Ege Haberleri
SON DAKİKA

Ege Haberleri

Başkan Ahmet Akın 7/24 mesaide

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gündüz vatandaşa temas ediyor, gece geç saatlere kadar da daire başkanlıkları ile toplantılar düzenliyor. Bir an önce Balıkesir’i hak ettiği değere kavuşturmak için büyük mesai harcıyor.

Başkan Akın, ‘Muhtarlarımız Ve Köylerimiz En Değerlilerimiz’

Altıeylül İlçesi kırsal mahalle muhtarları Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ı ziyaret etti. Başkan Akın, “Köylerimize yapacağımız hizmetleri önce köy muhtarlarımıza danışıp görüşlerini alacağız. Çünkü; bizim en değerlilerimiz muhtarlarımız ve köylerimiz” dedi.

İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında Kaymakamlar, güvenlik birimleri ve ilgili kurumlar ile Asayiş ve Güvenlik Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Balıkesir’in emniyet ve asayişle ilgili ilk üç ayın detaylı değerlendirmesi yapıldı ve önümüzdeki döneme yönelik planlanacak ve gerçekleştirilecek çalışmaları ele alındı. 

Evden ziynet eşyası çalan usta yakalandı

Balıkesir'in Levent Mahallesi'nde bir evde tadilat yapan 30 yaşındaki usta, ev sahibinin değerli hasır burma bileziğini çalarak kuyumcuda sattı. Polis ekipleri tarafından yakalanan şüpheli tutuklandı.

Fuhuş Yapılan Masaj Salonuna Operasyon

Bandırma ilçesinde emniyet ekipleri, Hacı Yusuf Mahallesi'nde bulunan bir masaj salonunda fuhuş yapıldığını tespit ederek operasyon düzenledi. Operasyonda fuhuş yapanlar suçüstü yakalandı ve uyuşturucu ile suç geliri olarak değerlendirilen para ele geçirildi. Tutuklanan şüpheli cezaevine gönderildi ve masaj salonu 90 gün süreyle kapatıldı.

ALTIEYLÜL’Ü BALIKESİR’İN 1 NUMARALI İLÇESİ YAPACAĞIZ

Göreve geldiği 6,5 yıl süre zarfı içerisinde Altıeylül’e kazandırılan eserler vatandaşların beğenisini topluyor. Eser ve Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “6,5 yıl içerisinde Altıeylül’e kazandırdıklarımız vatandaşlarımız tarafından büyük beğeni topladı. Yaptığımız ve yapacağımız projelerle Altıeylül’ü Balıkesir’in 1 numaralı ilçesi yapmak konusunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Eğitim Ailesinde Birlik ve Beraberlik Pekişiyor

Paylaşma, dayanışma ve yardımlaşma gibi önemli değerleri vurgulayan bir zaman dilimi olan Ramazan ayında; bu değerleri pekiştirerek birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmek amacıyla eğitim ailesi ile yöneticileri bir araya getiren etkinlikler devam ediyor.

BALIKESİR’İN 26 YILLIK HAYALİ YÜCEL YILMAZ’LA GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, OSB Yolu’nun 3. Etabında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur ile birlikte incelemelerde bulundu. Planı 1998’da çizilen yolu; şehri birleştirerek irade koyup, 26 yıl sonra gerçeğe dönüştüren Başkan Yılmaz “Mayıs’ın sonunda tretuvarlarıyla, yağmur kanallarıyla bu yolu da trafiğe açmış olacağız. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Eray, “Altıeylül, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne kavuşacak”

Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, geçmişe saygı, geleceğe saygı düşüncesiyle Altıeylül’e ‘Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ kazandıracaklarını söyledi.

Büyükşehir, Edremit’in değerine değer katıyor

Geçtiğimiz hafta Edremit Ülkü Yolu’nun açılışını gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yolun devamı için kolları sıvadı. Edremit Çayı’nın her iki yakasında da alternatif bir yol oluşturan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını tamamladığında hem trafik rahatlayacak hem de bölge değerine değer katacak.

Son Kurşun’un hikâyesi geleceğe aktarılıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi; vatanın kurtuluşunu ve zaferi simgeleyen Son Kurşun Anıtı’nı anlatan belgesel film projesini hayata geçirdi. Film gösteriminde konuşan Başkan Yılmaz “Balıkesir’in Kurtuluş Savaşı’nda, Atatürk’e yarenlik ettiğini anlatmamız lazım.” dedi.

REKORTMEN SPORCULAR, GÖMEÇ DALIŞ KÖYÜ’NE HAYRAN KALDI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın vizyonuyla hayata geçirilen Gömeç Dalış Köyü, muhteşem bir organizasyonla açıldı. Tam donanımlı bir şekilde oluşturulan engelli uyumlu dalış köyünü oldukça beğendiklerini ifade eden dünya şampiyonu rekortmen sporcular, dünya böyle donanımlı bir tesisin eşinin olmadığını ifade etti.

Dünya’da yok, biz de var

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın vizyonuyla hayata geçirilen Gömeç Dalış Köyü, muhteşem bir organizasyonla açıldı. Tam donanımlı bir şekilde oluşturulan engelli uyumlu dalış köyünü oldukça beğendiklerini ifade eden dünya şampiyonu rekortmen sporcular, dünya böyle donanımlı bir tesisin eşinin olmadığını ifade etti.

Yenişehirlioğlu ‘Türkiye Yüzyılı Söyleşisi’nde gençlerle buluştu

“Türkiye Yüzyılı Söyleşileri Balıkesir Gençlik Buluşması” için şehre gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın projelerini oldukça beğendiğini söyledi. Türkiye’nin markası haline gelen BALBUCKS’ı da ziyaret eden Yenişehirlioğlu çok beğendiğini belirtti.

“ALTIEYLÜL’DE DESTAN YAZACAĞIZ”

Altıeylül Belediye Başkanı ve Bağımsız Altıeylül Belediye Başkan Adayı Hasan Avcı, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Çandır-Balıklı-Köylüköy’de vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Adayı Avcı, “Bu güzel buluşmada her zaman olduğu gibi bizleri yine yalnız bırakmayan siz değerli Altıeylüllü vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. ”dedi.

Hasan Avcı Altıeylüllülere Teşekkür Etti

Altıeylül Belediye Başkanı ve Altıeylül Belediye Başkan Adayı Hasan Avcı kırsal mahallelerde seçim çalışmalarını sürdürüyor. Avcı, “Bağımsız olarak çıkmış olduğumuz bu yolda bizleri yalnız bırakmayan siz değerli Altıeylüllü vatandaşlarımız; sizin desteğiniz bizleri motive ediyor. Anlıyoruz ki Altıeylül’e daha çok yapacak işimiz var.” dedi.

‘’200 BİN METREKARE SAHİL BANDI YENİDEN DOĞDU!’’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatı ve gelecek vizyonu doğrultusunda, Edremit’in doğal güzelliklerine değer katan muhteşem bir projeye imza attı. Edremit’in incisi sahiller adeta yeniden doğdu!

EDREMİT’de BALMEK KURSLARINA BÜYÜK İLGİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Edremit ’e açtığı, BALMEK (Balıkesir Meslek Edindirme Kursları) eğitim programları yoğun ilgiyle adından söz ettiriyor. Balmek, Edremit kurs merkezinde, 30 branşta binlerce kursiyere uzman eğitmenler eşliğinde ücretsiz eğitimler sayesinde sadece hobilerini geliştirmekle kalmayıp, aynı zamanda bu becerileri mesleğe dönüştürerek aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN KIRSAL MAHALLELERE SAĞLIK ELİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerdeki vatandaşların sağlık ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sistemli bir şekilde sağlık taraması hizmetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, uzman ekipler 20 ilçenin kırsal bölgelerini ziyaret ederek, vatandaşların sağlık durumlarını değerlendiriyor ve gerekli önlemleri alıyor.

Başkan Yılmaz, “5 milyar lira yatırımla 100 milyar liralık değer kazandırdık”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 5 milyar lira yatırımla 100 milyar liralık değer oluşturup şehre yeni 51 fabrika kazandırdığını, yüzlerce iş insanının da Türkiye’de ilk 500’e girmesi yolculuğunda belediye olarak katkıda bulunduklarını açıkladı.

BAŞKAN ORKAN: “KARESİ’DE HER YERDE İZİMİZ VAR”

Kırsal mahallelerin 'köy odası' geleneğini inşa ettiği modern köy konakları ile gelecek kuşaklara aktaran Karesi Belediyesi, yatırımlarıyla ilçeye değer katarken, vatandaşların ihtiyaç ve beklentilerini ön planda tutuyor. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Tarlada izi olanın harmanda sözü olur. Bu yatırımlar bizlerin tarladaki izlerimiz. Bu izleri her kırsal mahallemizde bırakıyoruz” dedi.

"TOPRAĞA VEFA, GELECEĞE BEREKET’’

Büyükşehir Belediyesi Bandırma Tarımına Güçlü Destek Veriyor

BALIKESİR’İN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK PROTOKOL İMZALANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesirlilerin bir hayalini daha gerçeğe dönüştürüyor. Şehrin en merkezi konumunda bulunan orduevleri, imzalanan protokol kapsamında taşınacak hemen ardından başlayacak restorasyon çalışmalarıyla vatandaşların kullanıma açık müze, sanat ve kültür merkezi olarak bütüncül bir projeyle kent meydanına kazandırılacak.

Orduevleri restore edilerek kent meydanına kazandırılacak

Balıkesir’in çehresini değiştirecek protokol imzalandı... Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesirlilerin bir hayalini daha gerçeğe dönüştürüyor. Şehrin en merkezi konumunda bulunan orduevleri, imzalanan protokol kapsamında taşınacak hemen ardından başlayacak restorasyon çalışmalarıyla vatandaşların kullanıma açık müze, sanat ve kültür merkezi olarak bütüncül bir projeyle kent meydanına kazandırılacak. 

Asayiş Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Edremit İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Başkan Orkan STK ve Odaları Ziyaret Etti

Karesi Belediye Başkanı ve adayı Dinçer Orkan, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve odaları ziyaret etti. Başkan Orkan oda ve sivil toplum kuruluşları başkanları ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

ALTIEYLÜL’DE SİNEMA VE TİYATRO ETKİNLİKLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Altıeylül Belediyesi okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte 29 Ocak ile 3 Şubat tarihleri arasında sinema ve tiyatro etkinlikleriyle Altıeylüllüler eğlenceli bir tatil geçirdi.

Bir tıkla su ayak izini hesapla

“Ulusal Su Verimliliği Seferberliği” kapsamında; fazla su tüketiminin önüne geçmek ve su tasarrufu sağlamak için #sendehareketegecbalikesir sloganı ile “Su Ayak İzi Hesaplaması” projesi devreye alan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, liselerde sunumlar gerçekleştirerek öğrencilerin su ayak izlerini hesaplıyor.

MOD10, Edremitlilere müzik ziyafeti yaşattı

MOD10 Gençlik Orkestrası’nın ilk konserini oldukça beğenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, verdiği sözü tutarak turne düzenledi. Bu kapsamda Edremit’te sahne alan gençler, seyircilerin büyük beğenisini kazandı.

Genç yetenekler, MOD10’la sahneye çıkıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan MOD10 Gençlik Orkestrası, ilk konserini Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde verdi. Umut Ayral’ın şefliğinde 8-18 yaş arasındaki birbirinden yetenekli 45 genç yetenekten oluşan orkestra, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.