Hasat Haberleri
SON DAKİKA

Hasat Haberleri

Burhaniye’de Zeytinyağlı Lezzetler Yarıştı

Burhaniye Belediyesi tarafından “19. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali” kapsamında düzenlenen “Ödüllü Yöresel Yemek Yarışması” yoğun ilgi ile Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Burhaniye’de Zeytin Hasat Festivali ve Deve Güreşleri Başlıyor

Bu yıl 19.su düzenlenecek olan ve geleneksel hale gelen “Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali” 27-28 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek.

Burhaniye’nin Yöresel Tatları Yarışacak

19. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında gelenekselleşen “Yöresel Yemek Yarışması” için başvurular devam ediyor.

Balıkesir’de Safran Üretiliyor

Savaştepe İlçesine bağlı Çavlı Mahallesinde Kadın Girişimci İrem Karabulut safran bitkisi yetiştirmeye başladı.   İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteklediği Kadın Üretici yetiştirdiği safran bitkisini İl Müdürü Erkan Alkan ile birlikte hasat etti. 

Burhaniye’de Zeytin Hasat Zamanı

Nefaset ve kalitesi ile körfezde zeytinyağı alanında en çok tercih edilen markalardan biri olan Burhaniye Belediyesi Zeytinyağları için 2023 sezonu hasadı başladı.

Zeytinin Başkenti Edremit’ten Sofralara

Edremit Belediyesi’ne ait zeytinliklerde hasat başladı. 18 bin ton zeytin hasadı yapmayı planlayan Edremit Belediyesi’nin hasadına Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da katıldı.

Altın Sarısı Sofralarımızla Buluşacak

14 milyon zeytin ağacıyla Türkiye’nin en büyük zeytin üretim merkezlerinden biri olan Balıkesir’de 18. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Festivali heyecanı 13 - 19 Ekim tarihleri arasında başlıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Dünyanın en kaliteli zeytini ile altın sarısı zeytinyağımız yakında sofralarımızla buluşacak” dedi.

Bandırma'dan Midye Hasadı

Türkiye'nin önemli midye üretim merkezi olan Bandırma’da faaliyet gösteren #midye yavru seyreltme ve hasat çalışmalarına katılım sağlandı.

ZEYTİN VE İNCİR ÜRETİCİLERİNE DESTEK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en kaliteli zeytinlerini üreten Balıkesirli zeytincilere ve kalitesi Coğrafi İşaret ile tescillenmiş Havran İnciri üreticilerine, hasat sezonu öncesinde desteklerde bulunarak zeytin toplama kasası ve örtüsü ile incir kurutma kasası dağıttı.

Karesi Belediyesi'nin Buğdayları Hasat Ediliyor

Karesi Belediyesi’nin Şamlı Mahallesi’nde bulunan buğday tarlaları hasat edilmeye başlandı. 62 dönümlük 2 arazide başlayan hasata katılan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Hasat ettiğimiz buğdaylardan elde ettiğimiz unları ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtacağız” dedi.

Altıeylül Lavanta Hasadı Başladı

Geçtiğimiz ay vatandaşların katılımıyla Lavanta Hasat Şenliği 22-23-24 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. 7’den 70’e Altıeylül’den ve çevre illerden gelen vatandaşların katılımıyla yapılan lavanta şenliği yoğun ilgi gördü. Şenliğin ardından hasadı yapılan Lavanta Bahçeleri’nden elde edilecek gelir ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Manyas’ta Mera Islah Çalışmalarında Hasat Zamanı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğru Tarım Tekniklerinin Kullanılarak Meraların Bilinçli Bir Şekilde Yönetilmesine yönelik çalışmalar yaptı.

Güreşseverler Kararını Verdi “Sezonun En İyi Güreşi Burhaniye’de Yapıldı”

Burhaniye Belediyesi tarafından 18. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında düzenlenen Geleneksel Deve Güreşlerindeki Number One -Taşçı Bey adlı develerin güreşi, DEGÜF tarafından “Türkiye’de Sezonun En İyi Güreşi” seçildi.

Şamlı Mahallesi’nde İstiridye Mantarında Hasat Mesaisi Başladı…

Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan Genç Çiftçi Projesi kapsamında hayalleri gerçek olan kadın üreticinin istiridye mantarı hasadına yardım ederek, heyecanına ortak oldu.

Burhaniye Deve Güreşleri Nefes Kesti

Burhaniye Belediyesi 18. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında yapılan Deve güreşleri son yılların en çoşkulu müsabakalarına sahne oldu. Yaklaşık 200 devenin güreştiği müsabakalarda kupa gösterileri nefesleri kesti.

Edremit’te Hasat Sonrası Zeytinler Budanıyor

Edremit Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler zeytin hasadı sonrası zeytin ağaçlarını budama çalışmalarına başladı.

Edremit Belediyesi Zeytinyağları İçin Hasat Devam Ediyor

Edremit Belediyesi kendi tarlalarındaki zeytinleri kendisi hasat ediyor. Türkiye’nin en önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinin başında gelen Edremit ilçesinde zeytin hasat telaşı yaşanırken Edremit Belediyesi de bünyesindeki zeytinleri toplayarak elde edilen kaliteli zeytinyağlarını birinci elden tüketiciye ulaştırıyor.

Hasat zamanında zeytin üreticilerine destek Büyükşehir’den 

Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 13 milyon zeytin ağacı varlığıyla dünyanın en iyi zeytinlerinin yetiştiği Balıkesir’de, zeytin üreticilerine hasat zamanında zeytin toplama kasası ve zeytin toplama örtüsü dağıtacak. ÇKS kaydı bulunan tüm üreticilere, etaplar halinde önümüzdeki Nisan ayına kadar dağıtımlarına devam edecek olan Büyükşehir Belediyesi, ilk iki etabın kurasını gerçekleştirdi.  

Zeytin Hasat Dönemi Öncesi Sıkı Tedbirler Alınıyor

Vali Hasan başkanlığında zeytin hırsızlığı ve zeytinliklerdeki hayvan zararlarının önlenmesi için alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantı gerçekleştirildi.

Tarım Şehrinde Her Mevsim Hasat Var

Ülke genelinde ayçiçeği üretiminde 9'uncu sırada yer alan Balıkesir üretmeye devam ediyor.

Üzümün Yolculuğuna Tanıklık Ettiler

Vali Hasan Şıldak Savaştepe İlçesi Kalemköy Mahallesinde hasat için üzüm bağlarına girdi.

Altıeylül’de Hasat Vakti

Altıeylül’de başlayan domates hasadına Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ömer Munis ile Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan katılarak vatandaşlarla bir araya geldiler.

Vali Şıldak Çiftçilerle Bamya Hasat Etti

Tarımın başkenti Balıkesir bamya üretiminde birinci sırada yerini alırken, Vali Şıldak çiftçilerle bamya hasadı yaptı.

Yerli ve Milli Tohumların Hasadı Devam Ediyor…

Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan Altıeylül İlçesi Ovabayındır Mahallesinde demonstrasyon alanlarında yapılan hasat çalışmalarına katıldı.

Savaştepe Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde Ata Tohumlu İlk Hasat 

Savaştepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Alanı okul arazisinde Ata tohumu karakılçık buğdayı yetiştirdi.

BAÜN’de Tarımsal Üretim Devam Ediyor

Balıkesir Üniversitesi’nde tarımsal ve hayvansal üretim faaliyetleri devam ediyor. 2022 yılı üretim faaliyetleri kapsamında son olarak, Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Çağış Kampüsü içerisinde yer alan tarıma elverişli arazilere ekimi yapılan arpa için hasat gerçekleştirildi.