Kış Haberleri
SON DAKİKA

Kış Haberleri

Eğitim Ailesinde Birlik ve Beraberlik Pekişiyor

Paylaşma, dayanışma ve yardımlaşma gibi önemli değerleri vurgulayan bir zaman dilimi olan Ramazan ayında; bu değerleri pekiştirerek birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmek amacıyla eğitim ailesi ile yöneticileri bir araya getiren etkinlikler devam ediyor.

YAKALANDI

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından, aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan operasyonda 1 kişi yakalandı.

Başkan Yılmaz; esnaf ve sanatkârların yanında

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, söz verdiği gibi Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne (BESOB) yeni hizmet binası kazandırıyor. Temelini attıkları binanın anahtar teslimini de çok kısa bir süre içerisinde yapacaklarını söyleyen Başkan Yılmaz “Bazen belediye başkanı adayları 100 tane proje yapacağım diye çıkıyor. Bazıları bunun 20’sini, 30’unu yapıyor. Biz; 100 projeyle çıktık, 1000 proje yaptık.” dedi.

Büyükşehir’den BESOB’a yeni hizmet binası

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, söz verdiği gibi Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne (BESOB) yeni hizmet binası kazandırıyor. Temelini attıkları binanın anahtar teslimini de çok kısa bir süre içerisinde yapacaklarını söyleyen Başkan Yılmaz “Bazen belediye başkanı adayları 100 tane proje yapacağım diye çıkıyor. Bazıları bunun 20’sini, 30’unu yapıyor. Biz; 100 projeyle çıktık, 1000 proje yaptık.” dedi.

“Merkezimde Ramazan” İftar Programında Gençlerle Buluştu

“Merkezimde Ramazan” programı kapsamında, Şehit Turgut Solak Spor Salonu’nda Tasavvuf musikisi eşliğinde düzenlenen iftar programına Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, İl Jandarma Komutanı Nurettin Alkan, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Emine Böçkün, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Birim Müdürleri, Gençlik Liderleri ve çok sayıda genç katıldı.

Balıkesir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yamaç Paraşütü Kazasında Hayatını Kaybetti

Balıkesir Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Mehmet Faik Şenergin, Kazdağları'nda yamaç paraşütü yaparken ters rüzgarın etkisiyle düşerek ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Şenergin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Üniversite camiası büyük üzüntü yaşadı.

ÇOCUKLAR MUTLU ALTIEYLÜL MUTLU

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, "Altıeylül'de çocuklarımızın mutluluğu her şeyden önemli. 19 Ocak tarihinde başlayan ve okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte çocuklarımızın aileleriyle birlikte güzel vakit geçirmelerini sağlamak için Altıeylül'de bir ilki gerçekleştirdik. Buz Pateni Eğlencesi ile doyasıya eğlenen ve ilk defa paten kayma şansı bulan çocuklarımız güzel zaman geçirdi. 12 Mart tarihinde son bulan Buz Pateni Eğlencesine bu zamana kadar 20 bin kişi katılım sağladı" dedi.

ALKIŞLAR JANDARMAYA

Balıkesir'de İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorluk çeken sahipsiz hayvanları beslemek için kuru mama ve su bıraktı. Toplamda 2 bin 269 hayvan beslenirken, vatandaşlara da sahipsiz hayvanlara kötü muamelelere karşı bilgilendirme yapıldı. Balıkesir Valiliği, besleme çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Otobanda Kaza ; 1 KİŞİ ÖLDÜ 52 KOYUN TELEF OLDU

İzmir-İstanbul otobanı Kurudere mevkiinde iki kamyonun karıştığı bir kaza meydana geldi. Kazada bir kişi hayatını kaybetti. Yaralı iki kişi sağlık ekiplerine teslim edildi. Kamyonda yüklü olarak bulunan 100 küçükbaş (koyun)hayvandan 52 tanesi telef oldu. Kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Aranan 13 Kişi Yakalandı; 6’sı Tutuklandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Altıeylül ve Karesi ilçelerinde 28-29 Şubat 2024 tarihlerinde şüpheli şahıslar ve araçlarla ilgili uygulama yapıldı.

Sokak hayvanlarına mama ve su tedarik edildi

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca; 21 Şubat 2024 ile 28 Şubat .2024 tarihleri arasında kış mevsimi koşullarının günlük hayata olumsuz etkileri göz önünde bulundurularak yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarının beslenmesi ve sokak hayvanları için farkındalık faaliyetleri gerçekleştirildi.

173 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonlarında 173 düzensiz göçmen ve 2 organizatörü yakaladı. Yakalanan organizatörlerden biri tutuklandı. Operasyonlar sonucunda 172 Afganistan, bir Özbekistan uyruklu düzensiz göçmen ve 2 araç ele geçirildi. Diğer organizatör ve araçlar hakkında ise yakalama çalışmaları devam ediyor.

KARESİ’DE BUDANAN DALLAR GÜBRE OLUYOR

Karesi Belediyesi yeşil alanlardan ve vatandaşların budama çalışmalarından toplanan ağaç ve bitki dallarını budama makinesi ile talaş haline getirerek, yeşil alanlarda gübre olarak kullanıyor. Doğal gübreler toprağın nemini korurken, su tasarrufu da sağlıyor. Talaşların artan kısmı ise ihtiyaç sahiplerine yakacak olarak dağıtılıyor.

Emekçinin başkanı Yücel Yılmaz

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şubeleşme konusunda büyük adımlar atan BalBucks’ın lezzetli pasta ve aperatif ürünlerini üreten işçileri ayakta alkışlayıp onur konuğu olarak BalBucks’a davet etti.

''Türk Escobar'' Urfi Çetinkaya'nın Suç Örgütüne Operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, elebaşılığını uluslararası uyuşturucu taciri ''Türk Escobar'' lakaplı Urfi Çetinkaya'nın yaptığı suç örgütüne İstanbul merkezli 9 ilde operasyon düzenlendiğini bildirdi. Operasyonda, kırmızı bültenle aranan 1 kişinin de aralarında olduğu toplam 42 şüpheli gözaltına alındı.

Balikesir 'Avlu Triatlon 2023' Avrupa'nın En İyisi Seçildi

Bir kanalda ve bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen ve Avrupa’nın göz bebeği durumunda olan Triatlon Balıkesir, Avrupa Şampiyonasının ev sahipliğinde gösterdiği özverili ve Balıkesir’e yakışan bir organizasyon ile Triatlonda 2023 Yılının En İyi Organizasyon Ödülüne layık görüldü

Yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 20 yaralı

Edremit’te yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.

Genel Başkan Ceylan: "Bakliyat, Sürdürülebilir Geleceğin Temeli"

Ankara Gıda Tarım Ürünleri Derneği Genel Başkanı Canan Ceylan, 10 Şubat Dünya Bakliyat Günü vesilesiyle önemli bir mesaj yayınladı. Ceylan, bakliyatın beslenme açısından sağladığı faydaları ve çevre üzerindeki düşük etkisini dile getirdi.

58 Milyon Liralık Vurgun Yapan Çete Çökertildi

Balıkesir'de tefecilere yönelik düzenlenen 3 aylık takipli operasyonda çete liderlerinin de bulunduğu 5 kişi yakalandı. Çetenin Balıkesir'de 58 milyon liralık suç geliri elde ettiği ortaya çıktı. Jandarma ekipleri operasyon sonucunda tabanca, uyuşturucu, tapu ve senetlerin yanı sıra 58 milyon liralık malvarlığına el koydu.

KISIK SESLERİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ…

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Mesut Eray, Ak Parti Altıeylül Mahalle Başkanlarıyla Buluştu. Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan Adayı Mesut Eray, Ak Parti Altıeylül Mahalle Başkanlarıyla bir araya geldi.

KISKIVRAK YAKALANDI...

Firari Hükümlü Çocuğa Nitelikli Cinsel İstismardan 36 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Bandırma'da Otomobil Kazası: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Bandırma ilçesinde 2 otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. H.G. idaresindeki 10 AFB 224 plakalı otomobil, Ordu Caddesi'nde M.Y. yönetimindeki 10 JC 412 plakalı otomobille çarpıştı.

Bandırma'da Otomobil Kazası: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Bandırma ilçesinde 2 otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. H.G. idaresindeki 10 AFB 224 plakalı otomobil, Ordu Caddesi'nde M.Y. yönetimindeki 10 JC 412 plakalı otomobille çarpıştı.

DENETLENDİLER

Jandarma kış lastiği denetimi yaptı

UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK

Edremit’te jandarma tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda bir kişi gözaltına alındı. Operasyonda 9 gram metamfetamin, 1 adet av tüfeği, 1 adet cep telefonu ve 11 bin 280 TL ele geçirildi.

TOMRUK KAFE ALTIEYLÜL’E ÇOK YAKIŞACAK

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı seçildiği günden bugüne kadar yapmış olduğu projelerle Altıeylüllülerden tam not alıyor.

Keşif Yolcuları Kazdağları'nda Zorlu Tırmanış Gerçekleştirdi

Edremit ve Havran ilçelerinde faaliyet gösteren Keşif Yolcuları grubu, Kazdağları'nın en yüksek zirvelerinden At Kayası'na zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi. Yoğun kar yağışı ve şiddetli poyrazın etkisiyle yapılan tırmanışta Sibirya'yı hatırlatan görüntüler ortaya çıktı.

Balıkesir’de Trafik Kazası, Ölü Ve Yaralılar Var

alıkesir’de yapımı yılın hikayesine dönüşen Balıkesir-Dursunbey yolundan üzücü bir haber daha geldi. Kepsut Cezaevi gardiyanlarını taşıyan servis ile bir otomobilin karıştığı kazada 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

JANDARMA KIŞ LASTİĞİ DENETİMİ YAPTI

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, soğuk hava şartlarında, karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamının sağlanması, uygunsuz lastik kullanımından kaynaklı trafik kazalarının ve trafik kazalarından kaynaklı ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi maksadıyla, 22 Ocak 2024 tarihinde “Kış Lastiği Denetimi” gerçekleştirildi. Yapılan denetimler sonucunda bin 566 araç kontrol edildi.

Başkan Mehmet Aydemir bir günde 5 ilçe ziyaret etti.

Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Ak Parti İl Başkanlığı görevine atanan Aydemir; çalışmalarına hızlı başladı. Kısa sürede yönetim kurulunu oluşturarak görev dağılımını belirleyen Mehmet Aydemir milletvekili adaylığı döneminde özveri çalışmalarının meyvelerini topluyor. Teşkilatların ve halkın sıcak ilgisiyle karşılaşan Aydemir’e coşkulu karşılamalar yapılıyor.