Istanbul Haberleri
SON DAKİKA

Istanbul Haberleri

Birol Şahin:”CHP’li Belediyeler, Büyükşehir’in 5 Katı Para Harcıyor”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin yaptığı açıklamada CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir’deki CHP’li İlçe Belediyeleri ve Ak Partili Büyükşehir Belediyesinin mali tablolarını karşılaştırdı ve “Allah bütün Belediyelerimizi CHP Zihniyetinden korusun.” dedi.

"KUTADGU BİLİG" BALIKESİR İL PANELİ DÜZENLENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Oku- Yorum, Yazı-Yorum" projesi kapsamında; Kutadgu Bilig Balıkesir İl Paneli İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi koordinesinde gerçekleştirildi.

İstanbul’daki Balıkesirliler Boğaz Turunda buluştu 

İstanbul Balıkesirliler Derneğinin düzenlediği Boğaz turu, Üsküdar Valide Sultan Gemisi ile yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Otobanda Kaza ; 1 KİŞİ ÖLDÜ 52 KOYUN TELEF OLDU

İzmir-İstanbul otobanı Kurudere mevkiinde iki kamyonun karıştığı bir kaza meydana geldi. Kazada bir kişi hayatını kaybetti. Yaralı iki kişi sağlık ekiplerine teslim edildi. Kamyonda yüklü olarak bulunan 100 küçükbaş (koyun)hayvandan 52 tanesi telef oldu. Kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

''Türk Escobar'' Urfi Çetinkaya'nın Suç Örgütüne Operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, elebaşılığını uluslararası uyuşturucu taciri ''Türk Escobar'' lakaplı Urfi Çetinkaya'nın yaptığı suç örgütüne İstanbul merkezli 9 ilde operasyon düzenlendiğini bildirdi. Operasyonda, kırmızı bültenle aranan 1 kişinin de aralarında olduğu toplam 42 şüpheli gözaltına alındı.

YESİLÇAM'IN BALIKESİR'Lİ USTA OYUNCUSU SEVDA FERDAĞ VEFAT ETTİ..

Yeşilçam döneminin ünlü oyuncularından Sevda Ferdağ, sabah saatlerinde İstanbul Cihangir'deki evinde hayatını kaybetti. Ferdağ uzun zamandır rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.

BALIKESİR’İN GASTRONOMİ ZENGİNLİĞİ SINIRLARI AŞIYOR

“50 Peynirli Şehir Balıkesir”, “Zeytin Ülkesi Balıkesir” ve “Ekmek Şehri Balıkesir” üçleme eserleri ile dört uluslararası ödül alarak bir ilke imza atan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da gurme yazarlar ve basın mensuplarının katılımıyla görkemli bir lansman düzenleyerek kitapların tanıtımını gerçekleştirdi.

Balıkesir, Yücel Yılmaz’ı bağrına bastı

AK Parti’nin yeniden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Adayı olarak açıklanan mevcut başkan Yücel Yılmaz, İstanbul dönüşünde Balıkesirlilerin muhteşem coşkusu ile bayram havasında karşılandı. Mahşeri kalabalığın yaşandığı Ali Hikmet Paşa Meydanı’ndan vatandaşlara seslenen Başkan Yılmaz “Balıkesir’imize hizmet etmek bizim için en onurlu, en gururlu görev. Balıkesir’i, Türkiye’nin bir numarası yapmak için çok çalışacağız.” dedi.

Başkan Yırcalı: “Sorunları Göz Ardı Etme Lüksümüz Yok”

Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından bu yıl "Gelecek Yüzyılı Karşılamak: Zorluklar ve Beklentiler" temasıyla 14'üncüsü düzenlenen Boğaziçi Zirvesi, 53 ülkeden 1000'e yakın katılımcıyla İstanbul’da gerçekleşti.

KUVVETLİ YAĞIŞ ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da dün akşam saatlerde başlayan sağanak yağmur etkisini sürdürüyor.

Balıkesir Ak  Parti'de Temayül  Heyecanı !

Ak Parti Balıkesir Teşkilatları 2024 yılında yapılacak Yerel Yönetimler seçimlerinde AK Parti’den belediye başkan adayı olacak aday adaylarının belirlenme süreci kapsamında  Ak Parti genel merkez Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut, MKYK Üyeleri Hatitice Kübra Öztürk Gökkaya, Mehmet Karabay, Kudret Karaçelik ve Oğuz Kaan Yazıcı 'nın katılımlarıyla  temayül yoklaması yapıldı. 3 bin delege 20 ilçe ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nı belirlemek üzere sandığa gitti.

Gurbetçi Balıkesirliler Ordu’dan İstanbul’a Kadar Gezi Düzenledi

Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği “12. Türkiye Gezisi” Düsseldorf’tan başladı. Dernek üyeleri Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Safranbolu, Amasra, Zonguldak, Ereğli, Bolu ve İstanbul’u üç gün gezdikten sonra Düsseldorf’a geri geldiler.

“NARKOGÜÇ” OPERASYONUNDA BÜYÜK MİKTARDA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Edirne, Kocaeli, İstanbul, Diyarbakır Ve Erzincan’da düzenlenen “NARKOGÜÇ” operasyonlarında çok büyük miktarda uyuşturucu ele geçirildi… 16 şüpheli şahıs yakalandı.

Almanya’dan Gelen Gençler Altıeylül’de Ağırlandı

Almanya Balıkesirliler Derneği Gençlik Kolları Türkiye’ye 2. gezisini düzenledi. Gezi grubu Almanya’nın Köln Şehrinden İstanbul’a uçtu. 33 genç ve dernek yöneticileri, otobüsle Edirne’ye ardından Çanakkale Şehitliğini rehber eşliğinde ziyaret etti. Daha sonrasında Balıkesir’e hareket eden kafile, Havran’lı Seyit Onbaşı’nın kabrini de ziyaret ederek kabri başında dua etti.

İSTANBUL BALIKESİRLİLER GÜNÜ KUTLAMALARI

İSTANBUL BALIKESİRLİLER GÜNÜ KUTLAMALARI SAAT: 19.30’DA BALIKESİR HABER TV’DE...

SAHRA ARABULUCULUK VE AVUKATLIK BÜROSU AÇILDI

Balıkesir’in önemli siyasi isimlerinden ve önceki dönem İl Başkanlarından Adnan Gencer’in kızı Avukat Sahra Gencer Davarcı ve eşi Avukat Ali Davarcı’nın Arabuluculuk ve Avukatlık Bürosu hizmete girdi. İstanbul’da uzun süre çalışan genç hukukçular bundan sonra Eski Kuyumcular Mahallesi Çavuş Sokak İnal Apartmanı No: 13/5 Kat: 3’te bulunan büroda hizmet verecekler. Balıkesir Haber TV olarak Genç Hukukçulara başarılar dileriz.

Altıeylül Teknofest’te, Geleceğimiz Emin Ellerde

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmir'de teknoloji tutkunlarına kapılarını açtı. Altıeylül Belediyesine bağlı Çocuk Üniversitesi’nde geçen yıl başarılı olan 43 öğrenci de İzmir’de ki Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e katılım sağladı. Altıeylül Belediyesi Gençlik Spor Müdürlüğü’nün organizasyonunda gerçekleştirilen organizasyonda çocuklar etkinlik alanına götürüldü.

Başkan Başaran: “30 Ağustos Zaferi;Malazgirt’ten Kocatepe’ye “Ya İstiklâl Ya Ölüm!” Diyenlerin Destanıdır”

“Tarih; ağustos ayında Türk Milleti’nin tarihe damga vuran zaferlerine tanıklık etmektedir” diyen Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, “Malazgirt’ten başlayıp İznik’e ve Konya’ya, ardından Söğüt’ten başlayıp Bursa, Edirne ve İstanbul'a, bir asır önce de Ankara’ya kadar uzanan bu uzun yürüyüşün her anı bizim için ibretlerle doludur” dedi.

Şehidimizin Kanı Yerde Kalmdı

Şehit Hakan Telli'nin kanı yerde kalmadı İstanbul'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda polis memuru Hakan Telli, torbacıların uzun namlulu silahlarla açtığı ateş sonucu şehit olmuştu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hakan Telli'yi şehit eden suç örgütüne yönelik irtibatlı, iltisaklı ve beraber faaliyet gösteren şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendiğini duyurdu.

Bursem Başarıya Koşuyor!

Burhaniye Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (BURSEM) öğrencileri, 2019 yılından beri her yıl olduğu gibi bu yıl da üstün başarı göstererek üniversitelere yerleşti. Ege Erdoğan YKS sayısal puan türünde 5600’üncü olarak İstanbul Teknik Üniversitesi Uzay Mühendisliği ve Ramazan Ünal sayısal puan türünde 8000’nci olarak Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşirken, Olcay Dönmez sayısal puan türünde 16000’nci olarak Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşti. Sözel puan türünde 2800’üncü olan Oğuzhan Dönmez Ege Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliğine yerleşirken yine sözel sıralamada 5000.inci olan Hazar Yıkılkan Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne yerleşti.

Epilepsi Hastası Helikopter Ambulansla Ankara’ya Sevkedildi

Ayvalık Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde Epilepsi Nöbeti sonrası Entübe edilen 31 yaşındaki kadın hasta K.P Balıkesir İl Ambulans komuta kontrol merkezi tarafından, Ankara hava koordinasyon ve İstanbul hava koordinasyon ile yapılan görüşmeler sonucu, İstanbul’dan kalkış yapan Helikopter ambulans hasta K.P'yi Ayvalık Stadyumundan alarak Ankara Bilkent Şehir Hastanesine nakledildi.

Balıkesır Tema Vakfı Üç Ödül Aldı

TEMA Vakfı Balıkesir İl Temsilciği, İstanbul Özyeğin Üniversitesi'nde yapılan,TEMA Vakfı Saha Koordinasyon Toplantısı'nda Hayrettin Karaca ve Ali Nihat Gökyiğit, Gönüllülük Ödülleri kapsamında 3 ödüle değer bulundu.

BAÜN’de Cins Atlara Embriyo Transferi Yapılacak

Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesinde, İstanbul’dan getirilen 7 kısrak ve 1 erkek at üzerinde bilimsel çalışma yapılarak yapay döllenme yolu ile embriyo transferi gerçekleştirilecek. 

İstanbullular Balıkesir’e Hayran Kaldı

9 günlük Kurban Bayramı’nı ve yaz tatilini geçirmek için Balıkesir’i tercih eden vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını hayranlıkla izlediklerini ve Türkiye’ye örnek bir belediyeciliğin yapıldığını altını çizerek vurguluyor. İstanbullu bir vatandaş ise 5 yılda İstanbul’da hiçbir hizmet görmediğini Balıkesir’de ise çalışmalara hayran kaldığını söyleyerek, “İdeoloji değil hizmet kazanmalı” açıklaması yaptı. 

Yurt Dışındaki Türkler Sandıklara Akın Etti…

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre seçime katılımın tam olması halinde yurt dışında 3 milyon 286 bin 786 kişi oy kullanabilecek.Yurt dışında yaşayan seçmenler, başta İstanbul Havalimanı olmak üzere gümrük kapılarında 28 Mayıs Pazar günü saat 17.00'ye kadar oy kullanabilecek. Yurt dışı temsilciliklerde ise oy verme işlemi, 24 Mayıs Çarşamba günü tamamlanacak.

Heritage İstanbul’a, Balıkesir damgası

Kültürel ve doğal mirasın yanı sıra; restorasyon, arkeoloji, müzecilik, kütüphanecilik gibi konuların ele alındığı 7. Heritage İstanbul Fuarı’na katılan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarıyla fuara damga vuran stantlar arasında yerini aldı. Büyükşehir; 32 ülkeden 120’nin üzerinde profesyonel katılımcı kuruluşa çalışmalarını tanıtıyor.

İSTANBUL’DAKİ BALIKESİRLİLER İFTARDA BULUŞTU

İstanbul Balıkesirliler Derneği ( İstbalder ) tarafından organize edilen geleneksel iftar yemeği Zeytinburnu ilçesinde bulunan Zühtü Kurtulmuş Anadolu Lisesi bahçesinde yapıldı.

Burhaniye Belediyesi Emıtt’te Ziyaretçilerini Ağırlıyor

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 26. Kez kapılarını açtı. 30’a yakın Ülkeden 592 katılımcısı bulunan Dünyanın en büyük 5 Turizm Fuarı arasında yer alan EMITT Fuarında, Burhaniye Belediyesi de turizm potansiyelini sergilemek ve doğal güzelliklerini tanıtabilmek için İstanbul TÜYAP fuar ve kongre merkezinde...

İstanbul Balıkesirliler Derneği’ne Yeni Yönetim

İstanbul Balıkesirliler Derneği (İstbalder) 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı Fatih'te bulunan Ali Emiri Kültür Merkezinde 250 Balıkesirli hemşerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sahte Bilezik Satarken Suçüstü Yakalandılar

İstanbul’dan kiraladıkları araçla Balıkesir’e gelen B.A ile E.D isimli şahıslar, ilde faaliyet gösteren kuyumculara sarı görünümlü maddi değeri olmayan sahte bilezikleri satmak isterken Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık ve Güven Timleri Büro Amirlikleri görevlilerince suçüstü yakalandı.