Emekli Haberleri
SON DAKİKA

Emekli Haberleri

Tilkici: “Uzman Çavuşlar Her Şeye Layıktır”

Uzmanlar Federasyonu Balıkesir İl Başkanlığınca emekli ve görevi başındaki uzman çavuşlara iftar yemeği düzenlendi. Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı iftar yemeğine ilgi oldukça büyüktü. Emekli ve çalışanların da aralarında bulunduğu iftar yemeğinde önce Kuran-ı Kerim okundu,  ardından iftar yapıldı. Gördüğü kalabalık sonucunda gurur duyan Ali Tilkici, “Gün geçtikçe çığ  gibi büyüyoruz” dedi. 

Serkan Sarı: “Siz buna zam mı diyorsunuz”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye yükseltilmesine tepki göstererek, “Siz buna zam mı diyorsunuz” dedi.

Edremit Belediyesi emeklilerin haklarını ödedi

Edremit Belediyesi kurum çatısı altında çalışarak emekli olan tüm emekçilerin maaşı ve kıdem tazminatlarını ödedi. Başkan Selman Hasan Arslan alın teri dökerek emekli olan çalışanlara hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ ÖĞRETMEN YAKALANDI

Burhaniye'de PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan 6 Yıl 10 Ay 15 Gün hapis cezası ile aranan emekli öğretmen yakalandı

Celal Uzunkaya Samsundan Başkan Aday Adayı

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü de yapan ve Emniyet Genel Müdürlüğü sonrası bu yılın nisan ayında emekli olan Celal Uzunkaya, bir açıklama yaparak Samsun Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olacağını duyurdu. 

ÖĞRETMENE VEFA PROGRAMI

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri kapsamında dün akşam yemekli bir program düzenlendi. Vali İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, MHP İl Başkanı Niyazi Tunç, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve İlce Milli Eğitim Müdürleri, Hayırsever Kadriye Güler ile çok sayıda öğretmen programda yer aldı. Yapılan konuşmaların ardından Hayırsever Kadriye Güler’e Kent Şükran Plaketi verildi. Gecede ayrıca Seyit Çavuş’un Atatürk ile buluşmasını anlatan Belgesel filminde gösterimi yapıldı.

AKP İKTİDARI HAK GASPINDA SINIR TANIMIYOR

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı emekli çiftçilere 5 bin lira ikramiye verilmemesine tepki gösterdi. CHP’li Sarı, “Hak gasbında sınır tanımayan AKP iktidarı, emekli olmasına rağmen yapmış olduğu üretimle ülke ekonomisine katkı sağlayan, emeğiyle, alın teriyle milletimizi doyuran ve çoğu da küçük, ÇKS'ye kayıtlı çiftçi emeklilerimize 5 bin lira ikramiyeyi çok görmüştür” dedi.

TEMAD Ek Hizmet Binası Açıldı 

Vali İsmail Ustaoğlu, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) tarafından gerçekleştirilen ‘TEMAD Ek Hizmet Binası’ açılış programına katıldı.

ÇETİN BAYIRLIGİL 5 BİN LİRAYI ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİNE BAĞIŞLIYOR…

Kasım ayı içinde Emeklilere verilecek olan 5 bin lirayı almayacağını belirten eski gazeteci Çetin Bayırlıgil, emekli olduğunu ve verilen bu 5 bin lirayı Şehit Aileleri Derneğine bağışlayacağını söyledi. Bayırlıgil, “Vatan sağolsun gerisi teferruattır” dedi.

EMEKLİLERİN GEÇİM DURUMUNU VE 5 BİN TL’Yİ SORDUK…

Şu anda Türkiye’de vatandaşların gündemi olan Emeklilerin geçim durumu ile Kasım ayının ilk yarısında verilecek olan 5 bin TL konusunda Balıkesir Haber TV olarak Cuma Pazarına gittik. Burada Hidayet Hayat özellikle emekli vatandaşlara hem geçim durumlarını hem de 5 bin lirayı sordu. Birbirinden ilginç cevaplar aldı. İşte emeklinin durumuyla ilgili vatandaşların görüşleri…

Serkan Sarı: ''Sadaka Gibi İkramiye de Derde Derman Olmaz!''

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışmaya devam edenler dışında emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira verilmesinin yaşanan ekonomik soykırımda derde derman olmayacağını belirterek, “Bunun neresi 100. Yıl ikramiyesi? Yazıklar olsun!” dedi.

‘FİLİSTİN’İN HAKLI TALEPLERİNİN YANINDAYIZ’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından gerçekleştirdiği basın açıklamasında Orta Doğu’da yaşanan gelişmelere, emeklilerin maaş düzenlemesine ve Türk güvenlik güçlerine ait SİHA’nın düşürülmesine değindi.

'AKP İKTİDARI EMEKLİLERİN HAKLARINI GASP EDİYOR'

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AKP iktidarının emekli, dul ve yetimlerin anayasal haklarını gasp ettiğini söyledi. CHP’li Sarı, “Sokağa çıktığımızda emeklilerimiz yolumuzu kesiyor ve isyan ediyorlar! Çünkü AKP iktidarı haklarını gasp ediyor” dedi.

Serkan Sarı:" Yüzde 26,5 Zam Sefalet Zammıdır"

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ SERKAN SARI MEMUR VE EMEKLİ ZAMLARININ DEĞERLENDİRDİ:

Bankalardan Yeni Promosyon Süresi! Her 1,5 Yılda Bir Ödeme! Emekliye Daha Sık Nakit Promosyon Verilecek!

Emeklilere ödenen promosyonun süresi 3 yıl olarak biliniyor. Anlaşmalar bu süre zarfında geçerliliğini koruyor. Ancak son zamanlarda bazı bankaların promosyon süresini kısaltabileceği konuşulmakta. İşte daha sık nakit promosyon verecek bankalar....

Vali Yardımcısı Şükrü Kara Veda Etti

2017 yılından bu yana Balıkesir Vali Yardımcılığı görevini sürdüren Vali Yardımcısı Şükrü Kara’nın emekliye ayrılması sebebiyle, Vali Hasan Şıldak’ın ev sahipliğinde veda yemeği düzenlendi.

Seçim Gazına Sıfır Fiyat Maaş Artışını Etkileyecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; iktidarın 20 Nisan – 31 Mayıs tarihleri arasında konutlarda ücretsiz yaptığı doğalgazı TÜİK’in enflasyon sepetine sıfır fiyat olarak yansıtmasının kamu çalışanları ve emeklilere 6 ay boyunca yapılacak ücret ödemesini negatif yönde etkileyeceğine işaret etti.

AK Parti Esnaf Odalarıyla Bir araya Geldi

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi çalışmalarını devam ettiren AK Parti Balıkesir Teşkilatı dün akşam Esnaf odaları başkanlarıyla bir araya geldi. Büyükşehir’in Esnaf Odaları buluşmaları etkinliğinde, AK Parti Genel Başkanı Belgin Uygur ve Belediye Başkanlarının da bulunduğu yemekli toplantıda ESOB Başkanı Fehmi Erdem, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Belgin Uygur birer konuşma yaptılar.

Esnaf Camiası Büyükşehir’in Yemeğinde Buluştu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, esnaf oda başkan ve yöneticilerine yönelik yemekli toplantı organizasyonu düzenledi. Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği(BESOB) öncülüğünde organize edilen toplantıya oda başkan ve yöneticileri yoğun ilgi gösterdi.

Ahmet Akın: ”Emeklimiz Hakkını Alacak”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Balıkesir ve ilçelerinde ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. Kepsut ve Dursunbey’de vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan CHP’li Ahmet Akın, “Kepsut ve Dursunbey’de hemşehrilerimizle dinmeyen bir heyecan ile kucaklaştık. Gördüm ki Kepsut’da da Dursunbey’de de umut filizlenmiş milletimizin yüreğinde. Ne mutlu ki 14 Mayıs’ta baharlar gelecek memleketimize” dedi.

Balıkesir’de De Erken Emeklilik İçin Başvurular Başladı

Balıkesir’de De Erken Emeklilik İçin Başvurular Başladı.

Emekli Sağlıkçı Aslan Torun Kitaplarını Tanıttı

Emekli sağlık memuru, yazar, şair ve köşe yazarı Aslan Torun, çıkardığı kitapları hakkında bilgi verdi.

Şemsettin Babaç vefat etti.

Balıkesir’in tanınmış isimlerinden, Ziraat Bankasından emekli olan, spor ve basın camiasında da emek veren Şemsettin babaç vefat etti.

CHP’den Emekli ve Memur Zammına İlişkin Eş Zamanlı Basın Açıklaması

CHP emekli ve memur maaşlarıyla ilgili 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi.

TÜRK SAĞLIKSEN: “Yapılan Ek Zam Yetersizdir”

Türk Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal memur ve emekli maaş zam oranlarının açıklanmasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Musa Bilal açıklamasında şunları söyledi:

Balıkesir’in Sesi - Balıkesirli Emekliler Yüzde 30 Artışı Nasıl Buldu?

Balıkesirli Emekliler Yüzde 30 Artışı Nasıl Buldu?

BALDEF’ten Balıkesirliler Günü İçin Yemekli Toplantı

10.10 Balıkesirliler Günü etkinlikleri kapsamında BALDEF tarafından Öğretmenevinde yemekli bir kutlama yapıldı. Verilen yemeğe BALDEF yönetimi ile çok sayıda davetli katıldı.

Balıkesir’deki “Saadet Zinciri” Turgo Shared Çöktü

Bir süre önce Balıkesir'de kurulan ve kısa sürede birçok kişinin dâhil olduğu TURGO SHARED sistemi çöktü. Sistemin çökmesi ile ilgili olarak yapılan açıklamanın ardından mağdurlar şikâyette bulundu. Bu sistemi Balıkesir'de kurduğu iddia edilen emekli polis memuru G.T gözaltına alındı.

Sıtkı Şeremetli – Köşe Yazısı

BİR ÜNİVERSİTE ÖĞRETMENİ(AYDIN AYHAN)'NIN EMEKLİ OLURKEN ÖĞRENCİLERİNE NASİHATLERİ

Balıkesir’de Polis Emeklileri Derneği Çalışmalarını Sürdürüyor

Bu yıl Polis Teşkilatı’nın 177.Kuruluş Yıldönümü kutlanıyor. Balıkesir Haber TV olarak Balıkesir Polis Emeklileri Derneği’ni ziyaret ettik.