Dursunbey Haberleri
SON DAKİKA

Dursunbey Haberleri

Balıkesir’de Trafik Kazası, Ölü Ve Yaralılar Var

alıkesir’de yapımı yılın hikayesine dönüşen Balıkesir-Dursunbey yolundan üzücü bir haber daha geldi. Kepsut Cezaevi gardiyanlarını taşıyan servis ile bir otomobilin karıştığı kazada 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

Balıkesir'in İlk Onaylı Manda Sütü İşleme Tesisi Açıldı...

Dursunbey’de manda yetiştiriciliği yapan üretici Adem Kaya, Bakanlık ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden gerekli izinleri alarak, Mahmudiye Mahallesinde manda sütü işleme tesisini kurdu. Söz konusu üretim tesisi, Bakanlık tarafından onaylanmış Balıkesir’in ilk Manda Sütü İşleme Tesisi olması sebebiyle önemli bir gelişme...

SERKAN SARI; DADALILAR’IN İSYANI MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir-Kütahya demiryolu hattında çalışan Kütahya Posta Treni’nin uzun zamandır yarattığı mağduriyeti TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdi. CHP’li Serkan Sarı, “Kütahya posta treni Dursunbey Dada Mahallemizdeki istasyonunda artık duramadığından Dada, Akçagüney, Naipler, Sarnıç ve çevredeki mahallelerdeki vatandaşlarımız isyan ediyor” dedi.

Canbey:“Dursunbey Naipler Viyadüğü Kullanıma Açıldı”

Balıkesir-Dursunbey yolunun önemli bir aşaması olan Naipler Viyadüğü tamamlandı ve kullanıma açıldı. Viyadükte incelemelerde bulunan AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, hayırlı olsun dedi ve Viyadükte ilk araç sürüşünü gerçekleştirdi. Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey; “Viyadüğümüz artık tamamlandı ve bugün ilk geçenlerden birisi biz olduk. Balıkesir’imize ve Dursunbey’imize hayırlı olsun.” dedi.

Şiir Tadında Söyleşiler Okulları Renklendirdi

1993 yılında Dursunbey Suçıktı Mesire Alanı'nda Türk şiirinin önemli üstatlarının şiir okumasıyla başlayan Suçıktı Şiir Akşamları'nın 24. sü gerçekleştirildi.

Dursunbeyli Üreticiye Damızlık Küçükbaş Hayvan Desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi “Koyunculuğu Geliştirme Projesi” kapsamında Dursunbey İlçesi’nde 50 üreticiye; 10 koyun 1 koç dağıtımı gerçekleştirdi. Başkanvekili Yasin Sağay, “Yücel başkanımızın liderliğinde Türkiye’nin en güçlü tarım şehir olmak için gece gündüz çalışıp üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

SUÇIKTI ŞİİR AKŞAMLARI NA ŞİİR SEVERLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

30 yıl önce birkaç üstat şairin girişimleriyle başlayan Suçıktı Şiir Akşamları; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Dursunbey Belediyesi iş birliğinde düzenlenen organizasyonla 24.’cü kez gerçekleştirildi. Tarihi Zağnos Paşa Camisi Meydanı ve Dursunbey Suçıktı Mesire Alanı’nda halkın arasında toplanan şiir meclislerine, şiir severler büyük ilgi gösterdi.

ŞİİRLER TARİHİ MEYDANDA DİLE GETİRİLDİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Dursunbey Belediyesi’nin iş birliğinde düzenlenen 24. Suçıktı Şiir Akşamları, ilk şiir meclisini tarihi Zağnos Paşa Meydanı’nda gerçekleştirdi. Üstat şair Hüseyin Ferhad’ın onur konuğu olarak katıldığı şiir akşamlarında birbirinden değerli şairler, eserlerini müzik eşliğinde seslendirdi.

SU ÇIKTI ŞİİR AKŞAMLARI BAŞLADI

Seçkin şairlerin katılımıyla 22-24 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Dursunbey Su Çıktı Şiir Akşamları başladı.

İki Elinde Binbir Marifet

Balat İşleyen Eller Kooperatif Müdürü Sevgi Ağralı Dursunbey’de özellikle kadınlara yönelik çalışmalarıyla takdir topluyor.

Önce Tedbir Sonra Tevekkül…

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğümüz Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğünde Deprem ve Yangın tatbikatı yaptı.

Dursunbey’de Gelir Getirici Ağaçlandırma Yapılıyor

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü 100 futbol sahası büyüklüğünde bir alanda ağaçlandırma yapılmak üzere hazırlıkların tamamlandığı açıklandı.

Büyükşehir, Dursunbey Caddelerini Konfora Kavuşturuyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Dursunbey İlçesi’nin caddelerine; yüksek konfor sağlayan, dış etkenlere dayanıklı, deformasyona karşı esnek yapılı yaklaşık 2 bin 350 ton aşınma tabakası özelliğe sahip sıcak asfalt serimi gerçekleştiriyor.

Dursunbey Naiplerde Yangın kortuttu...

Dursunbey’e bağlı Naipler Mahallesinde orman alanında saat 16.00’da yangının başladığı Vali Hasan Şıldak tarafından açıklandı. Yangına çok hızlı bir şekilde havadan ve karadan müdahale başlatıldı.  5 helikopter ve 2 uçakla söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Hasan Şıldak ilerleyen dakikalarda bir açıklama daha yaparak: ”Orman yangını yapılan etkili müdahaleler sonucunda kontrol altına alınmıştır ”dedi 

DUALARLA UĞURLANDI

Kalp krizinden hayatını kaybeden polis için tören DUALARLA UĞURLANDI

Ahmet Akın: ”Emeklimiz Hakkını Alacak”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Balıkesir ve ilçelerinde ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. Kepsut ve Dursunbey’de vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan CHP’li Ahmet Akın, “Kepsut ve Dursunbey’de hemşehrilerimizle dinmeyen bir heyecan ile kucaklaştık. Gördüm ki Kepsut’da da Dursunbey’de de umut filizlenmiş milletimizin yüreğinde. Ne mutlu ki 14 Mayıs’ta baharlar gelecek memleketimize” dedi.

Dursunbey'de Göbül'de İlkve Orta Okul Vatandaştan

Vali Şıldak'tan Dursunbey’de Kapsamlı Program  Balıkesir’in her noktasında çeşitli ziyaret ve programlarda vatandaşlarla buluşan Vali Hasan Şıldak Dursunbey İlçesinde bir çok kesimle bir araya geldi. Vali Şıldak, vatandaşların kendi imkanlarıyla yaptırdığı ilkokul ve ortaokul olarak hizmet veren okulda incelemede bulundu.

Ahmet Gür, Dursunbey’de Vatandaşlarla ve Esnafla Bir Araya Geldi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Adayı Ahmet Gür, Dursunbey’de ilçe ve kırsal mahalle ziyaretlerinde bulunarak vatandaşlarla ve esnafla bir araya geldi.

AKPARTİ BALIKESİR DURSUNBEY’DE BÜYÜK BİR COŞKUYLA KARŞILANDI…

AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı, Ramazan ziyaretleri çerçevesinde Dursunbey’i ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu.

İl Milli Eğitimde Sıkı Denetimler Devam Ediyor… 

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı eğitim öğretim yılının ikinci döneminin ilk gününden başlayarak okullarda yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerinin yerinde izlendiği saha ziyaretleri kapsamında Kepsut ve Dursunbey ilçelerinde bir dizi temas ve incelemelerde bulundu.

Üç İlçe Belediye Başkanı Deprem Bölgesindeki Çalışmaları Anlattı

Üç İlçe Belediye Başkanı Deprem Bölgesindeki Çalışmaları Anlattı

Dursunbeyli Aykut Ailesi Toprağa Verildi

Gaziantep Islahiye’de Uzman Çavuş olarak görev yapan Dursunbeyli Sırrı Aykut, Hacer Aykut ve çocukları Göktuğ ile Alparslan Aykut’un cenazeleri Belediye tarafından Şahinbey İlçesinden alınarak gece saatlerinde Dursunbey’e getirildi.

Büyükşehir’den ‘Balıkesir Kuzusu’ Üretimine Destek

Coğrafi işaret ile koruma altına alınan “Balıkesir Kuzu Eti” üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla Kepsut, İvrindi, Savaştepe, Dursunbey, Sındırgı ilçelerinde “Balıkesir Kuzusu Damızlık Merkezleri” kuran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 5 ilçede 250 yetiştiriciye; toplam 2 bin 750 damızlık hayvan desteğinde bulunuyor. Kura çekimine Dursunbey’den başlandı.

Dursunbey’de Tütün Kaçakçılarına Operasyon

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, tütün mamulleri kaçakçılığına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde harekete geçildi.

Dursunbey’de Borunun İçine Sıkışan Koyun Kurtarıldı

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde altyapı çalışmaları sırasında döşenen boruların içine koyun itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Traktörün Altında Kalan Kişi Yaşamını Yitirdi

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde kullandığı traktörün altında kalan 1 kişi yaşamını yitirdi.

Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, İlçe Teşkilatlarını Ziyaret Etti

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dt Ekrem Başaran, Susurluk, Dursunbey ve Bandırma İlçe Teşkilatlarını ziyaret etti. Başkan Dt. Ekrem Başaran Bandırma’da partililer tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

Balıkesir’de Küçükbaş Üretimi Artarak Hız Kazanıyor…

Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan ile Dursunbey Belediye Başkan Yardımcısı Saadettin Aslan Balıkesir Kuzu üretiminin yaygınlaştırılması amacı ile Dursunbey’de kurulan Damızlık Anaç Koyun ve Koç Üretim Merkezini ziyaret etti.

Dursunbey’de Su Tankeri Devrildi; Bir Kişi Yaralandı

Bugün saat 11.00 sularında Dursunbey’e bağlı Odaören Mahallesinde bir su tankeri devrildi. Sabuncu Çamı mevkiinde meydana gelen kazada, 22 yaşındaki sürücü MK yaralandı.

Dursunbeyli Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Erzincan'ın Refahiye ilçesinde bulunan karakolda doldur boşalt esnasında kazara kendini silahla vuran Uzman Çavuş Özkan Karakaya (26) memleketi Balıkesir’in Dursunbey İlçesinde gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.