Dua Haberleri
SON DAKİKA

Dua Haberleri

Esnaf istedi, Yücel Yılmaz yaptı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 2005 yılında özelleştirilen Kepsut Caddesi üzerindeki mezbahayı yeniden belediye bünyesine kazandırdı. Mezbaha çalışanlarını da belediye bünyesine katan Başkan Yılmaz, mezbahayı işin duayenleriyle birlikte işletecek.

HASAN AVCI’YA SEVGİ SELİ

Altıeylül’den Bağımsız olarak çıkmış olduğu Belediye Başkanlığı yarışında her gittiği mahallede ayrı bir sevgi ve coşkuyla karşılanan Hasan Avcı’ya destek her geçen gün artmaya devam ediyor. Bereketli’de mehter takımı ile karşılanan Bağımsız Altıeylül Belediye Başkan Adayı Hasan Avcı’ya vatandaşlar büyük destek verirken, dualar ve tekbirlerle kurban kesildi.

Hasan Baba’nın duaları Yücel Yılmaz’la

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hasa Baba Çarşısı’nda girdiği dükkânların her birinden çok güzel dualar aldı. Kimi esnaf ‘Bana gelmeye zahmet etme, bizim oyumuz zaten sizin’, derken kimi esnaf da ‘Kur'an-ı Kerim’imizi açtık, senin için Fetih Suresi’ni okumaya başladık’ dedi.

UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ…

Gençler Sabah Namazında Buluşuyor etkinliği çerçevesinde, tüm ilçelerimizde gençlerimiz ve personellerimizin yoğun katılımıyla, 06 Şubat Deprem Şehitlerimiz İçin Dua Vakti programı gerçekleştirildi.

Kırkpınar Başpehlivanı Sabri Acar Toprağa Verildi  

Türk yağlı güreşinin duayen ismi 1979-1985 Yılı Kırkpınar Baş Pehlivanı Bandırmalı Sabri Acar dün akşam vefat etti.  

Havranlı Seyit Onbaşı Vefat Yıldönümünde Dualarla Anıldı 

Çanakkale Savaşı'nda sırtladığı top mermisinin ateşlenmesiyle savaşın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı vefatının 84 üncü yılı dolayısıyla Havran İlçesi Kocaseyit Mahallesinde bulunan kabri başında anıldı. Vali İsmail Ustaoğlu, Kuva-yi Milliye ruhunun Çanakkale Savaşı'nda vücut bulduğu kahraman Havranlı Koca Seyit'in ölüm yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programına katıldı.

AK Parti Bigadiç Belediye Başkanlığı için ilk aday; Gazeteci Özcan

Ankara’nın duayen gazeteci ve yazarlarından Bigadiç Yolbaşı Mahallesinden Sadullah Özcan AK Parti Bigadiç Belediye Başkanlığına ilk müracaat eden kişi oldu. 

Ticaretin 100 Yılını Anlatan Duayenler Ayakta Alkışlandı

Balıkesir Ticaret Odası tarafından Barış Aydın Meclis Salonunda gerçekleştirilen, Meclis Üyeleri, Komite Temsilcileri ve Basın mensuplarının katıldığı bir panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak BEST A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, önceki dönem Belediye Başkanlarından Ziyaettin Tan, Şehrimizin önemli esnaflarından Orhan Günvaran ve fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer katıldı. Moderatörlüğünü Balıkesir Haber TV Genel Yayın Yönetmeni Ramazan Karaca’nın yaptığı panel büyük bir ilgiyle takip edildi.

Almanya’dan Gelen Gençler Altıeylül’de Ağırlandı

Almanya Balıkesirliler Derneği Gençlik Kolları Türkiye’ye 2. gezisini düzenledi. Gezi grubu Almanya’nın Köln Şehrinden İstanbul’a uçtu. 33 genç ve dernek yöneticileri, otobüsle Edirne’ye ardından Çanakkale Şehitliğini rehber eşliğinde ziyaret etti. Daha sonrasında Balıkesir’e hareket eden kafile, Havran’lı Seyit Onbaşı’nın kabrini de ziyaret ederek kabri başında dua etti.

İL MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN MEVLİD KANDİLİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İl Müftülüğü tarafından Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Palyatif Bakım Servisi ek binasında bulunan hastalara, hasta yakınları ve servis personeline yönelik Mevlid Kandili Programı gerçekleştirildi. İl Müftüsü Sayın Celal Sürgeç'in de katıldığı program dualar, ilahi ve ezgiler eşliğinde gerçekleştirildi.

İmece Usulü Mevlit ve Hatim Duası

Manisa ve Balıkesir’de gönüllü vatandaşların imece usulü başlattığı mevlit ve hatim programlarının 7’incisi Manisa Muradiye Camiinde gerçekleştirildi ve bin 435 kişi için 120 hatimin duası okundu.

Aşure Hayrıyla Geleneklere Vefa Örneği

Balıkesir Kent Konseyi Şehre Vefa Meclis üyeleri Muharrem ayı sebebiyle geleneksel hale getirdikleri aşure hayrını geçtiğimiz gün Zağnos Paşa Camii karşısında gerçekleştirdi. 1000 kişilik yapılan aşure dualar eşliğinde vatandaşlara ikram edildi.

ÜLKÜCÜ ŞEHİT KEMAL ÜRER DUALARLA ANILDI

Ülkücü Şehit Kemal Ürer'in 43. Şehadet Yıl Dönümü dolayısıyla Kabri başında dualarla yad edildi.

Balıkesir Büyükşehir Kırkpınar’dan Madalyalar İle Döndü

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde dualı çayıra çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor güreşçileri madalyalarla şehre döndü.

Neşeli Tantuni Dualarla Açıldı

İşletmeciliğini Yılmaz Esen'in yaptığı Neşeli Tantuni’nin bugün dualarla açılışı yapıldı. Eski Kuyumcular Mahallesi Çavuş Sokak No 14'te bulunan Neşeli Tantuni “gülümseten lezzeti” ile müşterilerine hizmet veriyor.

DUALARLA UĞURLANDI

Kalp krizinden hayatını kaybeden polis için tören DUALARLA UĞURLANDI

Durmadan, Yorulmadan Hizmet Üretmeye Devam

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ihtiyaç duyulan her alanda hem AK Partili belediyelerin hem de AK Parti Hükümeti’nin durmadan, yorulmadan hizmet ürettiğini söyledi. Başkan Yılmaz, “14 Mayıs sonrasında da milletimizin desteği ve duası ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkemize hizmetleri devam edecek” dedi.

Sıddık Naci Eren Camii ve Külliyesinin Temeli Atıldı

Balıkesirli Alim Sıddık Nâci Eren vefatının 5. Yılında etkinliklerle anıldı. Önce Başçeşme Mezarlığında Kabri başında hatim duaları okundu.

KURTDERELİ MEHMET PEHLİVAN MEZARI BAŞINDA ANILDI

Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan, vefatının 84. yıldönümünde mezarı başında dualar ile anıldı.

POLİS ŞEHİTLERİ KABİRLERİ BAŞINDA ANILDI

Polis Teşkilatının 178.Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Balıkesir Başçeşme Mezarlığında Kur’an-ı Kerim okundu dualar edildi. İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve Teşkilat Mensuplarıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz duaların edilmesinden sonra kabirlere karanfiller bırakıldı. İl Emniyet Müdürü Onar ve Başkan Yılmaz Balıkesir Haber TV’ye duygularını dile getirdi…

MHP KARESİ MECLİS ÜYESİ GÖKTUĞ ŞEREMETLİ İFTAR VERDİ

Balıkesir’de Ülkücü camianın duayen ismi olan, gazeteci yazar Sıtkı Şeremetli’nin oğlu MHP Karesi Belediye Meclis Üyesi Göktuğ Şeremetli işyeri Gökşer Otomotiv önünde iftar verdi. Şeremetli ailesinin akrabaları, dostları ile siyaset, basın ve iş dünyasının katıldığı iftar samimi bir ortamda gerçekleşti. İftar sonrası misafirler duygu ve düşüncelerini Balıkesir Haber TV’de dile getirdiler…

Gündem Özel - Üç Aylar Başladı

Gündem Özel - Üç Aylar Başladı

Başpehlivan Yeşil Balıkesir adına kol bağlayacak

648. ve 649. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil, transfer olduğu Balıkesir Büyükşehir Belediyespor formasıyla genç güreşçiler yetiştirecek ve kıspetiyle de dualı çayırda kol bağlayacak. 

Havranlı Seyit Onbaşı Dualarla Anıldı

Çanakkale Savaşı Kahramanı Havranlı Seyit Onbaşı vefatının 83’üncü yılı dolayısıyla kabri başında anıldı.

Balıkesir’de Maden Şehitleri İçin Mevlid Okutuldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bartın’ın Amasra İlçesi’ndeki maden ocağı patlamasında hayatını kaybeden 41 maden şehidi için “41 Şehit, 41 Hatim” programı düzenleyerek Zağnos Mehmed Paşa Camisi’nde Mevlid-i Şerif ve dua okuttu.

Ahmet Aydemir Vefatının 1. Yıldönümünde Mevlitle Anıldı

Geçtiğimiz yıl vefat eden Balıkesir’in sevilen isimlerinden duayen gazeteci, spor adamı Ahmet Aydemir bugün Çamlık Hilâl Cami’de okunan mevlit ve yemek hayrı ile anıldı.

Kanlıdere Şehitliği Dualarla Açıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Balıkesirli şehitlerin anısına, Çanakkale’de yapılan Kanlıdere Şehitliği’nin açılışı gerçekleştirildi.

Kurtdereli Ölümünün 83. Yılında Anıldı

Dünyanın ve Türkiye’nin önemli değerlerinden biri olan Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan, vefatının 83. yıl dönümünde mezarı başında dualar ile anıldı.

Mehmet Özışıklıoğlu Toprağa Verildi…

Dün vefat eden, Karesi Belediyesi Meclis Üyesi Avukat Cem Özışıklıoğlu’nun babası Balıkesir’in duayen eğitimcilerinden Mehmet Özışıklıoğlu bugün toprağa verildi.

Şehit Polis Dualarla Baba Ocağında Toprağa Verildi

Suriye El-Bab’da görevi başında kalp krizi geçirerek şehit olan Altıeylül Karamanlar Mahallesinden Polis Memuru Nail Türeme’yi baba ocağında toprağa verildi.