Gönen Haberleri
SON DAKİKA

Gönen Haberleri

Akşener, Gönen ve Bandırma’da Halkla Buluştu

TURHAN ÇÖMEZ İLE İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI KENDİLERİNE EMANET ETTİ

Son dakika... ÇANAKKALE’DE DEPREM

Saat 21.38’de merkez üssü Çanakkale'nin Yenice İlçesi Karasu'da olan 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yenice ile Balıkesir'in Gönen ilçe sınırında bulunan Karasu'da olan deprem Balıkesir’de de şiddetli bir şekilde hissedildi.

"Gönen'in Kalbi Burada Atacak..."

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, BALMEK, Dijital Gençlik Merkezi, BalBucks, Aile Danışma Merkezi, idari ofisler ve toplantı salonlarıyla bölgenin en fonksiyonel hizmet noktası olarak kompleks şeklinde düzenlenen Gönen Çok Amaçlı Hizmet Binası’nı yüzlerce vatandaşla birlikte açılışını gerçekleştirdi.  

BÜYÜKŞEHİR’DEN, GÖNEN’İN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİREN YATIRIMLAR

Gönen’in çehresini değiştirecek bölgenin en fonksiyonel hizmet binasını ilçeye kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ilçenin kalbi konumundaki hizmet binasının da bulunduğu Cumhuriyet Meydanı’nı sil baştan yeniliyor. 27 Şubat Salı günü hem hizmet binasının hem de yenilenen meydanın açılışı, Başkan Yücel Yılmaz tarafından gerçekleştirilecek.

Büyükşehir, çeltik üreticisinin yanında

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en kaliteli pirinçlerinin yetiştiği Gönen sulama sahasında; aşırı yağış ve taşkınlar sebebiyle devrilen kanaletleri yerlerine yerleştiriyor, ana kanalın içerisindeki tortuları temizliyor ve alanı çeltik ekim sezonu öncesinde çiftçiler için hazır hale getiriyor.

Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonu: 2 Kişi Yakalandı

Gönen ve Erdek ilçelerinde emniyet ekiplerinin uyuşturucuyla mücadele çalışmaları sonucunda 2 kişi yakalandı.

Öğretmene ulaşım indirimi BİGEP’e de 6 milyon destek

Bandırma, Manyas, Erdek, Marmara ve Gönen’deki öğretmenlerin ardından bu kez de Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran ve Gömeç ilçelerinde görev yapan yüzlerce öğretmen, öğretmene verdiği değer nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı alkış yağmuruna tuttu.

JANDARMADAN HIRSIZLARA OPERASYON

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, evden hırsızlık olayının çözülmesine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Gönen ilçesinde hırsızlık malını kabul eden ve karşılığında uyuşturucu madde verdiği tespit edilen (2) şüpheliye ait işyeri ve ikamet adresinde 16 Kasım 2023 günü eş zamanlı olarak icra edilen operasyonel faaliyet sonucu;

Yeni Dünya Vakfı Edremit Temsilciliği Açıldı

Gençlerin milli, manevi, kültürel ve tarihi değerlere bağlı yetişmesi için eğitim, gezi, seminerler düzenlerken, burs faaliyetleri ile öğrencileri destekleyen Yeni Dünya Vakfı yurt genelinde şube ve temsilcilikler açarak kurumsallaşma çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Yaklaşık 1 yıl önce Balıkesir’de, 2 ay önce Gönen’de temsilcilik açan Yeni Dünya Vakfı geçtiğimiz günde Edremit Temsilciğini açtı.

Gönen’de Motokros Heyecanı

Türkiye Motokros Şampiyonası’nda 2023 sezonunun 4. Ayak ANLAS yarışı Balıkesir'in Gönen ilçesinde düzenlendi. Hız, denge ve adrenalinin ön plana çıktığı Türkiye Motokros Şampiyonası ANLAS Yarışı Gönen’de 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi.

Motokros Heyecanı Balıkesir’de Yaşanacak

Türkiye’nin en iyi motokros yarışçılarının şampiyonluk için mücadele edeceği, Türkiye Motokros Şampiyonası 5 Kasım Pazar günü Gönen Belediyesi Şakir Şenkalaycı Motokros Parkuru’nda gerçekleşecek.

Motokros Heyecanı Balıkesir’de Yaşanacak

Türkiye’nin en iyi motokros yarışçılarının şampiyonluk için mücadele edeceği, Türkiye Motokros Şampiyonası 5 Kasım Pazar günü Gönen Belediyesi Şakir Şenkalaycı Motokros Parkuru’nda gerçekleşecek.

Yeni Karakollar Güven Sağlayacak

Vali İsmail Ustaoğlu, Gönen Buğdaylı Organize Sanayi Jandarma Karakol Komutanlığı Hizmet Binası ile Erdek İlçe Jandarma Komutanlığı Hizmet Binası’nın açılışı dolayısıyla düzenlenen törenlere katıldı. 

BÜYÜKŞEHİR’DEN ZİRAİ ATIK TOPLAYAN KADINLARA BALIKESİR KUZUSU

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile S.S. Gönen Merkez Tuzakçı Hasanbey Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde yürütülen “Tarlada Sıfır Atık” projesi kapsamında; her 500 kilogram zirai atık toplayan kadın girişimciye; 1 Balıkesir Kuzusu ile kuzu başına 50 adet ot balyası dağıtımı gerçekleştirildi.

Jeotermal Tarım için Gönen'de toplantı yapıldı

Vali İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın katılımıyla Balıkesir Gönen Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Kaynaklı) Sera Organize Sanayi Bölgesi (Gönen TDİOSB) Müteşebbis Heyet Toplantısı Gönen’de gerçekleştirildi.

BALIKESİR DOĞASINA 700 KINALI KEKLİK

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Ayvalık, Balya, Havran, Gönen, Erdek, Manyas ve Marmara İlçelerinde belirlenen noktalarda 700 adet Kınalı Keklik doğaya salındı.

CHP'nin 2 Kalesi Yıkıldı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlanmasının ardından istatistiklerde ortaya çıkıyor. Balya ve Gönen ilçeleri seçimlerde CHP'nin büyük zarar gördüğü 2 nokta oldu. 2 ilçenin yapısı seçim sonuçlariyla incelendiginde ise önümüzdeki yerel seçime CHP'nin eksiyle başladığını gösteriyor.

AHMET AKIN: Haydi Balıkesir Sandığa!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın Marmara, Saraylar, Ekinlik ve Avşa’daki ziyaretlerinden sonra Gönen’de gövde gösterisine dönüşen halk buluşmasına katıldı. Ahmet Akın, “Beraber Türkiye’yi değiştireceğiz. Daha güzel bir Türkiye, yaşanabilir bir Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz. Milletin hizmetkarı olarak kimseyle kavga etmedik etmeyeceğiz. Kavgayla değil, sevgiyle, barışla birleşe birleşe kazanacağız. Sözümüz söz yine baharlar gelecek!” dedi.

BAŞKAN BAŞARAN; “14 Mayıs’talaf üretenler değil, millet içinçalışanlar kazanacak”

AK Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, AK Parti Balıkesir Milletvekili Adayı Mustafa Canbey ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte seçim otobüsüyle Gönen’de halkı selamlayarak, esnaf ziyareti, AK Parti Seçim Lokali ve Gönen 11. Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi ve Otomotiv fuarını ziyaret ettiler.

Gönen 11. Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi ve Otomotiv Fuarı Kapılarını Açtı 

Gönen İlçesinde bu yıl 11’incisi düzenlenen Tarım, Hayvancılık, Gıda, Sanayi ve Otomotiv Fuarının açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi. 

BASKİ’den Tasarruf Çağrısı

BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal, kente su sağlayan İkizcetepeler Barajında doluluk oranının yüzde 23, Gönen Barajındaki doluluk oranının ise yüzde 45 olduğunu açıklayarak suyun bilinçli kullanılması ve tasarruf yapılması konusunda Balıkesirlilere çağrıda bulundu.

Gönen’de ‘Kablo Hırsızlığı’

Balıkesir’in Gönen İlçesinde Türk Telekom Müdürlüğü’ne ait Haberleşme Nakil Kablosunun çalındığı ihbarına yönelik çalışma başlatıldı. 2 şüpheli suçüstü yakalandı.

Gönen’de Uyuşturucu Operasyonu

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Gönen İlçesinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen 4 şüphelinin ikamet adreslerinde arama yapıldı.

Vali Şıldak'tan Bandırma ve Gönen'de İncelemeler

İl genelindeki yatırımları ziyaretleriyle yakından takip eden Vali Şıldak Bandırma ve Gönen İlçesinde çeşitli incelemelerde bulundu.

Gönen’de Tütün Kaçakçılığı Operasyonu

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, tütün mamulleri kaçakçılığına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Gönen İlçesinde tütün mamulleri imal ve ticareti yaptığı tespit edilen (6) şüphelinin işyerleri ve ikamet adreslerinde arama yapıldı.

Balıkesir’de Hırsızlık Çetesine Operasyon

Altıeylül, Karesi, Susurluk, Bandırma ve Gönen İlçelerinde kablo hırsızlığı suçunu örgütlü olarak işleyen şahısların yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesi maksadıyla 5 adreste eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

7 İlçede Uyuşturucu Operasyonu

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, 7 ilçede (Altıeylül, Burhaniye, Manyas, Kepsut, Gönen, Havran ve Bandırma) uyuşturucu madde bulundurduğu ve ticareti yaptığı tespit edilen (11) şüphelinin ikamet adreslerine baskın düzenlendi.

10 İlçede 30 Aranan Şahıs Yakalandı

Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Bandırma, Bigadiç, Burhaniye, Edremit, Erdek, Gönen ve Susurluk ilçelerinde 04.01.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda 30 aranan şahıs yakalandı, 15 şahıs tutuklandı.

Balıkesir’de Kapsamlı Uyuşturucu Operasyonu

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğün ilde uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik olarak 28-30/11-01-04.12.2022 tarihinde yapılan 66 çalışmada İl merkezi ile Ayvalık, Edremit, Bandırma, Gönen, Sındırgı, Susurluk, Burhaniye ve Savaştepe ilçelerinde 97 şahıs yakalandı.

İstanbul Gönenliler Derneği’nden Mevlit ve Lokma Hayrı

İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Gönenliler Derneği’nde merhum Gönenli Mehmet Efendi Hoca ve vefat eden üyeler için Mevlidi Şerif ve Kuranı Kerim okundu.