Kültür Haberleri
SON DAKİKA

Kültür Haberleri

YÖRÜK BEYİ ERAY’DAN YÖRÜK TÜRKMEN KÜLTÜR MERKEZİ MÜJDESİ

Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, Balıkesir Yörük ve Türkmen Federasyonu tarafından organize edilen iftar programına katıldı.

Gezici Kütüphane Öğrencilerle Buluştu

Vali İsmail Ustaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kütüphane kullanımına ilişkin farkındalığın arttırılması ve kitaplara ulaşımın kolaylaştırılması amacıyla başlattığı proje kapsamında Balıkesir’e gönderilen ‘Gezici Kütüphane’ yi ziyaret etti. 

10 numara şehrin 10 numara insanları; İZMİR'DE İFTARDA BULUŞTU.

İzmir Balıkesirliler Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği İzmir’de yaşayan Balıkesirlileri iftarda buluşturdu. Bayraklı Belediyesi Havuz düğün salonunda Balıkesirliler’in yoğun katılımının olduğu iftara Balıkesir Milletvekilleri, Belediye Başkanları, kamu kurumlarının ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

Şehre nefes aldıracak meydan

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gar önü Cumhuriyet Meydanı projesi sayesinde şehre; yer altı otoparkları, Fabrika Kültür Sanat Merkezi, Sofra Balıkesir’i, sanat merkezi, Atatürk ve Milli Mücadele Müzesi’ni kazandıracaklarını söyledi.

Çamlık’a; BALMEK ve Mini10 açıldı

Şehrin dört bir yanında açılışlar gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla Çamlık Ahmet Edip Uğur Gençlik, Kültür ve Aktivite Merkezi’nde bulunan; BALMEK ve Mini10’un açılışlarını gerçekleştirdi.

Çamlık’a Mini10 ve BALMEK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hilal Minareli Şehitler Camisiyle, konser alanlarıyla, yeni nesil Millet Kütüphanesiyle, DGM’iyle, Fırıntaş’ıyla, Balbucks’ıyla Atatürk’ün şehri selamladığı Çamlık Ahmet Edip Uğur Gençlik, Kültür ve Aktivite Merkezi’nde 35 atölyeli BALMEK’i ve Balıkesir’in tarihi izlerini taşıyan Mini10’u kazandırıyor. Hizmetler; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’nın katılımıyla 8 Mart Cuma günü saat 15.00’de açılacak.

"GENÇLERİMİZE YATIRIM, GELECEĞİMİZE YATIRIM"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Yücel Yılmaz'ın "Spor Kenti Balıkesir" vizyonu ve liderliğiyle gençlerin geleceğine destek ve katkı sunmak için yatırımlarını sürdürüyor. Edremit Gençlik Merkezi, 35 farklı branşta ücretsiz kültürel, sanatsal ve eğitim programları ile binlerce gencin gelişimine katkıda bulurken, spor alanında da önemli yatırımlar gerçekleştiriliyor.

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Seferberliği Sürüyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan; öğrencilerin kültür taşıyıcısı olan dilimizi iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlayan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Balıkesir'de farklı etkinliklerle verimli bir şekilde sürdürülüyor.

BALIKESİR’İN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK PROTOKOL İMZALANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesirlilerin bir hayalini daha gerçeğe dönüştürüyor. Şehrin en merkezi konumunda bulunan orduevleri, imzalanan protokol kapsamında taşınacak hemen ardından başlayacak restorasyon çalışmalarıyla vatandaşların kullanıma açık müze, sanat ve kültür merkezi olarak bütüncül bir projeyle kent meydanına kazandırılacak.

Orduevleri restore edilerek kent meydanına kazandırılacak

Balıkesir’in çehresini değiştirecek protokol imzalandı... Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesirlilerin bir hayalini daha gerçeğe dönüştürüyor. Şehrin en merkezi konumunda bulunan orduevleri, imzalanan protokol kapsamında taşınacak hemen ardından başlayacak restorasyon çalışmalarıyla vatandaşların kullanıma açık müze, sanat ve kültür merkezi olarak bütüncül bir projeyle kent meydanına kazandırılacak. 

Burhaniye’de Zeytinyağlı Lezzetler Yarıştı

Burhaniye Belediyesi tarafından “19. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali” kapsamında düzenlenen “Ödüllü Yöresel Yemek Yarışması” yoğun ilgi ile Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Edremit Belediyesi öğrencileri kültür ve tarihle buluşturuyor

Eğitim ve öğretimde yarıyıl tatilinin başladığı haftada Edremit Belediyesi’ne ait, Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi ve diğer önemli kültürel miras noktaları, birçok ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine kapılarını açtı.

Avlu, enerjisini güneşten alacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Avlu Kültür ve Kongre Merkezi’nin çatısına da güneş enerji santrali kuruyor. Binanın elektrik ihtiyacının yüzde 48’ini karşılayacak santral, yıllık 60 bin 995 kilogram karbon salımını engelleyerek Balıkesir’in karbon nötr olma hedefine de katkı sağlayacak.

Genç yetenekler, MOD10’la sahneye çıkıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan MOD10 Gençlik Orkestrası, ilk konserini Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde verdi. Umut Ayral’ın şefliğinde 8-18 yaş arasındaki birbirinden yetenekli 45 genç yetenekten oluşan orkestra, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

ALTIEYLÜL’DEN EĞİTİME TAM DESTEK

Altıeylül Belediyesi’ne bağlı Hasan Can Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesi eğitim semineri düzenlendi. Seminere; 600’e yakın 12. Sınıf öğrencileri katılım sağladı.

Tarihi Gar Binalarında restorasyon sürüyor

Tarihi tren garı binalarını dev bir Sanat Merkezine dönüştürecek restorasyon ve yeniden ihya çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Küçükkaptan, “Bu yapılar, Başkanımız Yücel Yılmaz’ın, şehrimizin kültür ve sanat tarihine bir armağanı olacak” dedi.

“DİNİMİZDE VE KÜLTÜRÜMÜZDE YILBAŞI EĞLENCELERİ YER ALMIYOR”

Cuma hutbesinde Yılbaşı konusu da yer aldı

BAÜN ile Ankara MGÜ arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi (MGÜ) arasında, eğitim, öğretim, kültür, sanat faaliyetlerinde iş birliği yapılması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Yağlı Güreş Türk Kültürünün Taşıyıcı Kültür Şölenidir” 

Yağlı Güreş Birliği Meclis Toplantısı Balıkesir’de Yapıldı. Başkanlığını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın yaptığı Yağlı Güreş Birliği Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı üye Belediyelerin Belediye Başkanları ve Meclis üyelerinin katılımı ile OnHan Termal Otel’de yapıldı.

“Bilim Ve Teknolojide Öncü Bir Balıkesir Hedefliyoruz”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Üniversitesi'nin düzenlediği "Türkiye'nin Kutup Araştırmaları Belgesel Gösterimi" ve Kutup Araştırmaları Türkiye Ekibi Lideri Prof. Dr. Burcu Özsoy'un konuk olarak katıldığı Söyleşi Balıkesir Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Salonu’nda yapıldı.

Gençliğin Gücüne Güç Katacak Tesisler Balıkesir ‘de Hayata Geçiriliyor

 Balıkesir İl Müdürlüğü kapsamında yapımı devam eden önemli projeler; Edremit, Bandırma, Burhaniye ve Merkez ilçelerimizde hayata geçirilmeye hazırlanıyor. Balıkesir halkının barınma, sağlık, spor, sosyal ve kültürel alanlarda ki çeşitli gereksinimleri karşılama imkanı sağlamak amacıyla Spor Kompleksi, Gençlik Merkezi, Yüzme Havuzu ve Yurtlarımızın inşası devam etmektedir.

Hasan Basri Çantay Vefat Yıldönümünde Anıldı

Geçen Yüzyılın Alpereni, Fikir ve Hareket Adamı Balıkesirli Üstad Hasan Basri Çantay  59. Vefat Yıldönümünde düzenlenen bir panelde anıldı.

10 Numara Şehrin İzmir’deki 10 Numara Değerleri Buluştu

İzmir Balıkesirliler Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği olarak düzenli olarak yapılan kahvaltı buluşması Çiğli Belediyesi Sosyal Tesisi Akvaryum Kafede gerçekleşti. 

İzmir’deki Balıkesirlilerden Ankara Çıkarması

Balıkesirliler Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Erkan Uzun ve Yönetim Kurulu Ankara’ya giderek TBMM ile Anıtkabir ziyaretinde bulundular.

İvrindi Eski Kaymakamlık Binası Müze Oluyor

Yusuf Cengiz başkanlığında hizmet anlamında son 5 yılda kabuğunu kıran İvrindi, tarihi değerlerine sahip çıkma anlamında önemli çalışmalara da imza atıyor. İlçenin manevi ve kültürel değerlerini yaşatma anlamında çalışmalar başlatan Yusuf Cengiz ve ekibi Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile İvrindi’ye müze kazandırıyor.

Zeytin ve ekmek kitapları Dünya Kitap Yarışması’nda

Gourmand World Cookbook Award 2019’da dünyanın en iyi peynir kitabı seçilen “50 Peynirli Şehir Balıkesir” kitabının ardından Balıkesir’in zeytin ve ekmek varlığının kayıt altına alındığı gastronomi kültür serisinin devamı “Zeytin Ülkesi Balıkesir” ve “Ekmek Şehri Balıkesir” kitapları da 2023 Gourmand Awards’da finale kaldı.

Edremit’te Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler günü Edremit İlçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı. Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa katılan Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, öğretmenlerin gününü kutladı, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

 “Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!” Filminin Galası Yapıldı

Batman'ın Kozluk ilçesinde 2017'de teröristlerin saldırısı sonucu 22 yaşında şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın hayatını ve öğretmenlik azmini beyazperdeye taşıyan, "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" filminin galası, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. 

Ara Tatilde Burhaniye’de Tiyatro Şöleni

Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu, okulların ara tatil döneminde 4 gün boyunca çocuklara tiyatro şöleni yaşattı. “Kahraman Ağustos Böceği” adlı tiyatro gösterisi 14,15,16,17 Kasım tarihlerinde Reha Yurdakul Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi.

Oyunla Harekete Geç Yeteneğini Keşfet Açılış Toplantısı Yapıldı

Erasmus+ Spor çağrısı kapsamında Balıkesir ilinde kabul edilen ilk spor projesi olma özelliğine sahip olan ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğülü koordinatörlüğünde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yerel ortaklığıyla Merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Komisyonu Eğitim, Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı tarafından finanse edilen “Oyunla Harekete Geç, Yeteneğini Keşfet” adlı Projenin teknik toplantısı Romanya ve Portekiz işbirliğiyle 12-15 Kasım 2023 tarihleri arasında Romanya’da gerçekleştirildi.