Eğitim Haberleri
SON DAKİKA

Eğitim Haberleri

TÜRKİYE SPORTİF YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME PROGRAMI HIZLA DEVAM EDİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen, her yıl Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki tüm okullarda bulunan 3. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak bakanlığımız tarafından uygulanan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında, ilimizde 14 Şubatta başlayan; 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi, 3. Sınıf öğrencilerine yönelik Genel Tarama ve Test Ölçümler hızla devam ediyor.

Eğitim Ailesinde Birlik ve Beraberlik Pekişiyor

Paylaşma, dayanışma ve yardımlaşma gibi önemli değerleri vurgulayan bir zaman dilimi olan Ramazan ayında; bu değerleri pekiştirerek birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmek amacıyla eğitim ailesi ile yöneticileri bir araya getiren etkinlikler devam ediyor.

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde Bilimsel Bir İlk Yaşandı.

TUSYAD (Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği) kapsamında Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Ortopedi Kliniği tarafından düzenlenen ve ortopedi uzmanı Doç. Dr. Özgün Karakuş koordinatörlüğünde Türkiye çapında 600 çevrimiçi ve 70’e yakın bireysel katılımla  “Ulusal Canlı Cerrahi ve Sempozyum” eğitim etkinliği gerçekleştirildi.

10 numara şehrin 10 numara insanları; İZMİR'DE İFTARDA BULUŞTU.

İzmir Balıkesirliler Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği İzmir’de yaşayan Balıkesirlileri iftarda buluşturdu. Bayraklı Belediyesi Havuz düğün salonunda Balıkesirliler’in yoğun katılımının olduğu iftara Balıkesir Milletvekilleri, Belediye Başkanları, kamu kurumlarının ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

BÜYÜKŞEHİR, KODLAMA EĞİTİMLERİYLE 2.612 ÇOCUĞA ULAŞTI

Büyükşehir Belediyesi, robotik kodlama eğitimleriyle 2 bin 612 çocuğa ulaştı. 4 ilçede düzenlenen eğitimleri tamamlayan öğrencilere mezuniyet belgelerini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Kendi ve şehri için başarı hikayesi yazan çocuklar yetiştirmek istiyoruz” dedi.

EDREMİT'TE EĞİTİM ADINA BÜYÜK GÜN

Edremit ilçesinde 11 Mart Pazartesi günü 3 okul, yapımı tamamlanan yeni binalarında faaliyete başladılar. Devlet tarafından yapımı gerçekleştirilen okullarda ilk gün heyecanı vardı.

Öğrenciler Deprem Tatbikatına Katıldı

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında; Albay Cafer Nuran Oğuz Anadolu Lisesinde, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'nın katılımıyla 630 öğrenci, 47 personel ile deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

"KUTADGU BİLİG" BALIKESİR İL PANELİ DÜZENLENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Oku- Yorum, Yazı-Yorum" projesi kapsamında; Kutadgu Bilig Balıkesir İl Paneli İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi koordinesinde gerçekleştirildi.

Gençlerin Geleceğine Şekil Veriyor

Balıkesir Gençlik Merkezinde, Kariyer Planlama, CV ve Motivasyon Mektubu Yazma Becerisi ve Etkili Linkedin Kullanımı, Mülakat Teknikleri, İş ve Staj İmkanları, Geleceğin Meslekleri ve Becerileri, Tasarım Odaklı Düşünme ve İnovasyon modüllerinde eğitim alan gençler, gerçekleştirilen sertifika töreninde katıldıkları programdan güzel kazanımlar edindiklerini, gelişimlerine büyük katkı sağladıklarını dile getirip, teşekkür etti.

"GENÇLERİMİZE YATIRIM, GELECEĞİMİZE YATIRIM"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Yücel Yılmaz'ın "Spor Kenti Balıkesir" vizyonu ve liderliğiyle gençlerin geleceğine destek ve katkı sunmak için yatırımlarını sürdürüyor. Edremit Gençlik Merkezi, 35 farklı branşta ücretsiz kültürel, sanatsal ve eğitim programları ile binlerce gencin gelişimine katkıda bulurken, spor alanında da önemli yatırımlar gerçekleştiriliyor.

EDREMİT’de BALMEK KURSLARINA BÜYÜK İLGİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Edremit ’e açtığı, BALMEK (Balıkesir Meslek Edindirme Kursları) eğitim programları yoğun ilgiyle adından söz ettiriyor. Balmek, Edremit kurs merkezinde, 30 branşta binlerce kursiyere uzman eğitmenler eşliğinde ücretsiz eğitimler sayesinde sadece hobilerini geliştirmekle kalmayıp, aynı zamanda bu becerileri mesleğe dönüştürerek aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Seferberliği Sürüyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan; öğrencilerin kültür taşıyıcısı olan dilimizi iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlayan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Balıkesir'de farklı etkinliklerle verimli bir şekilde sürdürülüyor.

Okullarda "Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen "Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" eğitim kurumlarında öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımızın katılımıyla devam ediyor.

GELECEĞİN ŞAMPİYONLARINI KEŞFEDİYORUZ

Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan İşbirliği Protokolüne dayanılarak hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programın 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi, Genel Tarama ve Test Ölçümleri ilçelerimizde başladı.

“ Edremit Kitap Dostları “ Projesi Edremit’te başladı

Edremit İlçesinde bulunan tüm resmi ve özel ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılabileceği “ Edremit Kitap Dostları “ Projesi, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Şubat 2024 itibari ile başladı ve bu etkinlik 2024 Haziran sonuna kadar devam edecek.

Geleceğin Şampiyonları Keşfediliyor

Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan İşbirliği Protokolüne dayanılarak hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programın 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi, Genel Tarama ve Test Ölçümleri ilçelerimizde başladı.

“Okul Bahçeleri ve Seçilecek Sokaklar “Oyun Dostu” Şeklinde Düzenlenmeli”

Balıkesir Eğitim Akademisi’nde öğretmenlere yönelik olarak düzenlenen Doç. Dr. Yavuz Samur’un konuşmacı olarak katıldığı açılış semineri yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin’den Öneri: “Okul Bahçeleri ve Seçilecek Sokaklar “Oyun Dostu” Şeklinde Düzenlenmeli”

‘Balıkesir Eğitim Akademisi’ Ailelerle Başladı

Öğrencilerin eğitim-öğretim yolculuğunu hayat boyu desteklemek için başlatılan ‘Balıkesir Eğitim Akademisi’ veliler için planlanan eğitimlerle başladı.

Yeşilçam Şarkıları Eğitim İçin Seslendirildi

Her konserde sanatseverleri müziğe doyuran Balıkesir Türk Müziği Korosu'nun 'Okutan Balıkesir' Projesi kapsamında Türk Eğitim Vakfı işbirliği ile gerçekleştirdiği konserde, Yeşilçam şarkıları nostalji rüzgarı estirdi. 

1709 astsubay YEMİN ETTİ

Astsubay Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimi Mezuniyet Töreni Yapıldı

Başkan Yavaş Ankara’dan Eli Boş Dönmedi. Gençlik Projeleri Devam Ediyor

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Gençlik yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş gençlerin eğitimine katkı sağlamak ve kötü alışkanlıklardan uzak, ülkesine bağlı bireyler olarak yetişmesini sağlamak, nezih alanlarda vakit geçirebilmelerini sağlamak adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yeter ki Okusun" Projesi Başarıyla Yürütülüyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda "Yeter Ki Okusun" projesi kapsamındaki etkinlikler; Karesi’de ve Altıeylül’de 18 okulda başarıyla yürütülüyor.

Minik Yazardan Tatlı’ya Ziyaret

"Ezgi'nin Merhameti" isimli ilk hikâye kitabıyla okuyucuyla buluşan Karesi Ercan Kıvrak İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Elif Cansu Okay, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'yı ziyaret etti.

Edremit Belediyesi öğrencileri kültür ve tarihle buluşturuyor

Eğitim ve öğretimde yarıyıl tatilinin başladığı haftada Edremit Belediyesi’ne ait, Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi ve diğer önemli kültürel miras noktaları, birçok ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine kapılarını açtı.

ALTIEYLÜL’DEN EĞİTİME TAM DESTEK

Altıeylül Belediyesi’ne bağlı Hasan Can Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesi eğitim semineri düzenlendi. Seminere; 600’e yakın 12. Sınıf öğrencileri katılım sağladı.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Balıkesir'de Başarıyla Uygulanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan; öğrencilerin dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlayan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Balıkesir'de farklı etkinliklerle etkili bir şekilde sürdürülüyor.

Eğitime Destek Veren Güçlü Adımlar Atılıyor

Hayırseverlerin adeta yarıș halinde olduğu Balıkesir'de yapılan katkılarla eğitime sağlanan güçlü destek sürüyor.

Büyükşehir, eğitimli şoförlerle kaliteli ulaşım hizmeti sağlıyor

Vatandaşların güvenliğini ve konforunu ön planda tutarak günlük ortalama 33 bin yolcuya, 296 otobüs şoförüyle hizmet veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şoförlerinin eğitimlerini ara vermeden devam ettiriyor.

BAÜN ile Ankara MGÜ arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi (MGÜ) arasında, eğitim, öğretim, kültür, sanat faaliyetlerinde iş birliği yapılması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Balıkesir Üniversitesinde “Türkçenin Yüzyılı” Paneli

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Necatibey Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı tarafından “Türkçenin Yüzyılı” başlıklı bir panel düzenledi.