Kızılay Haberleri
SON DAKİKA

Kızılay Haberleri

Kızılay Balıkesir 6 Şubat Depremini ve Gönüllüleri Unutmadı

Türk Kızılay Balıkesir Şube Başkanlığı, 11 ili etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybedenler ve bu süreçte yaraların sarılması için Kızılay’da gönüllü olarak çalışanlar için 6 Şubat Depremi Anma ve Kızılay Gönüllülerine Teşekkür Programı düzenledi.

Balıkesir İl Jandarmadan Kızılay’a Toplu Kan Bağışı

Balıkesir İl Jandarmasından Kızılay’a Toplu Kan Bağışı Kan bağışının toplumsal bir davranış olması, gelenek haline getirilerek sonraki nesillere aktarılmasının önem arz etmesi ve ülkemizin ihtiyacı olan kan teminine katkı sağlamak amacıyla hareket eden; Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı emrindeki görevli personel, Türk Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Balıkesir Kızılay’dan Dolu Dolu Bir Hafta

Her yıl 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, Türk Kızılay Balıkesir İl Merkezi tarafından da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama programlarında Kızılay’ın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri öğrencilere ve gençlere anlatılarak, Kızılay’a ve faaliyetlerine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalar gerçekleştirildi.

Kızılay Kitap Eczanesi Projesi Hayata Geçti

Türk Kızılay Balıkesir İl Merkezi, Atatürk Şehir Hastanesi Başhekimliği ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde Atatürk Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisinde "Kızılay Kitap Eczanesi" nin tefrişatını gerçekleştirdi. 

Edremit'Te Kızılay Haftası Kutlandı

Kızılay Haftası Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Edremit Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde etkinlikler ile kutlandı.

Türk Kızılaya Teşekkür Ziyareti

Edremit ilçesinde, Türk Kızılay Edremit Şubesi, Kızılayın bilinirliğini arttırmak, okullarda öğrencilere destek olmak için ilçede eğitime her zaman katkılar sağlamakta etkinlikler gerçekleştirmektedir.

OKULUMDA ‘KAN’PANYA VAR

Millî Eğitim Bakanlığı ve Kızılay iş birliği içerisinde, kan ihtiyacının karşılanması hususunda hayata geçirilen projeler ile önemli başarılara imza atılıyor. 

BASKİ'den Duyarlılık...Kan bağışı Kampanyası Başlatıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kan stoklarındaki azalma nedeniyle Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünde 2 gün sürecek kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Depremzedeler için Sındırgı Birlik Oldu, 2 TIR Yola Çıktı

Türkiye’yi derinden üzen depremin ardından yaraları sarmak adına Sındırgı Belediyesi öncülüğünde, Kaymakamlık, KIZILAY, AFAD, ilçedeki tüm STK’lar ve siyasi partiler birlik oldu, Cumhuriyet Meydanında kurulan yardım çadırı seferberliği devam ediyor.  

‘Mutfakta Sıfır Atık Projesi’ Başladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kızılay’ı işbirliğinde ‘Mutfakta Sıfır Atık Projesi’ başlatıldı. Proje kapsamında sıfır atık gönüllülerine kompost gübreleme ve yerinde ayrıştırma eğitimi verildi.

Cumhuriyetin 100. Yılında Kuva-yi Milliye Şehri Balıkesir’den 100 Bin Kan Bağışı

Cumhuriyetin 100. Yılında Kuva-yi Milliye Şehri Balıkesir’den 100.000 Kan Bağışı Etkinliği Kapsamında Kan Bağışı Kampanyası düzenlendi.

Fatih Ortaokulu’nda Robotik Kodlama Atölyesi Açıldı

Kızılay Karesi Kadın Teşkilatınca Fatih Ortaokulu’na yaptırılan Robotik Kodlama Atölyesi açıldı.

Kızılay'dan Vali Şıldak'a Ziyaret

Kızılay Haftası dolayısıyla, Türkiye Kızılay Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Mustafa Burak Kelemençe ve beraberindeki heyet Vali Hasan Şıldak’ı ziyaret etti.

Sındırgı’da Şefkat Evi 1000 Kişiye Mutluluk Dağıtacak

Gönüllülük faaliyetinde hız vererek toplumsal birlikteliği ve dayanıklılığı arttırmayı hedefleyen Balıkesir’in Sındırgı ilçesi, Türk Kızılay temsilciliğin ve Sındırgı Belediyesinin destekleriyle Kocahan Çarşıda Şefkat Evi’nin açılışı yapıldı.

Kızılay'dan, Balıkesir Üniversitesi’ne Bronz Madalya ve Berat Belgesi

Ülkemizin kan ve kan ürünleri ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Türk Kızılay’ı, kan bağışı ile ilgili iş birliği çalışmalarına önemli destek ve katkılarından dolayı “Kurumsal Kan Bağışçısı” olan Balıkesir Üniversitesine Bronz Madalya ve Berat Belgesi verdi.

Çocuklara özel proje: Arife Çiçekleri

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Kızılay işbirliğinde düzenlenen “Arife Çiçekleri” projesi kapsamında ihtiyaç sahibi çocuklar, LC Waikiki’nin bağışladığı sıfır ürünlerle tepeden tırnağa giydiriliyor.