Kütüphane Haberleri
SON DAKİKA

Kütüphane Haberleri

Gezici Kütüphane Öğrencilerle Buluştu

Vali İsmail Ustaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kütüphane kullanımına ilişkin farkındalığın arttırılması ve kitaplara ulaşımın kolaylaştırılması amacıyla başlattığı proje kapsamında Balıkesir’e gönderilen ‘Gezici Kütüphane’ yi ziyaret etti. 

Çamlık’a Mini10 ve BALMEK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hilal Minareli Şehitler Camisiyle, konser alanlarıyla, yeni nesil Millet Kütüphanesiyle, DGM’iyle, Fırıntaş’ıyla, Balbucks’ıyla Atatürk’ün şehri selamladığı Çamlık Ahmet Edip Uğur Gençlik, Kültür ve Aktivite Merkezi’nde 35 atölyeli BALMEK’i ve Balıkesir’in tarihi izlerini taşıyan Mini10’u kazandırıyor. Hizmetler; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’nın katılımıyla 8 Mart Cuma günü saat 15.00’de açılacak.

Karesi’nin Çocukları Oynayarak Öğreniyor

Karesi Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hazırladığı Karesi Mobil Çocuk Kütüphanesi okulların açılmasıyla yeniden yollara düştü. Kırsal Mahallelerde hizmet verecek olan Mobil Kütüphanede çocuklar hem okuma imkânı bulacak, hem de birbirinden renkli oyunlar ile öğrenip, eğlenecek.

Engin Altan Düzyatan Büyükşehir’e Hayran Kaldı

Dizi ve sinema oyuncusu Engin Altan Düzyatan, BALMEK, DGM Çamlık Millet Kütüphanesi ve Avlu Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti. Merkezleri tek tek gezen Düzyatan hayranlığını gizleyemedi.

İvrindi ve Havran İlçelerine Yeni Kütüphaneler Açıldı

 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı’nın katılımıyla gerçekleştirilen İvrindi ve Havran İlçe Halk Kütüphanelerinin açılışı törenle yapıldı. 

“BİR KİTAP BİN DÜNYA”

Gedik Yatırım’dan “BİR KİTAP BİN DÜNYA” projesi Gedik Yatırım’ın ikinci kütüphanesi Gömeç Şehit Mustafa Güvenç Aldemir Ortaokulu’nda açıldı.

Başkan Avcı: “Gençlerimiz Bizim Geleceğimiz”

Altıeylül Belediyesi Millet Kıraathanelerinde bulunan kütüphanelerde üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler başarılarına başarı kattılar. Altıeylül Belediyesi'nin projeleri içesinde bulunan ve özellikle öğrencilerin derslerini sessiz ve sakin bir ortamda çalışabilmeleri amacıyla planlanan Millet Kıraathaneleri Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin uğrak yeri olmaya devam ediyor.

Heritage İstanbul’a, Balıkesir damgası

Kültürel ve doğal mirasın yanı sıra; restorasyon, arkeoloji, müzecilik, kütüphanecilik gibi konuların ele alındığı 7. Heritage İstanbul Fuarı’na katılan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarıyla fuara damga vuran stantlar arasında yerini aldı. Büyükşehir; 32 ülkeden 120’nin üzerinde profesyonel katılımcı kuruluşa çalışmalarını tanıtıyor.

Ece Sıla Ünsal Kütüphanesi açıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 17 yaşında hayatını kaybeden kitap aşığı Ece Sıla Ünsal’ın adını, kütüphanede yaşatacak. Ailesinin, Türkiye’nin dört bir yanından topladığı kitaplarla kurulan kütüphanenin açılışı, Ece’nin 22’inci yaş gününde yapıldı. Kütüphanede aynı anda 70 öğrenci ders çalışabilecek.

Balıkesir’de Okullara 319 Yeni Kütüphane

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının da desteğiyle ülke  genelinde başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi ilimizde başarılı bir şekilde  yürütüldü.

Karesi Belediyesi’nden Bilsem’e Kütüphane

Karesi Belediyesi tarafından Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezinin (BİLSEM)’e kazandırdığı kütüphanenin açılışı yapıldı. Kütüphanenin kitapları ise öğrenci ve veliler tarafından bağışlandı.

İvrindi’de Bir Proje Daha Nihayete Eriyor

İvrindi’nin eğitimci Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, seçim sürecinde sözünü verdiği projelerin birini daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. İvrindi’de eksikliği ciddi anlamda hissedilen ve öğrencilere modern ders çalışma imkanı sağlayacak İvrindi Belediyesi Millet Kütüphanesi’nde yürütülen çalışmalarda sona gelindi.

Plevne İlkokulu’nda Kütüphane Açılışı Yapıldı

Balıkesir Altıeylül ilçesinde yer alan Plevne İlkokulu’nda Kütüphane açılışı gerçekleşti.

Karesili Çocuklar Kitap ve Oyun ile Buluşuyor

Karesi Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hazırladığı Karesi Mobil Çocuk Kütüphanesi hizmete girdi. İlk olarak Turplu Mahallesi’ndeki çocuklarla buluşan Mobil Kütüphane, okul bulunan kırsal mahallelerde hizmet verecek. Çocuklar hem okuma imkânı bulacak, hem de birbirinden renkli oyunlar ile öğrenip, eğlenecek.

Başkan Avcı’dan Kütüphane Hediyesi

Altıeylül Belediyesi’nin düzenlediği 2. Kitap Fuarında yapılan çekiliş sonucu kütüphane kazanan talihlilere hediyeleri Başkan Avcı tarafından takdim edildi. Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi Başkanlık makamında gerçekleşen törende hazır bulunan talihliler hediyelerini Başkan Avcı’nın elinden aldı.

‘Çocuklar Okusun Kütüphaneler Kitapla Dolsun’

Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı “Çocuklar Okusun Kütüphaneler Kitapla Dolsun” isimli kitap kampanyasına, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden destek. Belediyeye ilk kitap bağışını yapan 1. sınıf öğrencisi Umut Örs “Bağışladığım kitaplar; ablamdan bana, benden de kitapları olmayan çocuklara miras kalsın” dedi.

Duraklar Kütüphaneye Dönüştürülüyor

Duraklar Kütüphaneye Dönüştürülüyor

Balıkesir Milletvekili Adil Çelik ve BAÜN Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’tan, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’a Teşekkür Ziyareti

Balıkesir Milletvekili Adil Çelik ve Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, BAÜN Kongre ve Kültür Merkezi ile Mehmet Akif Ersoy Merkez Kütüphanesinin açılış programına katılan, aynı zamanda BAÜN Hukuk Fakültesi açılış dersini de veren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’a teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Büyükşehir’den Öğrencilere Ücretsiz Kafeterya Hizmeti

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin tatilini verimli bir şekilde geçirmesi amacıyla yarıyıl tatili boyunca Çamlık’ta bulunan Millet Kütüphanesi’nde ücretsiz kafeterya hizmeti sunacak. Kütüphanede ders çalışan öğrenciler, kafeteryaya giderek karınlarını doyurabilecek.