Edremitbelediyesi Haberleri
SON DAKİKA

Edremitbelediyesi Haberleri

 Edremit zabıtadan pazar yerinde gıda denetimi

Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, sağlıklı ve güvenli gıda tüketimini temin etmek amacıyla Çarşamba Pazarı'nda denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde, Edremit Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile işbirliği içinde, perakende gıda ürünleri satan tezgâhları inceledi.

Başkan Hasan Arslan, gazetecilerle bir araya geldi

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bölgede ki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Edremit Belediyesi Afet Müdahale Planı açıklandı

Edremit Belediye başkanı Selman Hasan Arslan, 6 Şubat’ta yaşanan büyük depremin ardından afetlere karşı dirençli bir kent yaratmak  için harekete geçmişti. Belediye bünyesinde Afet İşleri Müdürlüğü kuran Başkan Arslan, Edremit Belediyesi’nin Afet Müdahale Planı’nı açıkladı.

Edremit Belediyesi Personel A.Ş. Hizmet Binası Açıldı…

Edremit Belediyesi öz kaynakları ile yapılan, ihtiyaçlara uygun şekilde düzenlenen yeni hizmet binası içerisinde iki meslek odasının da yer aldığı Edremit Belediyesi Personel A.Ş’nin merkez ofisinin açılış töreni gerçekleşti. 

Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini AB tarafından tanındı

“Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini”nin adı Avrupa Birliği (AB) tarafından korumalı menşe adı (PDO) ile tescillendi. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Avrupa Birliği’nin Türkiye resmi sitesi https://www.eeas.europa.eu’ ya yaptığı açıklamada “Edremit zeytinyağından sonra AB'nin Edremit Körfezi yeşil çizik zeytinini de tescil etmesinden gurur duyuyoruz” dedi.

Edremit’e Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi

Edremit Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısında Edremit’te üniversite kazandırmak adına önemli kararlar alındı.  Edremit’te Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı olarak açılması planlanan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi için Ülkü Tepe olarak bilinen alanın tahsisine kararı verildi.

Başkan Arslan da Aday Adayı

Edremit Belediye Başkanı CHP’li Selman Hasan Arslan, 2024 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden aday olduğunu açıkladı. Aday adaylığı dosyasını CHP İlçe Başkanlığı’na teslim eden Başkan Arlan, “Edremitlilere hizmete devam etmek istiyorum” dedi.

 Türkiye Şampiyonu Edremit Belediyesi’nden!

Edremit Belediyesi Taekwondo’da Türkiye Şampiyonluğu getirdi. Edremit Belediyesi Taekwondo Spor Kulübü sporcuları Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı’yı madalyalarıyla ziyaret etti.

Gürespor kayıpsız yoluna devam ediyor

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde şampiyonluğu hedefleyen Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, ligin 4. Hafta mücadelesinde konuk ettiği Emlak Konut Gelişim’i 77-41 mağlup ederek 4. haftada 4. galibiyetini alarak liderliğini sürdürdü.

Zeytinin Başkenti Edremit’ten Sofralara

Edremit Belediyesi’ne ait zeytinliklerde hasat başladı. 18 bin ton zeytin hasadı yapmayı planlayan Edremit Belediyesi’nin hasadına Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da katıldı.

Sabahattin Ali miniklere anlatıldı

Edremit Belediyesi, Avrupa Miras Günleri kapsamında Sabahattin Ali Anı Evi’nde minik ziyaretçilerini ağırladı.

Tayfun Canlı: Can dostlarımızı unutmayalım!

Edremit Belediyesi, kaymakamlık ve ilgili kurumlardan yetkili kişilerin katılımıyla 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde gerçekleşen bilgilendirme toplantısında sokaktaki canlar konuşuldu.

Tuncel Kurtiz, vefatının 10. yılında anıldı

Oyuncu, senarist, yönetmen, yapımcı ve seslendirme sanatçısı Tuncel Kurtiz'in vefatının 10.uncu yılı dolayısıyla Balıkesir'in Edremit ilçesindeki kabri başında anma etkinliği düzenlendi.

 Öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti

Edremit Belediyesi üniversite tercihinde bulunacak öğrenciler için tercih danışmanlığı hizmeti veriyor. Öğrenciler ve aileleri doğru tercih konusunda uzmanlar tarafından detaylı olarak bilgilendiriliyor.

Edremit’te 500 pehlivan kol bağlayacak

Edremit Belediyesi tarafından bu sene 17.’si gerçekleşecek olan geleneksel 17. Şehit Hamdibey Yağlı Güreşleri 26. Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Tayfun Canlı“ Kırkpınar’ın yağları Edremit’ten olacak!”

Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın davetlisi olarak 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni yerinde takip etti. Yusuf Can Zeybek’in Başpehlivanlığı kazandığı güreşlerde 2024 yılı güreşlerinde Edremit zeytinyağı kullanılması için görüşmeleri başlattı.

Gürespor’da hedef: Süper Lig

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’da yapılan olağan genel kurulda Kulüp Başkanı M. Agah Ferhatoğlu ve yönetim kurulu yeniden seçilerek güven tazeledi. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın tam destek sözü verdiği Gürespor’da hedef, Süper Lig olarak belirlendi.

Edremit’te Sivrisinek İle Mücadeleye Hız Verildi

Edremit Belediyesi, yaz aylarında sinek ve haşerelerin üremesine müsait olan noktalarda ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

İkizçay Mahallesi’nde Yollar Yenileniyor

Edremit Belediyesi tarafından yaz sezonu öncesi yıpranan ve zarar gören yollar yeniden düzenleniyor.

Edremit Belediyesi Atık Getirme Merkezi açıldı

Edremit Belediyesi “Sıfır Atık” projesi kapsamında geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karıştırılmadan kaynağından ayrı toplanması ve geri kazanıma gönderilmesi amacıyla hazırladığı “1. Sınıf Atık Getirme Merkezi” hizmete açıldı.  

 Gürespor 7’de 7 yaptı

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, lider Tarsus Belediyesi’ni deplasmanda 69-66 mağlup ederek önemli bir galibiyete imza attı. Lider Tarsus’a evinde ilk yenilgisini tattıran Körfezin Melekleri üst üste 7. Galibiyetini elde ederek rakiplerine gözdağı verdi.

Cam Seyir Terasının Yol Sorunu Bitiyor

Kazdağları’nın zenginliğini ve güzelliğini en iyi şekilde tanıtmak amacıyla Şahinderesi Kanyonu’na yapılan cam seyir terasının şimdi de yolu yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 kilometresi kilit parke döşenen 4 kilometrelik engebeli arazi yolu, tamamlandığında özel araç ve tur otobüsleri, bölgede turizm sirkülâsyonunu artıracak.

Başkan Arslan: “Birlikte güçlüyüz”

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan:”Yaşadığımız deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Yaralarımızı birlikte saracağız. Birlikte güçlüyüz.”

Edremit Belediye Meclisi 2022'nin Son Toplantısını Yaptı

Edremit Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan başkanlığında yapıldı.

Edremit Belediyesi’nin 2023 bütçesi 1 milyar 100 milyon

Edremit Belediye Meclisi, yapılan ekim ayı olağan toplantısının ikinci oturumunda 2023 mali yılı bütçesi 1 milyar 101 milyon lira olarak belirlendi.

32. Geleneksel Sarıkız Hayrı yapıldı

Kaz Dağları’nda efsanelere konu olan Sarıkız anısına Edremit Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Sarıkız Hayrı’nın 32.’si kırsal Güre Mahallesi’nin Kavurmacılar Mevkii’nde yapıldı.

Edremit'te 18 bin kişilik aşure dağıtıldı

Edremit Belediyesi her yıl düzenlediği geleneksel aşure hayırlarında bu yıl 6 ayrı merkezde toplam 18 bin kişilik aşure dağıttı.

Edremit'te Yeşil Alanlara Bahar Bakımı

Edremit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçe genelindeki parklarda ve yeşil alanlardaki çalışmalarına ilkbahar mevsimi ile hız verdi.

Edremit’te Aşık Veysel Parkı açıldı

Edremit Belediyesi’den Aşık Veysel’e vefa... Edremit Belediyesi tarafından Anadolu’nun yetiştirdiği büyük ozan ve şairlerinden Aşık Veysel’in ansına Altınoluk Mahallesi’nde yaptırılan park hizmete açıldı.