Katı Atık Haberleri
SON DAKİKA

Katı Atık Haberleri

ALTIEYLÜL’DE 100 BİN TON GERİ DÖNÜŞÜM DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Altıeylül Belediyesi bünyesine kazandırmış olduğu 2 adet sıfır atık, 2 adet de katı atık toplama aracıyla filosunu güçlendirdi. Altıeylül’ün daha temiz ve çevreci bir ilçe olması için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Bünyemize kazandırmış olduğumuz 4 adet yeni araçla sıfır atık çalışmalarımızı daha da hız kazandıracağız” dedi.

Karesi’de Tonlarca Atık Geri Dönüşüm İçin Toplandı

Katı Atık Getirme Merkezi ile kâğıttan metale, camdan plastiğe kadar toplam 14 grup atığı ayrıştırıp doğaya nefes olan Karesi Belediyesi, Sıfır Atık çalışmalarında örnek oluyor.

Karesi Atık Getirme Merkezi Öğrencileri Ağırlıyor

Katı Atık Getirme Merkezi ile kâğıttan metale, camdan plastiğe kadar toplam 14 grup atığı ayrıştırıp doğaya nefes olan Karesi Belediyesi, gelecek nesillerin çevre bilinçlerini geliştirmek için de çalışmalarını sürdürüyor. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Atık Getirme Merkezi’nde ilkokul öğrencilerini ağırladı.

Savaştepe’nin çöpü enerjiye dönüşecek

Çöpleri düzenli depolayarak doğaya verdiği zararın önüne geçmek amacıyla Katı Atık Aktarma İstasyonu kurulumlarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Savaştepe ilçesine kazandırdığı istasyon sayesinde yılda 600 ton evsel atığı yönetmeliğe uygun olarak bertaraf edip, elektrik enerjisine dönüştürecek

Karesi Atık Getirme Merkezi Hizmete Girdi

Sıfır Atık hedeflerine yeni yeni adımlarla yaklaşan Karesi Belediyesi, Balıkesir’in ilk Atık Getirme Merkezi’ni faaliyete geçirdi. Kâğıttan metale, camdan plastiğe kadar 14 grup atığın kabul edileceği merkez sıfır atık ile doğaya da nefes olacak.

Erdek’in Çöpü de Elektriğe Dönüşecek

Çevreci projeleriyle Türkiye’ye örnek olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ülkenin ilk turizm bölgelerinden birisi olan Erdek İlçesi’nde, katı atık aktarma istasyonunu devreye aldı. Şehirde aktarma istasyonu sayısını 13’e yükselten Büyükşehir, diğer ilçelere de istasyon kurmak için çalışmalarını sürdürüyor.

BBB, miniklere çevreciliği aşılıyor

Çevre dostu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Katı Atık Entegre Tesisi’nde ilkokul öğrencilerini ağırladı. Minik öğrenciler; katı atıkların bertaraf edilerek nasıl elektriğe dönüştüğünü uygulamalı olarak öğrendi.

Büyükşehir’den Vahşi Depolama Sorununa Kalıcı Çözüm

Kent genelinde çevre sorunlarına doğru müdahale edebilmek için vahşi depolama alanlarının ıslahını hızlı bir şekilde sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi diğer yandan da Katı Atık Aktarma İstasyonlarını artırarak atıkların düzenli depolanmasını sağlıyor. Bu alanlardan taşınan 26 bin 400 ton evsel katı atık, Büyükşehir Belediyesi’nin tesisinde elektriğe dönüştürülerek bertarafı sağlanıyor.