Itfaiye Haberleri
SON DAKİKA

Itfaiye Haberleri

Sarımsaklı’da Zincirleme Kaza; 11 Kişi Yaralandı

İzmir yolu Sarımsaklı yol ayırımında 5 aracın karıştığı bir trafik kazası meydana geldi. 

BALYA'DA TERMİNAL VE İTFAİYE İSTASYONUNDA SONA GELİNDİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Balya ilçesine inşa edilen güvenli, modern, konforlu ve son teknolojik donanımlara sahip otobüs terminali ve itfaiye istasyonunda sona gelindi. Balya Belediye Başkanı Organ Gaga, “Büyük bir eksililiğimiz gideriliyor, bundan dolayı da Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

‘Gri Su’ projesiyle 1 milyon metreküp tasarruf

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “Edremit-Altınoluk Atık Su Arıtma Tesisi”nde ‘Gri Su’ projesini hayata geçirdi. Proje sayesinde 1 milyon metreküp atık su arıtılarak geri kazanılacak ve bu atık sular tarımsal sulama, peyzaj sulaması ve itfaiye hizmetlerinde yeniden kullanılacak.

Burhaniye’de Kaza; 1 Kişi Öldü 2’de Yaralı Var

Burhaniye’de Hürriyet Mahallesi E 87 karayolu üzerinde hastane kavşağı ışıklarında çift taraflı bir kaza oldu. Meydana gelen sıkışmalı trafik kazası sonucu 20 UK 260 plakalı otomobil sürücüsü S.I araç içinde sıkışarak hayatını kaybetti. Kazaya karışan 33 AKL 786 plakalı diğer otomobilin sürücüsü A.Ş ve yanında bulunan K.Y yaralı olarak, kendi imkânlarıyla otomobilden hafif yaralı şekilde çıktılar. Kaza sonrası Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye Daire Başkanlığı Burhaniye Grup Amirliği tarafından müdahale edildi.

Edremit Bostancı’da Trafik Kazası

Edremit Bostancı Mahallesi Entur kavşağında 06 KZC 72 plakalı aracın sürücüsü M.B. direksiyon hâkimiyetini kaybedince yandaki istinat duvarlarına çarptı. Çarpmanın etkisiyle araç içerisinde yaralandı. Yaralı sürücü Balıkesir İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler tarafından çıkarıldı ve ambulans ekiplerine teslim edildi.

Büyükşehir Ekipleri Geceyi Ayakta Geçirdi

Dün gün boyu ve gece devam eden yağış ve fırtına nedeniyle meydana gelen, su baskını, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb vakalar için Balıkesir Büyükşehir Ekipleri teyakkuz durumunu bütün gece de  sürdürdü.

KAZA YAPAN ARAÇTA SIKIŞAN YARALIYI İTFAİYE KURTARDI

Burhaniye Hacı Ahmet Mahallesi Börezli Kızıklı Caddesi üzerinde direksiyon hâkimiyetini kaybeden sürücü, 10 RF 995 plakalı aracıyla kaza yaptı.

EVİNDE ÖLÜSÜ BULUNDU

Marmara İlçesi Çınarlı Mahallesi mezarlık yolunda evi bulunan ve kendisinden bir süredir haber alınamayan R.Ç.Ç isimli kişinin kapısı Jandarma ve İtfaiye ekipleri tarafından açıldı. İçeriye girildiğinde şahsın yerde yüzüstü yattığı görüldü.. Sağlık görevlileri tarafından yapılan tetkikte kişinin hayatını kaybettiği anlaşıldı. Jandarma ve adli makamlar soruşturma başlattı.

Yavru Kedi 14 Metre Kuyudan Kurtarıldı

Manyas’ın Salur Mahallesinde yaklaşık 14 metre derinliğindeki kuyuya bir yavru kedi düştü. Kuyuya düşen yavru kedi kendilerine haber verilen Balıkesir İtfaiyesi Manyas Grup Amirliği ekipleri tarafından kurtarılarak sahibi Nizamettin Gökçe'ye teslim edildi.

İtfaiye Haftası Kutlamalarına Şehir Konvoyu İle Devam Edildi

İtfaiye Haftası Kutlamalarına Şehir Konvoyu İle Devam Edildi

İTFAİYE TANITIM FAALİYETLERİ

İTFAİYE TANITIM FAALİYETLERİ

VALİ USTAOĞLU:

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu İtfaiye Haftası nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Mesajında Belediyecilik anlamında modern itfaiyeciliğin 100. yılını gururla kutladıklarını belirtti.

Koca Seyit’in Torunları Libya’da

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kahraman itfaiyecileri, sel felaketi nedeniyle 20 binden fazla kişinin kaybolduğu Libya’da gece gündüz arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

DEREÇİFTLİK MAHALLESİNDE DAM YANIYOR…

Altıeylül ilçesi Dereçiftliği Mahallesinde saat 15.00 sularında bir hayvan damında sahibinin kaynak makinasıyla çalışma yaparken çıkan kıvılcım yangına sebep oldu. Yangın başlayınca dam sahibi 200 baş kadar hayvanını dışarıya çıkarmaya çalışırken kendiside yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yangını Balıkesir İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı 4 araç ile Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri söndürme çalışmasına başladı.

Gerçeğini Aratmayan Deprem Tatbikatı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin Yıldız Arama Kurtarma Birliği’nin üyesi kurtarma şampiyonu Ateş isimli köpek, eğitimlerini kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılan 5 katlı 4 bloktan oluşan sitenin enkazında sürdürüyor.7/24 nöbette olan Ateş, yurt içi ve yurt dışında her canlının imdadına koşmaya hazır.

Mazgal Temizlikleri Aralıksız Devam Ediyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü, 20 ilçede yağmur suyu hatlarında ve mazgallarda temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Mevsim yağışlarının başladığı döneme girilmesi üzerine BASKİ ve İtfaiye teşkilatları teyakkuza geçti.

İtfaiye Teşkilatına 42 Milyon Liralık Yeni Envanter Desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 6 milyon 857 bin lirası gönüllü kuruluşlara olmak üzere İtfaiye teşkilatına toplam 42 milyon liralık yeni araç ve ekipman desteği yaptı. 6 itfaiye aracı, hayat kurtaran – yangın noktası tespit edebilen termal drone; düzenlenen törenle hizmete alındı. ‘Yeniden net talimat veriyorum’ diyen Başkan Yılmaz, ‘Türkiye’nin neresinde, ne olursa hızlı bir şekilde yola çıkın ve olaya müdahale edin” dedi.

BALIKESİR, YENİ TEKNOLOJİ İTFAİYE EKİPMAN DAĞITIM TÖRENİ

BALIKESİR, YENİ TEKNOLOJİ İTFAİYE EKİPMAN DAĞITIM TÖRENİ

Burhaniye'de Trafik Kazası 1 kişi Hayatını Kaybetti

Burhaniye Sarılar Mahallesi ikizkaya mevkiinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti ikiz Kaya mevkiinde virajı alamayıp uçuruma yuvarlanan 35 TLL 04 plakalı kamyonet sürücüsü H.K olay yerinde hayatını kaybetti Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Burhaniye itfaiye istasyonu ekipleri cenaze ekiplerine teslim edildi

SUSURLUK BALIKDERE MAHALLESİNDE YANGIN

Susurluk Balıklıdere Mahallesinde meydana gelen buğday ekili arazi yangınına Balıkesir İtfaiyesi Susurluk Grup Amirliği ekipleri tarafından müdahale edildi. T. B. 'ye ait 25 dönüm, M. A. 'ya ait 10 dönüm, Ö. B. 'ye ait 25 dönüm, A. B. 'ye ait 10 dönüm, G. G. ' ye ait 5 dönüm buğday ekili arazi zarar görerek kullanılamaz hale geldi.

Halil Yılmaz, Tüm İtfaiyeciler Birliği Başkanı Seçildi...

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Halil Yılmaz, Trabzon’da düzenlenen Tüm İtfaiyeciler Birliği’nin 13. Olağan Kongresi’nde oy birliği ile birlik başkanlığına yeniden seçildi. Halil Yılmaz, “Başkanımız Yücel Yılmaz’ın öncülüğünde de Türk İtfaiyeciliğinin hak ettiği etkinlik ve yönetim gücüne kavuşacağına inanıyorum” dedi.

Vali Ve Başkanlar Geceyi Sokakta Geçirdi

Dün gece birden şiddetlenen yağış sonrası Valilik ve Belediyeler tüm birimleriyle harekete geçti. Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan mahalleleri dolaşarak yerinde tespit çalışmaları yaptı ve İtfaiye Daire Başkanı Halil Yılmaz’dan bilgi aldılar.

Büyükşehir’in Balya Yatırımlarında Çalışmalar Sürüyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balya’da yapımına başladığı otobüs terminali ve itfaiye istasyonunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilen tesisin eylül ayı sonunda hizmete başlaması bekleniyor.

Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi “Okulum Afete Hazır” projesi kapsamında lise öğrencileriyle birlikte gerçeğini aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdi. Öğrencilere tatbikatta, Köpekli Yıldız Arama Kurtarma Birliği’nin üyesi arama kurtarma şampiyonu Ateş de eşlik etti.

Balya’ya İtfaiye İstasyonu ve Modern Terminal Yapılıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balya ilçesine; güvenli, modern, konforlu ve teknolojik donanımlara sahip Otobüs Terminali ile yine son teknoloji ile donatılmış itfaiye araçlarına uygun garajı olan İtfaiye İstasyonu kazandırmak için aralıksız çalışıyor.   

Dursunbey’de Borunun İçine Sıkışan Koyun Kurtarıldı

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde altyapı çalışmaları sırasında döşenen boruların içine koyun itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Uçuruma Düşen Av Köpeği Kurtarıldı

Balıkesir’in Susurluk ilçesinde uçuruma düşen av köpeği İtfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

BBB’den Balya’ya Terminal ve İtfaiye İstasyonu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balya ilçesine; güvenli, modern, konforlu ve teknolojik donanımlara sahip Otobüs Terminali ile yine son teknoloji ile donatılmış itfaiye araçlarına uygun garajı olan İtfaiye İstasyonu kazandırıyor.

Balıkesir İtfaiyesi Başarısını Tescilledi

Balıkesir Büyükşehir Belediye İtfaiyesi K9 Eğitim Merkezi’nde eğitim alan Köpekli Yıldız Arama Kurtarma Birliği’nin Ateş isimli labrador cinsi köpeği, Sakarya’da düzenlenen görev yeterlilik sınavında kendi grubunu birincilikle tamamlayarak başarısını tescilledi.

Bandırma’da Ev Yangını

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bir evde şarj cihazından çıktığı tahmin edilen yangın İtfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.