Dil Haberleri
SON DAKİKA

Dil Haberleri

Aranan suçlular yakalandı

Bandırma ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçenin huzur ve güvenliği sağlamak adına gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlarla aranan suçluları yakalayarak adalet önüne çıkardı. Operasyonlar sonucunda hırsızlık, dolandırıcılık, uyuşturucu ticareti ve diğer suçlardan aranan pek çok kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar cezaevine teslim edildi ve aranan diğer şahıslar hakkında yasal işlemler başlatıldı.

Ayvalık açıklarında 71 düzensiz göçmen yakalandı

Ayvalık açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca yakalanan 71 düzensiz göçmen, Ayvalık ilçesi sınırlarındaki Cunda Adası'na getirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı görevlileri tarafından yiyecek, içecek, ilaç ve tıbbi malzeme gibi insani yardımlarda bulunulan göçmenlerin, İl Göç İdaresi'ne teslim edileceği belirtildi.

Bandırma'da Hırsızlık Şüphelisi Yakalandı

Bandırma ilçesinde meydana gelen hırsızlık olayının şüphelisi, çaldığı malzemelerle birlikte yakalandı. Hırsızlık olayında ziynet eşyaları ve alkollü içecekler çalındı. İ.B. isimli ev sahibi durumu fark ederek polise başvurdu. Polisin titiz çalışmaları sonucunda şüphelinin A.K. olduğu tespit edildi ve çalınan malzemelerle birlikte yakalandı. Şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

ÇOCUK BAŞKAN MAKAMI DEVRALDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve geleneksel hale gelen, çocukların temsili olarak yönetici koltuğuna oturmaları töreninde, Burhaniye Belediye Başkanlığı koltuğu Can Kuyumcu’ya emanet edildi.

Edremit'te çıkan silahlı kavgada 3 şüpheli tutuklandı

Edremit ilçesinde çıkan silahlı kavgayla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı. İbrahimce Mahallesi'nde çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Polis ekipleri, olaya karışan 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Olayda 1 tabanca ve 3 tüfek ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Emekçinin Başkanı Ahmet Akın

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, refüjde bitki bakımı yapan emekçi kadınlara sürpriz ziyaret yaptı. Karşılarında Başkan Akın’ı görünce şaşkınlıklarını gizleyemeyen emekçi kadınlar ziyaretten dolayı mutluluklarını dile getirdi

Edremit Belediyesi, Vatandaşlara Ücretsiz Fide Dağıttı

Edremit Belediyesi, tarımsal hizmetler kapsamında yerel tarımın teşvik edilmesi ve geleneksel ata tohumlarının korunması amacıyla ata tohumlarından elde edilen domates, biber ve patlıcan fidelerini ücretsiz olarak dağıttı.

ŞEHİRLİ: SİZLERLE BİRLİKTE OLMAKTAN GURUR DUYDUM

Altıeylül Belediyesi, vatani görevini yapmak için askere gidecek gençlere yönelik özel bir program düzenledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi’nde bulunan Tomruk Kafe’de askere gidecek gençlerle bir araya gelen Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, “Şimdiden sizlere hayırlı tezkereler diliyorum’ dedi.

42 düzensiz göçmen yakalandı

Ayvalık’ta mobil radar tarafından tespit edilen ve Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmek isteyen lastik bottaki 42 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik tarafından yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi yetkililerine teslim edildi.

Ramazan Bayramı Mübarek olsun

Tüm üyelerimizin ve Balıkesirli hemşerilerimizin Ramazan Bayramı Mübarek olsun. Sevdiklerinizle beraber sağlıkla kutlayacağınız nice bayramlar diliyoruz.

Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması başladı

Ramazan Bayramı tatilinde Balıkesir'in Ayvalık ilçesi ile Yunanistan'ın Midilli Adası arasındaki feribot seferleri, Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulamasının başlamasıyla hareketlendi.

Uyuşturucu Operasyonu: Şüpheliler Yakalandı

Sındırgı ilçesinde uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptığı tespit edilen 4 şüpheli ve araçlarına yönelik operasyonda, yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi. Operasyon sonucunda bir hassas terazi, metamfetamin maddesi, sentetik ecza hapları ve çeşitli aparatlar bulundu.

Başkan Akın: Bizim desteğimiz tamdır

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, cumartesi günü Fenerbahçe Koleji ile karşılaşacak Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımını ziyaret ederek başarılar diledi. Akın, “Sizlerin başarılı sonuçlar almanız için ne gerekiyorsa biz yapmaya hazırız. Bizim desteğimiz tamdır” dedi.

Evden ziynet eşyası çalan usta yakalandı

Balıkesir'in Levent Mahallesi'nde bir evde tadilat yapan 30 yaşındaki usta, ev sahibinin değerli hasır burma bileziğini çalarak kuyumcuda sattı. Polis ekipleri tarafından yakalanan şüpheli tutuklandı.

60 düzensiz göçmen yakalandı

Ayvalık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri, yasa dışı yollarla Midilli Adası'na gitmeye çalışan 60 düzensiz göçmeni yakaladı. Göçmenler, insani yardımların ardından İl Göç İdaresine gönderildi.

ALTIEYLÜL HASAN AVCI DEDİ

Balıkesir tarihinde böyle birliktelik, Balıkesir tarihinde böyle güçlü, heyecanlı, coşkulu bir seçim kampanyası yaşamamıştır. ‘Altıeylül’den Bağımsız adayım’ dediği günden bugüne kadar; haklı yürüyüşün, haklı çıkışın, hiç düşünmeden, hiç başkalarının lafına bakmadan Altıeylüllüler Hasan Avcı’nın yanında dimdik durarak güçlü bir kampanyaya imza atmanın gurunu yaşadılar. Bu haklı gurur, bu haklı heyecan 28 Mart Perşembe günü ‘Milletimizle Yürüyoruz’ yürüyüşle Altıeylül’e ve Balıkesir’e damgasını vurdu.

Balıkesir JASAT Ekipleri Dolandırıcılara Göz Açtırmadı!

Dolandırıcılar her geçen gün yeni bir yöntem geliştiriyor. Bu defa da kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp yaşlı bir kadını dolandırdılar. JASAT dolandırıcıları titiz bir takiple ele geçirdi.

BAÜN Hastanesinde Bir İlk Daha

 MEME KANSERİNDE “İNTRAOPERATİF GAMA PROB” GÜVENLİĞİ... Sağlık alanındaki teknolojik gelişmelerin ve güncel uygulamaların yakından takip edildiği Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, nitelikli sağlık hizmetleriyle faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

YÖRÜK BEYİ ERAY’DAN YÖRÜK TÜRKMEN KÜLTÜR MERKEZİ MÜJDESİ

Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, Balıkesir Yörük ve Türkmen Federasyonu tarafından organize edilen iftar programına katıldı.

Eğitim Ailesinde Birlik ve Beraberlik Pekişiyor

Paylaşma, dayanışma ve yardımlaşma gibi önemli değerleri vurgulayan bir zaman dilimi olan Ramazan ayında; bu değerleri pekiştirerek birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmek amacıyla eğitim ailesi ile yöneticileri bir araya getiren etkinlikler devam ediyor.

Büyükşehir’den kırsal mahallelere çok amaçlı salon

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kırsal mahallelere yönelik gerçekleştirdiği projelere bir yenisini ekliyor. Bu kapsamda tüm kırsal mahallelere çok amaçlı salon inşa edilerek günlük ve sosyal yaşam standartları artırılacak. 

Başkan Orkan: “Hükümetimizle Uyumlu Çalışma Hizmet Olarak Dönüyor”

Karesi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Dinçer Orkan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan belediyeye 2 adet çöp kamyonu hibe edildiğini müjdeledi. Merkezi yönetim ile belediyelerin uyumlu çalışmasının önemine değinen Başkan Orkan, “Bakanlıklarımızla kurduğumuz olumlu diyaloglar her daim Karesi'mize hizmet olarak dönüyor” dedi.

Başkan Yılmaz, Simav Çayı’nın peşini bırakmıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve DSİ’den söz alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Simav Çayı için düğmeye bastı. Kirleten unsurlar tespit edilip, suyun dip temizliği yapılacak ve bir, bir buçuk yıl içinde de yeniden balık tutulacak.

HASAN AVCI ATEŞİ TÜM ALTIEYLÜL’Ü SARDI!

Bağımsız olarak çıkmış olduğu yolda Hasan Avcı’ya “Tek kalır, kimse inanmaz, kimse yanında olmaz, dolaştığı mahallelerde kimse desteklemez, kar gibi erir gider” dediler. Bunu diyenlere inat; Balıkesir’de ikinci tarihi yazacak olan Hasan Avcı’ya destek çığ gibi büyümeye devam ediyor.

JANDARMA GÖZ AÇTIRMIYOR

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca; uyuşturucu madde, silah, mühimmat imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Karesi, Altıeylül ve Burhaniye ilçelerinde uyuşturucu madde, silah, mühimmat imal ve ticareti suçu işlediği tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik (2) ikamet adresi ve (1) araçta 19 Mart 2024 tarihinde operasyonlar gerçekleştirildi

Başkan Yılmaz, Öğrenci Evinde Sahur Yaptı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kendi paylaşımını repost ederek sahura davet eden üniversitelileri kırmadı. Gençler, kendilerine elleriyle kahvaltılık ekmek ve sahur sofrası hazırlayan Başkan Yılmaz’a teşekkür ederek yine beklediklerini dile getirdi.

ERAY, ÇİFTÇİNİN, ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

- Karamanköy’e 2 bin 7 yüz dönüm mera kazandıracağız - Simav çayı rehabilite edilecek - Gübre, yem, tohum, fide desteği verilecek Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da katıldığı Karamanköy iftar programında çiftçinin yüzünü güldürecek projelerden bahsederken, başkan seçildiğinde gübre, yem, tohum ve fide desteğinde bulunacağını söyledi.

Kanla Sulanmış Toprak, Kuvâ-yi Milliye Şehrine Getirildi

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Cumhuriyetin 100'üncü Yılında Anadolu'dan Çanakkale'ye Projesi ile Çanakkale Şehitliği’nden alınan ‘Şehitlik Toprağı’ ve Türk Bayrağı Vali İsmail Ustaoğlu’na takdim edildi.

40 düzensiz göçmen kurtarıldı

Ayvalık ilçesi açıklarında, yasa dışı yollarla Midilli Adası'na gitmek isterken Yunan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 40 düzensiz göçmen kurtarıldı. Sahil Güvenlik ekipleri, ihbar üzerine harekete geçerek 27'si çocuk olan göçmenleri kurtardı. Kurtarılan göçmenler, insani yardımların ardından İl Göç İdaresine gönderildi.

EDREMİT'TE EĞİTİM ADINA BÜYÜK GÜN

Edremit ilçesinde 11 Mart Pazartesi günü 3 okul, yapımı tamamlanan yeni binalarında faaliyete başladılar. Devlet tarafından yapımı gerçekleştirilen okullarda ilk gün heyecanı vardı.