Din Haberleri
SON DAKİKA

Din Haberleri

42 düzensiz göçmen yakalandı

Ayvalık’ta mobil radar tarafından tespit edilen ve Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmek isteyen lastik bottaki 42 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik tarafından yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi yetkililerine teslim edildi.

Başkan Ahmet Akın, hemşehrilerinin bayramını kutladı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, hemşehrilerinin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak sevgi, saygı, hoşgörü ve huzurla dolu bir bayram geçirmeleri temennisinde bulundu. Başkan Ahmet Akın, “Ülkemizin ve güzel şehrimiz Balıkesir’in daha aydınlık yarınlara ve huzur içerisinde geçireceği nice bayramlara ulaşması için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında Kaymakamlar, güvenlik birimleri ve ilgili kurumlar ile Asayiş ve Güvenlik Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Balıkesir’in emniyet ve asayişle ilgili ilk üç ayın detaylı değerlendirmesi yapıldı ve önümüzdeki döneme yönelik planlanacak ve gerçekleştirilecek çalışmaları ele alındı. 

BİGADİÇTE MUSTAFA GÖKSEL DÖNEMİ

Bigadiç Belediye Başkanlığına seçilen Mustafa Göksel , görevi devraldı. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Cumhur İttifakının Ak Parti adayı olarak Bigadiç belediye başkanlığına seçilen Mustafa Göksel , İlçe Seçim Kurulundan dün mazbatasını almasının ardından bugün Bigadiç Belediyesinde düzenlenen devir teslim töreni ile başkanlık mührünü devraldı.

Başkan Akın’ın ilk ilçe ziyareti baba ocağı Gönen’e

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, seçimin ardından ilk ilçe ziyaretini baba ocağı Gönen’e yaptı. Gönen Belediyesi’nin iftarına konuk olan Başkan Akın, sonrasında Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara buluştu; destekleri için teşekkür etti, yaklaşan Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Şehit yakınları ve gazilerden, Başkan Akın’a iade-i ziyaret

Mazbatasını almasının ardından görevine başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’a, başkan seçilmesinin ardından ilk ziyaretini gerçekleştirdiği Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Haydar Filiz ve dernek üyeleri makamında iade-i ziyaret gerçekleştirdi.

60 düzensiz göçmen yakalandı

Ayvalık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri, yasa dışı yollarla Midilli Adası'na gitmeye çalışan 60 düzensiz göçmeni yakaladı. Göçmenler, insani yardımların ardından İl Göç İdaresine gönderildi.

BALIKESİR’İN GÖNLÜNDE GERÇEK BELEDİYECİLİK YATIYOR

Büyük Sevgi Yürüyüşünde on binler, gerçek belediyecilik için Karesi’de Dinçer Orkan, Altıeylül’de Mesut Eray ve Büyükşehir’de Yücel Yılmaz için yürüdü. Festival havasında gerçekleşen kortej yürüyüşünde vatandaşlar “Balıkesir sensiz olmaz, Başkanımız Yücel Yılmaz” naralarıyla başkanına tam destek hep destek dedi.

GENÇLİK VE SPOR BAKAN YARDIMCISI DR. ENES EMİNOĞLU, BALIKESİR’İ ZİYARET ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, ilimizi ziyaret ederek gençlerle buluştu. Kaz Dağları’nın eteğinde, doğadan güç alan gençlerimizin mekanında bulunduğunu ifade ederek, Edremit Gençlik Merkezi’nde, gönüllü gençler, sporcular ve öğrencilerle bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, gençlerimizin görüş ve taleplerini dinledi. Eminoğlu’nun Balıkesir’deki programına Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, İlçe Protokolü ve Birim Müdürleri eşlik etti.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir’i ziyaret etti

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kurumları ziyaret ederek önemli temaslar gerçekleştirdi. İl Müdürü Adem Özalp ile birlikte, Bandırma Kız Yurdu, Fatma Ana Yurdu ve Yarbay Vecihibey Yurdu’nda gerçekleştirilen “GSB’de Ramazan” programlarına katıldı. Bu etkinliklerde öğrencilerle iftar sofrasında bir araya geldi. Hasan Basri Çantay Yurdu’nda düzenlenen sahur programında gençlerle sohbet ederek talep ve önerilerini dinledi.

Balıkesir JASAT Ekipleri Dolandırıcılara Göz Açtırmadı!

Dolandırıcılar her geçen gün yeni bir yöntem geliştiriyor. Bu defa da kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp yaşlı bir kadını dolandırdılar. JASAT dolandırıcıları titiz bir takiple ele geçirdi.

Eray, ‘Dinkçiler gençleri isteyecek, Mesut abiniz yapacak.’

Selimiye mahallesinde iftar programına katılan Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, Selimiyeli vatandaşlara yeni bir sosyal tesis sözü verdi. Eray, Teravih namazı sonrası coşkuyla karşılandığı Dinkçiler Mahallesi’nde ise gençleri kırmadı, müzik okulu ve halı saha sözü verdi.

ALGEM REKOR KIRDI

Balıkesir’de örneği olmayan ve Türkiye’de örnek gösterilen Altıeylül Belediyesi, ALGEM bünyesinde ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olmaya devam ediyor. Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi (ALGEM)’de çocuk üniversitesi, üniversite hazırlık kursları, başarılı olan kadınlara mikro finans şubesi vasıtasıyla faizsiz kredi desteği ve ayrıca 7 yıl içerisinde toplamda 50 bin aileye yardım eli uzatıldı.

Tilkici: “Uzman Çavuşlar Her Şeye Layıktır”

Uzmanlar Federasyonu Balıkesir İl Başkanlığınca emekli ve görevi başındaki uzman çavuşlara iftar yemeği düzenlendi. Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı iftar yemeğine ilgi oldukça büyüktü. Emekli ve çalışanların da aralarında bulunduğu iftar yemeğinde önce Kuran-ı Kerim okundu,  ardından iftar yapıldı. Gördüğü kalabalık sonucunda gurur duyan Ali Tilkici, “Gün geçtikçe çığ  gibi büyüyoruz” dedi. 

KOCAAVŞAR’A DÜĞÜN SALONU SÖZÜ

Seçim çalışmalarına Kocaavşar Mahallesi’nde sürdüren ve düzenlenen mitingte konuşan Karesi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Dinçer Orkan, CHP’nin adayına da göndermelerde bulundu. Orkan, “Ey iki arkadaş siz daha dün AK Parti’deydiniz, ne oldu da Cumhuriyet Halk Partili oldun? Bizde 6 Ok var nedir diye sorsunlar mı? Bilebilirler mi? O zaman ellerinden tutum Karesi Atatürk Evi’ne götürecekler. Orada o avukatlara Atatürk inkılaplarını gösterecekler” dedi.

Öğrenciler Satranç Şampiyonası'ndan Başarılarla Döndü

Çeşitli spor dallarında elde ettikleri başarılarla adından söz ettirerek Balıkesir'i gururlandırıyor. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından gerçekleştirilen yaklaşık 2 bin 500 sporcunun yarıştığı şampiyonada; Balıkesir'den 60 sporcu şampiyonaya katıldı. Katılan 60 sporcudan 6'sı milli takım havuzuna girmeye hak kazanarak Balıkesir’e başarılarla döndü.

Başkan Orkan: “Hükümetimizle Uyumlu Çalışma Hizmet Olarak Dönüyor”

Karesi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Dinçer Orkan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan belediyeye 2 adet çöp kamyonu hibe edildiğini müjdeledi. Merkezi yönetim ile belediyelerin uyumlu çalışmasının önemine değinen Başkan Orkan, “Bakanlıklarımızla kurduğumuz olumlu diyaloglar her daim Karesi'mize hizmet olarak dönüyor” dedi.

BAŞKAN ORKAN: “YENİ HİZMETLER VE YENİ ESERLER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Mahalle ziyaretlerini sürdüren ve her mahallede ev ve kahvehanelere konuk olan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, gönülleri fethetmeye devam ediyor. Başkan Orkan, yeni dönemde de Karesi’ye yeni hizmet ve eserler kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.

KARESİ’DE ALTYAPI SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

Vatandaş ziyaretlerini sürdüren Karesi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Başkan Adayı Dinçer Orkan, Karesi Belediyesi’nin altyapı sorunlarının çözümü için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Başkan Orkan, “Paşaalanı’nın alt yapı sorununu yüzde 70 oranında çözdük. Eskiden Paşaalanı’nda göle dönen İŞKUR’un olduğu bölge gibi çoğu bölgede şu anda sel baskını yaşanmıyor” dedi.

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde Bilimsel Bir İlk Yaşandı.

TUSYAD (Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği) kapsamında Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Ortopedi Kliniği tarafından düzenlenen ve ortopedi uzmanı Doç. Dr. Özgün Karakuş koordinatörlüğünde Türkiye çapında 600 çevrimiçi ve 70’e yakın bireysel katılımla  “Ulusal Canlı Cerrahi ve Sempozyum” eğitim etkinliği gerçekleştirildi.

KARESİ’DE ALTYAPI SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

Vatandaş ziyaretlerini sürdüren Karesi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Başkan Adayı Dinçer Orkan, Karesi Belediyesi’nin altyapı sorunlarının çözümü için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Başkan Orkan, “Paşaalanı’nın alt yapı sorununu yüzde 70 oranında çözdük. Eskiden Paşaalanı’nda göle dönen İŞKUR’un olduğu bölge gibi çoğu bölgede şu anda sel baskını yaşanmıyor” dedi.

Karesi Belediyesi Yürekleri Isıtıyor

Karesi Belediyesi, insan odaklı yaklaşımıyla sosyal belediyecilik alanında öncü çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl binlerce vatandaşa ulaşan Karesi Belediyesi, 2024 yılında da 'insan odaklı' sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ederek insana dokunan hizmetler yapmaya devam ediyor.

40 düzensiz göçmen kurtarıldı

Ayvalık ilçesi açıklarında, yasa dışı yollarla Midilli Adası'na gitmek isterken Yunan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 40 düzensiz göçmen kurtarıldı. Sahil Güvenlik ekipleri, ihbar üzerine harekete geçerek 27'si çocuk olan göçmenleri kurtardı. Kurtarılan göçmenler, insani yardımların ardından İl Göç İdaresine gönderildi.

KARESİ’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM ATAĞI BAŞLAYACAK

Yeni dönemde kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyleyen Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Karesi bölgemizde 90 bin konutumuz var ve bunun 60 bininde kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Hükümetimizin de katkılarıyla Karesi Belediyesi olarak vatandaşlarımızın kira öder gibi evlerini yenilemelerini sağlayacağız” dedi.

Karesi’de Kentsel Dönüşüm Atağı Başlayacak

Yeni dönemde kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyleyen Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Karesi bölgemizde 90 bin konutumuz var ve bunun 60 bininde kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Hükümetimizinde katkılarıyla Karesi Belediyesi olarak vatandaşlarımızın kira öder gibi evlerini yenilemelerini sağlayacağız” dedi.

EDREMİT'TE EĞİTİM ADINA BÜYÜK GÜN

Edremit ilçesinde 11 Mart Pazartesi günü 3 okul, yapımı tamamlanan yeni binalarında faaliyete başladılar. Devlet tarafından yapımı gerçekleştirilen okullarda ilk gün heyecanı vardı.

KARESİ BELEDİYESİ RAMAZAN’DA SOFRALARA KONUK OLACAK

Karesi Belediyesi Ramazan ayında yaşlı, engelli, kimsesi olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşların evine özenle hazırlanan sıcak yemekleri iftar saatine kadar ulaştıracak. Belediye Başkanı Dinçer Orkan günde 920, ay boyunca ise toplam 28 bin iftar öğününün dağıtılacağını söyledi.

HASAN AVCI: “SİZLERİN DESTEĞİYLE 31 MART’TA İLK BAYRAMI KUTLAYACAĞIZ”

Altıeylül Belediye Başkanı ve Bağımsız Altıeylül Belediye Başkan Adayı Hasan Avcı, “İnşallah sizlerin desteğiyle 31 Mart’ta ilk bayramı kutlayacağız. Ardından Ramazan Bayramıyla ikinci bayrama kavuşacağız”dedi.

34 düzensiz göçmen yakalandı

Ayvalık açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yasa dışı yollarla Midilli Adası'na gitmeye çalışan 34 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenler, insani yardımların ardından İl Göç İdaresine gönderildi.

Canbey, “Kadın Statüsünün Yükseltilmesi Çalışmaları” İçin Newyork’a Gidiyor!

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey Dünya Kadınlar Gününü; “Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyorum.” sözleriyle kutladı.