Kadın Haberleri
SON DAKİKA

Kadın Haberleri

Balıkesir JASAT Ekipleri Dolandırıcılara Göz Açtırmadı!

Dolandırıcılar her geçen gün yeni bir yöntem geliştiriyor. Bu defa da kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp yaşlı bir kadını dolandırdılar. JASAT dolandırıcıları titiz bir takiple ele geçirdi.

ALGEM REKOR KIRDI

Balıkesir’de örneği olmayan ve Türkiye’de örnek gösterilen Altıeylül Belediyesi, ALGEM bünyesinde ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olmaya devam ediyor. Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi (ALGEM)’de çocuk üniversitesi, üniversite hazırlık kursları, başarılı olan kadınlara mikro finans şubesi vasıtasıyla faizsiz kredi desteği ve ayrıca 7 yıl içerisinde toplamda 50 bin aileye yardım eli uzatıldı.

Canbey, “Kadın Statüsünün Yükseltilmesi Çalışmaları” İçin Newyork’a Gidiyor!

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey Dünya Kadınlar Gününü; “Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyorum.” sözleriyle kutladı.

BBB Sporcusu Yasemin Adar, 7. kez Avrupa Şampiyonu

Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda kadınlar 76 kiloda Büyükşehir Belediyespor Kulübü Sporcusu Yasemin Adar Yiğit, finalde Ukraynalı Anastasiia Shustova’yı 12-1 teknik üstünlükle mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Yiğit, böylece 7. kez Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Balıkesir ev sahipliği yapıyor

ING Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final 2024 heyecanı 4-5 Ocak tarihlerinde Şehit Turgut Solak Spor Salonu'nda yaşanacak.

Yılbaşı hediyeleri ‘El Emeği Ürünler Fuarı’ndan

Girişimci kadınlar, Büyükşehir’in ‘El Emeği Ürünler Fuarı’nda buluştu

Balıkesir’de Safran Üretiliyor

Savaştepe İlçesine bağlı Çavlı Mahallesinde Kadın Girişimci İrem Karabulut safran bitkisi yetiştirmeye başladı.   İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteklediği Kadın Üretici yetiştirdiği safran bitkisini İl Müdürü Erkan Alkan ile birlikte hasat etti. 

Edremit Belediye Başkanlığına Kadın Aday Adayı!

Edremit Belediye başkanı olmak için CHP’ye başvurular bugün tamamlandı. Edremitlilerin de yakından tanıdığı; 28. Dönem Balıkesir milletvekili adayı Eczacı Seval Bozkurt da aday adayları arasına katıldı.

ESİN BALIBEK 'KADINLAR GÜÇLÜDÜR'

Esin Balıbek 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nde konuştu.

CHP Kadın Kolları 5 Aralık Kadın Hakları Günü'nde basın açıklaması düzenledi

CHP Kadın Kolları'nın düzenlediği basın toplantısına İlçe Kadın Kolları ve teşkilat üyeleri katıldı.

MHP Karesi Kadın Kolları 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutladı

MHP Karesi İlçe Binasında gerçekleştirilen açıklamaya MHP Kadın Kolları İl Başkanı, MHP Karesi Kadın Kolları Başkanı, MHP Karesi İlçe Başkanı Mustafa Bilsem ve teşkilat üyeleri katıldı.

81 İlde Kadına Şiddete Karşı Mücadele Anlatıldı 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında 81 ilde Ak Parti Kadın Kolları tarafından açıklama yapıldı. Eş zamanlı olarak Balıkesir’de de düzenlenen basın açıklamasını İl Kadın Kolları Başkanı Meral Cengiz, İl Başkanı Mehmet Aydemir'in de katılımıyla yaptı.

Büyükşehir Ve Baro’dan İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Hukuk Desteği

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi ile dezavantajlı vatandaşların adalete erişiminin kolaylaştırılmasını amaçlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Barosu arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Buse Tellioğlu Altındiş Oldu

Balıkesir Ticaret Odası, Koordinatör Oda olarak, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Seçimleri 19 Ekim 2023 Perşembe günü 10:00 – 17:00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

Gürespor Emin Adımlarla İlerliyor

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde şampiyonluk hedefleyen Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, Aslan Yol Burhaniye Belediyespor’u deplasmanda 82-66 mağlup etti. Körfezin Melekleri 7. Hafta sonunda namağlup tek takım olarak liderliğini sürdürdü.

YASEMİN ADAR TÜRK KADIN GÜREŞİNİN ÖNCÜSÜ OLDU.

Kariyerinde 6 Avrupa ve 2 dünya şampiyonluğu ile olimpiyat madalyası bulunan Balıkesirli Yasemin Adar Yiğit, Türk kadın güreşinin öncüsü oldu. Yasemin Adar TRT Spor’a yaptığı açıklamada: "Türk kadınının gücünü herkese göstermeye çalışıyoruz" dedi.

Çamlıkta Araç Devrildi; Kadın Sürücü Yaralandı

Balıkesir merkezde bulunan Çamlık'ta saat 17.00 sularında bir araç devrildi. Fırıntaş Kafe önünde yokuş aşağı giderken, sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi ve fren yerine gaza basmasıyla 10 AKT 251 plakalı araç devrilerek ters döndü. Araçta bulunan 3 kadından arkada oturan 2'si hafif yaralı olarak dışarıya çıkarıldı. İhbar üzerine kaza mahalline gelen 112 görevlileri yaralı sürücü kadının ilk muayenesini yaparak hastaneye sevk etti. Haber-Fotoğraf: İrfan Bilgen

Gürespor kayıpsız yoluna devam ediyor

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde şampiyonluğu hedefleyen Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, ligin 4. Hafta mücadelesinde konuk ettiği Emlak Konut Gelişim’i 77-41 mağlup ederek 4. haftada 4. galibiyetini alarak liderliğini sürdürdü.

Körfezin İncileri Büyükşehir Meclisi'nde

Geçtiğimiz sezon play-off maçlarında sezonu 3.sırada tamamlayarak, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne yükselme başarısı gösteren Aslan Yol Burhaniye Belediyespor Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde Meclis Üyeleri ile bir araya geldi. Ziyaret sırasında meclis salonunda, Aslan Yol Burhaniye Belediyespor’un basketbol tanıtım klibi sunuldu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Aslan Yol Burhaniye Belediyespor Kadın Basketbol Takımı’nı başarılarından dolayı tebrik ederek, madalyalarını takdim etti.

Körfezin Melekleri Liderliğini Sürdürdü

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde şampiyonluk hedefleyen Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, deplasmanda Boğaziçi Baskeytbol’u 74-52 mağlup etti. 3. Haftayı da kayıpsız geçen Körfezin Melekleri liderliğini sürdürdü.

HARB-İŞ SPOR, “SANDA-TUİ ŞHOU” İL ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYOR

8 Ekim 2023 Pazar günü Şehit Turgut Solak Spor Salonunda Balıkesir WUSHU Cumhuriyet Kupası Şampiyonası gerçekleştirilecek. Kadın-erkek SANDA-TUİ ŞHOU müsabakaları Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler kategorilerinde yapılacak. Balıkesir Harb-İş Sopor da Türkiye Şampiyonası ön hazırlık aşaması olan il seçmesi müsabakalarına sıkı bir şekilde hazırlanıyor. Balıkesir Haber TV olarak bu çalışmaları takip ettik. Antrenör Hüseyin Hançer ve öğrenciler , BHT’den Hidayet Hayat’ın sorularını cevapladı…

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GIDA VE TARIM ÖRGÜTÜ İLE KADIN ÇİFTÇİLER UYGULAMALI EĞİTİM TOPLANTISINDA BULUŞTU.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) İle Tamamı Kadın Çiftçilerimizden Oluşan Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifimiz Uygulamalı Eğitim Toplantısında Buluştu.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ZİRAİ ATIK TOPLAYAN KADINLARA BALIKESİR KUZUSU

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile S.S. Gönen Merkez Tuzakçı Hasanbey Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde yürütülen “Tarlada Sıfır Atık” projesi kapsamında; her 500 kilogram zirai atık toplayan kadın girişimciye; 1 Balıkesir Kuzusu ile kuzu başına 50 adet ot balyası dağıtımı gerçekleştirildi.

FİLENİN SULTANLARI YURDA DÖNDÜ

Olimpiyatlara katılmaya hak kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Türkiye'ye döndü

Ali Taylan ÖZTAYLAN ;19 Eylül Gaziler Günü Kutlama Mesajı

Malazgirt’ten, Kosova’ya, Mohaç’tan Sakarya’ya ecdadımızın ayak bastığı her yer kahramanlık destanlarıyla doludur. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla gazi milletimizin yazdığı kutlu destanlar bizlere Anadolu’yu Yurt; Semerkant’tan Trablus’a, Kırım’dan Saraybosna’ya, Kore’den Kıbrıs’a kadar üç kıtayı gönül coğrafyası kılmıştır. Milli mücadelemiz ise onurun, izzetin, istiklalin ve istikbalin taarruzu olarak tarihe mühür vurmuştur.

Sultanlara Metin Mengüç Salonda Destek Verdi

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan’ı 3-2 yenerek Cumhuriyetimizin 100. yılında Avrupa şampiyon olup, Türk spor tarihinde takım sporlarında Avrupa şampiyonu olan ilk takım olarak tarihe geçerken, Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun Balıkesirli üyesi Metin Mengüç de bu başarıya hem tanık hem de ortak oldu.

İsmail akçay yol koşusu 15. Kez düzenlendi

Meksika 1968 Olimpiyatları’nda maraton dördüncüsü olarak Türk atletizm tarihine geçen atlet İsmail Akçay adına Altıeylül Belediyesi tarafından 15.’si düzenlenen yol koşusu; Balıkesir’de gerçekleştirildi. Altıeylül Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 12 bin 500 metrelik parkurdan oluşan 15’ncisi İsmail Akçay Yol Koşusu’nun başlangıç noktası Atatürk Stadyumu’ndan verildi. Kadınlarda 18-55 ve üstü yaş, erkeklerde 18-80 ve üstü aralığındaki yerli ve yabancı herkese açık olan yarışmaya katılım yoğun oldu.

Hakan Aka, “İlk Günkü Aşkla” Diyerek Görevine Başladı…

AK Parti Karesi İlçe Başkanlığı’nda görev teslim töreni yapıldı. Hakan Aka, AK Parti Karesi İlçe Başkanlığı görevini önceki dönem İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu’ndan devraldı. Yapılan devir teslim törenine AK Parti Karesi İlçe Yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları katıldı. Karesi’de ilk günkü aşkla bayrağı devraldığını belirten AK Parti Karesi İlçe Başkanı Hakan Aka, “Türkiye Yüzyılı’nda güçlü Karesi, güçlü Balıkesir, güçlü Türkiye şiarıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hedefleri doğrultusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da durmak yok yola devam” dedi.

Voleybolda Şampiyon Balıkesir Büyükşehir

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Burhaniye Ören Plajı’nda düzenlenen “Bioderma Pro Beach Tour Kulüpler Türkiye Şampiyonası”nda Balıkesir Büyükşehir Belediyespor oyuncuları Merve Çelebi ve Esra Betül kadınlar kategorisinde şampiyon oldu.

İki Elinde Binbir Marifet

Balat İşleyen Eller Kooperatif Müdürü Sevgi Ağralı Dursunbey’de özellikle kadınlara yönelik çalışmalarıyla takdir topluyor.