Gastronomi Haberleri
SON DAKİKA

Gastronomi Haberleri

BALIKESİR’İN GASTRONOMİ ZENGİNLİĞİ SINIRLARI AŞIYOR

“50 Peynirli Şehir Balıkesir”, “Zeytin Ülkesi Balıkesir” ve “Ekmek Şehri Balıkesir” üçleme eserleri ile dört uluslararası ödül alarak bir ilke imza atan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da gurme yazarlar ve basın mensuplarının katılımıyla görkemli bir lansman düzenleyerek kitapların tanıtımını gerçekleştirdi.

Coğrafi İşaretli Ürünlerin Önemi konferansta Anlatıldı

MÜSİAD Türkiye İstişare Toplantısı ve Türkiye'de Coğrafi İşaretli Ürünler "İhracat ve Gastronomi Turizmi Açısından Önemi" başlıklı Yeni Yüzyılda Gastronomi Konferansı Balıkesir’de yapıldı

Zeytin ve ekmek kitapları Dünya Kitap Yarışması’nda

Gourmand World Cookbook Award 2019’da dünyanın en iyi peynir kitabı seçilen “50 Peynirli Şehir Balıkesir” kitabının ardından Balıkesir’in zeytin ve ekmek varlığının kayıt altına alındığı gastronomi kültür serisinin devamı “Zeytin Ülkesi Balıkesir” ve “Ekmek Şehri Balıkesir” kitapları da 2023 Gourmand Awards’da finale kaldı.

Balıkesir 2.Kahvaltı Festivali başlıyor

Tarım ve hayvancılığı, tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin yanı sıra gastronomisi ve mutfak kültürüyle de göz kamaştıran Balıkesir, 20-21 ve 22 Ekim’de bu yıl ikinci kez “Balıkesir Kahvaltı Festivali”ne ev sahipliği yapacak.

Masterchef’in Son Durağı Balıkesir Oldu

TV8 ekranlarında yayınlanan Masterchef Türkiye programının bu haftaki durağı Balıkesir oldu. Şehrin gastronomisinden kültürüne kadar her şeyiyle tanıtıldığı programda yarışmacıların yapacağı yemekler ise Balıkesir’in yöresel mutfağından seçildi.

Bükdere Peyniri ile Balya Tereyağı İçin Coğrafi İşarete Başvuruldu

Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir’in gastronomi şehri olması yolunda büyük gayret gösteriyor. Bu kapsamda bölgeye özgü gıda ürünleri tescilleyerek tanınırlığını artırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, yeni ürünler için Coğrafi İşaret Tescil Belgesi başvuru çalışmalarını sürdürüyor. 

BBB, Coğrafi İşaret Başvurularını Sürdürüyor

Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir’in gastronomi şehri olması yolunda büyük gayret gösteriyor. Bu kapsamda bölgeye özgü gıda ürünleri tescilleyerek tanınırlığını artırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, yeni ürünler için Coğrafi İşaret Tescil Belgesi başvuru çalışmalarını sürdürüyor.

Cengiz Usta Lokantası Ramazana Hazır

Cengiz Usta Lokantası Ramazana Hazır

Balıkesir’in Coğrafi İşaretli Ürün Sayısı Artıyor

Gastronomi, tarım, hayvancılık gibi birçok alandaki zenginlikleriyle ülke gündemine damga vuran Marka Şehir Balıkesir’in coğrafi işaretli ürün sayısının arttırılması amacıyla Valilik tarafından yürütülen kapsamlı çalışmada gelinen aşamadaki son durum bir değerlendirme toplantısı ile ele alındı.

Balıkesir Kahvaltısı Türkiye’ye Damgasını Vuruyor

Tarihi ve kültürel değerleri, turizm destinasyonları, gıdanın merkezindeki konumu ve ulaşım olanaklarıyla tanınan Balıkesir’in gastronomik zenginliğinin öznesi olan ‘Balıkesir Kahvaltısı’ farkını ve iddiasını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi ve BAÜN’den, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Alanında Yeni İş Birliği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Üniversitesi arasında gastronomi ve mutfak sanatları alanında yeni bir iş birliği protokolü imzalandı.

Balıkesir Eğitim Mutfağı kuruluyor 

Büyükşehir Belediyesi, Gastronomi Şehri Balıkesir yolculuğunda önemli bir adım daha atıyor. Balıkesir Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalayan Büyükşehir, “Balıkesir Eğitim Mutfağı” kuracak.

Balıkesir WorldFood’da

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, paydaşlarıyla birlikte 30. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı WorldFood İstanbul’da yerini aldı. 1-4 Eylül günlerinde açık olacak fuarda; Balıkesir, gastronomi değerlerini ve Coğrafi İşaretli ürünlerini dünyaya tanıtacak.

Balıkesir Kahvaltısı Görkemli Festivalle Tanıtıldı

Gastronomi alanındaki potansiyeliyle son yıllarda ülke çapında öne çıkan Balıkesir’in, lezzetleri, Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali’nde görücüye çıktı. 30 çeşit ürünüyle göz dolduran Balıkesir Kahvaltısı içeriğinde yer alan ürünler, 2-5 Haziran günleri arasında Avlu’da görkemli bir şekilde gerçekleştirilen festivalde tanıtıldı. Festivale; ulusal ve uluslararası camiadan katılım yoğun oldu. 

Vali Hasan Şıldak, "Balıkesir Artık Kabuğuna Sığmıyor"

Gastronomi alanında kahvaltıya yeni bir soluk getiren Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali 4 gün boyunca etkili bir tanıtım sağladı. Vali Hasan Şıldak yoğun bir hazırlık süreci ve başarılı bir koordinasyonla gerçekleştirilen festivalde, açılıştan itibaren son güne kadar Avlu’da coşkuya ortak oldu.

Lezzet ve Eğlence Dolu Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali

Tadına doyulmaz lezzetleri ve yöresel mutfağıyla gastronomi turizminin öne çıkan rotalarından biri olmaya aday Balıkesir, bu iddiasını 2-5 Haziran tarihleri arasında düzenleyeceği Uluslararası Kahvaltı Festivali ile ortaya koyacak.

Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali Tanıtımı İstanbul’da Yapıldı

Balıkesir, kendi ürünlerinden oluşan ve kültürümüzün vazgeçilmez parçası kahvaltıyı, markalaştırmak için Balıkesir Valiliği öncülüğünde tüm kurum ve kuruluşlarıyla yoğun mesai yapıyor. İstanbul’da yapılan toplantı ile Balıkesir Kahvaltısı ve 2-5 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali, gastronomi gazetecilerine tanıtıldı.

Rahmi Kula:”Gastronomi Atlası Balıkesir’in tanıtımına katkı sağlayacak”

Balıkesir Ticaret Odası sponsorluğunda, Milli Şef Ömür Akkor'un Balıkesir'in eşsiz lezzetlerini kendi çizim ve fotoğrafları ile kaleme aldığı "Balıkesir Gastronomi Atlası"nın lansmanı İstanbul Beykoz Mihrabad Korusunda gerçekleşti.

Balıkesir Gastronomi Alanında Marka Haline Geliyor

Balıkesir Valiliği öncülüğünde 2020 yılında hayata geçirilen Marka Şehir Projesi güçlenerek devam ediyor. Bu projenin hemen ardından yine Valilik koordinasyonunda başlatılan Gastronomi Şehri Projesi Balıkesir’i gastronomi alanında sahip olduğu güçlü lezzet değerleriyle ön plana taşımayı amaçlıyor.

'Uluslararası Balıkesir Kahvaltı Festivali' için Tanıtımla Start Verildi

İş birliği ve dayanışma içerisinde şehrin marka değerlerini ön plana çıkarmak amacıyla çalışmalarını gerçekleştiren Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile paydaş kurumlar ‘Balıkesir Kahvaltısı’nın lansmanını gerçekleştirdi. Tüm dinamiklerin el birliğiyle çalışması sonucunda “Ulusal Gastronomi Şehri” ünvanı kazanan Balıkesir’in, kahvaltısı uluslararası tanınırlığına katkı sağlayacak.

Mega Yıldız Lokantası'na 'En İyi Çorba’ Ödülü

Toplam Kalite Yönetimi alanında akademik ve uzman Türk insanlarınca kurulan sivil inisiyatif En İyi BEST tarafından Balıkesir'de düzenlenen anket ve araştırmalar sonucu etli çorba nerede yenir sorusu cevap buldu.

EMITT’te Balıkesir Standına Büyük İlgi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, paydaşlarıyla birlikte yer aldığı EMITT Fuarında, şehrin dört mevsim turizm potansiyelini, gastronomi, kültürel ve tarihi değerlerini en güzel şekilde anlatıyor. İlk günden en beğenilen ve dikkat çeken stantlar arasında yer alan Balıkesir’in yıldızı EMITT’te parlıyor.

Balıkesir Gastronomi Şehri olacak

Balıkesir’in gastronomi şehri olması yolunda büyük gayret gösteren Başkan Yücel Yılmaz’ın talimatıyla; bölgeye özgü gıda ürünleri için Coğrafi İşaret başvuruları gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Bükdere Küflü Deri Katık Peyniri ile Manda Kaymağının ardından Savaştepe Seferberlik Çöreği için de başvurusunu tamamladı. Ayvalık Kirli Hanım Peyniri, Balya Tereyağı, Balıkesir Kaymaklısı ile pideli paça için de başvuru hazırlıkları sürüyor.