Enerji Haberleri
SON DAKİKA

Enerji Haberleri

TPAO Marmara Denizi'nde petrol arayacak

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO), Marmara Denizi'ndeki 3 ayrı bölge için petrol arama ruhsatı verildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan karara göre, TPAO'ya Tekirdağ, Balıkesir ve Çanakkale illerinde bulunan deniz sahalarında 8 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verilmesi kararlaştırıldı.

Başkan Orkun:"Tükettiğimiz Elektriği Kendimiz Üretiyoruz"

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın vizyon projelerinden olan Güneş Enerjisi Santrali’nden (GES) ile belediye kendi tükettiği elektriği karşılıyor. Belediyeye yatırım getirici projeler yaptıklarını söyleyen Başkan Orkan, “Karesi Belediyesi olarak kendi tükettiğimiz elektrik enerjisini kendi kaynaklarımızla, Güneş Enerjisi Santralleriyle üretiyor ve milli ekonomiye katkı sağlıyoruz” dedi.

TSKB’den BEST A.Ş.’ye 25 Milyon Euro Kredi

TSKB - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, BEST - Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş. ile şirketin yenilenebilir enerji odaklı transformatör test laboratuvarı yatırımını desteklemek üzere 25 milyon Euro tutarında yeni bir kredi anlaşması imzaladı.

Avlu, enerjisini güneşten alacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Avlu Kültür ve Kongre Merkezi’nin çatısına da güneş enerji santrali kuruyor. Binanın elektrik ihtiyacının yüzde 48’ini karşılayacak santral, yıllık 60 bin 995 kilogram karbon salımını engelleyerek Balıkesir’in karbon nötr olma hedefine de katkı sağlayacak.

BASKİ, ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMLERİNDE KALİTESİNİ TESCİLLEDİ

“Suyun yönettiği değil suyu yöneten şehir Balıkesir” mottosuyla 7/24 şehre hizmet veren BASKİ; Kalite, Çevre, Enerji ve Bilgi Güvenliği yönetim sistemleri belgelerinin ardından şimdi de ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı belgesini alarak kalitesini bir kez daha tescilledi.

HİLMİ GÜLER’DEN YÜCEL YILMAZ’A ÖVGÜLER

“3. Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı için Balıkesir’de bulunan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı ve önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarından olan Hilmi Güler; Balıkesir Haber TV’ye yaptığı özel açıklamada Yücel Yılmaz’a övgülerde bulunarak “Başkan Yılmaz’a hayran kaldım” dedi…

Balıkesir’de Hareketli Hafta

Sürdürülebilir bir kent için çevreci yatırımlarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; “Gelecek Enerjini Koru” teması ve “Şehrini Keşfet” sloganıyla Avrupa Hareketlilik Haftası’nı kutluyor.

Re-You Projesi Kapsamında "Gelecek İçin Doğru Beceriler Konferansı”

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ortaklığında Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından hazırlanarak, AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında desteklenmeye layık görülen “Renewable Youth Energy/RE-YOU (Yenilenebilir Gençlik Enerjisi/Yeniden Sen) Operasyonu” başlıklı proje kapsamında “Gelecek İçin Doğru Beceriler” konferansı gerçekleştirildi.

KARESİ BELEDİYESİ’NE GES’TEN 4 MİLYON TL

Karesi Belediyesi, bünyesinde kurmuş olduğu Güneş Enerjisi Santrali’nden (GES) 2.5 yılda ürettiği 4.3 milyon kW enerji ile yaklaşık 4 milyon liralık gelir elde etti. Karesi Belediyesi, GES ile hem ‘Sıfır Atık’ hedeflerine hem de gelir getirici projelerine katkı sağlamış oluyor.

KURTDERE’DE BAŞPEHLİVAN GÜRBÜZ OLDU

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi tarafından “Cihan Pehlivanı” Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına bu yıl 63’üncüsü düzenlenen Kurtdereli Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı, Ali Gürbüz kazandı. Kurtdere’de CW Enerji Yağlı Güreş Ligi’de sona ermiş oldu.

63. GELENEKSEL KURTDERELİ GÜREŞLERİ BAŞLADI

Bu yıl 63.sü düzenlenecek olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı. 3 gün sürecek olan güreşler öncesi bilgilendirme toplantısı düzenlenirken, bu yıl ki güreşler CW Enerji Türkiye Yağlı Güreşleri Ligi 1. Sezon finallerine de evsahipliği yapacak.

Kurtdere’de Güreş Heyecanı Başlıyor

Bu yıl 63.sü düzenlenecek olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri, 1-3 Eylül tarihleri arasında Balıkesir’in merkez Karesi ilçesi kırsal Kurtdere Mahallesi’nde düzenlenecek. 1000’e yakın pehlivanın er meydanına çıkacağı güreşler CW Enerji Türkiye Yağlı Güreşleri Ligi 1. Sezon finallerine de evsahipliği yapacak.

BBB, Güneş Enerjili Aydınlatmaya Geçiyor

Sürdürülebilir kent hedefi doğrultusunda önemli adımlar atan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bazı hizmet binaları, mezarlık ve parklarda güneş enerjisiyle çalışan aydınlatma direklerinin montajına başladı.

Kendi Kendine Yeten Belediye - Altıeylül Belediyesi

Göreve geldiği günden bugüne kadar ‘Sosyal Belediyecilik’ ve ‘Eser Belediyeciliği’ anlayışıyla hareket eden Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Altıeylül’e kazandırmaya devam ediyor. Belediye’nin kendi imkânlarıyla yapılan GES (Güneş Enerji Santrali) faaliyete geçtiğinden bugüne kadar enerji üretimiyle; Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi, Hasan Can Kültür Merkezi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi’nin yarı olimpik yüzme havuzunun elektrik faturaları GES ile mahsuplaştırılarak ödenmekte.

Yağlı Güreş Ligi Finalleri Kurtdere’de

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu bünyesinde gerçekleştirilen CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nin son karşılaşmaları, bu yıl 63.sü gerçekleştirilecek olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri’nde yapılacak.

Karesi Enerjisini Güneşten Alıyor

Karesi Belediyesi’nin ekonomik gücünü arttırmak ve tasarruf edici çözümler bulmak için başlattığı çalışmalardan olan 1 MW gücündeki Güneş Enerjisi Santrali (GES) üretime devam ediyor. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, GES ile belediyenin hem gelir elde ettiğini hem de çevreci atılımlar yaptığını söyledi.

Karesi Enerjisini Güneşten Alıyor

Karesi Belediyesi’nin ekonomik gücünü arttırmak ve tasarruf edici çözümler bulmak için başlattığı çalışmalardan olan 1 MW gücündeki Güneş Enerjisi Santrali (GES) üretime devam ediyor. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, GES ile belediyenin hem gelir elde ettiğini hem de çevreci atılımlar yaptığını söyledi.

Vali Şıldak:"Enerjiyle Gelen Sinerji Balıkesir'de Eğitimi Canlandırdı"

2022-2023 eğitim öğretim yılı "İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Sene Sonu Toplantısı" Vali Hasan Şıldak başkanlığında Balıkesir Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

Altıeylül’den Bir Büyük Proje Daha

Altıeylül Belediyesi'ne bağlı Konakpınar Mahallesi doğayasıyla, güzellikleriyle, çam ağacı yoğunluğuyla Kopakpınar Gençlik Merkezi'ne gelen misafirleri yapılan aktivitelerle “GENÇLEŞTİRECEK” Öğrencilerin ve vatandaşların yoğun ilgisini çekecek olan Konakpınar Gençlik Merkezi Altıeylül'e ve Balıkesirlilere yakıştı. Yapılan ve yapılmaya devam eden projeleri Balıkesir'in ve Altıeylül’ün hizmetine sunan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Konakpınar Gençlik Merkezi’nin de 3 Temmuz Pazartesi günü açacaklarını ifade etti. Tamamlanmış projeler içerisinde; İsmail Akçay Parkı ve Plevne Millet Kıraathanesi, Sultan Alparslan Kültür Evi, Hasan Can Kültür Merkezi, Sabri Uğur Parkı ve Millet Kıraathanesi, Güneş Enerji Santrali. Devam eden projeler içerisinde ise; Konakpınar Gençlik Merkezi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi, Gaziosmanpaşa Mahallesi Kapalı Yüzme Havuzu, Plevne Mahallesi Kapalı Pazar Yeri, Seyyid Ahmet Arvasi Parkı ve Millet Kıraathanesi yer alıyor.

Büyükşehir Güneş Enerji Santralini Devreye Aldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çayırhisar Yerleşkesi’ndeki ek hizmet binalarının çatısına kurduğu Güneş Enerji Santralini devreye aldı. 10 bin metrekarelik çatıya kurulan güneş enerji santrali, 6 milyon liralık enerji üretecek.

Savaştepe’nin çöpü enerjiye dönüşecek

Çöpleri düzenli depolayarak doğaya verdiği zararın önüne geçmek amacıyla Katı Atık Aktarma İstasyonu kurulumlarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Savaştepe ilçesine kazandırdığı istasyon sayesinde yılda 600 ton evsel atığı yönetmeliğe uygun olarak bertaraf edip, elektrik enerjisine dönüştürecek

Başkan Cengiz:"Gecemiz Gündüzümüz İvrindi"

Seçildiği günden bu yana her kesimin yanında olma gayretini ön planda tutarak sahada olan İvrindi’nin sevilen Belediye Başkanı Yusuf Cengiz gecesini gündüzünü hemşehrileri ile geçirerek takdir topluyor. Düğünler’den sünnet cemiyetlerine, hayır geleneklerinden, cenazelere İvrindi’lilerin yanında olmaya gayret etmesi ve saha enerjisi ile dikkatleri üzerine çeken Başkan Cengiz vatandaşların da gözdesi durumda.

Balıkesir Büyükşehir Enerjisini Güneşten Alacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 10 bin metrekarelik Çayırhisar Yerleşkesi’nin çatısına güneş enerji santrali kuruyor. Santral sayesinde Büyükşehir Belediyesi hem 6 milyon liralık enerji üreterek tasarruf sağlayacak hem de 1,5 ton karbon salımını engelleyecek.

Vali Şıldak Haftaya Eğitimle Başladı

Eğitim alanında oluşturduğu sinerji ve motivasyonla Vali Şıldak'ın öncülüğünde yürütülen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi'nin her kademeden okulda oluşturduğu enerji güç kazandırmaya devam ediyor.

Ahmet Akın: "Birinci Turda Bu İşi Bitireceğiz!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İzmir’de büyük ilgi ile karşılandı. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı açılışında bulunmak üzere İzmir’e giden CHP Enerjiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP’nin İzmir Milletvekili adayları ile birlikte Bayraklı ilçesinde seçim çalışmalarına katıldı. 

Balıkesir Şehir Hastanesinde GETAT Hizmetleri Veriliyor

Genel enerji, otonom ve hormonal sistemleri arasında dengenin sağlanması, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için modern tıbbın yanında tamamlayıcı olarak uygulanan ve bilimsel dayanakları olan yöntemler eşliğinde, hekimlerce muayene edilerek uygulamanın yapılmasına karar verilen hastalar GETAT merkezinde tedavi görüyor.

Balıkesir’e İki Yeni Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi Geliyor

Bigadiç ilçesinde Jeotermal enerji ile seracılık yapılması planlanan 2 bin 379 dekarlık alanın sera organize bölgesi olarak değerlendirilmesi planlanıyor.

KARESİ BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU YATIRIMLAR

Türkiye’nin en çevreci, en temiz ve en sağlıklı kentlerinden biri olmayı hedefleyen Karesi Belediyesi çevre dostu yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Karesi Belediyesi, Güneş Enerjisi Santrali, Atık Getirme Merkezi ve Temizlik İşleri Ek Hizmet Binası’nı hizmete alarak çevre dostu ilçe yolunda önemli adımlar attı.

Enerji Maliyetleri Düşerken, Vatandaşın Faturasına Yansıyacak İndirim Yapılmadı

‘AVRUPA’DA DOĞALGAZ FİYATI YÜZDE 90 DÜŞTÜ; TÜRKİYE’DE İSE BİR KURUŞ İNMEDİ’ CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, geçtiğimiz yıl enerji faturalarında yaşanan artışın enflasyondaki artışı bile geride bıraktığına işaret ederek, “Soru önergemize yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati; enerji maliyetlerinin düşmesi durumunda faturaların da düşeceğine işaret etti. Avrupa’da doğalgaz fiyatları son 7 ayda yüzde 90 oranında düşerken, Türkiye’de ise tek bir kuruş bile inmedi” değerlendirmesinde bulundu.

Cam Serada Üretilen Domatesler Dünya’ya İhraç Ediliyor

Balıkesir’de yenilenebilir enerjiyle cam serada üretilen domatesler Dünya’ya ihraç ediliyor.