Işçi Haberleri
SON DAKİKA

Işçi Haberleri

Emekçinin başkanı Yücel Yılmaz

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şubeleşme konusunda büyük adımlar atan BalBucks’ın lezzetli pasta ve aperatif ürünlerini üreten işçileri ayakta alkışlayıp onur konuğu olarak BalBucks’a davet etti.

İşçilik maliyeti malzemeyi geçti

İşçilik maliyeti malzemeyi geçti. Müteahhitler, aylık 70-80 bin liraya çalışacak işçi bulamıyor.

AFAD Madencileri Dört Koldan Arıyor

Erzincan’ın İliç ilçesine bağlı Çöpler köyündeki maden ocağı sahasında yaşanan toprak kaymasında kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları devam ediyor. Çalışmalara AFAD, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, UMKE, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından 2 bin 722 personel katılıyor.

YANGIN VAARR!..

Beyler... Vatandaş perişan, vatandaş aç. Kiralar almış başını gidiyor. Çarşıda, pazarda her şey ateş pahası. Halkımız geçim sıkıntısı çekiyor. İşçi, memur, köylü ,esnaf kötü durumda. İnsanlarımız artık yoksulluk değil açlık sınırının altında bir yaşam sürüyor. Siyasilerden çözüm istiyoruz. Onlar ne yapıyor. İktidar yanlıları yaşananların üstünü örtmeye, muhalefet ise istismar etmeye çalışıyor.(K.Ş) SİZDEN GELENLER

İşçi dostu Başkan Yücel Yılmaz

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; HAK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Bem-Bir-Sen Başkanı Levent Uslu ile birlikte “İşçi ve Memur Sendikaları Toplu İş Sözleşmesi Ek Protokolü”nü imzaladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerinde çalışan işçilere yüzde 75 oranında zam yapıldı.

Selman Hasan Arslan'dan İşçiye Veda Zammı

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan belediye işçileriyle Edremit Belediyesi Meclis Salonu’nda bir araya geldi. Müjdeli haberi işçiye kendisi veren Başkan Arslan, emekçilerin maaşlarına rekor zam yaptı.

Türk Harb-İş Çalışanları Alana Çıktı: ”Geçinemiyoruz”

Türkiye İşçi Sendikalı Konfederasyonu (TÜRK-İŞ)’e bağlı Türk Harb-İş Sendikası Balıkesir Şubesi, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı askeri fabrikalarda ve tersanelerde çalışanların ücretlerinin geçinemeyecek boyuta inmesi gerekçesiyle Ali Hikmet Paşa Meydanında açıklama yaptı.

‘HİÇ KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAM’

Karesi’deki hemşeri buluşmalarına Şehit Mustafa Adışen’in ailesini ziyaret ederek başlayan CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’a bir vatandaş “Belediye içinde yayılmaya çalışılan ‘işçi çıkarılacak’ yalanını” sordu.

Motokros Heyecanı Balıkesir’de Yaşanacak

Türkiye’nin en iyi motokros yarışçılarının şampiyonluk için mücadele edeceği, Türkiye Motokros Şampiyonası 5 Kasım Pazar günü Gönen Belediyesi Şakir Şenkalaycı Motokros Parkuru’nda gerçekleşecek.

Motokros Heyecanı Balıkesir’de Yaşanacak

Türkiye’nin en iyi motokros yarışçılarının şampiyonluk için mücadele edeceği, Türkiye Motokros Şampiyonası 5 Kasım Pazar günü Gönen Belediyesi Şakir Şenkalaycı Motokros Parkuru’nda gerçekleşecek.

CANBEY; “BALIKESİR’İMİZİN TARIMSAL ÜRETİM DEĞERİNİ 20 YILDA 6 KAT BÜYÜTTÜK”

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, Susurluk İlçesi Göbel mahallesinde çiftçileri ziyaret ederek, domates hasadına katıldı. Çiftçileri dinleyen ve domates hasadı yapan işçilerle sohbet eden Milletvekili Mustafa Canbey; “Balıkesir’imizin tarımsal üretim değerini 20 yılda 6 kat büyüttük. 2002’de 2 milyar lira olan tarımsal üretim değeri, bugün 13 milyar lirayı aşmıştır.” dedi. Seçim sonrası Balıkesir’in tüm ilçe ve mahallelerini tekrar ziyaret eden Milletvekili Mustafa Canbey, Susurluk ilçesi Göbel mahallesinde domates hasadı yapan üreticileri ziyaret etti, bir süre onlarla sohbet ederek çalışmalarına destek oldu.

ALIN TERİYLE KİLOMETRELERCE SICAK ASFALT

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 40 derece sıcağın altında asfalt serimi gerçekleştiren işçilere soğuk meşrubat ve baklava sürprizi yaptı. ‘Emektar kardeşlerimizle çok iyi çalışıyoruz’ diyen Başkan Yılmaz, “Sındırgı’da şu ana kadar 57 kilometre asfalt serimi gerçekleştirdik, sezon sonuna kadar da 70 kilometre daha asfalt serimi yapacağız” dedi.

Hem Zeytinlikler Hem De İşçiler Tozdan Kurtuldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, birçok kırsal mahalleyi birbirine bağlayan ve sürücüler için büyük tehlike arz eden Gömeç Ulubeyler Yolu’nu, yüksek konfor sağlayan, dış etkenlere dayanıklı sıcak asfalta kavuşturdu. Asfaltlama sayesinde hem zeytinlikler hem de işçiler tozdan kurtuldu.

BASKİ’de Yas, İki İşçi Görev Şehidi Oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BASKİ’de çalışan iki işçi, bugün sabah saatlerinde Ovaköy’de gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti.

Büyükşehir’de İşçi Mağdur Edilmedi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatı ile Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ’de çalışan kadrolu işçilerin maaşları yüzde 65 oranında arttırılarak en düşük 15.167 liradan 25 bin liraya yükseltildi.

İnternet Haber Siteleri Hem Kazandı Hem İstihdam Oluşturdu

İnternet haber siteleri, 1 Nisan 2023 tarihinden bu yana 195 milyon lira tutarında resmi ilan ve reklam yayımladı, 3 bin 237’si ilk kez olmak üzere 4 bin 242 fikir işçisinin istihdamına olanak sağladı.

BGC Basın Emekçilerine Müjde İstedi

Balıkesirli gazetecilerden İzmir ve Gaziantep'e atanan BİK müdürlerine verilen veda yemeğinde konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, "Basın emekçilerine büyük katkısı olan Basın İlan Kurumu tarafından fikir işçilerine verilen borç para miktarlarının yüzde 100 artırılmasını talep ediyoruz"

Edremit Belediyesi Son Zeytin Hasadını Yaptı

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan Kızılkeçili Mahallesi’ndeki belediyeye ait zeytin tarlasına giderek son zeytin hasadını işçilerle beraber yaptı.

Başkan Yılmaz:" AHP Meydanı’ndaki Şadırvan Yeniden Göz Kamaştıracak"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın, Balıkesir’in her yerindeki kadim şehircilik anlayışını, tarihin ve medeniyetin tüm unsurlarını ortaya çıkarmak için gece gündüz çalıştığı belirtildi. Başkan Yılmaz, gece yarısı; devam eden Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda Şadırvan Restorasyonu, Zağnos Paşa Camisi Meydanı 2. Etap ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarını inceledi, işçilere kolaylıklar diledi.

Balıkesir'in Sesi - Asgari Ücretle İlgili Halkın Görüş ve Beklentileri...

Asgari Ücretle İlgili Halkın Görüş ve Beklentileri...

Kızılay'dan, Balıkesir Üniversitesi’ne Bronz Madalya ve Berat Belgesi

Ülkemizin kan ve kan ürünleri ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Türk Kızılay’ı, kan bağışı ile ilgili iş birliği çalışmalarına önemli destek ve katkılarından dolayı “Kurumsal Kan Bağışçısı” olan Balıkesir Üniversitesine Bronz Madalya ve Berat Belgesi verdi.

Yerin 400 Metre Altında İftar Daveti

AK Parti Balıkesir Milletvekili Av. Adil Çelik, Balya’da faaliyet gösteren Eczacıbaşı/Esan Kurşun Çinko İşletmesi’nde, yerin 400 metre altında maden işçileri ve şirket yetkilileri ile birlikte düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Başkan Avcu müjdeyi verdi; en düşük işçi maaşı 6 bin 223 lira oldu

Belediye binasının önünde çalışanlara müjde veren Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Belediyede en düşük işçi maaşı 6 Bin 223 Lira. olacak dedi.

BEST İşçileri maaş zammını pastayla kutladı

 Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş Elektrik Üretim Atölyesi İşçileri, Toplu Sözleşmeden duydukları memnuniyeti TİS heyeti ve yöneticileriyle pasta keserek kutladı.

Büyükşehir’de En Düşük Yevmiye 180 Lira Oldu

Başkan Yücel Yılmaz ile Hizmet-İş Sendikası Balıkesir Temsilcisi Savaş Dal arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi Ek Protokolü ile işçilerin günlük yevmiyelerine memur zammı oranında yüzde 30,95 ve üzerine seyyanen 10 lira zam verildi. Böylece en düşük günlük yevmiye 130,14’ten 180,42’ye yükseldi.

Adil Çelik:" YERSA bölgemiz için gurur duyulacak bir işletme"

AK Parti Balıkesir Milletvekili Av.Adil Çelik’in fabrika ziyaretlerinde bu haftaki durağı Kepsut İlçesi’nde faaliyet gösteren Yırcalı aile işletmesi Yersa oldu. Çelik, ilk olarak fabrikayı gezdi, fabrika hakkında bilgi aldı. Sinan Yırcalı ve Genel Müdür Tacettin Demirsu ile görüşen Milletvekili Çelik daha sonra işçilerle bir araya geldi.