Içişleri Bakanlığı Haberleri
SON DAKİKA

Içişleri Bakanlığı Haberleri

Önce Yayalar İçin Sıkı Denetim

 Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca; İçişleri Bakanlığının “Önce Yaya Uygulaması” talimatı gereğince toplumsal duyarlılığın artırılması ve yayaların karıştığı trafik kazalarının azaltılmasına yönelik olarak 28 Şubat 2024 tarihinde “Yaya Önceliği Özel Denetimi” gerçekleştirildi.         Yapılan denetimler sonucunda (169) araç kontrol edildi.

Türk Harb-İş Çalışanları Alana Çıktı: ”Geçinemiyoruz”

Türkiye İşçi Sendikalı Konfederasyonu (TÜRK-İŞ)’e bağlı Türk Harb-İş Sendikası Balıkesir Şubesi, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı askeri fabrikalarda ve tersanelerde çalışanların ücretlerinin geçinemeyecek boyuta inmesi gerekçesiyle Ali Hikmet Paşa Meydanında açıklama yaptı.

Jandarma Trafikten “Önce Yaya” Mesaisi

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Jandarması tarafından; İçişleri Bakanlığının “Önce Yaya Uygulaması” talimatı gereğince toplumsal duyarlılığın artırılması ve yayaların karıştığı trafik kazalarının azaltılmasına yönelik olarak 15 Kasım 2023 tarihinde “Yaya Önceliği Özel Denetimi” çalışması yapıldı.          Yapılan denetimler sonucunda (845) aracın kontrol edildiği bildirildi. 

Önce Yayalar Uygulaması için Denetim yapıldı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından; İçişleri Bakanlığının “Önce Yaya Uygulaması” talimatı gereğince toplumsal duyarlılığın artırılması ve yayaların karıştığı trafik kazalarının azaltılmasına yönelik olarak “Yaya Önceliği Özel Denetimi” gerçekleştirildi. Yapılan denetimler sonucunda 740 aracın kontrol edildiği bildirildi.

Balıkesir'de İlk Defa Beton Yol Çalışması

Balıkesir'de İçişleri Bakanlığınca aktarılan ödenekle Valilik tarafından ilk defa beton yol yapımı gerçekleştiriliyor

39 Araç 79 Personel Deprem Bölgesine Gidiyor

Köpekli Yıldız Arama Kurtarma Birliği’ni bölgeye sevk eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Balıkesir Valiliği koordinasyonunda 39 araç, 79 personel ile Osmaniye İli’ne bugün yola çıkıyor. Aynı zamanda da Büyükşehir Belediyesi, il genelinde de karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı Alışveriş Merkezi’nde Yapıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından 12 Kasım 1999 Düzce Depreminin 23’üncü yılında 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan "Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı" İlimizde Vali Hasan Şıldak’ın katılımıyla Esas 10 Burda Alışveriş Merkezinde gerçekleştirildi.

En İyi Narkotik Polisi Anne Semineriyle Bilgilendirme Yapıldı

Vali Hasan Şıldak, İçişleri Bakanlığı hayata geçirilen ve uyuşturucu kullanımının önüne geçmede anne duyarlılığından faydalanılmasını amaçlayan 'En İyi Narkotik Polisi: Anne' Projesi kapsamında düzenlenen seminere katıldı.

Balıkesir’de Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Yayalara Öncelik Duruşu/Hayata Saygı Duruşu” Kampanyası kapsamında Vali Hasan Şıldak Kadriye Kemal Gürel Okulu öğrencileriyle bir araya geldi.

Sıtkı Şeremetli – Köşe Yazısı

FUTBOLU İHANETE MALZEME YAPANLAR

Altıeylül’de MAKS Projesi Tamamlandı

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) Projesi tamamlanarak hizmete girdi.