Hayvancılık Haberleri
SON DAKİKA

Hayvancılık Haberleri

Mesut Eray; “Altıeylül tarımda marka ilçe olacak”

Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, Altıeylül’ü tarım ve hayvancılıkta marka ilçe haline getireceğini söyledi. Eray, vatandaşların takdiriyle başkan seçildiğinde Altıeylül’de tarım ve hayvancılık üzerine dev bir projeyi hayata geçireceğini ifade etti.

Yücel Yılmaz, küçükbaş üreticilerin yanında

Balıkesir Kuzusu’nu verdiği desteklerle şehrin en önemli markalarından biri haline getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın da katıldığı törende küçükbaş hayvancılık yapan küçük işletmecilere 550 damızlık dağıttı.

 Edremit zabıtadan pazar yerinde gıda denetimi

Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, sağlıklı ve güvenli gıda tüketimini temin etmek amacıyla Çarşamba Pazarı'nda denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde, Edremit Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile işbirliği içinde, perakende gıda ürünleri satan tezgâhları inceledi.

2023 Yılında Yöresel Hayvancılık İşletmelerine 6 Milyon 225 Bin Lira Destek Sağlandı

TARIM ve Orman Bakanlığı, 2023 yılında yöresel hayvancılık işletmelerine 6 milyon 225 bin lira destek sağlandığını açıkladı. Aile işletmelerinin projeleri, Hayvancılık Genel Müdürlüğü (HAYGEM) tarafından desteklendi. İllerden gelen yeni taleplerle ilgili değerlendirmeler sürerken süt hijyeni konusunda 7 projeye hibe verildi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN KÜÇÜK ÜRETİCİYE OT BALYASI DESTEĞİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 2 yıldan bu yana; yol kenarları ve havayollarının kenarlarından biçtiği otları balya haline getirerek kırsalda geçimini hayvancılıkla idame ettiren çiftçilere yüzde 100 hibe ile dağıtıyor.

FAO Balıkesir’i Proje İçin Pilot Şehir Seçti

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü ve Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün ortaklaşa yaptığı, "Türkiye'de Hayvancılık Faaliyetinde Bulunan Tarımsal İşletme Tipolojisinin Belirlenmesine Destek Projesi" kabul edilerek, başlangıç toplantısı Balıkesir İl Müdürü Erkan Alkan’ın da katılımıyla, Ankara'da gerçekleştirildi.

Balıkesir Hayvancılığın En İyisi Olma Yolunda

Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 ilçede toplam 250 üreticiye; 2 bin 500 dişi ve 250 erkek küçükbaşın dağıtılacağı “Koyunculuğu Geliştirme Projesi” İvrindi’den başladı. İvrindili üreticilere hayvanlarını teslim eden Başkan Yücel Yılmaz, “Tarım ve hayvancılık ile ilgili her şeyde ilk 5’in içindeyiz. Biz ilk 5’teyiz değil, birinciyiz demek için uğraşıyoruz” dedi.

BAŞKAN BAŞARAN; “14 Mayıs’talaf üretenler değil, millet içinçalışanlar kazanacak”

AK Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, AK Parti Balıkesir Milletvekili Adayı Mustafa Canbey ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte seçim otobüsüyle Gönen’de halkı selamlayarak, esnaf ziyareti, AK Parti Seçim Lokali ve Gönen 11. Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi ve Otomotiv fuarını ziyaret ettiler.

Gönen 11. Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi ve Otomotiv Fuarı Kapılarını Açtı 

Gönen İlçesinde bu yıl 11’incisi düzenlenen Tarım, Hayvancılık, Gıda, Sanayi ve Otomotiv Fuarının açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi. 

Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun Akademik Birimlere Ziyaretleri Devam Ediyor

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, akademik birimlere yönelik ziyaretleri kapsamında; Veteriner Fakültesi, Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Üretim Çiftliği, Deney Hayvanları Üretim, Bakım ve Araştırma Merkezi ile Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi Botanik Bahçesi’nde incelemelerde bulundu.

Balıkesir Kuzusunda Sındırgı Marka Değer Olacak

Coğrafi işaret tescili bulunan ve Türkiye genelinde en çok kıvırcık koyunun bulunduğu Balıkesir’in doğal şehir ünvanlı Sındırgı ilçesi hayvancılık alanında da marka değer olacak.

Pilot İl Balıkesir'de Balıkesir Kuzusu Takip Ediliyor...

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından pilot İl seçilen Balıkesir’de küpeleme faaliyetleri devam ediyor.

Balıkesir’in Coğrafi İşaretli Ürün Sayısı Artıyor

Gastronomi, tarım, hayvancılık gibi birçok alandaki zenginlikleriyle ülke gündemine damga vuran Marka Şehir Balıkesir’in coğrafi işaretli ürün sayısının arttırılması amacıyla Valilik tarafından yürütülen kapsamlı çalışmada gelinen aşamadaki son durum bir değerlendirme toplantısı ile ele alındı.

Balıkesir’de Tarım Ve Hayvancılık Alanında Öğrenciler Yetiştirilecek

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Balya, İvrindi, Savaştepe ve Manyas’ta 5 okulda Tarım ve Hayvancılık alanında öğrenciler yetiştirilecek.

BAÜN’de Tarımsal Üretim Devam Ediyor

Balıkesir Üniversitesi’nde tarımsal ve hayvansal üretim faaliyetleri devam ediyor. 2022 yılı üretim faaliyetleri kapsamında son olarak, Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Çağış Kampüsü içerisinde yer alan tarıma elverişli arazilere ekimi yapılan arpa için hasat gerçekleştirildi.

Sıtkı Şeremetli – Köşe Yazısı Balıkesir'de Tarım Ve Hayvancılık Bitiyor!

''Türkiye'yi doyuran il Balıkesir'' nereye sürükleniyor? Balıkesir köylüsü feryat ediyor.

12. Balıkesir Tarım Ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde bu yıl 12'incisi düzenlenen "Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı" törenle açıldı.

Büyükşehir'den Üreticiye 15 Milyon Destek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehir ekonomisinin lokomotifi tarım ve hayvancılığı önceleyerek hayata geçirdiği hizmetlerle üreticinin elini güçlendirmeye devam ediyor. Üretim merkezlerinden jeotermal kurutma tesisine kadar ürünlere katma değer sağlayacak birçok yatırımı hayata geçiren Büyükşehir, 2021 yılı içerisinde tarım ve hayvancılığa 15 milyon destek sağladı.