Federasyon Haberleri
SON DAKİKA

Federasyon Haberleri

YÖRÜK BEYİ ERAY’DAN YÖRÜK TÜRKMEN KÜLTÜR MERKEZİ MÜJDESİ

Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, Balıkesir Yörük ve Türkmen Federasyonu tarafından organize edilen iftar programına katıldı.

Tilkici: “Uzman Çavuşlar Her Şeye Layıktır”

Uzmanlar Federasyonu Balıkesir İl Başkanlığınca emekli ve görevi başındaki uzman çavuşlara iftar yemeği düzenlendi. Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı iftar yemeğine ilgi oldukça büyüktü. Emekli ve çalışanların da aralarında bulunduğu iftar yemeğinde önce Kuran-ı Kerim okundu,  ardından iftar yapıldı. Gördüğü kalabalık sonucunda gurur duyan Ali Tilkici, “Gün geçtikçe çığ  gibi büyüyoruz” dedi. 

Öğrenciler Satranç Şampiyonası'ndan Başarılarla Döndü

Çeşitli spor dallarında elde ettikleri başarılarla adından söz ettirerek Balıkesir'i gururlandırıyor. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından gerçekleştirilen yaklaşık 2 bin 500 sporcunun yarıştığı şampiyonada; Balıkesir'den 60 sporcu şampiyonaya katıldı. Katılan 60 sporcudan 6'sı milli takım havuzuna girmeye hak kazanarak Balıkesir’e başarılarla döndü.

Mahalle Ligi Müsabakalarında Final Heyecanı

“İmkan Bizden Oynamak Sizden” sloganıyla her yıl düzenlenen Mahalle Ligi Finalleri, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle düzenlendi.

Has Romanlar Has Başkanların yanında

Balıkesirli Romanlar, Gümüşçeşme ve 1. Gündoğan mahallelerinde Başkan Yücel Yılmaz’ı ve Altıeylül Belediye Başkan Adayı Mesut Eray’ı bayram havasında karşıladı. Balıkesir Has Romanlar Federasyonu Yücel Yılmaz ve Mesut Eray’ın yanında olduğunu açıkladı.

BBB Sporcusu Yasemin Adar, 7. kez Avrupa Şampiyonu

Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda kadınlar 76 kiloda Büyükşehir Belediyespor Kulübü Sporcusu Yasemin Adar Yiğit, finalde Ukraynalı Anastasiia Shustova’yı 12-1 teknik üstünlükle mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Yiğit, böylece 7. kez Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Türk Harb-İş Çalışanları Alana Çıktı: ”Geçinemiyoruz”

Türkiye İşçi Sendikalı Konfederasyonu (TÜRK-İŞ)’e bağlı Türk Harb-İş Sendikası Balıkesir Şubesi, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı askeri fabrikalarda ve tersanelerde çalışanların ücretlerinin geçinemeyecek boyuta inmesi gerekçesiyle Ali Hikmet Paşa Meydanında açıklama yaptı.

ELİFNAZ TÜRKİYE’NİN YILDIZLARINDAN

Türkiye Satranç Federasyonu ve Türkiye İş Bankası’nın işbirliğinin 18. yıldönümünde dünya çapında başarılara imza atan satranç sporcuları bir araya getirildi. Bu iş birliğinin yıldönümü vesilesiyle ikinci kez 'Satrancın Yıldızları' etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe Balıkesir’in gururu ve Türkiye’nin satranç yıldızlarından olan Elifnaz Akat da katıldı.

“Körfezin İncisi Burhaniye” 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Burhaniye Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından ortak olarak düzenlenen “Körfezin İncisi Burhaniye” 1.Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. 

Amatör Spor Haftası Başladı…

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından düzenlenen Amatör Spor Haftası, 9-15 Ekim tarihleri arasında kutlanacak. Amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması, kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spora katılımın üst seviyede sağlanması amacıyla düzenlenen Amatör Spor Haftası, 15 Ekim’e kadar devam edecek.

2023 Cev Plaj Voleybolu Avrupa Kupası Sona Erdi

05-08 Ekim 2023 Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nun (CEV) bu yıl ilk kez düzenleyeceği Plaj Voleybolu Avrupa Kupası organizasyonuna 05-08 Ekim 2023 tarihleri arasında İlimiz Burhaniye ilçesinde Gönüllü Gençlerimizle birlikte ev sahipliği yaptığımız, oynanan üçüncülük ve final karşılaşmalarıyla sona erdi.

Sultanlara Metin Mengüç Salonda Destek Verdi

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan’ı 3-2 yenerek Cumhuriyetimizin 100. yılında Avrupa şampiyon olup, Türk spor tarihinde takım sporlarında Avrupa şampiyonu olan ilk takım olarak tarihe geçerken, Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun Balıkesirli üyesi Metin Mengüç de bu başarıya hem tanık hem de ortak oldu.

İsmail akçay yol koşusu 15. Kez düzenlendi

Meksika 1968 Olimpiyatları’nda maraton dördüncüsü olarak Türk atletizm tarihine geçen atlet İsmail Akçay adına Altıeylül Belediyesi tarafından 15.’si düzenlenen yol koşusu; Balıkesir’de gerçekleştirildi. Altıeylül Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 12 bin 500 metrelik parkurdan oluşan 15’ncisi İsmail Akçay Yol Koşusu’nun başlangıç noktası Atatürk Stadyumu’ndan verildi. Kadınlarda 18-55 ve üstü yaş, erkeklerde 18-80 ve üstü aralığındaki yerli ve yabancı herkese açık olan yarışmaya katılım yoğun oldu.

Musa Bilal:” Ortada Kazanım Yerine Hezimet Vardır”

Türk Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal yazılı bir açıklama yaparak;” Ortada kazanım yerine hezimet vardır. Bunun da sorumluları yetkili konfederasyon ve sendikadır” dedi

AVRUPA TRİATLON ŞAMPİYONASI BALIKESİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonunun iş birliğinde Balıkesir, 3 gün boyunca Avrupa Triatlon Şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Balıkesir Avlu Traitlonu için 32 ülkeden 700 sporcu ve 2 bini aşkın ziyaretçi şehre gelerek ekonomiyi canlandırdığını ifade eden Başkan Yücel Yılmaz “Balıkesir artık kabuğunu tamamen yırttı. Dünyanın her yerinden her alanda organizasyona ev sahipliği yapabilecek düzeye geldi.” dedi.

Tayfun Canlı: “Ayyıldızlı Forma Gururumuz!”

Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi ziyaret etti. Canlı, ilçedeki spor faaliyetleri ile ilgili bilgi verirken, Edremit’te yaşayan Şehit ve Gazi yakınlarıyla ilgili destek istediği, TFF Başkanı Büyükekşi, Edremit’teki şehit ve gazi yakınlarını milli maça davet etti.

Yağlı Güreş Ligi Finalleri Kurtdere’de

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu bünyesinde gerçekleştirilen CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nin son karşılaşmaları, bu yıl 63.sü gerçekleştirilecek olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri’nde yapılacak.

Kurtdereli Güreşleri 2-3 Eylül'de yapılacak

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu bünyesinde başlayacak Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nin birinci sezon tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’da katılarak, böyle bir ligin yağlı güreşleri daha çok kitleye ulaştıracağını söyledi.

Balıkesir Esnaf Teşkilatı Ankara’da Söz Sahibi Olmaya Devam Ediyor

Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve BESOB Başkan Vekili Rıza Tekin Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği’nden sonra Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu bünyesinde yer alan, üç kişilik Yönetim Kurulu’nun idareciliğindeki Şirketler Grubu (TRAFİK A.Ş.)’nin Yönetim Kuruluna seçildi.

Türkiye Satrançla Tek Yürek Oluyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı İle Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle afetzede çocuklara satranç eğitimi verilecek. Eğitimler tüm Türkiye’de GSB Yurtlarında hayata geçirilecek. GSB Yurtlarında hayata geçirilecek satranç eğitimlerine gönüllü eğitmenler katılacak.

Kırkpınar Kemeri Elinden Alınan Cengizhan Şimşek’ten Yeni Açıklama

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, 2022 Yılı Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek'in 9 Mart 2022 tarihinden bu yana elde ettiği tüm derecelerin iptaline, kazandığı ödül, kemer ve madalyaların iadesine karar vermişti. Cengizhan Şimşek, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Eşref Uslu: “Boks Şampiyonamıza Tüm Balıkesirlileri Bekliyoruz”

Ak Parti Gömeç ilçe Başkanı ve Boks Federasyonu Balıkesir İl Temsilcisi Eşref Uslu Balıkesir Haber TV’ye ziyarette bulundu.

Başkan Nedim Ömer TFF Toplantısına Katıldı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF 2. Lig Kulüp Başkanları ile değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıya Balıkesirspor Başkanımız Nedim Ömer de katıldı.

Türkiye’nin En Büyük Su Altı Fotoğraf Sergisi Balıkesir’de

Ayvalık’ın eşsiz su altı güzellikleri ve kırmızı mercanlarından oluşan Türkiye’nin en büyük su altı fotoğraf sergisi; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu iş birliğinde Avlu Kongre Merkezi’nde açıldı.

TGK:" Basın Meslek Yasası İvedilikle Çıkarılmalı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun 30 Ağustos'ta Kütühya'da gerçekleşen Başkanlar Kurulu Toplantısı Sonuç Bildirgesinde, "Medya sektöründe, ekonomik sorunların yanı sıra yasal düzenleme eksiklikleri, basın özgürlüğü, yetişmiş eleman sıkıntısı, teknik altyapı ve istihdam sorunları yaşanmaktadır” denildi.

Ebe ve Hemşireler: “Ek Ödemede Yok Sayıldık”

Aile Sağlığı Çalışanları Ebe ve Hemşire Dernekleri Federasyonu’ndan (ASEF) yapılan yazılı açıklamada; “Can çekişmekte olan 1. Basamak Koruyucu Sağlık Hizmetlerinin yeni yönetmelikle fişi çekilmiştir” denildi.

Başkan Morali

Dünya ve Avrupa Şampiyonu Balıkesirli güreşçi Yasemin Adar Yiğit, İslam Oyunları ve Dünya Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Milli Takım’ın Niğde Demirkazık’taki kampında çalışmalarına devam ediyor. Ay-yıldızlıların kampını ziyaret eden Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Şeref Eroğlu, sporculara moral verdi.

Dursunbey’de Atlı Okçuluk Şampiyonası Heyecanı

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası çeyrek final müsabakaları Dursunbey Saz bölgesinde gerçekleştirildi. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği müsabakalar renkli görüntülere sahne oldu.

Balkan Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda Millilerimizden Büyük Başarı

Türkiye Voleybol Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle düzenlenen 2022 Balkan Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda, kadınlar ve erkekler kategorilerindeki yarı final ve final müsabakalarıyla sona erdi.

Amatör Sporu Şaha Kaldıracak Destekler

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) organizasyonunda düzenlenen “Amatör Spor Kulüplerimize Destek Bizden, Spor Yapmak Onlardan” töreni, Avlu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.