Hibe Haberleri
SON DAKİKA

Hibe Haberleri

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir’i ziyaret etti

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kurumları ziyaret ederek önemli temaslar gerçekleştirdi. İl Müdürü Adem Özalp ile birlikte, Bandırma Kız Yurdu, Fatma Ana Yurdu ve Yarbay Vecihibey Yurdu’nda gerçekleştirilen “GSB’de Ramazan” programlarına katıldı. Bu etkinliklerde öğrencilerle iftar sofrasında bir araya geldi. Hasan Basri Çantay Yurdu’nda düzenlenen sahur programında gençlerle sohbet ederek talep ve önerilerini dinledi.

Başkan Orkan: “Hükümetimizle Uyumlu Çalışma Hizmet Olarak Dönüyor”

Karesi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Dinçer Orkan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan belediyeye 2 adet çöp kamyonu hibe edildiğini müjdeledi. Merkezi yönetim ile belediyelerin uyumlu çalışmasının önemine değinen Başkan Orkan, “Bakanlıklarımızla kurduğumuz olumlu diyaloglar her daim Karesi'mize hizmet olarak dönüyor” dedi.

“Eline mikrofon alıp hizmet üretmeyen siyasi olmadık”

20 bin ana arı, 10 binden fazla kovan ve 2 adet fondan kek makinesini hibe alan arı yetiştiricileri, “Her konuda bize yardımcı olan Yücel Başkanımızı Allah başımızdan eksik etmesin, yolu ve bahtı açık olsun. Gözümüz de gönlümüz de Yücel başkanımızla” dedi. Başkan Yılmaz da eline mikrofon alıp konuşan ama eyleme geçtiğinde de hizmet üretmeyen siyasilerden hiç olmadığını vurgulayarak yatırımlarını kat ve kat artırarak çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Büyükşehir'den üreticiye 150 bin fidan desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği içerisinde “Balıkesir’de Meyveciliği Geliştirme” projesi kapsamında üreticilere yüzde yüz hibe ile fidan dağıtılıyor. 20 ilçede; 100 bin adet ceviz ile 50 bin adet badem fidanın verileceği proje kapsamında dağıtımlar, Sındırgı’dan başladı.

2023 Yılında Yöresel Hayvancılık İşletmelerine 6 Milyon 225 Bin Lira Destek Sağlandı

TARIM ve Orman Bakanlığı, 2023 yılında yöresel hayvancılık işletmelerine 6 milyon 225 bin lira destek sağlandığını açıkladı. Aile işletmelerinin projeleri, Hayvancılık Genel Müdürlüğü (HAYGEM) tarafından desteklendi. İllerden gelen yeni taleplerle ilgili değerlendirmeler sürerken süt hijyeni konusunda 7 projeye hibe verildi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN KÜÇÜK ÜRETİCİYE OT BALYASI DESTEĞİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 2 yıldan bu yana; yol kenarları ve havayollarının kenarlarından biçtiği otları balya haline getirerek kırsalda geçimini hayvancılıkla idame ettiren çiftçilere yüzde 100 hibe ile dağıtıyor.

Büyükşehir 5 Milyar Lirayla 100 Milyarlık Katma Değer Üretti

Tarım ve hayvancılığa verdiği desteklerle Balıkesir’in bereketine bereket katan Büyükşehir Belediyesi; 20 ilçeden 2 bin 600 üreticiye yüzde 75 hibe ile 130 bin kilogram süt otu tohumu dağıttı. Törende konuşan Başkan Yücel Yılmaz, bugüne kadar şehre hizmet için harcadıkları 5 milyar lirayla katma değer üreterek 100 milyar liraya çıkardıklarını söyledi.

BÜYÜKŞEHİR, YEREL EKONOMİYİ GÜÇLENDİRİYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 10 milyon lira değerinde 25 adet tohum temizleme makinesini (selektör) 12 ilçeye hibe etti. Her hafta, her ay, birçok işi neticelendirdiklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, tohum temizleme makineleri sayesinde rekabet gücü yüksek ürünler yetiştirilerek yerel ekonominin gücüne güç katılacağına dikkat çekti.

Uygulanan Projeler Meyvelerini Vermeye Başladı…

Balıkesir’in meyve üretim kapasitesinin arttırılması, ilçelerin ürün deseninin gelir getirici ürünler ile yeniden tesis edilmesi, bölge ekonomisine katma değer sağlaması adına Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Meyve Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında 13 İlçede hibe destekli yaklaşık 10 bin fidan dağıtımıyla kurulan kapama bahçelerinde ilk meyve hasadı üreticileri sevindirdi.

“PLC Eğitici Eğitimi” Projesi Başladı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi ortaklığında, Güney Marmara Kalkınma Ajansı hibesi ile planlanan “PLC Eğitici Eğitimi” projesi Balıkesir’de hayata geçirildi.

Balya Çamlık Mahallesinde bin 500 Kg Tohum Dağıtıldı…

Balya İlçesine bağlı Çarmık Mahallesi'nde u hibeli Badalan Fasulyesi dağıtımı gerçekleştirildi.

BBB, 481 KOÇ DAĞITTI

Kepsut Damızlık Üretim Tesisinde üretilen 41 damızlık koçu, üreticilere yüzde 100 hibeyle dağıtan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “41 kere maşallah” diyerek yeni bir müjde de verdi.

Balıkesir’de örtü altı üretime destek

Örtüleri eskiyen yetiştiricilerin seralarının yenilenmesi ve üretimin devam edebilmesi amacıyla; Valilik, Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Balıkesir İli Plastik Sera Örtülerinin Yenileme Projesi” kapsamında 353 üreticiye yüzde 70 hibe ile 5 Milyon Lira değerinde naylon sera örtüsü dağıtımı gerçekleştirildi.

Kırsal Kalkınmada Destekler Artırıldı

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

BBB, Yüzde 100 Hibe ile Koç Dağıttı

2020 yılından buyana 416 damızlık koç desteğinde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kepsutlu üreticilere yüzde 100 hibe ile 25 damızlık koçun daha dağıtımını gerçekleştirdi.

Edremit Belediyesi’ne Yeni İş Makinası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Edremit Belediyesi’ne bir adet iş makinası hibe edildi.

55 Bin Adet Organik Çilek Fidesi Toprakla Buluştu

Balıkesir’de 10 kadın çiftçiye 0 hibe ile dağıtılan 55 bin adet organik çilek fidesi toprakla buluştu...

Büyükşehir’den, Yerli Üreticiye Damızlık Koç Desteği

Gönen’de üreticilere damızlık koç hibe eden Başkan Yücel Yılmaz, dağıtılan koçlar sayesinde Balıkesir Kuzusunun popülasyonun artacağını, coğrafi işaretli Balıkesir kuzusuna yurt içi ve yurt dışından gelen taleplerin karşılanabileceğini söyledi.