Erdek Haberleri
SON DAKİKA

Erdek Haberleri

Bandırma ve Erdek artık AK Belediyecilik istiyor

Bandırma’da ve Erdek’te ayak basmadık, eser yapmadık yer bırakmayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; Bandırma ve Erdek’in kararını verdiğini, 31 Mart zaferiyle AK belediyeciliğe olan hasretin biteceğini söyledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN KIRSAL MAHALLELERE SAĞLIK ELİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerdeki vatandaşların sağlık ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sistemli bir şekilde sağlık taraması hizmetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, uzman ekipler 20 ilçenin kırsal bölgelerini ziyaret ederek, vatandaşların sağlık durumlarını değerlendiriyor ve gerekli önlemleri alıyor.

Balıkesirspor'dan Açıklama: ”Yücel Yılmaz’ın Hakkının Yenmemesi Lazım”

Balıkesirspor Başkanı Nedim Ömer yaptığı yazılı açıklamada son günlerdeki gelişmelerle ilgili yönetimin düşüncelerini aktardı. Başkan Ömer: “Yücel Yılmaz Başkanın hakkının yenilmemesi gerektiğini hatırlatmak isterim ” dedi.

Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonu: 2 Kişi Yakalandı

Gönen ve Erdek ilçelerinde emniyet ekiplerinin uyuşturucuyla mücadele çalışmaları sonucunda 2 kişi yakalandı.

Erdek halkına müjde

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Erdek İlçesi’nin Kastri Mevkii’ndeki yaklaşık 2 milyon metrekarelik alanda vatandaşın imar sorununu çözüyor. Şubat ayı içerisinde vatandaşlar 20 yıldır bekledikleri tapularına kavuşacak.

Erdekli Gazeteci Ertan Vefat Etti

Yeni Erdek Gazetesi imtiyaz sahibi, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti kıdemli üyesi Yaşar Mehmet Akif Ertan vefat etti. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Ertan, ani bir rahatsızlık sonucu getirildiği Balıkesir'deki özel hastanede yaşamını yitirdi. 

Öğretmene ulaşım indirimi BİGEP’e de 6 milyon destek

Bandırma, Manyas, Erdek, Marmara ve Gönen’deki öğretmenlerin ardından bu kez de Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran ve Gömeç ilçelerinde görev yapan yüzlerce öğretmen, öğretmene verdiği değer nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı alkış yağmuruna tuttu.

SERKAN SARI; DADALILAR’IN İSYANI MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir-Kütahya demiryolu hattında çalışan Kütahya Posta Treni’nin uzun zamandır yarattığı mağduriyeti TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdi. CHP’li Serkan Sarı, “Kütahya posta treni Dursunbey Dada Mahallemizdeki istasyonunda artık duramadığından Dada, Akçagüney, Naipler, Sarnıç ve çevredeki mahallelerdeki vatandaşlarımız isyan ediyor” dedi.

Yeni Karakollar Güven Sağlayacak

Vali İsmail Ustaoğlu, Gönen Buğdaylı Organize Sanayi Jandarma Karakol Komutanlığı Hizmet Binası ile Erdek İlçe Jandarma Komutanlığı Hizmet Binası’nın açılışı dolayısıyla düzenlenen törenlere katıldı. 

BANDIRMA KÖRFEZİNİ PİNA MİDYELERİ KURTARACAK

Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Doğan, Yönetim Kurulu Üyeleri Padi Divemaster Fatih Tanbatar ve Barış Bilici ile birlikte Müsilaj tehdidine çözüm sağlayacak olan Pina Midyelerinin durumunu Erdek Körfezinde inceleyerek farkındalık dalışı gerçekleştirdi.

Aranan 28 Kişi Yakalandı; 10’u Tutuklandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından İlin genel güvenliğini ve asayişi sağlamak amacıyla; Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye,  Edremit, Erdek, Gömeç, Manyas ve Sındırgı ilçelerinde 27.09.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (28) aranan şahıs yakalandı, (10) kişi tutuklandı.

31 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek, Havran, Marmara ve Susurluk ilçelerinde 26.09.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (31) aranan şahıs yakalandı, (17) şahıs tutuklandı. (3) adet ruhsatsız tabanca ve (19) adet fişek ele geçirildi. (2) adet ruhsatsız tüfek ve (29 adet kartuş ele geçirildi. Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmaların aralıksız ve titizlikle devam edeceği bildirildi.

Aranan 21 kişi yakalandı 9’u Tutuklandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek ve Susurluk ilçelerinde 21.09.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (21) aranan şahıs yakalandı, (9) şahıs tutuklandı. (6) adet ruhsatsız tabanca ve (56) adet fişek, (1) adet ruhsatsız tüfek ele geçirildi.

Aranan 18 Kişi Yakalandı 11’i Tutuklandı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından İl genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Ayvalık, Edremit, Erdek ve Susurluk ilçelerinde 12.09.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (18) aranan şahıs yakalandı, (11) şahıs tutuklandı.

Milletvekili Canbey; “Yeter Bize Vefa Elbiseleri”

lçe ziyaretlerine adım adım devam eden Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, Erdek ve Bandırma ilçelerini ziyaret etti. Erdek ilçesinde AK Parti’nin önceki dönem ilçe başkanlarını bir araya getiren Milletvekili Mustafa Canbey; “AK Parti’nin en önemli gücü, birlik ve beraberliğini sağlamış olmasıdır. Şairin dediği gibi ‘bütün giysileri yırtsak yeridir, yeter bize vefa elbiseleri’ diyoruz.” ifadelerini kullandı.

BESOB Başkanlar Toplantısı Erdek’te Yapıldı

Esnafın güncel sorunlarının görüşüldüğü Balıkesir Esnaf Odaları Birliği Başkanlar Kurulu toplantısı Erdek BESOB otelinde gerçekleştirildi. 

MHP Erdek’te Balıkçı Reisleriyle Buluştu

MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, MHP Balıkesir İl Başkanı Niyazi Tunç’la beraber, Bandırma ve Erdek İlçe Başkanlarıyla birlikte Erdek’in Çakıl Mahallesine gitti.

Ateş Kuşu , Mağaratepe’de

Orman Genel Müdürlüğü, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünce Güney Marmaradaki yangına hassas ve değerli ormanlarını korumak için 1 adet Ateş Kuşu’nu Erdek İlçesi Mağaratepe’de konuşlandırmıştır.

Chp Balıkesir'de İlçe Kongreleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı'nın öncülüğünde, ilçe kongreleri Erdek ilçesi ile başladı. Erdek İlçe Kongresi'nde tek listeyle gidilen seçimde Hale Tuna, İlçe Başkanlığına seçildi. Kongreye, CHP Balıkesir milletvekilleri, İl Yöneticileri, önceki dönem milletvekilleri, Bandırma ve Erdek Belediye Başkanları katıldı.

BALIKESİR DOĞASINA 700 KINALI KEKLİK

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Ayvalık, Balya, Havran, Gönen, Erdek, Manyas ve Marmara İlçelerinde belirlenen noktalarda 700 adet Kınalı Keklik doğaya salındı.

Erdek, Büyükşehir yatırımlarıyla yeniden şahlanıyor

Erdek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın vizyonuyla uzun yıllar sonra yeniden şahlanıyor ve eski ihtişamlı günlerine geri dönüyor. Erdek’te 26 projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi; altyapısında sahil düzenlemelerine kadar birçok alanda ilçenin çehresini güzelleştirdiği yatırımların toplu açılışını gerçekleştirdi.

Ahmet Akın: ‘Birlikte Çok Çalışacağız ve Kazanacağız’

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Atatürk’ün Erdek’e gelişinin 85. yıl dönümü” anma programında 31 Mart 2024’te gerçekleşecek yerel seçimlerin önemine işaret etti. 

50 BİN METREKARE HAYALET AĞ DENİZLERDEN ARINDIRILDI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, denizlerdeki biyolojik çeşitlilik için büyük tehdit oluşturan hayalet ağlarla mücadele kapsamında;Ege ve Marmara Denizlerinden3 yılda 50 bin metrekare hayalet ağ çıkardıklarını açıkladı. Bu sayede deniz tabanındaki binlerce hayvanın kapana kısılarak ölmeleride engellendi.

Büyükşehir’den Yeni Asfalt Üretim Tesisi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehirde sıcak asfalt serimini daha hızlı ve kesintisiz hale getirmek için Havran Küçükşapçı Köyü mevkiine kurduğu üçüncü asfalt plent tesisinde üretime başladı. İlk üretim düğmesine basan Başkan Yılmaz, dördüncü tesisi de Erdek’in Edincik Mahallesi’ne kurduklarını müjdeledi.

Öztaylan: “Kandille İş Tutan Chp’li Kılıçdaroğlu’ndan Milliyetçi Olmaz”

28. Dönem Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur çalışmaları kapsamında temaslarına Erdek ile devam etti. Erdek Ak Parti İlçe Teşkilatı ile MHP Balıkesir Milletvekili Adayı Abdullah Sarbay ve parti yöneticilerinin de katılım sağladığı ziyaretler Alevi Kültür Derneği ve Gümüşhaneliler Derneği ile başladı. Erdek’de misafir edilen depremzede aileleriyle de bir araya gelen Öztaylan, Ocaklar, Narlı ve Çakıl mahallelerinde de vatandaşlar ile buluşarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destek istedi.

5 Milyon 300 Bin Genç Türkiye’nin Kaderini Değiştirecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Erdek’te düzenlenen Millet İttifakı’nın gövde gösterisine dönüşen coşkulu mitingde halka hitap etti. Gençlere seslenen Ahmet Akın, “Vakti geldi! Size söz kaybettiğiniz ne varsa telafi edeceğiz” dedi.

Erdek’te Provokatif Hareket Tepki Çekti…

Erdek ilçesinde seçim çalışmalarını yürüten AK Parti seçim aracı, müzik yayını yaptığı gerekçesi ile 2 kişinin saldırısına uğradı. CHP’li oldukları ifade edilen saldırganlar, aracın şoförünü araçtan indirerek darp ederken, şoförün yanında oturan ablası kardeşine sarılarak korumaya çalıştı.

MHP’YE TOYGAR’DA BÜYÜK İLGİ

Milliyetçi Hareket Partisi seçim çalışmalarına devam ediyor dün akşam Karesi İlçe Başkanı Burak Boduroğlu yönetim kurulu üyeleri, Milletvekili adayı Cem Özışıklıoğlu ile birlikte Toygar Mahallesinde esnafları gezerek kahvelerdeki vatandaşlar ile birebir görüştüler.

Vekil İsmail OK: Balıkesir için hemen şimdi!

AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Erdek İlçesi’nde ayak basmadık yer bırakmadı. Vekil Ok, “Türkiye Yüzyılı yolunda; durmadan, yorulmadan kapı kapı, sokak sokak çalışmaya devam ediyoruz. Balıkesir için hemen şimdi diyoruz’ dedi.

Başkan Yılmaz, Erdek Çuğra Sahili’ni inceledi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Erdek’in Çuğra Sahili’ni cazibe merkezi haline getirme işlemlerini aralıksız sürdürüyor. Çuğra Sahili’nde çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yılmaz, bölge halkının taleplerini dinledi.