Havran Haberleri
SON DAKİKA

Havran Haberleri

Kırsalda asfaltsız ve parkesiz yol kalmayacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; Bandırma, Havran ve merkeze kurdukları 3 asfalt plenti ve BALTOK Parke Taşı Üretim Tesisi sayesinde kırsal mahallelerde asfaltsız ve parkesiz yol kalmayacağını müjdeledi. Talep ettiğini bakanlıklardan alabilen bir başkan olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, “1500 günde hepsini halledeceğiz, biz ‘Hemen yarın, 1 Nisan’da buradayız’ diye atıp tutmuyoruz.” dedi.

Başkan Yılmaz: ”Birlikte Başardık Birlikte Başaracağız”

Balya ve Havran’da sıkmadık el, dokunmadık gönül bırakmayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, güçlerine güç kattıklarını vurgulayarak, “Akıl terimiz var, göz nurumuz var, saatlerce emek harcan ekip ruhumuz var. Birlikte başardık, Allah’ın izniyle yine birlikte başaracağız” dedi.

Canbey; Bizim Balıkesir İçin Hedeflerimiz Var!

31 Mart Mahalle İdareler Seçimi için saha çalışmalarına hız veren Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, geçtiğimiz haftasonu Ayvalık, Balya ve Havran ilçelerini ziyaret etti.

HAVRAN’A YEPYENİ YOLLAR!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, göreve geldiği günden bu yana ulaşım altyapısını güçlendirmek ve konforunu artırmak için büyük bir asfalt hamlesine liderlik ediyor.

Keşif Yolcuları Kazdağları'nda Zorlu Tırmanış Gerçekleştirdi

Edremit ve Havran ilçelerinde faaliyet gösteren Keşif Yolcuları grubu, Kazdağları'nın en yüksek zirvelerinden At Kayası'na zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi. Yoğun kar yağışı ve şiddetli poyrazın etkisiyle yapılan tırmanışta Sibirya'yı hatırlatan görüntüler ortaya çıktı.

Büyükşehir, Havran’a boz ırk üretim tesisi kuracak

Başkan Yücel Yılmaz’ın vizyonuyla her geçen gün üreticiye daha çok destek sağlayan Büyükşehir Belediyesi; Havran’ın kırsal bölgelerinde yaygın olan boz ırk türünün devamlılığını sağlamak ve verimini artırmak amacıyla ilçeye boz ırk damızlık üretim tesisi kuracak.

Jandarma Ekipleri Sürücülere Yardım Etti

Edremit ve Havran ilçelerinde dünden bu yana aralıksız yağan kar yağışı nedeniyle Edremit-Yenice karayolunda sürücüler ilerlemekte güçlük çekiyor.

HAVRAN’A 500 MİLYONLUK YATIRIM

Havran’a yaklaşık 500 milyon liralık yatırım yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Havran Ovası 2. Kısım Tarımsal Sulama Proje ile Havran’nın sulama kapasitesini 3 bin 37 hektardan 5 bin 904’e çıkarıyor.

Havranlı Seyit Onbaşı Vefat Yıldönümünde Dualarla Anıldı 

Çanakkale Savaşı'nda sırtladığı top mermisinin ateşlenmesiyle savaşın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı vefatının 84 üncü yılı dolayısıyla Havran İlçesi Kocaseyit Mahallesinde bulunan kabri başında anıldı. Vali İsmail Ustaoğlu, Kuva-yi Milliye ruhunun Çanakkale Savaşı'nda vücut bulduğu kahraman Havranlı Koca Seyit'in ölüm yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programına katıldı.

Öğretmene ulaşım indirimi BİGEP’e de 6 milyon destek

Bandırma, Manyas, Erdek, Marmara ve Gönen’deki öğretmenlerin ardından bu kez de Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran ve Gömeç ilçelerinde görev yapan yüzlerce öğretmen, öğretmene verdiği değer nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı alkış yağmuruna tuttu.

BAŞKAN YILMAZ’IN CUMHURİYET’İN 100. YILINA ARMAĞANI; SAĞOL ATAM

Cumhuriyet’in 100. yılı onuruna, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın tarihe armağan ettiği “Sağol Atam” belgesel filminin galası büyük bir izdihamla muhteşem bir şekilde gerçekleştirildi. Havranlı Seyit Onbaşı ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile arasında geçen anıların anlatıldığı film, Atatürk’ün 85’inci ölüm yıldönümünde 10 Kasım Cuma günü TV8’de yayınlanacak.

“SAĞOL ATAM” BU AKŞAM GÖSTERİMDE

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Çanakkale Deniz Savaşları’nın seyrini değiştiren Balıkesir Havranlı Seyit Onbaşı’nın buluşmalarından esinlenen “Sağol Atam” isimli kısa metrajlı belgesel tadındaki filmin galası bugün SAAT: 20.00’de (8 Kasım Çarşamba) Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılıyor. Bu konuda yapılan açıklamada gösterime tüm halkın davet edildiği ve ücretsiz olduğu belirtildi…

 Edremit ve Havran’dan ortak tanıtım

Edremit Belediyesi, Edremit Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Havran Belediyesi iş birliği halinde Antalya’da gerçekleştirilen "YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı"nda bölgeyi ve bölgenin yöresel ürünlerini tanıtıyor.

İvrindi ve Havran İlçelerine Yeni Kütüphaneler Açıldı

 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı’nın katılımıyla gerçekleştirilen İvrindi ve Havran İlçe Halk Kütüphanelerinin açılışı törenle yapıldı. 

Havran Terzizade Konağı Atatürk ve Seyit Onbaşı Müzesi Oldu

Cumhuriyet’in ilanından sonra Havran’a gelen Atatürk’ün, Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı ile görüştüğü Terzizade Konağı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmesinin ardından Havran Belediyesi ile iş birliği içerisinde gerçekleştirilen özenli çalışmalar sonucunda maneviyatına uygun olarak Atatürk ve Seyit Onbaşı Müzesi’ne dönüştürüldü.

Almanya’dan Gelen Gençler Altıeylül’de Ağırlandı

Almanya Balıkesirliler Derneği Gençlik Kolları Türkiye’ye 2. gezisini düzenledi. Gezi grubu Almanya’nın Köln Şehrinden İstanbul’a uçtu. 33 genç ve dernek yöneticileri, otobüsle Edirne’ye ardından Çanakkale Şehitliğini rehber eşliğinde ziyaret etti. Daha sonrasında Balıkesir’e hareket eden kafile, Havran’lı Seyit Onbaşı’nın kabrini de ziyaret ederek kabri başında dua etti.

31 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek, Havran, Marmara ve Susurluk ilçelerinde 26.09.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (31) aranan şahıs yakalandı, (17) şahıs tutuklandı. (3) adet ruhsatsız tabanca ve (19) adet fişek ele geçirildi. (2) adet ruhsatsız tüfek ve (29 adet kartuş ele geçirildi. Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmaların aralıksız ve titizlikle devam edeceği bildirildi.

ZEYTİN VE İNCİR ÜRETİCİLERİNE DESTEK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en kaliteli zeytinlerini üreten Balıkesirli zeytincilere ve kalitesi Coğrafi İşaret ile tescillenmiş Havran İnciri üreticilerine, hasat sezonu öncesinde desteklerde bulunarak zeytin toplama kasası ve örtüsü ile incir kurutma kasası dağıttı.

MEHMET AĞAR’I BİNLERCE SEVENİ UĞURLADI

Havran’ın Büyükdere Mahallesinden olan, yıllardır siyasetçi ve işadamı olarak Körfez Bölgesinde sayılan sevilen Mehmet Ağar’ın cenazesine binlerce kişi katılarak kendisini uğurladı.

Mehmet Ağar Havran Büyükdere’de Toprağa Verildi

Geçmiş dönem Edremit MHP İlçe Başkanlarından olan ve dün vefat eden Mehmet Ağar Havran Büyükdere Mahallesinde toprağa verildi. 

BALIKESİR DOĞASINA 700 KINALI KEKLİK

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Ayvalık, Balya, Havran, Gönen, Erdek, Manyas ve Marmara İlçelerinde belirlenen noktalarda 700 adet Kınalı Keklik doğaya salındı.

Büyükşehir’den Yeni Asfalt Üretim Tesisi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehirde sıcak asfalt serimini daha hızlı ve kesintisiz hale getirmek için Havran Küçükşapçı Köyü mevkiine kurduğu üçüncü asfalt plent tesisinde üretime başladı. İlk üretim düğmesine basan Başkan Yılmaz, dördüncü tesisi de Erdek’in Edincik Mahallesi’ne kurduklarını müjdeledi.

Balıkesir Zeytinyağı “Monte İda” Japonya’da Altın Ödül Aldı

Monte İda, Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile Japonya Gıda Analistleri Derneği tarafından düzenlenen 61. Japan Food Selection'da Altın Ödül'e layık görülerek yarışmada ödül alan tek Türk Zeytinyağı markası oldu!

Jandarmadan Edremit ve Havran’da Hırsızlık Operasyonu

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Edremit ve Havran ilçelerinde meydana gelen 6 iş yerinden, bağ/bahçeden hırsızlık olaylarını gerçekleştiren 3 şüpheliyi operasyonla yakaladı.

Dikiş Makinelerinin Başına Bu Kez Depremzedeler İçin Geçtiler

Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nce başlatılan yardım kampanyaları kapsamında Havran Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde devam eden dikiş ve nakış kurslarındaki öğretmen, usta öğretici ve kursiyerler depremzedeler için battaniye, nevresim, yorgan ve yastık üretiyor.

7 İlçede Uyuşturucu Operasyonu

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, 7 ilçede (Altıeylül, Burhaniye, Manyas, Kepsut, Gönen, Havran ve Bandırma) uyuşturucu madde bulundurduğu ve ticareti yaptığı tespit edilen (11) şüphelinin ikamet adreslerine baskın düzenlendi.

Havran Mandalinası Türkiye’nin Dört Bir Yanına Gidiyor…

Tadıyla, çekirdeksiz olmasıyla ve ince kabuğuyla ilgi gören “Havran Mandalinası” hasadı devam ediyor.

Havranlı Seyit Onbaşı Dualarla Anıldı

Çanakkale Savaşı Kahramanı Havranlı Seyit Onbaşı vefatının 83’üncü yılı dolayısıyla kabri başında anıldı.

Körfez’de Ulaşımın Kalitesi Arttı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, filosuna kattığı 25 adet yeni otobüsle Edremit, Havran, Ayvalık ve Burhaniye ilçelerinde toplu ulaşımın kalitesini artırıyor.

Kaza Yapan Araçta Sıkışan İki Yaralı Kurtarıldı

Balıkesir’den Havran’a doğru seyir halinde olan özel otomobil sürücüsü Z.A, Kocadağ yol çatı mevkiinde tek taraflı olarak kaza yaptı.