Hatay Haberleri
SON DAKİKA

Hatay Haberleri

BAŞKAN YAVAŞ HATAY’DAKİ SINDIRGI MAHALLESİ’NDE DEPREMZEDELERLE BULUŞTU

Asrın felaketi deprem bölgesi Hatay’da oluşturulan Sındırgı Mahallesine giden Ekrem Yavaş oraya yerleşen depremzedelerle buluştu. Artık fahri Sındırgılı olan depremzedelerle sohbet eden Başkan Yavaş ardından Sındırgı mahallesine gelen Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz da sohbete dahil oldu.

Üreten Bir Toplum Olma Yolunda Meslek Liseleri

Ülkemizde üretim ve iktisadi faaliyetlerin başarılı bir yol alabilmesinin en büyük etkenlerinden biri olan insan kaynağının yetiştirildiği mesleki ve teknik eğitim veren kurumlar, kendi alanlarında başarılı hikâyeler yazmaya devam ediyor.

Deprem Bölgesinde Yardımlar Devam Ediyor

Bütün ülkeyi derinden üzen büyük depremin ardından, bölgeye gönderilen yardımlar güçlü destekle katkı sağlıyor.

Gönüllü Öğretmenler Hatay'da

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde, 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin sınavlara hazırlık sürecine destek olmak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından DYK noktaları oluşturuldu.

Psikososyal Destek Programları Devam Ediyor

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olmak üzere Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay, Adana, Osmaniye, Adıyaman illerinde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve birçok ilimizde de hissedilen deprem sonrasında Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Psikososyal Destek Hizmetleri başlatıldı.

Başkan Orkan Deprem Bölgesinde Ziyaretlerini Sürdürdü

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, depremzedelerin acılarını paylaşmak, yapılan yardım ve çalışmaları yerinde incelemek üzere gittiği deprem bölgesinde ziyaretlerinin sürdürdü. Başkan Orkan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Hatay’da incelemelerde bulundu.

BEST Deprem Bölgesini Aydınlatacak

Ülkemizi derinden sarsan, 10 ilimizi etkileyen depremler hepimizin yüreğini yaktı. Yaşadığımız acıyı tarif etmek zor. Yırcalı Holding ilk saatlerden itibaren kurtarma ve yardım faaliyetlerinin aktif bir parçası olarak harekete geçti ve kaynaklarını sahaya yönlendirdi. Ağırlığı 325 ton olan iki adet 100MVA trafo Hatay ve İskenderun trafo merkezine doğru yola çıkartıldı.

Göktuğ Şeremetli - Hatay’dan Geliyorum. Allah Yar ve Yardımcımız Olsun!

Göktuğ Şeremetli - Hatay’dan Geliyorum. Allah Yar ve Yardımcımız Olsun!

Karesi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi Umut Oluyor

Türkiye’nin Güney Doğusu’nu etkileyen şiddetli depremler sonrası AFAD koordinesinde Hatay’da çalışmalarını sürdüren Karesi Belediyesi arama kurtarma timi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Göktuğ Şeremetli Bir Minibüs Erzakla Deprem Bölgesinde…

Karesi MHP Meclis Üyesi Göktuğ Şeremetli, dün akşam saatlerinde beraberinde Canip Karanalp ve Mehmet İçöz ile birlikte hazırladıkları bir minibüs erzakla birlikte deprem bölgesi Hatay'a hareket ettiler.

Burhaniye'den Hatay'a İş Makineleri Gönderildi

Deprem bölgelerine yönelik yardım faaliyetlerinde teyakkuzda olan Burhaniye Belediyesi, Hatay'a 2 adet iş makinesi gönderdi.

Altıeylül Tek Yürek

Altıeylül Belediyesi’nin ilk destek ekibi arama kurtarma çalışmalarında yer almak üzere deprem bölgesine uğurlandı. Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’nın Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi önünden uğurladığı destek ekibi Hatay’da görev yapacak.

Edremit Belediyesi İlk Yardım Ekibi Deprem Bölgesine Gitti

Edremit Belediyesi bünyesinde ilk yardım eğitimi almış 30 kişilik ekip arama kurtarma çalışmalarına destek olmak için deprem bölgesine gitti. Başkan Selman Hasan Arslan’ın uğurladığı ekip Hatay’da görev yapacak.

Balıkesir’den Deprem Bölgesine Gönül Köprüsü

Balıkesirli vatandaşlar deprem bölgesine gönül köprüsü kurdu. Vatandaşların belediyeye ulaştırdığı yardım malzemelerini taşıyan toplam 16 TIR ve onlarca teknik malzeme deprem bölgesinin çeşitli noktalarına ulaşmak üzere.