Kahramanmaraş Haberleri
SON DAKİKA

Kahramanmaraş Haberleri

Balıkesir’den deprem bölgesine konteyner ev

Türkiye genelinde Müftülükler ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların yaraları sarılmaya devam ediliyor.

TOBB, 1 Milyar Lira Destekle Konut Seferberliği Başlattı

Türk iş dünyası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Kahramanmaraş merkezli depremin yıktığı 11 şehirde kalıcı konutların bir an önce yapılabilmesi için bir konut kampanyası başlattı. Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Yarış  ve Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetin ortak bir açıklama yaparak kampanyaya destek istediler

Minik Misafirler Her Alanda Destekleniyor

Kahramanmaraş ve 10 ilde etkili olan depremler sonrasında Balıkesir’e gelen ailelere konaklama ihtiyaçları dışında eğitim alanında da destek çalışmaları devam ediyor.

Gönüllü Öğretmenler Hatay'da

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde, 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin sınavlara hazırlık sürecine destek olmak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından DYK noktaları oluşturuldu.

Psikososyal Destek Ekibi Kahramanmaraş'ta

Depremin yaşandığı ilk günden itibaren arama kurtarma çalışmalarından barınmaya, sıcak yemek hizmetinden temel ihtiyaçların sağlanmasına çok sayıda başlıkta tüm birimleriyle seferber olan Milli Eğitim Müdürlüğü, bölgedeki psikososyal destek faaliyetlerine devam ediyor.

BASKİ'den Duyarlılık...Kan bağışı Kampanyası Başlatıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kan stoklarındaki azalma nedeniyle Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünde 2 gün sürecek kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Sındırgı Depremzedeler İçin Seferber Oldu

Türkiye’yi derinden yaralayan Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin ilk gününden bu yana Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde adeta Kurtuluş Savaşını anımsatan bir yardım seferberliği yaşanıyor.

Başkan Orkan: “Balıkesir Olarak Depremzedelerin Hizmetindeyiz”

Karesi Belediyesi merkez üstü Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizi etkileyen büyük deprem felaketlerinin ardından yardım ve destek çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Başkan Dinçer Orkan, Malatya’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunurken, belediye tarafından üretilen soba ve yakacaklar bölgeye ulaştı.

Psikososyal Destek Programları Devam Ediyor

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olmak üzere Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay, Adana, Osmaniye, Adıyaman illerinde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve birçok ilimizde de hissedilen deprem sonrasında Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Psikososyal Destek Hizmetleri başlatıldı.

Misafir Öğretmenler ve Aileleri Kahvaltıda Buluştu

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde yıkıma sebebiyet veren deprem bölgesinden Balıkesir’e misafir olarak gelen öğretmenler ve aileleri için kahvaltı düzenlendi.

Balıkesir Tek Yürek Oldu

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Balıkesir’den de bölgeye birçok yardım gönderildi. Depremin olduğu günden 25 Şubat tarihine kadar bölgede 2.609 kamu personeli görevlendirilirken özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından 577 gönüllüyle Balıkesir toplamda 3.186 kişiyle insan gücü desteği sağladı.

483 Depremzede Yurtlarda Misafir Ediliyor

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlar Balıkesir’e gelen depremzedelere kapılarını açtı. 

Balıkesir’ İn İş Gücü Malatya’ Da

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, belediyenin iş gücünü Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın ardından şimdi de Malatya’nın yaralarını sarmak için harekete geçirdi. 300 iş makinesi 500’ü aşkın personel ile enkaz kaldırma çalışmalarını yürütecek olan ekipler bir yandan da Aşevi TIR’ında günlük 15 bin sıcak yemek çıkarıp, yardımseverlerin gıda, giyim gibi ihtiyaç malzemelerini de depremzedelere ulaştıracak.

Edremit’te Depremzedeler İçin Yardımlar Devam Ediyor

Edremit Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından ilçeye gelen depremzedelere yardım elini uzatmaya devam ediyor. Gıda, temizlik ürünleri ve giyim ihtiyaçları Edremit Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinde sağlanıyor.

Balıkesir, Osmaniye'de Depremin Yaralarını Sarıyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olmakla birlikte 10 İli etkileyen depremlerin ardından Osmaniye'de görevlendirilen Vali Hasan Şıldak, bölgedeki çalışmaların koordinasyonunu aralıksız sürdürüyor.

Başkan Orkan Deprem Bölgesinde

Türkiye’nin Güneydoğusunda etkili olan deprem felaketinin ilk günlerinden itibaren Karesililerin yardım ve imkânlarını bölgenin hizmetine sunan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, depremden etkilenen Kahramanmaraş’ta vatandaşlarla ve bölgede hizmet veren belediye ekipleriyle biraya geldi.

24 Kişilik UMKE Ekibi Yola Çıktı

Afet bölgesinde sunulacak sağlık hizmetlerinde görev almak üzere Osmaniye, Adıyaman ve Kahramanmaraş’a, 24 kişilik UMKE ekibi yola çıktı.

İvrindi Afetzedeler İçin Kenetlendi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremde yaraları sarmak için İvrindi bir bütün oldu. Genci yaşlısı, kadını erkeği herkes afetzedelere yardım eli uzatabilmek için adeta birbiriyle yarıştı

Halk Eğitimi Merkezleri Depremin Yaralarını Sarıyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeni ile duyulan ihtiyaçlar için var gücüyle çalışıyor.

Karesi Belediyesi Temizlik Ekibi Deprem Bölgesinde

Depremin yaralarını sarmak için seferber olan Karesi Belediyesi, arama kurtarma ekibinden sonra bölgedeki temizlik çalışmalarına destek veriyor. Karesi Belediyesi’nin bir temizlik kamyonu ve personelleri Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde çalışmalara başladı.

Edremit’ten Üç Günde 17 Tır Yardım Gönderildi

Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen deprem felaketinin ardından yaraların sarılması için kolları sıvan Edremit Belediyesi vatandaşların dayanışması ile üç günde 17 tır dolusu yardım malzemesini, bölgeye gönderdi.

Edremitliler, Depremzedeler İçin Tek Yürek Oldu

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından Edremitliler, bölgedeki depremzedeler için seferber oldu. Depremin yaralarını sarmak için Edremit Belediyesi öncülüğünde tek yürek olan vatandaşlar tarafından toplanan yardımların ilk kısmı, 6 tır, 2 kamyon ve 2 kamyonet olmak üzere 10 araçla deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Burhaniye Deprem İçin Tek Yürek Oldu

Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilimizde meydana gelen deprem felaketinde yaraların sarılması için tüm imkânlar seferber edildi. Burhaniye Belediyesi tarafından afetlerin yaşanmasının hemen ardından başlatılan “Afet Yardım Kampanyasına” Burhaniye halkı yoğun destek verdi.

BAÜN Deprem Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Depremlerle İlgili Açıklama

Balıkesir Üniversitesi Deprem Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 ve Elbistan’da 7.6 şiddetinde meydana gelen depremlerle ilgili yapılan ön çalışmaların ardından kamuoyuna yönelik bilgi notu paylaşımında bulundu.

Balıkesir’den Deprem Bölgesine Gönül Köprüsü

Balıkesirli vatandaşlar deprem bölgesine gönül köprüsü kurdu. Vatandaşların belediyeye ulaştırdığı yardım malzemelerini taşıyan toplam 16 TIR ve onlarca teknik malzeme deprem bölgesinin çeşitli noktalarına ulaşmak üzere.

Edremit’ten Deprem Bölgesine Yardım Eli

Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilde meydana gelen 7.7 ve ardından gelen 7.6’lık büyük depremin ardından Edremitliler yardım için seferber oldu. Edremit Belediyesi’nin çağrısı üzerine binlerce Edremitli yardıma koştu.

Ahmet Akın: “Yaraları Hep Birlikte Saracağız”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Kahramanmaraş merkezli deprem felaketini en az hasarla atlatmak için tüm gücümüzle milletimizin yanındayız” dedi.

39 Araç 79 Personel Deprem Bölgesine Gidiyor

Köpekli Yıldız Arama Kurtarma Birliği’ni bölgeye sevk eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Balıkesir Valiliği koordinasyonunda 39 araç, 79 personel ile Osmaniye İli’ne bugün yola çıkıyor. Aynı zamanda da Büyükşehir Belediyesi, il genelinde de karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Balıkesirlilere Deprem İçin Yardım ve Destek Çağrısı

Kahramanmaraş’ta 7,4, Gaziantep’te 6,8 ve 6,5 şiddetinde yaşanan depremler ve yıkım sonrası AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, AK Parti Balıkesir teşkilatlarını harekete geçirdi.

Balıkesir, Depremin Yaralarını Sarmak İçin Yola Çıktı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde hissedilen depremin yaralarını sarmak için Köpekli Yıldız Arama Kurtarma Birliği bölgeye sevk edildi. Osmaniye İlinde koordinasyonu sağlamak için Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz bölgeye hareket ediyor.