Çocuklar Haberleri
SON DAKİKA

Çocuklar Haberleri

ÇOCUKLAR MUTLU ALTIEYLÜL MUTLU

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, "Altıeylül'de çocuklarımızın mutluluğu her şeyden önemli. 19 Ocak tarihinde başlayan ve okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte çocuklarımızın aileleriyle birlikte güzel vakit geçirmelerini sağlamak için Altıeylül'de bir ilki gerçekleştirdik. Buz Pateni Eğlencesi ile doyasıya eğlenen ve ilk defa paten kayma şansı bulan çocuklarımız güzel zaman geçirdi. 12 Mart tarihinde son bulan Buz Pateni Eğlencesine bu zamana kadar 20 bin kişi katılım sağladı" dedi.

BÜYÜKŞEHİR, KODLAMA EĞİTİMLERİYLE 2.612 ÇOCUĞA ULAŞTI

Büyükşehir Belediyesi, robotik kodlama eğitimleriyle 2 bin 612 çocuğa ulaştı. 4 ilçede düzenlenen eğitimleri tamamlayan öğrencilere mezuniyet belgelerini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Kendi ve şehri için başarı hikayesi yazan çocuklar yetiştirmek istiyoruz” dedi.

ALTIEYLÜL’DE ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte sinema-tiyatro ve buz pateni pisti etkinlikleriyle çocuklar unutulmayacak bir karne hediyesi ile yarıyıl tatilini dolu dolu geçiriyor.

ÇOCUKLAR ALTIEYLÜL’DE MUTLU

Altıeylül Belediyesi okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte çocuklar için dolu dolu etkinlik faaliyetleri hazırladı.

Çocuklar yarıyıl tatilinde eğlenceye doyacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bir dönem boyunca ders çalışan minikler için harika karne hediyeleri hazırladı. Karne gününden tatilin son gününe kadar Çocuk Köyü’nü ücretsiz kullanacak minikler; birbirinden güzel tiyatrolar ve atölyelerinde yer aldığı “Karne Etkinlik Haftası” programında eğlenceye doyacak.

ÇOCUKLARA EN GÜZEL KARNE HEDİYESİ YÜCEL YILMAZ’ DAN

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bir dönem boyunca ders çalışan minikler için harika karne hediyeleri hazırladı. Karne gününden tatilin son gününe kadar Çocuk Köyü’nü ücretsiz kullanacak minikler; birbirinden güzel tiyatrolar ve atölyelerinde yer aldığı “Karne Etkinlik Haftası” programında eğlenceye doyacak.

70 YILLIK GELENEK SAKARYA MAHALLESİNDE DEVAM EDİYOR

Sakarya mahallesinde neşe bakkaliyesi önünde çocuklara gofret, çikolata, kek dağıtımı 70 yıldır devam ediyor.

ANNELER SPORA, ÇOCUKLAR OYUNA

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 3-6 yaş aralığında çocuğu olan annelerin spora katılımını desteklemek amacıyla “Anneler Spora, Çocuklar Oyuna” projesini hayta geçiriyor. Ali Hikmet Paşa Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilecek etkinlik için ücretsiz ulaşım imkânı sağlanacak.

“Tasarım ve Beceri Atölyesi”nin Açılışı Yapıldı

Hayırsever Emine Çandır tarafından Cumhuriyet Ortaokulu’na armağan edilen atölyenin açılışında  coşkuyla karşılanan Vali Ustaoğlu çocukların gözündeki ışıltıyı, yüreklerindeki sevinci gördükçe daha mutlu olduğunu söyledi. 

ÇOCUKLAR GÜLMEKTEN GÖZ AÇAMADI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, çocuklar ara tatili dolu dolu geçirsin diye düzenlediği Çocuk Etkinlikleri Şenliği’nde çocuklar gülmekten göz açamadı.

Ara Tatilde Burhaniye’de Tiyatro Şöleni

Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu, okulların ara tatil döneminde 4 gün boyunca çocuklara tiyatro şöleni yaşattı. “Kahraman Ağustos Böceği” adlı tiyatro gösterisi 14,15,16,17 Kasım tarihlerinde Reha Yurdakul Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi.

Karesi’nin Çocukları Oynayarak Öğreniyor

Karesi Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hazırladığı Karesi Mobil Çocuk Kütüphanesi okulların açılmasıyla yeniden yollara düştü. Kırsal Mahallelerde hizmet verecek olan Mobil Kütüphanede çocuklar hem okuma imkânı bulacak, hem de birbirinden renkli oyunlar ile öğrenip, eğlenecek.

Okullarda Filistin'de Hayatını Kaybedenler İçin Saygı Duruşu Yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı; Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen işgal girişimi sonucunda başta çocuklar olmak üzere hayatını kaybedenler için Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesinde bayrak törenine katılarak öğretmen ve öğrencilerle birlikte 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Ak Parti Karesi’den; Özel Çocuklarla, Kız Çocukları Gününe Özel Kutlama

AK Parti Karesi İlçe Başkanı Hakan Aka, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ile birlikte Balıkesir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek Özel Çocukların 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü pasta sürprizi ile birlikte kutladı. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Fulya Orhan’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Aka ve Başkan Orkan, Özel Çocukların sevgi gösterileriyle karşılandı. Dünya Kız Çocukları münasebetiyle yapılan ziyarette Özel Çocuklara pastalı sürpriz yapıldı. Özel Kız Çocuklarının sevinç gösterileriyle karşılanan Aka ve Orkan, çocuklarla sohbet ederek, mutluluklarına ortak oldular.

BÜYÜKŞEHİR ÇEVRE DOSTU PROJELERİ DESTEKLİYOR

Çevre dostu yatırımlarıyla Türkiye’ye örnek projeler hayata geçiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve Garanti BBVA iş birliği ile gerçekleştirilen Mavi Nefes Eğitim Otobüsü’nün bu yılki açılışına ev sahipliği yaptı. Büyükşehir Belediyesi Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm TIR’ında da bulunduğu alanda çocuklar, eğitici birçok atölyeye 7 gün boyunca katılabilecek.

Altıeylül Teknofest’te, Geleceğimiz Emin Ellerde

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmir'de teknoloji tutkunlarına kapılarını açtı. Altıeylül Belediyesine bağlı Çocuk Üniversitesi’nde geçen yıl başarılı olan 43 öğrenci de İzmir’de ki Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e katılım sağladı. Altıeylül Belediyesi Gençlik Spor Müdürlüğü’nün organizasyonunda gerçekleştirilen organizasyonda çocuklar etkinlik alanına götürüldü.

Oyun; Çocuklarımızın Dili, Oyun Materyalleri ise Kelimeleridir

Millî Eğitim Bakanlığımızın "Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Artırılması" projesi kapsamında; okul öncesi öğretmenlerimize yönelik olarak düzenlediği "Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimi" kursu, Balıkesir'de verimli bir şekilde tamamlandı.

Öğrencilerin Güvenliği Jandarmanın Kontrolünde

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlaması dikkate alınarak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, okula gitmek için evlerinden ayrılmasından başlayarak evlerine dönünceye kadar ki zaman içerisinde ulaşımlarını güvenli ve konforlu bir ortamda gerçekleşmesini sağlıyor

Çocuk Köyü Pırıl Pırıl

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çocuk Köyü’nde tepeden tırnağa düzenli ve sürekli olarak temizlik ve dezenfektasyon işlemleri yapıyor. Haydi çocuklar, Çocuk Köyü’nde eğlence devam ediyor.

En Güzel Anons: Zabıta Haftanız Kutlu Olsun

Zabıta Teşkilatı’nın kuruşunun 197’nci yıl dönümü nedeniyle minik çocuklar üstlerinde; zabıta kıyafeti, ellerinde telsizlerle Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı ziyaret etti. Minikler, Başkan Yılmaz ile birlikte telsizden anons geçerek tüm zabıtaların haftasını kutladı.

 Çocuklar, Büyükşehir’in havuzlarında yüzme öğreniyor

Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde ilçelerde faaliyete alınan havuzlarda çocuklar; hem en iyi şekilde yüzme öğreniyor hem de doyasıya eğleniyor.

Altıeylül’de ‘Bilinçli Gençliğe Doğru

Altıeylül’de camilerimizde ve müftülük bünyesindeki kurslarda Kur'an okumanın yanında dinimizi, vatan ve millet sevgisini, iyi ve ahlaklı bireyler olmayı da öğrenen çocuklar Altıeylül Belediyesi'ne bağlı Hasan Can Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

ÇOCUKLARIMIZ MANEVİ DEĞERLERİN YANINDA SPORLA, GELİŞİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan, Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri ile il Müftülükleri işbirliğinde gerçekleştirilen "Yaz Kur'ân Kursları'nda Spor Yapıyorum" projesi, Balıkesir merkez ve tüm ilçelerinde devam ediyor.

YUSUF BAŞKANDAN ÇOCUKLARA JEST

Her fırsatta vatandaşlar ile buluşmaya gayret eden İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz gününü miniklere ayırdı

Başkan Avcı: Gençliğe Yatırım Geleceğe Yatırım

Altıeylül Belediyesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen Yaz Spor Okulları faaliyetleri şenlik havasında geçti. Sultan Alparslan Kültür Evi’nde yapılan şenlikte çocuklar doyasıya spor, doyasıya eğlenme fırsatı buldu. Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı: “Biz gençlerimize değer veriyoruz. Gençlerimiz kendilerini daha iyi yetiştirsin diye var gücümüzle çalışıyor ve gençlerimize yatırım yapıyoruz. Çünkü yarınlarımız geleceğimiz bu memleketin geleceği çocuklardır.”

Bigadiç’te bütün çocuklar Yüzme Öğrenecek

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu ilçenin dört bir yanına inşa ettiği açık ve kapalı olimpik yüzme havuzları ile gençlere yüzme imkanı sunuyor. Bu kapsamda Bigadiç Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu hizmete sunularak, çocuklar ve gençler yüzmenin ve spor yapmanın keyfini yaşıyorlar.

Gençler Yazı Hareketli Geçiriyor

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde; 20 ilçede “Yaza Hareketli Giriyoruz” sloganıyla düzenlenen ‘GSB Spor Okulları’nda çocuklar, uzman eğitmenler eşliğinde 37 farklı branşta spor eğitimi alıyor.

ALTIEYLÜL’DE HAVUZLARA YOĞUN İLGİ

Altıeylül Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi Yüzme Havuzunda Pazartesi-Çarşamba -Cuma günleri ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen 630 çocuğun yüzme öğrendiği Altıeylül Belediyesi’ne bağlı Sultan Alparslan Kültür Evi’nde de ‘Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın Projesi’ kapsamında 6-13 yaş grubu çocuklar portatif havuzda yüzme öğreniyor.

Edremit Belediyesi Yeni Yaz Kursları Başladı Yaz Kurslarına Yoğun İlgi

Edremit Belediyesi tarafından Atatürk Gençlik Merkezi’nde açılan yaz kurslarına çocukların ve gençlerin yoğun ilgisi sürüyor.

Tiyatro Festivali’ne izleyici akını

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 17-24 Haziran günleri arasında hem yetişkinler hem de çocuklar için Tiyatro Festivali düzenledi. Birbirinden güzel oyunları şehre getiren Büyükşehir’in festivaline on binlerce vatandaş katılım sağladı.