Güre Haberleri
SON DAKİKA

Güre Haberleri

Körfez'in arıtmasında ilk kazma vuruldu

Onlarca yıllık planlama ile Balıkesir’in ana sorunlarından birine daha kalıcı bir çözüm üreten Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edremit Güre’deki ileri biyolojik atık su arıtma tesisi için çalışmaları başlattı. Çalışmalarının başlamasıyla birlikte vidanjör ücretleri de kaldırıldı.

Başkan Yılmaz" Çevre dostu yatırımlar yeni dönemde de devam edecek

 İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri çoğalacak Çevre dostu yatırımlarıyla Balıkesir’i yarınlara hazırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; Zeytinli, Merkez, Güre, Ayvalık ve Avşa’da İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri oluşturacaklarını söyledi. Simav Çayı için de seferberlik ilan ettiklerini ifade eden Başkan Yılmaz, 1 yıl içerisinde çözüme kavuşturacaklarını belirtti.

BBB Sporcusu Yasemin Adar, 7. kez Avrupa Şampiyonu

Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda kadınlar 76 kiloda Büyükşehir Belediyespor Kulübü Sporcusu Yasemin Adar Yiğit, finalde Ukraynalı Anastasiia Shustova’yı 12-1 teknik üstünlükle mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Yiğit, böylece 7. kez Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Burhaniye’de Zeytin Hasat Festivali ve Deve Güreşleri Başlıyor

Bu yıl 19.su düzenlenecek olan ve geleneksel hale gelen “Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali” 27-28 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek.

GÜREŞ DÜNYASI BÜYÜK BİR USTAYI KAYBETTİ

Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kırkpınar Başpehlivanlarından büyük usta, birçok gence ilham veren Hacı Sabri Acar’ı son yolcuğunda yalnız bırakmadı.

Kırkpınar Başpehlivanı Sabri Acar Toprağa Verildi  

Türk yağlı güreşinin duayen ismi 1979-1985 Yılı Kırkpınar Baş Pehlivanı Bandırmalı Sabri Acar dün akşam vefat etti.  

Yağlı Güreş Türk Kültürünün Taşıyıcı Kültür Şölenidir” 

Yağlı Güreş Birliği Meclis Toplantısı Balıkesir’de Yapıldı. Başkanlığını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın yaptığı Yağlı Güreş Birliği Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı üye Belediyelerin Belediye Başkanları ve Meclis üyelerinin katılımı ile OnHan Termal Otel’de yapıldı.

KARAMANKÖY GENÇ GÜREŞÇİLERİ AĞIRLADI

Köy sahasında antrenman yapan güreşçilere daha sonra yemek ikram edildi

Gürespor Emin Adımlarla İlerliyor

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde şampiyonluk hedefleyen Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, Aslan Yol Burhaniye Belediyespor’u deplasmanda 82-66 mağlup etti. Körfezin Melekleri 7. Hafta sonunda namağlup tek takım olarak liderliğini sürdürdü.

YASEMİN ADAR TÜRK KADIN GÜREŞİNİN ÖNCÜSÜ OLDU.

Kariyerinde 6 Avrupa ve 2 dünya şampiyonluğu ile olimpiyat madalyası bulunan Balıkesirli Yasemin Adar Yiğit, Türk kadın güreşinin öncüsü oldu. Yasemin Adar TRT Spor’a yaptığı açıklamada: "Türk kadınının gücünü herkese göstermeye çalışıyoruz" dedi.

Dünyanın en büyük kanarya yarışması Edremit'te...

Edremit'te dünyanın en büyük kanarya ırk güzellik yarışması "Yorkshire Kanarya Show"un 7. si Güre Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşti.

Cumhur İttifakı Ayvalık Pazar Yeri İhalesinin İptalini İstiyor

Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi Yönetim Kurulları ve Meclis Üyeleri adına; Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Mustafa Güren ile Milliyetçi Hareket Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Mehmet Sıray ALTINOVA pazar yeri yapım ihalesine dair CUMHUR İTTİFAKI Partileri  olarak ortak  bir basın açıklaması yaparak, Ayvalık Pazar Yeri İhalesinin iptal edilmesini istedi.

Gürespor kayıpsız yoluna devam ediyor

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde şampiyonluğu hedefleyen Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, ligin 4. Hafta mücadelesinde konuk ettiği Emlak Konut Gelişim’i 77-41 mağlup ederek 4. haftada 4. galibiyetini alarak liderliğini sürdürdü.

Körfezin Melekleri Liderliğini Sürdürdü

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde şampiyonluk hedefleyen Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, deplasmanda Boğaziçi Baskeytbol’u 74-52 mağlup etti. 3. Haftayı da kayıpsız geçen Körfezin Melekleri liderliğini sürdürdü.

Kazdağları’nın Efsanesi Sarıkız Anıldı

Kazdağları'nda efsanelere konu olan Sarıkız anısına Edremit Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Sarıkız Hayrı'nın 33.'sü kırsal Güre Mahallesi'nin Kavurmacılar Mevkii'nde yapıldı.

KURTDERE’DE BAŞPEHLİVAN GÜRBÜZ OLDU

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi tarafından “Cihan Pehlivanı” Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına bu yıl 63’üncüsü düzenlenen Kurtdereli Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı, Ali Gürbüz kazandı. Kurtdere’de CW Enerji Yağlı Güreş Ligi’de sona ermiş oldu.

63. GELENEKSEL KURTDERELİ GÜREŞLERİ BAŞLADI

Bu yıl 63.sü düzenlenecek olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı. 3 gün sürecek olan güreşler öncesi bilgilendirme toplantısı düzenlenirken, bu yıl ki güreşler CW Enerji Türkiye Yağlı Güreşleri Ligi 1. Sezon finallerine de evsahipliği yapacak.

Kurtdere’de Güreş Heyecanı Başlıyor

Bu yıl 63.sü düzenlenecek olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri, 1-3 Eylül tarihleri arasında Balıkesir’in merkez Karesi ilçesi kırsal Kurtdere Mahallesi’nde düzenlenecek. 1000’e yakın pehlivanın er meydanına çıkacağı güreşler CW Enerji Türkiye Yağlı Güreşleri Ligi 1. Sezon finallerine de evsahipliği yapacak.

Pehlivanlar Bu Kez Kayapa da Kol Bağladı

Bu yıl 20.si gerçekleştirilen İvrindi Kayapa Yağlı Pehlivan Güreşleri Kızılcık ve Desti Festivali kıyasıya güreş müsabakalarına ev sahipliği yaptı

Balıkesir Protokolü Kurtdere Güreşlerine Davet Edildi

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Balıkesir protokolünü ve iş dünyasını 1-3 Eylül tarihlerine yapılacak olan Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri’ne davet etti.

Kazdağları’nın Eteğinde Gurme Deneyimi

Kazdağları’nın eteğinde doğa ile iç içe ‘Onhann Gurme Güre Restoran’, güler yüzlü hizmeti, uygun fiyat politikası ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi güvencesiyle Edremit’in Güre Mahallesi’nde hizmete açıldı. Bu eşsiz restoranda, 150 TL'ye karışık ızgara tabağını deneyebilirsiniz.

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Cevdet Gürcan ve yönetimini ziyaret etti.

Cihan Pehlivanımız Kurtdereli Mehmet Pehlivan adına bu yıl 63.’sünü düzenlenecek Yağlı Güreşlere davet etti

Büyükşehir Meclis Üyeleri Kurtdereli Güreşlerine Davet Edildi

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, bu yıl 1-3 Eylül tarihleri arasında 63.sü düzenlenecek olan Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri’ne Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerini davet etti. Başkan Orkan, “Bu yıl başlayan Türkiye Yağlı Güreş Ligi finalleri ise Kurtdere’de yapılacak” dedi.

ANKARA PROTOKOLÜ KURTDERE GÜREŞLERİNE DAVET EDİLDİ

Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri öncesi Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Ankara’da bir dizi ziyarette bulunarak bakan, bakan yardımcıları, milletvekilleri, bürokratlar, siyasetçiler ve yöneticileri kırmızı dipli mum ile güreşlere davet etti. Başkan Orkan ziyaretlerde Karesi’nin talep ve ihtiyaçları içinde istişarelerde bulundu.

Avcılar Fener Yıllar Sonra Camii’ne Kavuştu

Balıkesir’in en önde gelen tatil yerlerinden birisi olan Altınoluk ile Güre arasında yer alan ve Avcılar Mahallesi sınırlarında bulunan Fener Bölgesi yıllar sonra camiine kavuştu.

17. Edremit Şehit Hamdibey Güreşleri Yapıldı

17. Edremit Belediyesi Geleneksel Şehit Hamdibey Yağlı Pehlivan Güreşleri, Edremit Güreş Sahası’nda gerçekleşti.

Yağlı Güreş Ligi Finalleri Kurtdere’de

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu bünyesinde gerçekleştirilen CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nin son karşılaşmaları, bu yıl 63.sü gerçekleştirilecek olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri’nde yapılacak.

Edremit’te 500 pehlivan kol bağlayacak

Edremit Belediyesi tarafından bu sene 17.’si gerçekleşecek olan geleneksel 17. Şehit Hamdibey Yağlı Güreşleri 26. Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Balıkesir Büyükşehir Kırkpınar’dan Madalyalar İle Döndü

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde dualı çayıra çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor güreşçileri madalyalarla şehre döndü.

Tayfun Canlı“ Kırkpınar’ın yağları Edremit’ten olacak!”

Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın davetlisi olarak 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni yerinde takip etti. Yusuf Can Zeybek’in Başpehlivanlığı kazandığı güreşlerde 2024 yılı güreşlerinde Edremit zeytinyağı kullanılması için görüşmeleri başlattı.