Haberleri
SON DAKİKA

Çevre Haberleri

Yücel Yılmaz: Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı

Başkan Yücel Yılmaz; bu güne kadar hayata geçirdiği sayısız hizmet ve yatırımlarla alnı açık yüzü ak bir şekilde hemşehrileriyle bir araya gelerek önümüzdeki 5 yıl içerisinde yapacağı projeleri anlatıyor. Bu güne kadar yaptıklarının, yapacaklarının teminatı olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz “Sürdürülebilir, afetlere dayanıklı, çevreci, üreten ve ürettiğini işleyen bir şehir olarak herkesin imrendiği bir Balıkesir’i, hep birlikte inşa etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Başkan Orkan: “Hükümetimizle Uyumlu Çalışma Hizmet Olarak Dönüyor”

Karesi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Dinçer Orkan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan belediyeye 2 adet çöp kamyonu hibe edildiğini müjdeledi. Merkezi yönetim ile belediyelerin uyumlu çalışmasının önemine değinen Başkan Orkan, “Bakanlıklarımızla kurduğumuz olumlu diyaloglar her daim Karesi'mize hizmet olarak dönüyor” dedi.

Başkan Yılmaz, Simav Çayı’nın peşini bırakmıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve DSİ’den söz alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Simav Çayı için düğmeye bastı. Kirleten unsurlar tespit edilip, suyun dip temizliği yapılacak ve bir, bir buçuk yıl içinde de yeniden balık tutulacak.

Başkan Yılmaz" Çevre dostu yatırımlar yeni dönemde de devam edecek

 İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri çoğalacak Çevre dostu yatırımlarıyla Balıkesir’i yarınlara hazırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; Zeytinli, Merkez, Güre, Ayvalık ve Avşa’da İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri oluşturacaklarını söyledi. Simav Çayı için de seferberlik ilan ettiklerini ifade eden Başkan Yılmaz, 1 yıl içerisinde çözüme kavuşturacaklarını belirtti.

KUZEYBATI ÇEVREYOLU’NUN İLK ETABI AÇILDI

Balıkesir’in şehir trafiğine nefes aldıracak Kuzeybatı Çevreyolu’nun 4,2 kilometrelik ilk etabının açılışı Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Başkan Yücel Yılmaz “Balıkesir’in Edremit yoluna, otoban tarafına bağlanabileceği mükemmel bir yol. 2. etabı da sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

Çamlık’a; BALMEK ve Mini10 açıldı

Şehrin dört bir yanında açılışlar gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla Çamlık Ahmet Edip Uğur Gençlik, Kültür ve Aktivite Merkezi’nde bulunan; BALMEK ve Mini10’un açılışlarını gerçekleştirdi.

ÜLKÜ YOLU AÇILIŞINDA MÜJDELER SIRALANDI

Göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği hizmetlerle Edremit’in sorunlarını bir bir çözüme kavuşturan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Körfez trafiğini rahatlatacak Ülkü Yolu’nun açılışını Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katılımlarıyla gerçekleştirdi. Edremit’e Tarım OSB ve arıtma müjdesi veren Başkan Yılmaz’a, Bakan Özhaseki bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada projelerinde tam destek vereceklerini söyledi.

Çamlık’a Mini10 ve BALMEK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hilal Minareli Şehitler Camisiyle, konser alanlarıyla, yeni nesil Millet Kütüphanesiyle, DGM’iyle, Fırıntaş’ıyla, Balbucks’ıyla Atatürk’ün şehri selamladığı Çamlık Ahmet Edip Uğur Gençlik, Kültür ve Aktivite Merkezi’nde 35 atölyeli BALMEK’i ve Balıkesir’in tarihi izlerini taşıyan Mini10’u kazandırıyor. Hizmetler; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’nın katılımıyla 8 Mart Cuma günü saat 15.00’de açılacak.

"EDREMİT ’TE ÇÖP SORUNU BİTTİ!"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit ilçesinde çevre sorunlarına karşı önemli bir adım atarak çevre dostu atık yönetimi uygulamalarını hayata geçirdi. Başkan Yücel Yılmaz’ın liderliğindeki Büyükşehir, vahşi depolama sorununa kalıcı çözümler getirerek ilçenin yaşam kalitesini artırıyor.

EDREMİT’İN SAĞLIKLI GELECEĞİ İÇİN VARIZ!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çevre ve toplum sağlığını ön planda tutarak Edremit başta olmak üzere 20 ilçede etkili haşere kontrolü sağlamak amacıyla kapsamlı mücadelesini sürdürüyor

BÜYÜKŞEHİR, EDREMİT’İN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYOR!

BalıkesirBüyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz liderliğindeki Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ), Edremit’in su ve kanalizasyon altyapısını modernleştirmek için 610 milyon TL’lik dev yatırım gerçekleştirdi. BASKİ'nin çevre dostu yaklaşımı ve kaliteli hizmet anlayışıyla yaptığı bu büyük yatırım, Edremit’in geleceğini güçlendiriyor.

Başkan Orkan : “Doğayı ve yeşili Koruyoruz”

Türkiye’nin en çevreci, en temiz, en yeşil ve en sağlıklı kentlerinden biri olmayı hedefleyen Karesi Belediyesi çevre dostu yatırım ve çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Karesi Belediyesi olarak; ilçemiz genelinde yürüttüğümüz bütün proje ve çalışmalarda, çevreyi, doğayı ve yeşili korumaya özen gösteriyoruz” dedi.

Genel Başkan Ceylan: "Bakliyat, Sürdürülebilir Geleceğin Temeli"

Ankara Gıda Tarım Ürünleri Derneği Genel Başkanı Canan Ceylan, 10 Şubat Dünya Bakliyat Günü vesilesiyle önemli bir mesaj yayınladı. Ceylan, bakliyatın beslenme açısından sağladığı faydaları ve çevre üzerindeki düşük etkisini dile getirdi.

SERVİS ARAÇLARI DENETLENDİ

Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçlarının Denetimi yapıldı

KARESİ’DE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Karesi Belediyesi, haşere ile hızlı ve etkin bir şekilde mücadele hedefiyle başlattığı ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Planlanan çalışmalar dışında 444 99 10 numaralı İletişim Merkezi’ne ilaçlama konusunda gelen talepler de 7/24 esasıyla çalışan ekiplere iletilerek hızla çözümü sağlanıyor.

Karesi Belediyesi Tüm Birimleriyle Sahada

Karesi Belediyesi’nde ekipler, bozulan kaldırım, yol, bordür ve tretuvarların tamiratını yaparken, parklardaki çim biçme, bitkilendirme, tohumlama, ağaç budama çalışmaları ile oyun parklarının tadilatlarını yapılıyor. Öte yandan haşere ile mücadele çalışmaları ve temizlik faaliyetleri de sürüyor. Karesi Belediyesi tüm birimleriyle hizmetlerine devam ediyor.

Burhaniye Belediyesi Yoğun Yağışın İzlerini Temizliyor

İl genelinde birçok noktada etkili olan sağanak yağış ve fırtına sonrasında gelişen dere taşkınları ile birlikte sahil kenarlarına kadar ulaşan dal ve odun parçaları Burhaniye Belediyesi ekipleri tarafından temizleniyor.

‘10 NUMARA KENTE 10 NUMARA HİZMET’

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, 2024’ün ilk sabahında Zağnospaşa Meydanı ile çevresindeki sokaklarda hemşerileri ve belediye çalışanlarıyla buluştu. Akın, “Balıkesir çok daha iyisini hak ediyor. 10 numara kente, 10 numara hizmet edeceğiz” dedi.

Çevreye Duyarlı Burhaniye

Atık piller, doğa ve insan sağlığı için önemli tehditler oluşturuyor. Burhaniye Belediyesi, atık pillerin geri dönüşümü için önemli bir adım daha attı.

Burhaniye'de Yan Bağlantı Yolu Kullanıma Açıldı

Tüm çalışmaları tamamlanan İzmir-Çanakkale Çevre Yolu, Bülent Ecevit Bulvarı (Tuzla Caddesi) bölgesindeki yan yol Burhaniye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen asfaltlama çalışmasının ardından kullanıma açıldı.

MHP Milletvekili Yüksel:” Dalgın Dikkat Et, İtibarını 40 Dakikada Kaybedersin”

MHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Ekrem Gökay Yüksel bir açıklama yaparak, Twetterda Devlet Bahçeli’yle ilgili paylaşım yapan DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın’a çok sert bir şekilde cevap verdi: “40 günde 40 taklayla bulduğun itibarı 40 dakikada Kuvayı Milliye şehrinde kaybedersin.” 

Okul Çevrelerinde Kuş Uçurtulmuyor

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik ve Asayiş Timleri tarafından; ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve öğrenci yurtlarının yakın çevrelerinde okulla ilişkisi bulunmayan şüpheli şahıslar ile bu yerlerin yakınında faaliyet gösteren umuma açık alanlarda çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik güvenlik önlemleri üst düzeyde alınıyor…

Hilal Özdemir DEVA Partisi’nden Ayrıldı

Yıllarca Ak Parti’de siyaset yapan daha sonra Edip Uğur’la birlikte DEVA Partisinde siyasete devam eden Hilal Demirözer Yarbaoğlu hem Karesi İlçe Başkanlığı’ndan hem de parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Hilal Demirözer, “Gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum” diyerek DEVA Partisiyle yollarını ayırdığını duyurdu. Şimdi Balıkesir siyasi çevreleri Demirözer’in Ak Partiye dönüp dönmeyeceğini merak ediyor…

Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları başladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 4’üncüsünü düzenlediği Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu başladı.“Mysia ve Çevre Kültürleri Araştırmaları” temasıyla 3 gün sürecek sempozyumda, konunun uzmanları tarafından Balıkesir’deki kazı çalışmalarının durumu ele alınıyor. Sempozyumun son gününde ise; kazı alanlarına teknik gezi yapılacak. 

SERKAN SARI; DADALILAR’IN İSYANI MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir-Kütahya demiryolu hattında çalışan Kütahya Posta Treni’nin uzun zamandır yarattığı mağduriyeti TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdi. CHP’li Serkan Sarı, “Kütahya posta treni Dursunbey Dada Mahallemizdeki istasyonunda artık duramadığından Dada, Akçagüney, Naipler, Sarnıç ve çevredeki mahallelerdeki vatandaşlarımız isyan ediyor” dedi.

Donörden Canlıya “Eklem Yüzeyi Nakli” Gerçekleştirildi

Sağlık alanındaki teknolojik gelişmelerin ve güncel uygulamaların yakından takip edildiği Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, Balıkesir ve çevresinde üst düzey nitelikli sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor. Hastanede yapılan, “Balıkesir’de ilk” nitelikli işlemlerin bir yenisi de Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aziz Atik tarafından gerçekleştirildi.

Karesi Belediyesi Yatırımları İlçeyi Geliştiriyor

Göreve geldiği günden bu yana söz verdiği projeleri tek tek hayata geçiren Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Gelirimizi artıran, çevreci, sosyal ve kültürel yatırımlarımız sayesinde ilçemizin değerine değer katıyoruz” dedi

BASKİ, ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMLERİNDE KALİTESİNİ TESCİLLEDİ

“Suyun yönettiği değil suyu yöneten şehir Balıkesir” mottosuyla 7/24 şehre hizmet veren BASKİ; Kalite, Çevre, Enerji ve Bilgi Güvenliği yönetim sistemleri belgelerinin ardından şimdi de ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı belgesini alarak kalitesini bir kez daha tescilledi.

BÜYÜKŞEHİR ÇEVRE DOSTU PROJELERİ DESTEKLİYOR

Çevre dostu yatırımlarıyla Türkiye’ye örnek projeler hayata geçiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve Garanti BBVA iş birliği ile gerçekleştirilen Mavi Nefes Eğitim Otobüsü’nün bu yılki açılışına ev sahipliği yaptı. Büyükşehir Belediyesi Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm TIR’ında da bulunduğu alanda çocuklar, eğitici birçok atölyeye 7 gün boyunca katılabilecek.

Hedef, Karbon Nötr Balıkesir

Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından ikincisi düzenlenen 'İklime Dirençli Balıkesir Çalıştayı'nda konuşan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Volkan Karateke, hedeflerinin Balıkesir’i 2053’e kadar karbonsuz bir kent haline getirmek olduğunu söyledi